Skip to main content

Κολομβία, Εκουαδόρ, με επέκταση στα νησιά Γκαλάπαγκος | Φεβρουάριος - Ιούνιος 2023 από 3990€

20/2, 21/3, 12/5, 21/6   Διάρκεια: 15, 20 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • εξαιρετικές πτήσεις με την KLM.
  • Με ημιδιατροφή.
  • Με τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη, για πολλούς η ωραιότερη αποικιακή πόλη στη Λατινική Αμερική, με επαρκή χρόνο για να την εξερευνήσουμε και να την απολαύσουμε.
  • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* στο Κίτο, στην Καρθαγένη στην Μπογκοτά και στην Κουένκα. Στη Ριομπάμπα και στη Βίγια ντε Λέιβα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas.
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων: ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Καρθαγένη (3), Μπογκοτά (2) - Βίγια ντε Λέιβα (2), ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Κίτο (3), Ριομπάμπα (1), Κουένκα (1), Γκουαγιακίλ (1).
  • Μετακινήσεις με αεροπλάνο, πούλμαν και πλοιάρια.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι, στο Εκουαδόρ, με τον ομώνυμο ηφαιστειακό γίγαντα.
  • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν, όπου συναντώνται τα Ημισφαίρια της Γης.
  • Ξενάγηση στην Μπογκοτά, με τα πανέμορφα μπαρόκ κτίρια και στο Μουσείο Χρυσού με τους καταπληκτικούς θησαυρούς.
  • Ξενάγηση και διαμονή στην αποικιακή Βίγια ντε Λέιβα, από τις ωραιότερες κωμοπόλεις της Κολομβίας.
  • Επίσκεψη στη διάσημη Ζιπακίρα με τα υπόγεια αλατωρυχεία και τον ιστορικό ναό που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από αλάτι!
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός με μεγάλη εμπειρία.
  • Περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Καρθαγένη

Αναχώρηση αεροπορικώς μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Καρθαγένη. Άφιξη, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.


2η ημέρα: Καρθαγένη (Ξενάγηση)

Η Καρθαγένη, με τη χαρακτηριστική όψη παράκτιας, αποικιακής, οχυρωμένης πόλης, βρίσκεται σε έναν βαθύ και απάνεμο κόλπο της Καραϊβικής. Η οικονομία της περιοχής εξακολουθεί να βασίζεται στο εμπόριο, όπως συνέβαινε και πριν από αιώνες, όταν οι Ισπανοί αποικιοκράτες αξιοποιούσαν τη στρατηγική θέση του λιμανιού της για να εξάγουν τα πολύτιμα προϊόντα της χώρας και κυρίως τον χρυσό που άρπαζαν με ληστρικό τρόπο.

Στην ξενάγησή μας στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης θα ανακαλύψουμε τη μαγευτική και αρχοντική ομορφιά που άφησε η αποικιοκρατική αρχιτεκτονική στην πόλη και η οποία χάρισε δικαίως στην Καρθαγένη μία θέση στη λίστα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το απόγευμα θα «χαθούμε» στην όμορφη διατηρητέα παλιά πόλη, με τα πολύχρωμα σπιτάκια, τα μικρά μαγαζάκια και τα σοκάκια της και θα αφεθούμε στη γοητεία της που συνεπαίρνει όλους τους επισκέπτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Καρθαγένη

Η Καρθαγένη είναι η πιο ωραία αποικιακή πόλη της Αμερικής και αξίζει χρόνο να την απολαύσουμε περπατώντας στα σοκάκια της. Ελεύθερη ημέρα για περαιτέρω εξερεύνηση με τον αρχηγό μας.

 

4η ημέρα: Καρθαγένη-Μπογκοτά (πτήση)

Πρωινό και αναχώρηση με εσωτερική πτήση για την πρωτεύουσα της Κολομβίας, την Μπογκοτά. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Μπογκοτά (Ξενάγηση)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε τα περίφημα αποικιακά κτίρια της πόλης, που κατά τον 17ο και τον 18ο αιώνα ήταν γνωστή ως η«Αθήνα της Νότιας Αμερικής». Θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό Μουσείο Χρυσού, που λειτουργεί από το 1939 και στο οποίο φυλάσσονται περισσότερα από 30.000 αντικείμενα των προκολομβιανών πολιτισμών των Άνδεων, έργα εκπληκτικής τέχνης και αξίας. Κοντά του βρίσκεται το θαυμάσιο Μουσείο Μποτέρο. Η συλλογή των εκπληκτικών έργων του καλλιτέχνη, καθώς και έργα διάσημων ζωγράφων -Πικάσο, Ρενουάρ, Νταλί, Ματίς, Μονέτ & Τζιακομέτι- από την προσωπική συλλογή του Φερνάντο Μποτέρο εκτίθενται σε μια όμορφη αποικιοκρατική οικία. Η περιήγησή μας, όμως, δεν σταματά εδώ, θα συνεχιστεί στην πλατεία Μπολίβαρ, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Βιβλιοθήκη, στο Δικαστικό Μέγαρο και στον Καθεδρικό Ναό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Μπογκοτά - Ζιπακίρα - Βίγια ντε Λέιβα

