Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΟΤΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

13 μέρες

Βραζιλία, Κατ. Ιγκουασού, Αργεντινή, Ουρουγουάη

22 Δεκεμβρίου 2012 – 03 Ιανουαρίου 2013

Νότια Αμερική. Και μόνο στο άκουσμα της ίδιας της λέξης, ο νους τρέχει στις "πάμπες" της Αργεντινής, στις ζαχαρένιες παραλίες της Βραζιλίας, στην άγρια ομορφιά των καταρρακτών του Ιγκουασσού και στο κοσμοπολίτικο Μπουένος Άιρες, το Παρίσι της Νοτίου Αμερικής. Μια περιοχή του πλανήτη που παρά τα προβλήματα που μαστίζουν τις χώρες της, αποτελεί πόλο έλξης για τον ταξιδιώτη γιατί συγκεντρώνει φυσικό κάλλος και πλούσια ιστορία. Οι δραματικές αντιθέσεις σε όλα τα επίπεδα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι, ταξίδι ζωής. Εχουμε προγραμματίσει να γιορτάσουμε στο Ρίο την Παραμονή των Χριστουγέννων, στην Ουρουγουάη, την επίσκεψη στην πανέμορφη Κολόνια και την μεταφορά- κρουαζιέρα από εκεί, μέσω του Ρίο ντε λα Πλάτα, στο Μπουένος Άιρες. Εδώ θα σας προσφέρουμε μια αξέχαστη εκδρομή στη καλύτερη φάρμα, της Σάντα Σουσάνα, όπως και μια ρομαντική βραδιά, με δείπνο, παρακολουθώντας ταγκό στη μια από τις περίφημες σχολές του Μπουένος Άιρες.

 

 

 

Τιμοκατάλογος και αναχωρήσεις εδώ!

 

Το Ταξίδι

1η μέρα: 22/12, Αθήνα – Μαδρίτη - Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αναχώρηση το πρωί μέσω Μαδρίτης για το ξακουστό Ρίο ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας, πρώτο σταθμό ενός ανεπανάληπτου οδοιπορικού στη μαγεία που μόνο η Νότιος Αμερική ξέρει να προσφέρει τόσο απλόχερα στον επισκέπτη της. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο, για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: 23/12, Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η μέρα μας ξεκινάει με την ανάβαση στο Κορκοβάντο με το άγαλμα του Χριστού – Λυτρωτή, ο οποίος περικλείει στα ανοιχτά του χέρια όλη την πόλη και αποτελεί την πιο αναγνωρίσιμη εικόνα του Ρίο. Η μαγευτική θέα από την κορυφή του λόφου ολόκληρης της πόλης και των δαντελωτών της ακτών θα σας γοητεύσει. Γεύμα σε τυπικό εστιατόριο (τσουρασκερία). Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε το θέαμα που προσφέρουν τα διάσημα νυχτερινά κέντρα «Σκάλα» ή «Πλαταφόρμα» και να νιώσετε τον φρενήρη ρυθμό της σάμπα

3 ημέρα: 24/12, Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στη σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο με εναέρια βαγονέτα στο λόφο Πάο δε Ασούκαρ δηλαδή «Ζαχαρόψωμο», όπως λέγεται στα πορτογαλικά, θα μας δώσει μια άλλη οπτική γωνία της ποικιλόμορφης πόλης λουσμένης στα νωχελικά χρώματα των τροπικών. Ο περίπατος στην διάσημη Κόπα Καμπάνα, είναι πάντα η καταλληλότερη εισαγωγή στη «ψυχή» της πόλης. Εδώ καταλήγουν πάντα οι «καριόκας» σε μία παραλία που σφύζει από ζωή και μετατρέπεται σε τόπο συνάντησης και διασκέδασης τουριστών και ντόπιων. Δέστε ταλαντούχα πιτσιρίκια να κλωτσούν τη μπάλα με μαεστρία επαγγελματία πάνω στη καυτή άμμο, θαυμάστε το κάλλος των «μουλάτας» ντυμένες πάντα με… ότι λιγότερο, και όλα αυτά απολαμβάνοντας τη «θεϊκή» Caipirinha αριστοτεχνικά φτιαγμένη από ρούμι, lime και ζάχαρη. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

