Skip to main content

Μεξικάνικες διακοπές με θεματολογία - Δεκέμβριος 2019 έως Ιούνιος 2020 από 1850,00

Σομπρέρο - Τάκος & Χρώμα

Κανκούν, Τσιτσέν Ιτζά, Μέριντα, Ουξμάλ, Καμπάχ, Πόλη Μεξικού, Πουέρτο Βαγιάρτα

 Αναχωρήσεις :  26/12 , 09/01, 23/1, 27/2,19/3,16/4, 30/4, 4/6

11 Ημέρες

 1η μέρα: Αθήνα - Κανκούν

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το φημισμένο τουριστικό θέρετρο Κανκούν με την εξωτική ομορφιά και τις χρυσαφένιες παραλίες, στην χερσόνησο Γιουκατάν. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

2η μέρα: Κανκούν, Πάρκο Εσκαρέτ

Προαιρετική πρωινή επίσκεψη στο διασημότερο πάρκο του Μεξικού, "βουτηγμένο" σε μία ζούγκλα και με το υδάτινο στοιχείο να κυριαρχεί. Κολυμπήστε σε ποτάμια και σπηλιές (σενότε), εξερευνήστε τον υποθαλάσσιο κόσμο της περιοχής, κολυμπήστε με δελφίνια, φωτογραφηθείτε με φλαμίνγκο και πολύχρωμους παπαγάλους, μάθετε για την ζωή των τροπικών πτηνών της ζούγκλας, των πεταλούδων και των τζάγκουαρ (Ιαγουάροι). Επιλέξτε το εστιατόριο και το είδος φαγητού που επιθυμείτε και ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας το γεύμα σας. Τέλος, παρακολουθείστε μία δίωρη φαντασμαγορική παράσταση με περισσότερους από 300 μουσικούς και ακροβάτες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να σας ταξιδέψουν στην ιστορία της χώρας τους.

3η μέρα: Κανκούν - Τσιτσέν Ιτζά - Μέριντα

Πρωινή αναχώρηση για την μητρόπολη των Μάγιας, το Τσιτσέν Ιτζά, μία εξαιρετικού ενδιαφέροντος αρχαιολογική περιοχή, με την επιβλητική βαθμιδωτή πυραμίδα των Μάγιας να αποτελεί το τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής κατασκευής και μαθηματικών. Ο χώρος συμπληρώνεται με το γήπεδο της μπάλας, το μνημείο των στρατιωτών, το κυκλικό αστεροσκοπείο και τη σενότε. Γεύμα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Συνεχίζουμε οδικώς για τη Μέριδα, όπου φθάνοντας θα κάνουμε μία πανοραμική ξενάγηση της γραφικής αυτής αποικιακής πόλης με τα πανέμορφα κτίρια και τις πλούσιες αγορές με είδη λαϊκής τέχνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε την ζωντανή αυτή πόλη και τη νυχτερινή της ατμόσφαιρα. 

4η μέρα: Μέριντα - Καμπάχ - Ουσμάλ - Μέριντα

Πρωινή εκδρομή στην ερειπωμένη πόλη Καμπάχ και τις αρχαιότητες του γειτονικού ιστορικού Ουξμάλ (Uxmal), με την Πυραμίδα των Μάγιας να κερδίζει τις εντυπώσεις. Γεύμα κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Επιστροφή στη Μέριντα.