Πρωινή αναχώρηση για τη Ζιπακίρα, όπου θα επισκεφθούμε το πιο αξιοθαύμαστο μνημείο της περιοχής: μια πελώρια εκκλησία, χωρητικότητας 8.400 ατόμων, λαξεμένη στο βάθος ενός αλατωρυχείου! Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη κωμόπολη Βίγια ντε Λέιβα, ένα καλλιτεχνικό κέντρο με ζωγράφους, συγγραφείς, μουσικούς, χειροτέχνες, θεατράνθρωπους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Βίγια ντε Λέιβα

Άλλη μια μέρα στη γραφική Βίγια ντε Λέιβα, που σαν νεράιδα με μαγικό ραβδάκι ξεδιπλώνει τις ομορφιές της και μας προσκαλεί να τις απολαύσουμε. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Αποικιακής Τέχνης, το Μοναστήρι της Κάρμεν ή το αξιόλογο Μουσείο Απολιθωμάτων, 6 χλμ. από την πόλη, το οποίο ιδρύθηκε το 1977 στη θέση όπου ανακαλύφθηκε ένας προϊστορικός κρονόσαυρος, δηλαδή ένα θαλάσσιο ερπετό ηλικίας άνω των 120 εκατομμυρίων χρόνων και μήκους 20 μέτρων. Το βραδάκι η βόλτα στα ονειρεμένα δρομάκια της πόλης, πριν γευθούμε ένα ακόμη «κανελάζο», τοπικό ποτό που τονώνει τη διάθεση όπως λένε οι ντόπιοι, είναι ο καλύτερος επίλογος για τη σημερινή μέρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Βίγια ντε Λέιβα – Μπογκοτά – πτήση για Κίτο (Εκουαδόρ)

Πρωινή αναχώρηση για την Μπογκοτά, με στάση καθ’ οδόν στην κωμόπολη Ρακιρά, η οποία στην τοπική γλώσσα των Ινδιάνων Τσίμπτσα σημαίνει «πόλη των αγγείων». Την ονομασία της την οφείλει στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας κεραμικών, τέχνη που κατέχουν οι κάτοικοί της εδώ και αιώνες. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τα χωριουδάκια Σουταμαρτσάν, γνωστό για τη γαστρονομική του παράδοση, και Τινζακά, ξακουστό για τα χειροτεχνήματα τάγκουα που φτιάχνονται από φοίνικα, πριν καταλήξουμε στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά για την πτήση μας για το Κίτο. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

 

9η ημέρα: Κίτο - Αγορά Οταβάλο - Κίτο

Η σημερινή μας διαδρομή, δίπλα από άγρια βουνά, κοιλάδες, ψηλά ηφαίστεια και ειδυλλιακές λίμνες, θα μας οδηγήσει στη μικρή γραφική πόλη του Εκουαδόρ, το Οταβάλο. Οι περήφανοι Ινδιάνοι Οταβάλος ή Οταβαλένιος φορούν ιδιαίτερες παραδοσιακές φορεσιές που τους κάνουν να ξεχωρίζουν από όλες τις άλλες φυλές. Η αγορά του Οταβάλο με τα μοναδικά χειροποίητα υφαντά και όλα τα είδη χειροτεχνίας του Εκουαδόρ είναι η πιο φημισμένη στη χώρα. Εκεί θα έχουμε αρκετό χρόνο ελεύθερο για να... εξερευνήσουμε την περίφημη αγορά της πόλης. Επιστροφή στο Κίτο. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Κίτο (ξενάγηση – Σημείο Μηδέν)

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε, μεταξύ άλλων, την πλατεία της Ανεξαρτησίας με το Κυβερνητικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο. Θα επισκεφθούμε, επίσης, το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής, και θα ανεβούμε στον λόφο Ελ Πανεσίγιο («λόφος μικρού ψωμιού») με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το «σημείο μηδέν», το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0' 0"). Θα δούμε το μνημείο Μιτάδ ντελ Μούντο (=το μέσον του κόσμου) και θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κίτο. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Κίτο – Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι – Ριομπάμπα

