Skip to main content

Παναμάς – Αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο Χριστούγεννα 2019 – Πρωτοχρονιά 2020 από 1599,00

Αναχωρήσεις :23/12

11 ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: Αθήνα – Πόλη Παναμά

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πόλη του Παναμά. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πόλη Παναμά – Πτήση για Μπόκας ντελ Τόρο

Μετάβαση στο αεροδρόμιο της πόλης, όπου θα πάρουμε την πτήση μας για τα νησιά Μπόκας ντελ Τόρο. Προσγειωνόμαστε στο μεγαλύτερο από τα νησιά, το νησί Κολόν, όπου και θα διαμείνουμε. Το αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο αποτελείται από 6 νησιά καλυμμένα με τροπικά δάση. Από την πρώτη στιγμή νοιώθουμε μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Όλα μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο, αφού πρόκειται για ένα μέρος γνήσιο, μη τουριστικοποιημένο, έναν ανέγγιχτο παράδεισο. Εδώ δεν θα συναντήσουμε τις πολλές ανέσεις που έχουμε συνηθίσει, μα μην ξεχνάμε πως δεν έχουμε έρθει γι’ αυτό: έχουμε έρθει για ένα ταξίδι στο παρελθόν, βιώνοντας μια αυθεντική νοσταλγική ατμόσφαιρα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη νωχελική, άλλων εποχών, περατζάδα των ντόπιων στον κεντρικό, με έντονο χρώμα Καραϊβικής, δρόμο του Μπόκας Ίσλα, τα μικρά τοπικά μπαράκια με ρυθμούς reggae και θαλασσινή αύρα, αλλά και τα εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα. Εικόνες που όλο και περισσότερο σπανίζουν στα ταξίδια μας.

Το ίδια τα νησιά είναι ένας επίγειος παράδεισος, ένας προορισμός μοναδικού φυσικού κάλλους. Ένας νησιωτικός τόπος με τεράστιες παραλίες με άσπρη άμμο, που βρέχονται από τα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής, δημιουργώντας τοπία ειδυλλιακά. Τα τυρκουάζ νερά του Bocas del Toro και οι δαντελωτές ακτές του, φιλοξενούν ένα οικοσύστημα με παρθένους κοραλλιογενείς υφάλους και σπάνια θαλάσσια ζωή και είναι ιδανικές για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα, για καταδύσεις ή απλά για κολύμπι στα δροσερά νερά της περιοχής. Δικαίως ονομάζονται «τα Galapagos του 21ου αιώνα». Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μπορείτε να χαρείτε τη βραδινή σας βόλτα στο νησί, και να τιμήσετε δεόντως τα μικρά, γραφικά εστιατόρια που σερβίρουν γεύσεις Καραϊβικής και κάθε λογής ψαρολιχουδιές, σε τιμές μάλιστα εξαιρετικές. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μπόκας ντελ Τόρο (εκδρομή με βάρκα)

Βρισκόμαστε στην Καραϊβική, τον πρώτο λόγο λοιπόν έχει εδώ η θάλασσα, οι χρυσές παραλίες και οι εντυπωσιακοί κοραλλιογενείς σχηματισμοί. Ξεκινάμε λοιπόν για μια εκδρομή με πλοιάριο στις παραλίες των Μπόκας ντελ Τόρο. Σχεδόν σε ολόκληρη η διαδρομή μας πλέουμε σε προστατευόμενα νερά πίσω από τους κοραλλιογενείς υφάλους, έτσι ώστε το ταξίδι μας να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο από τα κύματα και να μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και όταν πνέουν μέτριοι άνεμοι. Ξεκινάμε πρωί λοιπόν και ερχόμαστε πρώτα στη λιμνοθάλασσα Dolphin, κοντά στο νησί Κριστόμπαλ, βλέπουμε τα δελφίνια στο Coral Key, φτάνουμε στην παραλία Red Frog στο νησί Μπαστιμέντος, το οποίο και θα διασχίσουμε πεζοί. Στο νησί αυτό ίσως δούμε και τον σπάνιο (όσο και δηλητηριώδη!) κόκκινο βάτραχο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην παραλείψετε να έχετε μαζί σας το μαγιό σας, μια αλλαξιά ρούχα και φυσικά καπέλο και αντηλιακό!

4η ημέρα: Μπόκας ντελ Τόρο (2η εκδρομή με βάρκα)

Στη σημερινή μας εξόρμηση θα εξερευνήσουμε το νησί Κολόν, ξεκινώντας από το γειτονικό Νησί των Πουλιών (Isla de los Pájaros), ένα μικροσκοπικό, ακατοίκητο νησάκι που, όπως φανερώνει το όνομά του, προσφέρει ασφαλές καταφύγιο σε εκατοντάδες πουλιά, κυρίως γλάρους. Ανάμεσά τους και ο τροπικός κοκκινόραμφος γλάρος, που περνάει σχεδόν ολόκληρο το χρόνο στον ωκεανό, και έρχεται στο νησί κατά την περίοδο της αναπαραγωγής. Έπειτα ερχόμαστε στην παραλία Boca del Drago, στο νησί Κολόν: εδώ θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε τη θάλασσα κολυμπώντας, κάνοντας σνόρκελινγκ, ή απλά σεργιανίζοντας στην ακτή και αγναντεύοντας τα κρυστάλλινα νερά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μπόκας ντελ Τόρο (ημέρα ελεύθερη)

Ελεύθερη ημέρα στα νησιά για να απολαύσουμε όσο μπορούμε περισσότερο την παραδείσια αίσθηση που μας χαρίζουν. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Μπόκας ντελ Τόρο – Πτήση για Πόλη Παναμά

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πόλη του Παναμά. Άφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Πόλη Παναμά (ξενάγηση στην πόλη, παρατήρηση της Διώρυγας)

Ξεκινάμε να γνωρίσουμε την πόλη, με μία ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα έρθουμε πρώτα στη Διώρυγα του Παναμά, φτάνοντας στο σημείο θέασης του Μιραφλόρες, ιδανικό για να παρατηρήσουμε την κίνηση των πλοίων.

Η Διώρυγα αποτελεί το υγρό μονοπάτι που χώρισε στην μέση μία ήπειρο για να ενώσει τους δύο ωκεανούς, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, και άλλαξε για πάντα το τοπίο της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας και του εμπορίου. Ο Ισθμός του Παναμά είναι το στενότερο τμήμα ξηράς ανάμεσα στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό ωκεανό. Η διάνοιξη της Διώρυγας τελείωσε το 1914 και υπολογίζεται ότι εργάστηκαν πάνω από 80.000 άνθρωποι για την αποπεράτωσή της. Συνδέει τον κόλπο του Παναμά στον Ειρηνικό ωκεανό με τον κόλπο της Λιμόν στον Ατλαντικό ωκεανό και έχει μήκος 81.300 μέτρων. Φθάνοντας σε παρατηρητήριο στη Διώρυγα, ο αρχηγός σας θα σας εξηγήσει με ποιον τρόπο τη διαπλέουν τα πλοία, από τον Ειρηνικό στον Ατλαντικό και αντίστροφα, ανεβαίνοντας δεξαμενές που γεμίζουν με νερό.

Στη συνέχεια, στην ξενάγησή μας στην Πόλη του Παναμά θα επισκεφτούμε το μοντέρνο και το αποικιακό της τμήμα, θα περπατήσουμε ανάμεσα στα σοκάκια με τις γραφικές κατοικίες και τα μπαλκόνια ισπανο-αποικιακής τεχνοτροπίας και θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, τη Γαλλική Πλατεία και άλλα αξιοθέατα. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Πόλη Παναμά (επίσκεψη στους Ινδιάνους Εμπέρα)

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Πολιτισμό των Ιθαγενών Εμπέρα. Θα δούμε από κοντά τις χειροτεχνίες τους, θα μας διδάξουν τις γνώσεις τους για τα βότανα και τα φυτά της περιοχής, θα απολαύσουμε τη μουσική και τους χορούς τους, που θα μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρωματίσετε το σώμα σας, όπως κάνουν οι ίδιοι, με τα φρούτα - μια τεχνική γνωστή ως Jagua. Περπατήστε στη ζούγκλα, θαυμάστε τη φύση, τα σπάνια ήδη πτηνών της περιοχής, εξερευνήσετε τους κοντινούς καταρράκτες, όλα αυτά σε μόνο μία ημέρα! Επιστροφή στην Πόλη του Παναμά. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Πόλη Παναμά (ημέρα ελεύθερη – Προαιρετική πλεύση της Διώρυγας/Προαιρετική εκδρομή στα νησιά Σαν Μπλας)

Ημέρα ελεύθερη στην Πόλη του Παναμά. Προαιρετικά, έχετε τη δυνατότητα επίσκεψης και πλεύσης στη Διώρυγα του Παναμά,

Προαιρετικά, υπάρχει η δυνατότητα μιας προαιρετικής εκδρομής στα νησάκια Σαν Μπλας. Αναχώρηση στις 05:30 από την πόλη του Παναμά με οχήματα 4x4 μέχρι τις ακτές της Καραϊβικής από όπου με πλοίο θα επισκεφτούμε ένα από τα νησάκια με παραδεισένιες παραλίες. Πάντα υπάρχει μια οικογένεια ινδιάνων Κούνας στην οποία ανήκει το νησί και το φροντίζει: Οι Ινδιάνοι Κούνας δεν είναι γνωστοί μόνο για την απαράμιλλη τέχνη τους στο να δημιουργούν εκπληκτικά πολύχρωμα κεντήματα, μια τέχνη που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «δώρο Θεού». Είναι και ότι οι άνθρωποι αυτοί διατήρησαν σε έναν μεγάλο βαθμό την πολιτική και πολιτισμική τους αυτονομία. Κοιτώντας από ψηλά τα 365 μικροσκοπικά νησάκια του αρχιπελάγους Σαν Μπλας, μοιάζουν με πράσινους σπόρους ριγμένους στο νερό. Με πλοιάριο θα επισκεφθούμε καταυλισμούς, όπου θα μας κάνει εντύπωση ο προκολομβιανός πολιτισμός τους.

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εκδρομή στα νησάκια Σαν Μπλας διαρκεί 13 ώρες. Είναι κουραστική, διότι απαιτεί πολύ πρωινό ξύπνημα και μεγάλη οδική διαδρομή. Όσοι ταξιδιώτες δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την προαιρετική εκδρομή, θα έχουν ελεύθερο χρόνο στην Πόλη του Παναμά.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Πόλη Παναμά – Πτήση επιστροφής

Πρωινό ελεύθερο για τα τελευταία μας ψώνια στον Παναμά, πριν επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

11η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1599 € 790 €
  Twin Room 1599 € 790 €
  Triple Room 1599 € 790 €
  Single Room 2099 € 790 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
  • Ξενοδοχείο 4* sup. στην Πόλη του Παναμά, με ημιδιατροφή.
  • Στα νησάκια Μπόκας ντελ Τόρο γραφικό ξενοδοχείο 3*, με πρωινό. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η τουριστική υποδομή στα νησιά αυτά είναι απλή, χωρίς πολυτέλεια και ανέσεις.
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:
    790 €.
  • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

23.12.2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 757

23.12.2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ –

ΠΟΛΗ ΠΑΝΑΜΑ

11:20

16:25

KL 758

01.01.2020

ΠΟΛΗ ΠΑΝΑΜΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

18:45

10:55 +1

KL 1575

02.01.2020

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35