Skip to main content

Αλτιπλάνος: Βολιβία - Έρημος Ατακάμα - Χιλή - Β. Αργεντινή | ΠΑΣΧΑ 2023 από 3990€

10/4   Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Πτήσεις με την KLM.
  • Το Σαλάρ ντε Ουγιούνι, τη μεγαλύτερη θάλασσα από αλάτι στον κόσμο, μια περιοχή μοναδική στον πλανήτη.
  • Ξεναγήσεις με ορμητήριο το Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα.
  • Ειδική ξενάγηση στους θερμοπίδακες Ελ Τάτιο στην έρημο Ατακάμα.
  • Ολοήμερη εκδρομή στην Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα με τους πολύχρωμους βραχώδεις σχηματισμούς.
  • Διαδρομή με το Τραίνο των Νεφών, στην περιοχή της Σάλτα!
  • Ξενοδοχείο 4* και 5*. Στις μικρές πόλεις παραδοσιακά ξενοδοχεία, από τα καλύτερα διαθέσιμα.
  • Στο Κολτσάνι διαμονή σε ξενοδοχείο φτιαγμένο από αλάτι!
  • Ο αρχηγός μας είναι Έλληνας -από τους πιο έμπειρους στην περιοχή- και όχι τοπικός ελληνόφωνος.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επιβίβαση στην πτήση μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπουένος Άιρες.

 

2η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ: ξενάγηση – κρουαζιέρα στο Δέλτα του Τίγκρε

Πρωινή άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

Το Μπουένος Άιρες «το λιμάνι των καλών ανέμων», είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικανικής ηπείρου, μια από τις πιο πολυσύνθετες και ενδιαφέρουσες πόλεις της Νοτίου Αμερικής, με πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και με πανέμορφη αρχιτεκτονική, που τη φέρνει δίπλα στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μια πόλη μοναδική, όπου συνυπάρχει το μεγαλείο του παρελθόντος και το δυναμικό παρόν. Οι κάτοικοί του, οι πορτένιος, είναι γλεντζέδες και καλοφαγάδες. Το κέντρο της κοσμείται από πολυάριθμα καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια και σφύζει από ζωή. Στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα ένας από τους εκπληκτικότερους χορευτικούς ρυθμούς όλων των εποχών, το τάνγκο.

Ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) και τον καθεδρικό ναό με το μαυσωλείο του στρατηγού Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, που ήταν ένας από τους ηγέτες του αγώνα της Νοτιοαμερικανικής ανεξαρτησίας από τους Ισπανούς. Στη συνέχεια θα δούμε το Κοινοβούλιο και τη Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, που είναι ο πλατύτερος δρόμος του κόσμου, με τον επιβλητικό οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Colon. Ακολουθούν η συνοικία Λα Μπόκα, εκεί όπου ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του, καθώς και το γραφικό Καμινίτο (δρομάκι) με τα φανταχτερά ζωγραφισμένα σπίτια και μαγαζιά. Θα δούμε επίσης τις αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Ρεκολέτα, στο κοιμητήριο της οποίας είναι θαμμένη η Εβίτα Περόν. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μία κοντινή στο Μπουένος Άιρες περιοχή, η οποία αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους «πορτένιος», όπως είναι γνωστοί οι κάτοικοι της πόλης. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το Δέλτα του Τίγκρε θα σας μαγέψει με το καταπράσινο τοπίο της

και την ατμόσφαιρα της χαλάρωσης. Εκεί οι κάτοικοι μετακινούνται με πλωτά μέσα, απολαμβάνοντας τις βόλτες τους στο ειδυλλιακό περιβάλλον και ζώντας σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς από τους κατοίκους της μεγαλούπολης. Αφού απολαύσουμε την κρουαζιέρα μας θα επιστρέψουμε στο Μπουένος Άιρες. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΣΑΛΤΑ

Αφήνουμε το ξενοδοχείο μας και μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας με προορισμό τη Σάλτα, στον αργεντίνικο βορρά. Άφιξη στη Σάλτα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και ελεύθερος χρόνος για μια χαλαρή βόλτα στην περιοχή.

Η Σάλτα είναι το πολυπληθέστερο αστικό κέντρο της βόρειας Αργεντινής, μία όμορφη πόλη που τιμά το προσωνύμιό της «Salta la linda», Σάλτα η Όμορφη δηλαδή, κυρίως χάρη στην αποικιακή της αρχιτεκτονική (η πόλη ιδρύθηκε το 1582 από τους Ισπανούς) και τα ωραία τοπία της ευρύτερης περιοχής.

Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΣΑΛΤΑ – ΠΟΥΡΝΑΜΑΡΚΑ – ΟΥΜΑΟΥΑΚΑ – ΤΙΛΚΑΡΑ ή ΚΕΜΠΡΑΔΑ ΝΤΕ ΟΥΜΑΟΥΑΚΑ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για μια ολοήμερη εκδρομή μέσω της κοιλάδας Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα (Quebrada de Humahuaca), μια στενή ορεινή κοιλάδα που η UNESCO ανακήρυξε Μνημείο Φυσικής Κληρονομιάς. Αυτό που τραβάει το βλέμμα είναι η εναλλαγή των έντονων χρωμάτων στις λοφοπλαγιές, σε ένα τοπίο που διηγείται ένα μεγάλο κομμάτι της γεωλογικής ιστορίας του κόσμου μας και δένει υπέροχα με τους επίσης «πολύχρωμους» πολιτισμούς και παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής. Είναι μια μοναδική ευκαιρία που μας φέρνει σε επαφή με το πρωτόγονο, το ανέγγιχτο, έναν πολιτισμό με τον οποίο μπορεί να έχουμε ελάχιστα κοινά κι ωστόσο μας αγγίζει και μας συγκινεί.

Η διαδρομή μας ξεκινά με την επίσκεψή μας στο Σαν Σαλβαδόρ ντε Χουχούι (San Salvador de Jujuy) όπου θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό και το Hall of the Flag, ένα κτίριο χτισμένο σε γαλλικό μπαρόκ στυλ, όπου φυλάσσεται και εκτίθεται η επίσημη σημαία της Αργεντινής, ηλικίας ούτε λίγο ούτε πολύ 203 ετών (φτιάχτηκε το 1815). Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέχρι το γραφικό χωριό Πουρμαμάρκα (Purmamarca), από όπου θα παρατηρήσουμε το Όρος των Επτά Χρωμάτων, ενώ

θα δούμε επίσης τον καθεδρικό ναό και την αγορά των χειροτεχνών στην κεντρική πλατεία. Στη συνέχεια της διαδρομής μας, θα περάσουμε από το χωριουδάκι της Μαϊμάρα (Maimara) όπου καθοδόν θα παρατηρήσουμε την Παλέτα του Ζωγράφου, ακόμα μια έκφανση του υπέροχου γεωλογικού φαινομένου που «ντύνει» με έντονα χρώματα τις λοφοπλαγιές που περιβάλλουν τον οικισμό. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο χωριό Τιλκάρα (Tilcara) για να δούμε την Πουκαρά (Pucará de Tilcara), την προ-Ινκαϊκής εποχής οχύρωση λίγο έξω από τον οικισμό, πριν συνεχίσουμε για την Ουακαλέρα (Huacalera): εδώ δεν μπορούμε παρά να μείνουμε έκθαμβοι μπροστά στα απίστευτης έντασης χρώματα στους λόφους που οι ντόπιοι αποκαλούν Πογιέρα ντε λα Κόγια (Pollera de la Colla). Υπέροχα τοπία περιτριγυρίζουν τα μικρά χωριά, τα τόσο όμορφα και παραδοσιακά, που ο επισκέπτης θα πιστέψει πως ο χρόνος εκεί έχει σταματήσει να κυλλά. Πριν συνεχίσουμε το ταξίδι μας θα επισκεφθούμε μια εκκλησία του 16ου αι., και στη συνέχεια φτάνουμε μέχρι την Ουμαουάκα (Humahuaca), με τον εντυπωσιακό της καθεδρικό ναό και το Μνημείο της Ανεξαρτησίας (El Indio). Διανυκτέρευση στην Τιλκάρα ή στην Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα.

 

5η ημέρα: ΤΙΛΚΑΡΑ ή ΚΕΜΠΡΑΔΑ ΝΤΕ ΟΥΜΑΟΥΑΚΑ – ΛΑ ΚΙΑΚΑ – ΟΥΓΙΟΥΝΙ (ΒΟΛΙΒΙΑ)

Μετά το πρωινό μας θα μεταβούμε στην Λα Κιάκα (La Quiaca), πόλη-σύμβολο της Αργεντινής, κυρίως διότι συμβολίζει το όριο, το τέλος της απέραντης αργεντίνικης επικράτειας και το σύνορο με τη γείτονα Βολιβία. Περνώντας τα σύνορα με τη Βολιβία, και μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις, ερχόμαστε στη Βιγιασόν (Villazón), την αντίστοιχη συνοριακή πόλη της Βολιβίας, που μας καλωσορίζει στη χώρα. Από εδώ θα πάρουμε το λεωφορείο ή το τραίνο με προορισμό μας την πόλη Ουγιούνι (Uyuni). Άφιξη στην Ουγιούνι, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΟΥΓΙΟΥΝΙ – ΚΟΛΤΣΑΝΙ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε το τουρ μας με jeep 4x4 από το κέντρο της πόλης στην Ουγιούνι προς την περίφημη Θάλασσα από Αλάτι (Salar de Uyuni). Θα επισκεφθούμε το «Νεκροταφείο Τραίνων», το Μουσείο Άλατος και θα συνεχίσουμε προς την πόλη Κολτσάνι (Colchani), που είναι η «Πύλη» για τις αλυκές του Ουγιούνι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λίμνη από αλάτι (πεδίο άλατος) στον κόσμο, σε

υψόμετρο 3.653 μέτρων! Είναι φυσικά ένα ανεπανάληπτο γεωλογικό φαινόμενο, ένα αληθινό θαύμα της φύσης, και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε και να φωτογραφηθούμε σ’ αυτό το απίθανο γεωλογικό φαινόμενο και να θαυμάσουμε την απεραντοσύνη του. Μπροστά σ’ αυτό το μεγαλείο της φύσης, θα διαπιστώσουμε παράλληλα το πόσο μικροί και –ναι– ασήμαντοι είμαστε οι άνθρωποι μπροστά στο άπειρο της φύσης. Η περιήγηση στο Πεδίο Άλατος καθώς και στη Νησίδα Ινκαουάσι (Isla Incahuasi), με τους γιγάντιους κάκτους, αποτελούν μία από τις πλέον ανεπανάληπτες ταξιδιωτικές εμπειρίες. Η ημέρα μας θα ολοκληρωθεί απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα σ’ αυτή τη θάλασσα άλατος… Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Κολτσάνι, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από… αλάτι! Διανυκτέρευση στο Κολτσάνι.

 

7η ημέρα: ΟΥΓΙΟΥΝΙ – ΛΙΜΝΕΣ ΣΤΑ ΥΨΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ – ΕΡΗΜΟΣ ΣΙΛΟΛΙ

Οι θαυμαστές δυνάμεις της φύσης είναι ασύλληπτες για τον ανθρώπινο νου· κι εμείς είμαστε έτοιμοι για μια ακόμα συνταρακτική εμπειρία που μας επιφυλάσσει αυτό το ταξίδι. Σήμερα λοιπόν ταξιδεύουμε στις πιο απομονωμένες περιοχές της Βολιβίας, στα δυτικά της χώρας, με το υποτυπώδες οδικό δίκτυο αλλά και τις μαγικές εικόνες των ηφαιστείων, της ερήμου και των… πολύχρωμων λιμνών!

Θα περάσουμε από το Σαν Πέδρο ντε Κέμες, θα συνεχίσουμε για το ηφαίστειο Ογιάγκουε και θα δούμε ακόμα μια σειρά από υψιπεδικές λίμνες, όπως τις λίμνες Κανιάπα και Εντιόντα, αγαπημένο καταφύγιο των φλαμίνγκος των Άνδεων που συνηθίζουν να ξαποσταίνουν εδώ κατά τη διάρκεια του αποδημητικού τους ταξιδιού.

Διασχίζουμε ένα σουρεαλιστικό τοπίο χωρίς βλάστηση, την έρημο Σιλόλι (Siloli), που περιστοιχίζεται από ψηλούς λόφους, και συνεχίζοντας σε αυτό το παράξενο τοπίο αντικρίζουμε ένα βραχώδη σχηματισμό που μοιάζει με πέτρινο δέντρο – οι ίδιοι οι ντόπιοι το αποκαλούν Πέτρινο Δέντρο (Árbol de piedra). Απόψε διανυκτερεύουμε σε τοπικές κατοικίες.

 

8η ημέρα: ΛΙΜΝΕΣ ΣΤΑ ΥΨΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ – ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ (ΧΙΛΗ)

Είπαμε ήδη πως οι εκτάσεις που διασχίζουμε και τα τοπία που αντικρίζουμε είναι άκρως σουρεαλιστικά. Καθόλου παράδοξο λοιπόν μια έρημος σ’ αυτό το άκρως σουρεαλιστικό τοπίο να φέρει το όνομα του μέγιστου των σουρεαλιστών, του Ισπανού Σαλβαδόρ Νταλί! Ξεκινώντας λοιπόν τη μέρα μας, μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε την περιοχή των γκέιζερ, στα 4.950 μ. υψόμετρο, για να παρατηρήσουμε την ηφαιστειακή δραστηριότητα που δημιουργεί δεκάδες γκέιζερ, με την έντονη μυρωδιά του θειαφιού να απλώνεται παντού στον αέρα. Αν το… λέει η καρδούλα σας, μπορείτε να κάνετε και ένα θερμό μπάνιο στις φυσικές θερμοπηγές, σε θερμοκρασία που κυμαίνεται από 280ο έως 300οC! Στη συνέχεια θα περάσουμε στην Έρημο Νταλί, θα δούμε τους περίφημους, ακανόνιστους γεωλογικούς σχηματισμούς, πριν περάσουμε τα σύνορα και μπούμε στη Χιλή. Φτάνοντας στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα (San Pedro de Atacama), θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ: οροπέδιο θερμοπιδάκων Ελ Τάτιο – Κοιλάδα της Σελήνης

Σήμερα μας περιμένει πρωινό ξύπνημα, καθώς θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας την ώρα που θα ανατέλλει ο ήλιος, για να πλησιάσουμε εκ νέου τις Άνδεις και να φτάσουμε εγκαίρως στο περίφημο οροπέδιο θερμοπιδάκων Ελ Τάτιο, μια γυμνή κοιλάδα με αναρίθμητα γκέιζερ κοντά στα σύνορα με τη Βολιβία. Και εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το μπάνιο μας στις θερμές πηγές της περιοχής, αλλά και να παρατηρήσουμε με την ησυχία μας τη βλάστηση σ’ αυτή την τόσο ιδιαίτερη πλευρά των Άνδεων. Επιστρέφοντας στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα θα περάσουμε από το φαράγγι Γουατίν (Guatín), όπου θα περπατήσουμε ανάμεσα στους κάκτους. Η δεύτερη εκδρομή της ημέρας μάς περιμένει το μεσημέρι: Λίγο έξω από το Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα απλώνεται ακόμα μία γεωλογική ιδιοτροπία της φύσης: η κοιλάδα της Σελήνης, μία περιοχή χαραγμένη από τη διάβρωση του νερού, του αέρα και του χρόνου, με περίεργους σχηματισμούς, μικρές ξερές κοιλάδες και χωμάτινα εξογκώματα που προσομοιάζουν σε τοπίο σεληνιακό. Αφού απολαύσουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, θα επιστρέψουμε στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ – ΣΑΛΤΑ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)

Πρωινή αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας, για να επιστρέψουμε στην Αργεντινή και την πόλη της Σάλτα. Η σημερινή μας διαδρομή είναι μακρά και

πολύωρη, μα άκρως εντυπωσιακή: κι αυτό διότι διασχίζουμε τα υψίπεδα των Άνδεων για να περάσουμε από τη μία χώρα στην άλλη, σε ένα τοπίο εξωπραγματικό που αξίζει να παρατηρήσουμε!

Άφιξη στη Σάλτα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


11η ημέρα: ΣΑΛΤΑ: διαδρομή με το ΤΡΑΙΝΟ ΤΩΝ ΝΕΦΩΝ στο ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΝΤΕ ΛΟΣ ΚΟΜΠΡΕΣ

Νωρίς το πρωί μεταβαίνουμε στο χωριό του Σαν Αντόνιο ντε λος Κόμπρες, παρατηρώντας κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας τους πολύχρωμους βραχώδεις σχηματισμούς αυτής της πλευράς των Άνδεων! Φτάνοντας στο χωριό θα πάρουμε το τραινάκι… για τα σύννεφα! Πραγματικά, το «Tren a las Nubes» θα μας φέρει… κοντά στα σύννεφα, ή τουλάχιστον πιο κοντά στα σύννεφα από κάθε άλλο τραίνο καθώς η διαδρομή που ακολουθεί είναι μία από τις διαδρομές με τραίνο με το μεγαλύτερο υψόμετρο στον κόσμο! Η θέα στις Άνδεις είναι εντυπωσιακή και οι αφορμές για φωτογραφίες άφθονες!

Επιστροφή στη Σάλτα και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΣΑΛΤΑ – πτήση για ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σάλτα, από όπου θα πάρουμε την πτήση μας για το Μπουένος Άιρες.

Η Aργεντίνικη πρωτεύουσα προσφέρεται για να την εξερευνήσει κανείς περπατώντας στις μεγάλες λεωφόρους αλλά και στα γραφικά στενάκια που συχνά οδηγούν σε μικρές, γραφικές πλατείες ή πολύχρωμες συνοικίες. Η ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα είναι διάχυτη στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες, και οι αφορμές για να περάσουν οι ώρες δίχως να το πάρουμε είδηση είναι ανεξάντλητες. Το απόγευμα θα δειπνήσουμε παρακολουθώντας το περίφημο Tango Show, όπου βιρτουόζοι του είδους θα μας μυήσουν στα μυστικά του πιο ερωτικού χορού. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες, από όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

14η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/4/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 3990€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3990 € 1090 €
  Twin Room 3990 € 1090 €
  Triple Room 3990 € 1090 €
  Single Room 5190 € 1090 €

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1574

10/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

13:35

16:15

KL 701

10/04/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
– ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

20:55

05:30 +1

KL 702

22/04/2023

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ
– ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

14:35

08:40 +1

KL 1575

23/04/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:20

16:35

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* και 5*. Στις μικρές πόλεις παραδοσιακά ξενοδοχεία, από τα καλύτερα διαθέσιμα.
  • Πρωινό καθημερινά. Επιπλέον, περιλαμβάνονται 4 γεύματα και 5 δείπνα.
  • Ένα μεσημεριανό στο Μπουένος Άιρες με αργεντίνικα κρέατα.
  • Ολοήμερη εκδρομή στην Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα.
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €1.090
  • Η εκδρομή στα Γκέιζερ και την Κοιλάδα της Σελήνης στη Χιλή