Skip to main content

Μεξικό Αποικιακό, Dia de los Muertos Οκτώβριος 2018 από 1390,00

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις 26/10

Highlights

  •     Ο αυθεντικός εορτασμός της «Ημέρας των Νεκρών» (Día de los muertos).
  •      Πόλεις-μνημεία της UNESCO, όπως η Γουαδαλαχάρα και το Κερέταρο.
  •     Οι πυραμίδες στην Τεοτιχουακάν.
  •     Επισκέψεις στο αποστακτήριο της τεκίλας Cuervo, στο σπίτι-μουσείο της Φρίντα Kάλο, στο Ανθρωπολογικό Μουσείο στο Μέξικο Σίτι.
  •     Ξενοδοχεία 4*, 5*.
  •     Πρωινό καθημερινά.
  •     Ξεναγήσεις, είσοδοι όπως αναφέρονται.
  •     Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή!

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Μέξικο Σίτι
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μέξικο Σίτι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα μας υποδεχθούν με ένα κοκτέιλ καλωσορίσματος. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα: Μέξικο Σίτι - Τεοτιχουακάν – Κερέταρο
Το Μέξικο Σίτι είναι μία από τις πλέον πολυπληθείς πόλεις του κόσμου. Υπήρξε πριν από τον ερχομό των Ισπανών κατακτητών η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό, σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας. Η ημέρα μας ξεκινά από την περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, το πιο σημαντικό προσκύνημα στο Μεξικό – κάποιοι θα έλεγαν και σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών Τεοτιχουακάν.Κάθε περιγραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού χώρου. Θα συνεχίσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο Τούλα (Tula), έναν από τους πιο σπουδαίους και πολυσυζητημένους πολιτισμούς της προϊσπανικής περιόδου. Μετά το πέρας της ξενάγησης, θα αναχωρήσουμε για την πόλη Κερέταρο. Εκεί θα χαρούμε έναν σύντομο βραδινό περίπατο πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κερέταρο - Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε
Το Κερέταρο θεωρείται μία από τις 15 «πιο αυθεντικές πόλεις του κόσμου», σύμφωνα με το National Geographic. Ιδρύθηκε τον 16ο αι., από μοναστικά τάγματα καθολικών που συγκεντρώθηκαν εδώ, δημιουργώντας μια πόλη-θρησκευτικό κομψοτέχνημα, αλλά και «άβατο» για τους ιθαγενείς της εποχής.Στην ξενάγησή μας, μεταξύ άλλων, θα δούμε την Κάσα ντε λα Κορεχιδόρα (Casa de la Corregidora), την έδρα της τοπικής κυβέρνησης, το Τεάτρο ντε λα Ρεπούμπλικα (Teatro de la República) και το υπέροχο υδραγωγείο του 18ου αι. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη γειτονική κωμόπολη Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, όπου και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Μια πόλη-κόσμημα, με έντονη μουσική παράδοση και μποέμ χαρακτήρα, το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό. Μάλιστα θα μας δοθεί η ευκαιρία το απόγευμα να χαρούμε μια περιπατητική ξενάγηση για να γνωρίσουμε την πόλη, επισκεπτόμενοι και τον καταπληκτικό ναό του Μιχαήλ Αρχάγγελου. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε - Ατοτονίλκο - Γουαναχουάτο
Πρωινή αναχώρηση για την κωμόπολη Ατοτονίλκο με το ομώνυμο θρησκευτικό συγκρότημα του 18ου αι., το οποίο και θα επισκεφθούμε. Ο πλούσιος επιτοίχιος εσωτερικός διάκοσμος σε στυλ μεξικανικού μπαρόκ έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως «η Καπέλα Σιστίνα» του Μεξικού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Γουαναχουάτο μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή στη φύση της Σιέρα Μάδρε.Άφιξη και περιήγηση στην όμορφη πόλη με τα στενά γραφικά σοκάκια και τις μεγάλες ανοιχτές πλατείες (που τον Οκτώβριο αποτελούν σκηνικό για πολλά δρώμενα και παραστάσεις του φεστιβάλ Σερβαντίνο), κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το θέατρο Χουάρεζ, το φρούριο Αλόντιγα ντε Γραναδίτας και το περίφημο «Σοκάκι του Φιλιού» (Callejón del Beso). Η ξενάγησή μας περιλαμβάνει και round trip με το τοπικό τελεφερίκ, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μπορείτε να ακολουθήσετε τον αρχηγό μας σε μια νυχτερινή βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Γουαναχουάτο- Τεκίλα - Γουαδαλαχάρα
Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την πόλη Τεκίλα και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη. Ακολουθεί επίσκεψη στο αποστακτήριο της παγκοσμίου φήμης τεκίλας Cuervo πριν αναχωρήσουμε για την πόλη Γουαδαλαχάρα, την πρωτεύουσα της πολιτείας Χαλίσκο (Jalisco), όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η ημέρα: Γουαδαλαχάρα - Τλακεπάκε - Γουαδαλαχάρα
Δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού η Γουαδαλαχάρα. Εδώ γεννήθηκαν οι μουσικές των Μαριάτσι, η τεκίλα, τα καπέλα σομπρέρος και «το καυστικό χιούμορ που συνοδεύει τους ανθρώπους στις δύσκολες στιγμές…», όπως λένε χαρακτηριστικά. Στην ξενάγησή μας στην πόλη, μεταξύ άλλων, θα δούμε και το Οσπίθιο Καβάνιας (Hospicio Cabañas), ένα κτιριακό συγκρότημα που ανεγέρθηκε το 1791 ως νοσοκομείο και σήμερα είναι προστατευόμενο μνημείο της UNESCO.Θα συνεχίσουμε για το προάστιο Τλακεπάκε, γνωστό για την ξυλογλυπτική, την αργυροχοΐα, την παραγωγή κεραμικών και δερμάτινων ειδών από τα μέσα του 19ου αι. Στην πλατεία Ελ Παριάν, στέκι των Μαριάτσι, οι μουσικές καλωσορίζουν τους επισκέπτες. Εκεί θα αφεθούμε για λίγο στους ρυθμούς της μεξικανικής μουσικής και θα περιηγηθούμε στα στενά της πόλης με τα αμέτρητα εργαστήρια και τις μικρές πλατείες με τα περίτεχνα σιντριβάνια. Το βράδυ θα απολαύσουμε μια παράσταση Μαριάτσι στο Mariachi Restaurant. Διανυκτέρευση στη Γουαδαλαχάρα.

