Skip to main content

ΑΠΟΚΙΑΚΟ ΜΕΞΙΚΟ Οκτώβρης, Νοέμβρης 2019 από 1550.00

Η ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΤΗΣ UNESCO

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 29/10
11 ΗΜΕΡΕΣ

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Μέξικο Σίτυ
Η πτήση μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού θα μας μεταφέρει στο Μέξικο Σίτυ, την πρωτεύουσα της χώρας και μεγαλύτερο αστικό κέντρο του κόσμου με 25 εκατομμύρια ανθρώπους να κινούνται καθημερινά με χαοτικούς ρυθμούς στο οροπέδιο που βρίσκεται στα 2.250 μέτρα και που κάποτε καλυπτόταν από τα νερά λίμνης που σήμερα έχει αποξηρανθεί για να αποκαλυφθεί το πολύτιμο έδαφος που φιλοξενεί τους κατοίκους του. Είναι η σύγχρονη πολιτιστική και διοικητική πρωτεύουσα του Μεξικού με εντυπωσιακά μνημεία και αξιοθέατα.

Ημέρα 2η: Μέξικο Σίτυ (Ξενάγηση πόλης - Μουσείο Ανθρωπολογίας)
Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη μέρα μας με την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση της πόλης του Μεξικού. Σημαντικό αξιοθέατο είναι η κεντρική πλατεία Ζόκαλο, με τα εντυπωσιακά, ευρωπαϊκού ύφους, κυβερνητικά κτίρια. Πρόκειται για την σημαντικότερη πλατεία της πρωτεύουσας και μία από της μεγαλύτερες του κόσμου με έκταση 57.600 τ.μ. Η επίσημη ονομασία είναι "Plaza de la Constitución" (Πλατεία Συντάγματος) και αφορά το σύνταγμα του Κάντιθ της Ισπανίας του 1812. Τότε εκπονήθηκαν τα σχέδια για την κατασκευή του μνημείου της Ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά τελικά τοποθετήθηκε μόνο ένας πλίνθος, ο οποίος στα ισπανικά ονομάζεται Ζόκαλο. Από τότε η πλατεία άρχισε να μετονομάζεται σε "Zócalo" και παρόλο που ο πλίνθος απομακρύνθηκε λίγα χρόνια αργότερα, το όνομα παρέμεινε μέχρι σήμερα. Ο ογκώδης και χρυσοποίκιλτος Καθεδρικός Ναός, το Προεδρικό Μέγαρο με τις διάσημες τοιχογραφίες του ανατρεπτικού ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα, η τεράστια σημαία της χώρας που κυματίζει στο κέντρο της πλατείας και τα ερείπια της Τενοξτιτλάν, της παλιάς πρωτεύουσας των Αζτέκων και το μοναδικό Μουσείο Ανθρωπολογίας όπου εκτίθενται οι ανεκτίμητοι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας είναι τα σημεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας. Το "Paseo de la Reforma", η εντυπωσιακή λεωφόρος με το χρυσό άγαλμα του Αγγέλου της Ανεξαρτησίας και τις προτομές των πλέον διάσημων προσωπικοτήτων της χώρας, η θορυβώδης πλατεία των μουσικών "Μαριάτσι", ο πανύψηλος πύργος "Torre Latinoamericana" και η ζωντανή περιοχή της "Zona Rosa", με τα πιο φημισμένα bar, clubs και μοντέρνα καταστήματα θα συμβάλλουν στη γνωριμία μας με την άκρως ενδιαφέρουσα μεξικανική μεγαλούπολη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 3η: Μέξικο Σίτυ (Παναγία Γουαδελούπης - Τεοτιχουακάν)
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτυ, με πρώτη στάση στην παγκοσμίως διάσημη εκκλησία της Παναγίας της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα του Καθολικού κόσμου της Αμερικανικής ηπείρου. Οι τέσσερις εμφανίσεις της "Virgen Morena” (Μελαχρινή Παρθένα) στον Ινδιάνο Χουάν Ντιέγκο, αποτελούν την αιτία κατασκευής της εν λόγω μεγαλόπρεπης βασιλικής, όπου φυλάσσεται το "tilma" (μανδύας από ίνες "ayate", ένα χοντρό ύφασμα κατασκευασμένο από φύλλα κάκτου) και η θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εγκαινιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1976, ενώ τρία χρόνια αργότερα, ο Αγιοποιημένος πλέον Πάππας Ιωάννης Παύλος ο Β' χαιρέτησε από ειδική εξέδρα τις εκατοντάδες χιλιάδες Μεξικανών, που συνέρρευσαν στο Tepeyac για να παρακολουθήσουν το κήρυγμά του.
Επόμενη στάση στον μυστηριώδη αρχαιολογικό χώρο του Τεοτιχουακάν. Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας και έως την δεκαετία του 1920 ελάχιστα πράγματα ήταν γνωστά για την περιοχή. Ανάμεσα στα 150 π.Χ. και 500 μ.Χ., ένας άγνωστος πολιτισμός της Κεντρικής Αμερικής έχτισε σε αυτό το οροπέδιο των 22 τετ. χλμ., μια εκθαμβωτική μητρόπολη, την Τεοτιχουακάν. Σήμερα, η αρχαιολογική μελέτη κατάφερε να αναπαραστήσει με απόλυτη πιστότητα την χιλιόχρονη ιστορία της αρχαίας μητρόπολης και έτσι μπορούμε να θαυμάσουμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης, την λεωφόρο των Νεκρών και τα κτερίσματα από οψιδιανό, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Το βράδυ μην παραλείψετε να «πεταχτείτε» μέχρι την πλατεία Γκαριμπάλντι που κάθε βράδυ κατακλύζεται από τις περίφημες μπάντες των Μαριάτσι.

Ημέρα 4η: Μέξικο Σίτυ – Μορέλια
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη γραφική Μορέλια που ιδρύθηκε το 1541 και που κάποτε ήταν γνωστή με το ισπανικό όνομα Βαγιαδολίδ. Η σημερινή μας περιήγηση θα μας αποκαλύψει την πόλη – υπαίθριο μουσείο που προστατεύεται από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα περπατήσουμε στην πλατεία Ζόκαλο, θα δούμε τον σπουδαίο Καθεδρικό Ναό και θα επισκεφθούμε το τοπικό κέντρο χειροτεχνίας ανακαλύπτοντας τα μυστικά της πόλης που δίκαια έχει ανακηρυχτεί ως Εθνικό Μνημείο.
Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε τους παραδοσιακούς εορτασμούς για την Ημέρα των Νεκρών. Οι θρησκευτικές τελετές διαρκούν όλη τη μέρα κι εμείς θα διαπιστώσουμε την αγάπη των ντόπιων για τους νεκρούς προγόνους τους, μια αγάπη ισοδύναμη με αυτή προς τους ζωντανούς. Ένα συναρπαστικό θέαμα με βαθιά ριζωμένες παραδόσεις όπου άνθρωποι από όλη τη χώρα έρχονται εδώ για να λατρέψουν τους νεκρούς τους ακόμη μια φορά!

Ημέρα 5η: Μορέλια - Τζιντζουτζάν, Πατσκουάρο, Σάντα Κλάρα δελ Κόμπρε - Μορέλια
Η μέρα μας είναι αφιερωμένη σε υπέροχα μέρη σήμερα. Αναχώρηση για το Τζιντζουντζάν όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο Yucatas της αυτοκρατορίας Πουρεπέτσανς. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα μοναστήρι Φραγκισκανών μέσα στο οποίο βρίσκεται ο ναός της Μοναχικής Παρθένου. Στην αυλή του θα θαυμάσουμε ένα από τα πρώτα παρεκκλήσια που χρησιμοποιήθηκαν για τον εκχριστιανισμό των ντόπιων ιθαγενών και 33 ελαιόδενδρα που φυτεύθηκαν από τον Δον Βάσκο δε Κιρόγκα πριν από 450 χρόνια! Ακολουθεί επίσκεψη του Πατσκουάρο που κατοικείται από το 1400 περίπου από τους ιθαγενείς Πουρέπετσανς, φυλή μοναδική σε όλη την Αμερική λόγω του ότι δεν παρουσιάζει καμιά φυλετική ή γλωσσική συγγένεια με τις υπόλοιπες γνωστές προκολομβιανές φυλές. Σήμερα είναι μία κομψή πόλη όπου συνυπάρχει ο αποικιακός ρυθμός με την ινδιάνικη ατμόσφαιρα. Τα αξιοθέατα περιλαμβάνουν την Βασιλική της Παναγίας της Υγείας, το σπίτι των 11 Πάτιο και το ιστορικό κέντρο της πόλης! Ολοκληρώνουμε τη γεμάτη μέρα μας με την επίσκεψη στην όμορφη πόλη Σάντα Κλάρα δελ Κόμπρε που φημίζεται για τους τεχνίτες και καλλιτέχνες του χαλκού. Επιστροφή στη Μορέλια.

Ημέρα 6η: Μορέλια - Γουαναχουάτο
Μεταφορά στο γραφικό Γουαναχουάτο, άλλη μία πόλη που γεννήθηκε λόγω του ασημιού. Η ξενάγησή μας θα μας αποκαλύψει μία αμφιθεατρική πόλη με ήσυχα στενά δρομάκια, καλοδιατηρημένες πλατείες και υπέροχα αποικιακά αρχοντικά. Θα περπατήσουμε στην πανέμορφη πόλη με τις γραφικές αποικιακές αλέες και τις υπέροχες πλατείες, μοναδικές στη χώρα του Μεξικού, το Πανεπιστήμιο, το θέατρο Χουάρεζ και το σπίτι του Ντιέγκο Ριβέρα συζύγου της διάσημης ζωγράφου Φρίντα Κάλο. Το βράδυ περιπλανηθείτε στα γραφικά δρομάκια της πόλης και αναμιχθείτε με τους ντόπιους για να νοιώσετε τον παλμό της πόλης. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Γουαναχουάτο - Δολόρες Χιντάλγκο, Ατονονίλκο - Σαν Μιγκέλ Αλιέντε
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Δολόρες Χιντάλγκο, συνυφασμένο με την ιστορία της χώρας, αφού από εδώ ξεκίνησε το κίνημα της ανεξαρτησίας. Συνεχίζουμε για το Ατονονίλκο, μια μικρή πόλη της οποίας το όνομα σημαίνει ο τόπος του ζεστού νερού με ένα πολύ όμορφο μπαρόκ ναό, μόλις λίγα χιλιόμετρα πριν το τελικό μας προορισμό, το Σαν Μιγκέλ Αλιέντε. Μια πόλη με την καλλιτεχνική της παροικία θα μας ξεδιπλώσει τις πτυχές της αυθεντικότητάς της που την κάνανε διάσημη και θα μας χαρίσει στιγμές σπάνιας ταξιδιωτικής απόλαυσης. Νεογοτθικά και νεοκλασικά στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά στην πόλη, αποπνέοντας ένα μοναδικό στυλ και αέρα. Η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, το σπίτι του Αλιέντε, παρεκκλήσια και μοναστήρια είναι μερικά από τα σημαντικά αξιοθέατα που θα θαυμάσουμε σήμερα. Στην πόλη θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια και καφέ για να περάσει ευχάριστα η βραδιά.

Ημέρα 8η: Σαν Μιγκέλ Αλιέντε - Κερέταρο - Μέξικο Σίτυ
Οδική μεταφορά στην πρωτεύουσα του Μεξικού, το γνώριμο πλέον Μέξικο Σίτυ με ενδιάμεση στάση στο Κερέταρο. Μια πόλη  που μέσα σε μερικές ώρες θα βιώσουμε τη μαγεία της αρχιτεκτονικής παράδοσης και της αμόλυντης μεξικανικής ατμόσφαιρας που προσφέρει απλόχερα τόσο αυτή όσο και το Σαν Μιγκέλ Αλιέντε που ανήκουν αμφότερες στη λίστα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Η πόλη διαθέτει μια αξιοσημείωτη αποικιακή αρχιτεκτονική με πολύ όμορφα παλιά σπίτια, ένα υδραγωγείο και δρομάκια γεμάτα ιστορία. Διανυκτέρευση στο Μέξικο Σίτυ.

Ημέρα 9η: Μέξικο Σίτυ (Πανεπιστημιούπολη, Χοτσιμίλκο, Μουσείο Φρίντα Κάλο)
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Χοτσιμίλκο όπου θα απολαύσουμε μια βόλτα με καραβάκι ανάμεσα στα κανάλια θαυμάζοντας τους «πλωτούς κήπους» ό,τι απέμεινε από τη μεγαλοπρεπή «υδάτινη» πρωτεύουσα των Αζτέκων, το θρυλικό Τενοξτιτλάν. Πριν την άφιξή μας όμως στο Χοτσιμίλκο θα διασχίσουμε την Πανεπιστημιούπολη για να δούμε την βιβλιοθήκη, τον πύργο του Πρεσβυτερείου και το Ολυμπιακό Στάδιο. Όμως η έκπληξη μας περιμένει στα προάστια της πρωτεύουσας, στο Κογιοακάν. Εδώ θα επισκεφθούμε το μοναδικό στον κόσμο σπίτι - μουσείο αφιερωμένο στην ασυμβίβαστη και διάσημη ζωγράφο Φρίντα Κάλο. Το μπλε σπίτι της έγινε μουσείο το 1958, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό της. Θα θαυμάσουμε τα έργα της και θα μιλήσουμε για την εκρηκτική ζωή της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ, η πρότασή μας είναι σαφής: Οι καλλιτεχνικές παραστάσεις στο εντυπωσιακό Palacio de Bellas Artes είναι συνήθως γεγονότα που συζητούνται για καιρό από τους κατοίκους της πόλης και που δεν πρέπει να λησμονήσει να παρακολουθήσει ο επισκέπτης που αγαπά το σπάνιο συναίσθημα που περικλείει η λατινική ιδιοσυγκρασία.

Ημέρα 10η: Μέξικο Σίτυ - Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Επιστροφή στο αεροδρόμιο του Μέξικο Σίτυ για την πτήση επιστροφής στην Ελλάδα μέσω σταθμού.

Ημέρα 11η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Άφιξη στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

       

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Ρώμη 

05.55

07.00

Ρώμη – Μέξικο Σίτυ

10.40

17.15

Μέξικο Σίτυ –  Ρώμη

23.45

18.25*

Ρώμη – Αθήνα

21.50

00.45*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα.

 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/σεις

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι Είσοδοι

ΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΜΕΞΙΚΟ

Η ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΤΗΣ UNESCO

 

11 ημέρες

BB  Πρωινό

29/10

4*

1.550

+550

+790

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Alitalia
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/ΦΠΑ
  • Εμπειρότατο αρχηγό/συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα, Φωτοτυπία του οποίου θα στείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού.