Skip to main content

Αυθεντικό αποικιακό Μεξικό Χριστούγεννα 2019 - Πρωτοχρονιά 2020 από 999.00

Αναχωρήσεις : 24/12

12 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ημέρα: Αθήνα – Μέξικο Σίτι

 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μέξικο Σίτι.

2η ημέρα: Μέξικο Σίτι (άφιξη) – Μορέλια

 Άφιξη στην Πόλη του Μεξικού (Μέξικο Σίτι) και άμεση αναχώρηση οδικώς για τη Μορέλια, μία από τις πιο όμορφες επαρχιακές πόλεις του Μεξικού. Ζωντανό μουσείο αρχιτεκτονικής, με υπέροχους πλακόστρωτους δρόμους, παραδοσιακά κτίρια, εκκλησίες, μουσεία, καταστήματα. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γευθούμε κάτι από το πολύχρωμο και παραδοσιακό Μεξικό, γεμάτο ζωή και μουσική σε κάθε σχεδόν πλατεία και καλντερίμι. Θα δούμε το κυβερνητικό μέγαρο, κτίσμα του 1770, που πρωτοχτίστηκε ως κατηχητήριο ενώ υπήρξε και στρατηγείο κατά τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας, καθώς και την πλατεία των Όπλων, το Μεγάρο Κλαβιχέρο και το υδραγωγείο του 18ου αι. Τέλος θα επισκεφθούμε και μία από τις τοπικές αγορές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μορέλια – Πατσκουάρο – Γκουανταλαχάρα

 Αναχώρηση από τη Μορέλια με τελικό μας προορισμό την Γκουανταλαχάρα. Καθοδόν κάνουμε στάση στην πόλη Πατσκουάρο, με τον υπέροχο, αυθεντικό χαρακτήρα, στην καρδιά της ορεινής Μιχοακάν. Συνεχίζουμε για τη μικρή πόλη Τζιντζουντζάν, με δύο σημαντικά αξιοθέατα: τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο και το παλιό μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στην Γκουανταλαχάρα, πρωτεύουσα της πολιτείας Χαλίσκο (Jalisco), όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Γκουανταλαχάρα – Τεκίλα – Γκουανταλαχάρα (ξενάγηση)

 Η Γκουανταλαχάρα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού. Εδώ γεννήθηκαν οι μουσικές των Μαριάτσι, η τεκίλα, τα καπέλα σομπρέρος και «το καυστικό χιούμορ που συνοδεύει τους ανθρώπους στις δύσκολες στιγμές…», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με εκδρομή στη γειτονική πόλη Τεκίλα όπου θα κάνουμε πανοραμική ξενάγηση και θα επισκεφθούμε το αποστακτήριο της παγκοσμίου φήμης τεκίλας Cuervo. Επιστρέφουμε στην Γκουανταλαχάρα και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Στην ξενάγησή μας, μεταξύ άλλων, θα δούμε και το Οσπίθιο Καβάνιας (Hospicio Cabañas), ένα κτιριακό συγκρότημα που ανεγέρθηκε το 1791 ως νοσοκομείο και σήμερα είναι προστατευόμενο μνημείο της UNESCO.

Θα συνεχίσουμε για το προάστιο Τλακεπάκε, γνωστό για την ξυλογλυπτική, την αργυροχοΐα, την παραγωγή κεραμικών και δερμάτινων ειδών από τα μέσα του 19ου αι. Στην πλατεία Ελ Παριάν, στέκι των Μαριάτσι, οι μουσικές καλωσορίζουν τους επισκέπτες. Εκεί θα αφεθούμε για λίγο στους ρυθμούς της μεξικανικής μουσικής και θα περιηγηθούμε στα στενά της πόλης με τα αμέτρητα εργαστήρια και τις μικρές πλατείες με τα περίτεχνα σιντριβάνια. Το βράδυ θα απολαύσουμε μια παράσταση Μαριάτσι στο Mariachi Restaurant. Διανυκτέρευση στη Γουαδαλαχάρα.

5η ημέρα: Γκουανταλαχάρα – Γκουαναχουάτο (ξενάγηση)

 Αναχώρηση με προορισμό μας την πόλη Γκουαναχουάτο. Άφιξη και περιήγηση στην όμορφη πόλη με τα στενά γραφικά σοκάκια και τις μεγάλες ανοιχτές πλατείες, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το θέατρο Χουάρεζ, το φρούριο Αλόντιγα ντε Γραναδίτας και το περίφημο «Σοκάκι του Φιλιού» (Callejón del Beso). Η ξενάγησή μας περιλαμβάνει και round trip με το τοπικό τελεφερίκ, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μπορείτε να ακολουθήσετε τον αρχηγό μας σε μια νυχτερινή βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Γκουαναχουάτο – Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε

 Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στην Γκουαναχουάτο, αναχωρούμε οδικώς για την κωμόπολη Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, όπου και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Μια πόλη-κόσμημα, με έντονη μουσική παράδοση και μποέμ χαρακτήρα, το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό. Στην περιήγησή μας θα γνωρίσουμε την πόλη, επισκεπτόμενοι τον καταπληκτικό ναό του Μιχαήλ Αρχάγγελου και το μουσείο Casa Allende. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε – Κερέταρο (ξενάγηση) – Πόλη του Μεξικού

 Αναχωρούμε οδικώς για μία από τις «15 πιο αυθεντικές πόλεις του κόσμου», σύμφωνα με το National Geographic, το Κερέταρο. Η πόλη ιδρύθηκε τον 16ο αι. από μοναστικά τάγματα καθολικών που συγκεντρώθηκαν εδώ, δημιουργώντας μια πόλη-θρησκευτικό κομψοτέχνημα, αλλά και «άβατο» για τους ιθαγενείς της εποχής. Στην ξενάγησή μας, μεταξύ άλλων, θα δούμε την Κάσα ντε λα Κορεχιδόρα (Casa de la Corregidora), την έδρα της τοπικής κυβέρνησης, το Τεάτρο ντε λα Ρεπούμπλικα (Teatro de la República) και το υπέροχο υδραγωγείο του 18ου αι.

Συνεχίζουμε για την Πόλη του Μεξικού (Μέξικο Σίτι). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Πόλη του Μεξικού (Ξενάγηση, Ανθρωπολογικό Μουσείο)

 H Πόλη του Μεξικού είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Υπήρξε, πριν τον ερχομό των Ισπανών Κατακτητών, η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας.

Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στη μεξικανική πρωτεύουσα από την αποικιακή καρδιά της, την πλατεία Zocalo, την κεντρική πλατεία της πόλης και μια από τις τρεις μεγαλύτερες πλατείες στον κόσμο, που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοτστιτλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Την πλατεία περιβάλλουν μοναδικά μνημεία, χαρακτηριστικά κτίσματα των πολιτισμών που σημάδευσαν την ιστορία του τόπου. Θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, έξοχο δείγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής γνωστής ως churrigueresque και το Προεδρικό Μέγαρο (Παλάσιο Νασιονάλ), που κρύβει στην εσωτερική του αυλή αριστουργήματα του μεγαλύτερου εκπροσώπου της μεξικάνικης τοιχογραφίας, του Ντιέγκο Ριβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο). Εικονογραφημένα παρελαύνουν μπροστά μας οι ήρωες της μεξικάνικης ιστορίας και οι σημαντικότερες στιγμές της.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο. Με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες θα έρθουμε σε επαφή με τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών που ήκμασαν σε όλη την έκταση της χώρας και είναι γνωστοί ως Μεσοαμερικανικοί. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ζαποτέκων, των Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρχονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, που είναι ανώτερα από κάθε περιγραφή. Διανυκτέρευση στο Μέξικο Σίτι.

9η ημέρα: Πόλη του Μεξικού (Παναγία Γουαδελούπης, Τεοτιχουακάν)

 Πρωινή αναχώρηση για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτι, όπου μας περιμένουν δύο ιδιαίτερες επισκέψεις. Αρχικά επισκεπτόμαστε την περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα των απανταχού λατινοαμερικάνων. Από εδώ, με αφορμή την εμφάνιση της Παναγίας σε έναν ιθαγενή, ξεκίνησε η βαθιά πίστη τους στην Παναγία και η εναπόθεση όλων των προσδοκιών τους σ’ αυτήν. Έκδηλη η θρησκευτική ευλάβεια των πιστών καθώς εισέρχονται στις παλιές εκκλησίες της περιοχής, αλλά και στον εξαιρετικά σύγχρονο ναό. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν, τον τόπο όπου δημιουργήθηκαν οι θεοί και που με τη σειρά τους δημιούργησαν τον κόσμο. Οι τεράστιες πυραμίδες αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, η Λεωφόρος των Νεκρών, τα ανάκτορα, ο ναός του Κετσαλκοάτλ, απλά μας καθηλώνουν. Κάθε περιγραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού χώρου. Επιστροφή στο Μέξικο Σίτι. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Πόλη του Μεξικού (Χοτσιμίλκο, Σπίτι Φρίντα Κάλο)

 θα επισκεφθούμε την κοντινή περιοχή του Χοτσιμίλκο, γνωστή για τα κανάλια της, τα οποία δημιουργήθηκαν από ένα εκτενές σύστημα λιμνών και καναλιών που συνέδεε την περιοχή με την κοιλάδα του Μεξικού. Η υποχώρηση των υδάτων δημιούργησε τα κανάλια αυτά, μαζί με τα τεχνητά νησιά, τα «τσινάμπας» (chinampas). Το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει, αφού οι αλέγροι Μεξικανοί, ντυμένοι με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους σομπρέρο, οδηγούν τις ζωηρόχρωμες γόνδολές τους, τις «τραχινέρας» (trajineras), στολισμένες με λογιών πράγματα, πουλώντας τα αγαθά τους και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια!
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι της Φρίντα Kάλο. Ελεύθερο πνεύμα, εκρηκτική, ανένταχτη αλλά και εύθραυστη, τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα, η Μεξικανή καλλιτέχνιδα, ακολούθησε με απόλυτη πίστη τον προσωπικό, ασυμβίβαστο δρόμο της. Το Μουσείο Φρίντα Κάλο είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα στο Μέξικο Σίτι. Η καλλιτεχνική της αξία αναγνωρίστηκε μετά τον θάνατό της, με πολλές εκθέσεις πλέον ανά τον κόσμο να τιμούν τα έργα της και μαζί και τα έργα του αξέχαστου παρτενέρ της ζωής της, του Ντιέγκο Ριβέρα. Το σπίτι της, η Κάζα Αζούλ, στο Κογιοακάν του Μέξικο Σίτι, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και άφησε την τελευταία της πνοή, είναι σήμερα μουσείο και δημοφιλής προορισμός. Στον Ριβέρα είναι αφιερωμένο το Μουσείο Ντιέγο Ριβέρα ή, όπως το ξέρουν οι Μεξικανοί, Αναουακάλι.
Επιστροφή στο Μέξικο Σίτι και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Πόλη του Μεξικού – Πτήση επιστροφής

 Μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

12η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 999€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 999 € 770 €
  Twin Room 999 € 770 €
  Triple Room 999 € 770 €
  Single Room 1469 € 770 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4* Μεξικάνικης κατηγοριοποίησης. (Misión Catedral/Morelia, Holiday Inn & Suites /Guadalajara, México Plaza/Guanajuato, Imperio de Ángeles/San Miguel de Allende, Fiesta Americana Reforma/México City)
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ξεναγήσεις στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός  ξεναγός
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €770

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΙΒ 3151

24.12.2019

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

15:50

18:50

ΙΒ 6409

24.12.2019

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

23:55

05:05

ΙΒ 6400

03.01.2020

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ – ΜΑΔΡΙΤΗ

12:55

06:20 +1

ΙΒ 3150

04.04.2020

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

10:40

15:15