7η ημέρα: Γουαδαλαχάρα - Τζιντζουντζάν - Πατσκουάρο - Μορέλια
Ημέρα μυστικιστική και έντονα φορτισμένη η σημερινή! Ταξιδέψαμε μέχρι εδώ για να ζήσουμε από κοντά τον τρόπο που οι Μεξικανοί λατρεύουν τους νεκρούς τους και συγχρόνως... πανηγυρίζουν τη ζωή με έναν τρόπο πρωτότυπο που καθηλώνει τον επισκέπτη! Πρωινή αναχώρηση για τη μικρή πόλη Τζιντζουντζάν με δύο σημαντικά αξιοθέατα: τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο και το παλιό μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου. Θα συνεχίσουμε για την καρδιά της ορεινής Μιχοακάν, με προορισμό την πόλη Πατσκουάρο, με τον υπέροχο αυθεντικό χαρακτήρα. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τα μικρά χωριά γύρω από τη λίμνη Πατσκουάρο που θα μας παρασύρουν σε μια ονειρική πραγματικότητα: στολίδια γιορτής και θανάτου κατακλύζουν τις τοπικές αγορές, χοροί και τραγούδια γεμίζουν τις πλατείες, ενώ στα νεκροταφεία -ένα από τα οποία θα επισκεφθούμε και εμείς- συνωστίζεται πλήθος κόσμου. Με βάρκα θα περάσουμε στο νησάκι Χανίτζιο. Τα όσα θα ζήσουμε εκεί γιορτάζοντας την «Ημέρα των Νεκρών» θα μας μείνουν αξέχαστα. Η ημέρα μας θα κλείσει στην πόλη Μορέλια, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

8η ημέρα: Μορέλια
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη Μορέλια, μία από τις πιο όμορφες επαρχιακές πόλεις του Μεξικού. Ζωντανό μουσείο αρχιτεκτονικής, με υπέροχους πλακόστρωτους δρόμους, παραδοσιακά κτίρια, εκκλησίες, μουσεία, καταστήματα. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γευθούμε κάτι από το πολύχρωμο και παραδοσιακό Μεξικό, γεμάτο ζωή και μουσική σε κάθε σχεδόν πλατεία και καλντερίμι. Θα δούμε το κυβερνητικό μέγαρο, κτίσμα του 1770, που πρωτοχτίστηκε ως κατηχητήριο ενώ υπήρξε και στρατηγείο κατά τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας, καθώς και την πλατεία των Όπλων, το Μεγάρο Κλαβιχέρο και το υδραγωγείο του 18ου αι. Τέλος θα επισκεφθούμε και μία από τις τοπικές αγορές. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Μορέλια - Μέξικο Σίτι (Χοτσιμίλκο, οικία Φρίντα Κάλο)
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Μέξικο Σίτι, την πρωτεύουσα της χώρας. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα επισκεφθούμε την κοντινή περιοχή του Χοτσιμίλκο, γνωστή για τα κανάλια της, τα οποία δημιουργήθηκαν από ένα εκτενές σύστημα λιμνών και καναλιών που συνέδεε την περιοχή με την κοιλάδα του Μεξικού. Η υποχώρηση των υδάτων δημιούργησε τα κανάλια αυτά, μαζί με τα τεχνητά νησιά, τα «τσινάμπας» (chinampas). Το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει, αφού οι αλέγροι Μεξικανοί, ντυμένοι με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους σομπρέρο, οδηγούν τις ζωηρόχρωμες γόνδολές τους, τις «τραχινέρας» (trajineras), στολισμένες με λογιών πράγματα, πουλώντας τα αγαθά τους και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι της Φρίντα Kάλο. Ελεύθερο πνεύμα, εκρηκτική, ανένταχτη αλλά και εύθραυστη, τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα, η Μεξικανή καλλιτέχνιδα, ακολούθησε με απόλυτη πίστη τον προσωπικό, ασυμβίβαστο δρόμο της. Το Μουσείο Φρίντα Κάλο είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα στο Μέξικο Σίτι. Η καλλιτεχνική της αξία αναγνωρίστηκε μετά τον θάνατό της, με πολλές εκθέσεις πλέον ανά τον κόσμο να τιμούν τα έργα της και μαζί και τα έργα του αξέχαστου παρτενέρ της ζωής της, του Ντιέγκο Ριβέρα. Το σπίτι της, η Κάζα Αζούλ, στο Κογιοακάν του Μέξικο Σίτι, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και άφησε την τελευταία της πνοή, είναι σήμερα μουσείο και δημοφιλής προορισμός. Στον Ριβέρα είναι αφιερωμένο το Μουσείο Ντιέγο Ριβέρα ή, όπως το ξέρουν οι Μεξικανοί, Αναουακάλι. Διανυκτέρευση στο Μέξικο Σίτι.

10η ημέρα: Μέξικο Σίτι - Πτήση για Αθήνα
Την τελευταία μας ημέρα στο Μέξικο Σίτι θα επισκεφθούμε το Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο. Με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες θα έρθουμε σε επαφή με τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών που ήκμασαν σε όλη την έκταση της χώρας και είναι γνωστοί ως Μεσοαμερικανικοί. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ζαποτέκων, των Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρχονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, που είναι ανώτερα από κάθε περιγραφή. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

11η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/10/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1390€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1390 € 800 €
  Twin Room 1390 € 800 €
  Triple Room 1390 € 800 €
  Single Room 1910 € 800 €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  •     Ξενοδοχεία 4*, 5* και τα καλύτερα διαθέσιμα στις επαρχιακές πόλεις
  •     Πρωινό καθημερινά
  •     Μεταφορές, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  •     Τοπικός  ξεναγός
  •     Έλληνας έμπειρος αρχηγός
  •     Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •     Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, φιλοδωρήματα & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, επιβάρυνση καυσίμων, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 800 €

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

26/10

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:00

08:30

AF 178

26/10

ΠΑΡΙΣΙ  – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

11:10

16:05

AF 179

04/11

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ   – ΠΑΡΙΣΙ

19:45

13:30

AF 1032

05/11

ΠΑΡΙΣΙ  – ΑΘΗΝΑ

18:25

22:35