Skip to main content

ΜΕΞΙΚΟ Κάθε Κυριακή & Πάσχα 2018 από 1890,00

Κανκούν - Τσίτσεν Ιτζά - Μέριδα - Ουσμάλ - Καμπάχ - Πόλη του Μεξικού - Πουέρτο Βαγιάρτα
11 Ημέρες
4/4 & Κάθε Κυριακή

Όταν η Μεξικάνικη Καραϊβική συνδυάζεται με τα ιστορικά μνημεία των Μάγια και των Αζτέκων και τη συγκλονιστική παραλία του Ειρηνικού κρυμμένη σε ένα βουνό…

Σημειώσεις:

  • Η εκδρομή εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων (αγγλόφωνα).
  • Με Έλληνα αρχηγό από Αθήνα απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων και επιβάρυνση 160 €

1η μέρα: Αθήνα - Κανκούν
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το παραθεριστικό θέρετρο Κανκούν στην χερσόνησο Γιουκατάν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

2η μέρα: Κανκούν (Πάρκο Εσκαρέτ)
Προαιρετική πρωινή επίσκεψη στο διασημότερο πάρκο του Μεξικού, βουτηγμένο σε μία ζούγκλα και με το υδάτινο στοιχείο να κυριαρχεί. Κολυμπήστε ομαδικά σε σπηλιές και ποτάμια νερού (σενότε), εξερευνήστε τον θαλάσσιο κόσμο της περιοχής, κολυμπήστε με δελφίνια, φωτογραφηθείτε με φλαμίνγκο και πολύχρωμους παπαγάλους, μάθετε για τη ζωή των τροπικών πτηνών της ζούγκλας, των πεταλούδων και των τζάγκουαρ (Ιαγουάροι). Επιλέξτε το εστιατόριο και το είδος φαγητού που επιθυμείτε και ξεκουραστείτε γευματίζοντας. Τέλος, παρακολουθείστε μία δίωρη φαντασμαγορική παράσταση με περισσότερους από 300 μουσικούς και ακροβάτες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να σας ταξιδέψουν στην ιστορία της χώρας τους.

3η μέρα: Κανκούν - Τσίτσεν Ιτζά - Μέριδα
Πρωινή αναχώρηση για το Τσιτσέν Ιτζά, μία εξαιρετικού ενδιαφέροντος αρχαιολογική περιοχή, με την βαθμιδωτή πυραμίδα των Μάγια να αποτελεί το τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής κατασκευής και μαθηματικών. Ο χώρος συμπληρώνεται με το στάδιο παραδοσιακού ποδοσφαίρου, το μνημείο των στρατιωτών, το κυκλικό αστεροσκοπείο και τη σενότε. Γεύμα κατά τη διαδρομή. Συνεχίζουμε οδικώς για τη Μέριδα, όπου φθάνοντας θα κάνουμε μία πανοραμική ξενάγηση της γραφικής αυτής αποικιακής πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

4η μέρα: Μέριδα - Καμπάχ - Ουσμάλ - Μέριδα
Πρωινή εκδρομή στην ερειπωμένη πόλη Καμπάχ και τις αρχαιότητες του γειτονικού ιστορικού Ουσμάλ (Uxmal), με την Πυραμίδα των Μάγια να κερδίζει τις εντυπώσεις. Επιστροφή στη Μέριδα. Γεύμα κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

5η μέρα: Μέριδα - Πόλη του Μεξικού/Πυραμίδες Τεοτιχουακάν
Πρωινή πτήση για την Πόλη του Μεξικού και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα μεταβούμε στον σημαντικότερο ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν, με τις τεράστιες πυραμίδες αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, τη Λεωφόρο των Νεκρών που διασχίζει το κέντρο της πόλης, τα ανάκτορα και τον ναό του Κετσαλκοάτλ. Επιστροφή στην Πόλη του Μεξικού. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Πόλη του Mεξικού (Ξενάγηση)
Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό, την πλατεία Συντάγματος, το Δημαρχείο, το ανάκτορο των Καλών Τεχνών, το Προεδρικό Μέγαρο με τις περίφημες τοιχογραφίες του Nτιέγκο Pιβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο), καθώς και τα ερείπια του ναού Tεοκάλι, του Μεγάλου Ναού των Aζτέκων στην πλατεία Zocalo, την κεντρική πλατεία της πόλης, που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων - της Τενοτστιτλάν. Τέλος, θα επισκεφθούμε το άκρως ενδιαφέρον ανθρωπολογικό μουσείο, όπου φιλοξενούνται θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας (κλειστό κάθε Δευτέρα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Πόλη του Mεξικού - Πουέρτο Βαγιάρτα
Πρωινή πτήση έναν μοναδικό τροπικό παράδεισο φωλιασμένο στον κόλπο Μπαντέρας: το Πουέρτο Βαγιάρτα - από τους πιο δελεαστικούς παραθαλάσσιους προορισμούς, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, για να απολαύσουν τις πανέμορφες αμμώδεις παραλίες με τα φοινικόδεντρα, τα γύρω καταπράσινα βουνά, το ευχάριστο κλίμα, τα θαλάσσια σπορ και την έντονη νυχτερινή ζωή. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος.

8η,9η μέρα: Πουέρτο Βαγιάρτα
Ημέρες ελεύθερες για διάφορες δραστηριότητες σε ένα από τα κορυφαία θέρετρα του Μεξικού στον Ειρηνικό. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την κρυμμένη μέσα στο βουνό παραλία, να κάνετε βόλτα με άλογα στην ακτογραμμή του Ειρηνικού, να επισκεφθείτε την παλιά πόλη, το Βιέχο Βαγιάρτα, με τα λιθόστρωτα δρομάκια και την υπαίθρια αγορά με τα χειροτεχνήματα, να εξερευνήσετε την Malecon, τον παραλιακό πεζόδρομο με γκαλερί τέχνης, κοσμηματοπωλεία, μπουτίκ, εστιατόρια και καφέ, να ψωνίσετε στις κομψές αγορές, να εκδράμετε με σκάφος σε κοντινά νησιά ή να παρακολουθήσετε το διάσημο πέρασμα των φαλαινών. Η επιλογή είναι δική σας!

10η μέρα: Πουέρτο Βαγιάρτα - Πτήση επιστροφής
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

11η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Τιμές κατ’ άτομο

4/4 & κάθε Κυριακή

Δίκλινο

1890

Μονόκλινο

+ 620


Περιλαμβάνονται:

  •  Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
  •  Εσωτερικές πτήσεις
  •  Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*+ & 4*
  •  Πρωινό καθημερινά και δύο γεύματα συνολικά
  •  Μεταφορές, επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  •  Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, εμπλουτισμένη ταξιδιωτική ασφάλεια: € 800