4η μέρα: 25/12, Ρίο ντε Τζανέιρο - Ιγκουασού 

Μετά το πρωινό, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο, απ΄όπου θα ‘πετάξουμε’ για την συνοριακή πόλη του Ιγκουασού παγκοσμίως διάσημη για τους περίφημους καταρράκτες. Αργότερα θα κατευθυνθούμε στο Εθνικό Πάρκο των Καταρρακτών όπου στην πλευρά της Βραζιλίας θα απολαύσουμε το υδάτινο πέπλο να ξεδιπλώνεται μπροστά μας στολισμένο με τα χρώματα της ίριδας, καθώς οι ακτίνες του ήλιου φωτίζουν την επιβλητική του επιφάνεια. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: 26/12, Ιγκουασού Μετά το πρωινό, θα περάσουμε τα σύνορα και θα απολαύσουμε το υπερθέαμα από άλλη οπτική γωνία, εκεί όπου το «Λαρύγγι του Διαβόλου» συγκλονίζει με την δίνη των νερών να κατακρημνίζονται στα έγκατα της γης. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στο ξενοδοχείο νωρίς το απόγευμα.

6η μέρα: 27/12, Ιγκουασού - Μπουένος Άιρες.

Η σημερινή μας πτήση θα μας μεταφέρει στο Μπουένος Άιρες, ίσως την ομορφότερη πόλη της Νοτίου Αμερικής. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα περπατήσουμε στην αριστοκρατική γειτονιά της Ρεκολέτα για να πάρουμε μία πρώτη γεύση από τα θέλγητρα της γοητευτικής μεγαλούπολης.

7η μέρα: 28/12, Μπουένος Άιρες.

Σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Αργεντινής ξεκινώντας από το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) εκεί που η Εβίτα Περόν συνέπαιρνε τα πλήθη με την πύρινη δύναμη των λόγων της. Συνεχίζουμε για τον Καθεδρικό Ναό που φιλοξενεί το μαυσωλείο του Χοσέ Ντε Σαν Μαρτίν, του απελευθερωτή της Αργεντινής, την Πλατεία της Γερουσίας που φιλοξενεί το διάσημο «Σκεπτόμενο Άνθρωπο» του Ροντέν, την Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου με τον περίφημο Οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Κολόν. Στη συνέχεια περνώντας από τη γειτονιά του Σαν Τέλμο, εκεί που γεννήθηκε το Τανγκό, φτάνουμε στη περιοχή της «Μπόκα» εκεί που βρίσκεται ο χιλιοτραγουδισμένος δρόμος « Ελ Καμινίτο». Τέλος την ξενάγηση μας θα συμπληρώσουν οι αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Παλέρμο Τσίκο καθώς και το Κοιμητήριο της Ρεκολέτα, εκεί που βρίσκεται και ο οικογενειακός τάφος της οικογένειας Ντουάρτε που φιλοξενεί τα λείψανα της Εβίτα Περόν. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

8η μέρα: 29/12, Μπουένος Άιρες.

Ημέρα ελεύθερη στο πανέμορφο Μπουένος Άϊρες. Είναι πολλές οι επιλογές για να γεμίσουμε τον ελεύθερο μας χρόνο, είτε με μία βόλτα στα φινετσάτα μαγαζιά της Φλορίντα - του μεγαλύτερου πεζόδρομου της πόλης - είτε με επισκέψεις στα Μουσεία της πόλης. Προτείνεται ένας περίπατος, που θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, τον πιο φαρδύ δρόμο της πόλης, με αρχοντικά κτίρια και θα οδηγήσει στην περιοχή της Ρεκολέτα με τα υπαίθρια καφέ και την αριστοκρατική ατμόσφαιρα που παραπέμπουν περισσότερο στο Παρίσι παρά σε μία πόλη της Νοτίου Αμερικής. Το βράδυ δείπνο παρακολουθώντας ένα υπέροχο πρόγραμμα ταγκό σε κάποιο από τα διάσημα κέντρα της πρωτεύουσας.

9η μέρα: 30/12, Μπουένος Άιρες.

Σήμερα  σας προσφέρει μία επιπλέον μοναδική εκδρομή. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην γνωριμία του αραδοσιακού τρόπου ζωής των Αργεντίνων «Κάου Μπόις», τους λεγόμενους Γκαούτσος. Θα επισκεφθούμε τη καλύτερη φάρμα της περιοχής, την Σάντα Σουσάνα, θα έρθουμε σε επαφή με την καθημερινή ζωή υπερήφανων γκαούτσος και θα γευτούμε τοπικές σπεσιαλίτε και τα περίφημα αργεντίνικα ψητά. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

10η μέρα: 31/12, Μπουένος Άιρες- Κολόνια - Μοντεβιδέο

Το πρωί, μεταφορά στο λιμάνι, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στην Ουρουγουάη. Ο διάπλους του Ρίο ντε λα Πλάτα, θα μείνει αξέχαστος.Άφιξη και επίσκεψη της ομορφότερης πόλης της Ουρουγουάης, της Κολόνια του Σακραμέντο, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, χτισμένη από Πορτογάλους αποίκους το 1680. Η επίσκεψη του Ιστορικού κέντρου, που είναι υπό την αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ, είναι μια μαγευτική εμπειρία που μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το απόγευμα θα συνεχίσουμε για το Μοντεβιδέο, την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, μια πόλη με ιδιαίτερα ευρωπαϊκό χαρακτήρα λόγω των χιλιάδων Ιταλικής και Ισπανικής καταγωγής κατοίκων της.

11η μέρα: 01/01, Μοντεβιδέο.

Η σημερινή ξενάγησή μας θα μας αποκαλύψει μνημεία όπως ο Καθεδρικός Ναός, το Παλιό Δημαρχείο, το θέατρο Σολίς, το Παλάτι Σάλβο και την Σιταντέλα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Απόγευμα ελεύθερο για να συμπληρώσουμε τις  ιδιωτικές μας επισκέψεις. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα και χρόνος στη διάθεση σας, για να προετοιμαστείτε για την υποδοχή του Νέου έτους.

12η μέρα: 02/01, Μοντεβιδέο - Αθήνα.

Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη φαντάζει πλέον… αιώνες μακριά. Το μεσημέρι, μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πλήρεις εντυπώσεων από τη γνωριμία μας με την Λατινική Αμερική πετάμε μέσω Μαδρίτης για την Αθήνα.

13η μέρα: 03/01, Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα

 

Τιμοκατάλογος και αναχωρήσεις εδώ!

 

Σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την IBERIA
  • Ξενοδοχεία ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ 5* & 4*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (Γεύμα ή δείπνο σύμφωνα με το πρόγραμμα)
  • Είσοδοι σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί
  • Αχθοφορικά (1) αποσκευή κατ’ άτομο
  • Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Επίναυλοι καυσίμων

 

 

 

Πτήσεις

IBERIA 

22 ΔΕΚ IB31531   ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

07.20 – 10.10

22ΔΕΚ ΙΒ6401   ΜΑΔΡΙΤΗ – ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ

11.35 – 19.25

02 ΙΑΝ ΙΒ6012   ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ– ΜΑΔΡΙΤΗ

18.30 – 06.20 + 1

03 ΙΑΝ ΙΒ3150   ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

09.25 – 14.00

 

Ταξιδιωτικά Έγγραφα:

Απαραίτητο το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ

 

Σημείωση:Tο πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα