Skip to main content

ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ 16 μέρες στις Γιορτές!

21 Δεκεμβρίου 2012 – 05 Ιανουαρίου2013

Γεωγραφικά είναι το νότιο άκρο της Νοτίου Αμερικής, μοιρασμένη ανάμεσα στην Χιλή και την Αργεντινή. Οι πλούσιοι εθνικοί δρυμοί, η μοναδική ενδημική πανίδα, οι απόκρημνες παραλίες και οι πάγοι, συνθέτουν ένα τοπίο εξαίσιο. Τα μικρά νησάκια σπαρμένα και στις δύο πλευρές των ακτών της, αποτελούν τόπο συγκέντρωσης σπάνιων πουλιών. Στο Πάρκο των Παγετώνων, οι τεράστιοι όγκοι του νερού που αργοπλέουν φέρνουν στ' αυτιά τριγμούς σαν ψίθυρους ενός άλλου κόσμου. Στην Παταγονία, όλα είναι γοητευτικά, σε παρασύρουν σ' έναν κόσμο βγαλμένο από σελίδες παραμυθιού που μια καλή νεράιδα ζωντάνεψε με το ραβδί της για χάρη του επισκέπτη. Μόλις οι καλοκαιρινές μέρες περάσουν, ο βαρύς χειμώνας θα βυθίσει και πάλι την περιοχή στο βαθύ χειμερινό ύπνο της

 

 

Τιμοκατάλογος και αναχωρήσεις εδώ!

 

Το Ταξίδι:

1η μέρα 21 Δεκ : Αθήνα - Μπουένος Άιρες. Απογευματινή πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπουένος Άιρες.

2η μέρα 22 Δεκ : Μπουένος Άιρες Άφιξη νωρίς το πρωί. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε ένα περίπατος στην Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, τον πιο φαρδύ δρόμο της πόλης, με αρχοντικά κτίρια. Ο δρόμος θα σας οδηγήσει στην περιοχή της Ρεκολέτα με τα υπαίθρια καφέ και την αριστοκρατική ατμόσφαιρα που παραπέμπει περισσότερο στο Παρίσι παρά σε μία πόλη της Νοτίου Αμερικής.

3η μέρα 23 Δεκ : Μπουένος Άιρες. Στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε την Ιστορική πλατεία Πλάθα δελ Μάγιο με την Κάσα Ροσάδα και τον Καθεδρικό Ναό. Θα διασχίσουμε την λεωφόρο της 9ης Ιουλίου με τον Οβελίσκο σύμβολο της Πόλης και το περίφημο θέατρο Κολόν. Στο τέλος του δρόμου η συνοικία Λα Μπόκα, απομεινάρι της κουλτούρας κυρίως των γενοβέζων ναυτικών αποτελεί σήμερα την πιο χαρακτηριστική γειτονιά της πόλης με τα πολύχρωμα σπίτια στο στενό δρομάκι Ελ καμινίτο. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε την πάλε ποτέ αριστοκρατική συνοικία του Σαν Τέλμο για να χαζέψουμε το υπαίθριο παζάρι της στην πλατεία Ντορέγκο και θα συνεχίσουμε για το Πουέρτο Μαδέρο. Εκεί όπου κάποτε βρίσκονταν οι αποθήκες του λιμανιού σήμερα συναντά κανείς κομψά καφέ και ακριβά εστιατόρια καθώς και καινούρια κτίρια χτισμένα με όλες τις προδιαγραφές της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο Ρετίρο με τους ψηλούς ουρανοξύστες και το πολύβουο μεγάλο λιμάνι, στο Παλέρμο με τις ακριβές κατοικίες πνιγμένες στο πράσινο και στη Ρικολέτα, την πιο σοφιστικέ συνοικία της πόλης όπου στο ομώνυμο κοιμητήριο αναπαύεται η θρυλική πλέον Εβίτα Περόν.

Για το βράδυ σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε παράσταση Tango σε κάποιο από τα φημισμένα κέντρα της πόλης που αποτελεί και τη πατρίδα του.

4η μέρα, 24 Δεκ. : Μπουένος Άιρες –Ελ Καλαφάτε. Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ελ Καλαφάτε , μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Παταγονίας. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο, Χρόνος στην διάθεση σας .

5η μέρα 25 Δεκ. : Ελ Καλαφάτε. Αφήνοντας πίσω μας τη στέπα του Λάγκο Αργεντίνο κατευθυνόμαστε προς τον θεαματικό Παγετώνα Περίτο Μορένο. Το μήκος αυτού του παγωμένου ποταμού είναι 30 χλμ, με «μέτωπο» περίπου 5 χιλιομέτρων και συνολική επιφάνεια 195 τ.χλμ. Κι αν όλα αυτά δεν σας έχουν ακόμα εντυπωσιάσει σημειώστε πως το ύψος του μετώπου λίγο πριν συναντήσει τα νερά της λίμνης είναι 30-60 μέτρα, ενώ το μεγαλύτερο βάθος του αγγίζει τα 350 μ. Η σπάνια ομορφιά του καθώς και ο βρυχηθμός του καθώς η τεράστια μάζα του παγωμένου νερού μετακινείται πάνω στο έδαφος, τον έχουν κατατάξει στα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του πλανήτη και φυσικά προστατεύεται από την Ουνέσκο.

6η μέρα 26 Δεκ.: Ελ Καλαφάτε. Σήμερα θα επισκεφθούμε με πλοίο τον παγετώνα Ουπσάλα. Ξεκινώντας με καταμαράν από το Πούερτο Μπαντέρας 50 χλμ από το Ελ Καλαφάτε, θα διαπλεύσουμε την νότια πλευρά του Λάγο Αργεντίνο και θα αντικρύσουμε το μοναδικό θέαμα του μεγαλύτερου παγετώνα του Πάρκου με συνολική επιφάνεια 1.000 τ.χλμ.

7η μέρα 27 Δεκ. : Ελ Καλαφάτε - Πουέρτο Νατάλες Μετά το πρωινό αναχώρηση oδικώς για το Πουέρτo Νατάλες στην Αργεντινοχιλιανή μεθόριο. Άφιξη αργά το απόγευμα.

8η μέρα 28 Δεκ.: Πουέρτο Νατάλες. Σήμερα από το λιμάνι του Πουέρτο Νατάλες θα αναχωρήσουμε για να διαπλεύσουμε τα στενά της Τελευταίας Ελπίδας, και θα βρεθούμε στο Εθνικό Πάρκο Bernardo O’ Higgins όπου και θα δούμε τους παγετώνες του Μπαλμαθέδα και Σερράνο. Γεύμα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

9η μέρα 29 Δεκ. : Πουέρτο Νατάλες – Τόρες Ντελ Πάϊνε. Σήμερα θα επισκεφθούμε το περίφημο Τόρες Ντελ Πάινε ένα από τα πιο διάσημα Εθνικά Πάρκα της Παταγονίας. Η ξενάγηση που ακολουθεί είναι αποκαλυπτική. Η θέα της Λίμνης Πεχόε από το Σέρρο Κοντόρ, οι κόνδορες στη Λος Κουέρνος, ο μεγάλος καταρράκτης και η «πικρή λίμνη» είναι μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα της σημερινής μέρας. Γεύμα και επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

10η μέρα 30 Δεκ. : Πουέρτο Νατάλες - Πούντα Αρένας Πρωινή αναχώρηση για την νοτιότερη πόλης της Χιλής την Πούντα Αρένας. Απογευματινή πανοραμική περιήγηση.

11η μέρα 31 Δεκ. : Πούντα Αρένας - Ουσουάϊα - Νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς για την Ουσουάια, διασχίζοντας την περίφημη θαλάσσια λωρίδα που χωρίζει την Παταγονία από την Γη του Πυρός και την οποία διέσχισε πρώτος ο διάσημος θαλασσοπόρος Μαγκελάνος. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

12η μέρα 01 Ιαν. : Ουσουάϊα. Σήμερα από το λιμάνι της Ουσουάια θα αναχωρήσουμε με καταμαράν για να διαπλεύσουμε τα Στενά του Μπίγκλ. Αφού βγούμε από το λιμάνι θα κατευθυνθούμε στο νησί των πουλιών και στο νησί των Θαλάσσιων Λεόντων για να παρατηρήσουμε από κοντά την καθημερινότητα αυτών των ενδημικών ζώων που χαίρονται τα παγωμένα νερά του ωκεανού. Στο ύψος του Φάρου θα κάνουμε στροφή και θα επιστρέψουμε στην Ουσουάια. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Εθνικό Παράκτιο Πάρκο της Τιέρα Ντελ Φουέγκο. Σε αυτό ακριβώς το σημείο το ορεινός όγκος της οροσειράς των Άνδεων συναντά τη θάλασσα. Ο δασικός πλούτος της περιοχής φημίζεται για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του. Σημαντικά αξιοθέατα ο ποταμός Λαπατάι και η Πράσινη Λίμνη. Το μέρος αυτό αποτέλεσε καταφύγιο των πρώτων ιθαγενών κατοίκων που άφησαν σημαντικά ευρήματα στην περιοχή. Επιστρέφοντας προς την Ουσουάια θα απολαύσουμε την λίμνη Ρόκα όπου το χρώμα των νερών της αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.  

13η μέρα 02 Ιαν: Ουσουάϊα – Μπουένος ΄Αιρες Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπουένος Άιρες. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Είναι πολλές οι επιλογές για να γεμίσουμε τον ελεύθερο μας χρόνο, είτε με μία βόλτα στα φινετσάτα μαγαζιά της Φλορίντα - του μεγαλύτερου πεζόδρομου της πόλης - είτε με επισκέψεις στα Μουσεία της πόλης.

14η μέρα 03 Ιαν : Μπουένος Άιρες Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Σήμερα θα κάνουμε μία μοναδική εκδρομή για να γνωρίσετε τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των Αργεντίνων «Κάου Μπόις», τους λεγόμενους Γκαούτσος. Θα επισκεφθούμε τη καλύτερη φάρμα της περιοχής, την Σάντα Σουσάνα και θα γευτούμε τοπικές σπεσιαλίτε και τα περίφημα Αργεντίνικα ψητά. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο .

15 μέρα 04 Ιαν: Μπουένος Άιρες - Αθήνα. Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

16η μέρα 05 Ιαν: Άφιξη στην Αθήνα.

 

Τιμοκατάλογος και αναχωρήσεις εδώ!

 

Σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5* αστέρων
  • Ημιδιατροφή καθημερινά και μόνο Πρωινό στο Μπουένος Άιρες
  • Ξεναγήσεις, μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα
  • Μεταφορές
  • · Αρχηγός / Συνοδός εκδρομής
  • · Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων Ελλάδος & Εξωτερικού
  • Ότι δεν αναφέρεται παραπάνω

Ταξιδιωτικά έγγραφα

  • Διαβατήριο νέου τύπου με 6μηνη ισχύ