5η μέρα: Μέριντα - Πόλη του Μεξικού/Πυραμίδες Τεοτιχουακάν

Πρωινή πτήση για την Πόλη του Μεξικού και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα μεταβούμε στον σημαντικότερο ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν, την αρχαία θρησκευτική πρωτεύουσα των Tεοτιχουακάνος και τόπο προσκυνήματος των Aζτέκων, με τις τεράστιες πυραμίδες αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, τη Λεωφόρο των Νεκρών που διασχίζει το κέντρο της πόλης, τα ανάκτορα και τον ναό του Κετσαλκοάτλ. Επιστροφή στην Πόλη του Μεξικού. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Πόλη του Μεξικού, Περιήγηση πόλης, Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο

Η πόλη του Μεξικού δική σας! Το ενδιαφέρον μας σήμερα επικεντρώνεται στο παλιό ιστορικό κέντρο, εκεί όπου κτυπά η καρδιά της πόλης, στην θρυλική πλατεία Zόκαλο, που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων - της Τενοτστιτλάν - όπου θα ανακαλύψουμε υπέροχα κτίρια εποχής που καθρεπτίζουν έντονα το παρελθόν της. Θα δούμε μεταξύ άλλων το Προεδρικό Μέγαρο με τις περίφημες τοιχογραφίες του Nτιέγκο Pιβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο), τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό που θεμελίωσε ο Κορτέζ το 1525, το ανάκτορο των Καλών Τεχνών, το Δημαρχείο, τις λεωφόρους Χουάρεθ και Λα ρε Φορμόν κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το άκρως ενδιαφέρον Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο το οποίο στεγάζει τα σημαντικότερα ευρήματα των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας (Αζτέκοι, Μάγιας, Ζαποτέκοι, Ολμέκοι κλπ. - κλειστό κάθε Δευτέρα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Πόλη του Mεξικού - Πουέρτο Βαγιάρτα

Πρωινή πτήση έναν μοναδικό τροπικό παράδεισο φωλιασμένο στον κόλπο Μπαντέρας: το Πουέρτο Βαγιάρτα - από τους πιο δελεαστικούς παραθαλάσσιους προορισμούς, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, για να απολαύσουν τις πανέμορφες αμμώδεις παραλίες με τα φοινικόδεντρα, τα γύρω καταπράσινα βουνά, το ευχάριστο κλίμα, τα θαλάσσια σπορ και την έντονη νυχτερινή ζωή. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος.

8η,9η μέρα: Πουέρτο Βαγιάρτα

Ημέρες ελεύθερες για διάφορες δραστηριότητες σε ένα από τα κορυφαία θέρετρα του Μεξικού στον Ειρηνικό. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την κρυμμένη μέσα στο βουνό παραλία, να κάνετε βόλτα με άλογα στην ακτογραμμή του Ειρηνικού, να επισκεφθείτε την παλιά πόλη, το Βιέχο Βαγιάρτα, με τα λιθόστρωτα δρομάκια και την υπαίθρια αγορά με τα χειροτεχνήματα, να εξερευνήσετε την Malecon, τον παραλιακό πεζόδρομο με γκαλερί τέχνης, κοσμηματοπωλεία, μπουτίκ, εστιατόρια και καφέ, να ψωνίσετε στις κομψές αγορές, να εκδράμετε με σκάφος σε κοντινά νησιά ή να παρακολουθήσετε το διάσημο πέρασμα των φαλαινών. Η επιλογή είναι δική σας!

10η μέρα: Πουέρτο Βαγιάρτα - Πτήση για την Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

11η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

 

Τιμή κατ’ άτομο

11 μέρες

Δίκλινο

Διαφορά

Μονόκλινου

26/12

2350

+ 690

09/01, 23/1, 27/2,19/3,16/4, 30/4, 4/6

1850

+ 580

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό •Εσωτερικές πτήσεις
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*+,  4*
  • Πρωινό καθημερινά και δύο γεύματα συνολικά
  • Μεταφορές, επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός

Δεν Περιλαμβάνονται:

 Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, εμπλουτισμένη ταξιδιωτική ασφάλεια: € 800

Σημειώσεις

  • Η παραπάνω εκδρομή πραγματοποιείται ακόμα και με 2 άτομα (αγγλόφωνες ξεναγήσεις)
  • Με Έλληνα αρχηγό από Αθήνα απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων και επιβάρυνση 190 €