Πρωινή αναχώρηση για τον εθνικό δρυμό Κοτοπάξι, όπου δεσπόζει ο ομώνυμος ηφαιστειακός γίγαντας. Απολαμβάνοντας μια μοναδική διαδρομή -μέρος της οποίας είναι και ο περίφημος Δρόμος των Ηφαιστείων, θα φτάσουμε στον κατάφυτο δρυμό. Από τα ψηλότερα ηφαίστεια στον κόσμο, το Κοτοπάξι (υψόμετρο 5.897 μ.) καλύπτεται σχεδόν όλο τον χρόνο από αιώνια χιόνια και παγετώνες. Το Εθνικό Πάρκο αποτελεί ένα προστατευόμενο οικοσύστημα για τα καμηλοειδή των Άνδεων – βικούνια, λάμα και αλπακά. Μετά τη μοναδική αυτή εμπειρία θα συνεχίσουμε οδικώς για τη Ριομπάμπα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Ριομπάμπα – Αλαούσι - Μύτη του Διαβόλου (με τραίνο) – Ινγκαπίρκα – Κουένκα

Πρωινή αναχώρηση για το Αλαούσι. Φτάνοντας θα εξορμήσουμε με το τρένο στην Ελ Ναρίς ντελ Ντιάμπλο, τη «Μύτη του Διαβόλου». Πρόκειται για ένα απόκρημνο πέρασμα, το οποίο για να καταστεί προσπελάσιμο χρειάστηκε η εγκατάσταση ενός πολύπλοκου συστήματος στις ράγες. Παρότι κατασκευάστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα, προκαλεί θαυμασμό ακόμη και σήμερα. Επιστροφή στο Αλαούσι αφού κάνουμε πρώτα μια στάση στην Ινγκαπίρκα, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο φρούριο – το πιο σημαντικό μνημείο των Ίνκας στο Εκουαδόρ. Κατόπιν συνεχίζουμε για την Κουένκα. Άφιξη, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Κουένκα (ξενάγηση) – Γκουαγιακίλ

Η πόλη ιδρύθηκε από τους Ισπανούς το 1557 και κοσμείται με υπέροχα κτίρια και εκκλησίες του 16ου και του 17ου αιώνα. Τα περισσότερα σπίτια της Κουένκα βρίσκονται στις όχθες των τεσσάρων ποταμών της (Τάρκι, Γιανούκαϊ, Τομεμπάμπα και Ματσινγκάρα). Τα καλντερίμια της, τα πανέμορφα μπαλκόνια και οι κήποι δίνουν στην πόλη αυτή μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η Κουένκα είναι επίσης γνωστή για τα φημισμένα χειροποίητα ψάθινα καπέλα «τοκίλα» ή «καπέλα Παναμά». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα διαπιστώσουμε γιατί η πόλη αυτή θεωρείται από τις πιο όμορφες της χώρας. Εντός της ημέρας θα επισκεφθούμε, επίσης, τον αρχαιολογικό χώρο των Ίνκας, Τόδος λος Σάντος, που ανακαλύφθηκε μόλις το 1972, στη γειτονιά Πουμαπούνγκο, ανάμεσα σε σπίτια, δρόμους και μοντέρνα κτίρια. Αναχώρηση οδικώς για το Γκουαγιακίλ. Άφιξη, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: Γκουαγιακίλ (ξενάγηση) – Πτήση επιστροφής

Το Γκουαγιακίλ είναι η μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Εκουαδόρ και το κύριο λιμάνι της χώρας. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουάγιας, που εκβάλλει στον ομώνυμο κόλπο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη. Θα περπατήσουμε στην περίφημη Μαλεκόν Σιμόν Μπολίβαρ, όπου θα δούμε την πλατεία Ολμέντο, τον Πύργο του Ρολογιού, τη Ροτόντα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου κ.ά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην πανέμορφη συνοικία Λας Πένας και θα φτάσουμε στον λόφο Σάντα Άνα, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Μετά το πέρας της ξενάγησης θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

15η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Επέκταση νησιά Γκαλάπαγκος
Όσοι ταξιδιώτες το επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν επέκταση του ταξιδιού τους στα Νησιά Γκαλάπαγκος. Στην περίπτωση αυτή το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

1η – 13η ημέρα: Όπως αναφέρεται ανωτέρω, με διανυκτέρευση στο Γκουαγιακίλ την 13η ημέρα.

14η ημέρα: Γκουαγιακίλ

Μετά την ξενάγηση στο Γκουγιακίλ, επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


15η ημέρα: Γκουαγιακίλ – Νησιά Γκαλάπαγκος (Σάντα Κρουζ – Δίδυμοι κρατήρες)

Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και μετάβαση στα Νησιά Γκαλάπαγκος και στο νησί Σάντα Κρουζ. Εδώ θα επισκεφθούμε το Ελ Σάτο, έναν μεγάλο βιότοπο, γνωστό ως πέρασμα για τις γιγάντιες χελώνες των Γκαλαπάγκος, που διασχίζουν την περιοχή μετακινούμενες από τις ακτές προς την ενδοχώρα. Ένα από τα ελάχιστα μέρη όπου μπορεί κανείς να δει αυτά τα θαυμάσια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Στην περιοχή αφθονούν τα ορεινά βοσκοτόπια και τα δάση από Scalesia (ενδημικό φυτό). Αυτά τα καταπράσινα υψίπεδα είναι επίσης τόπος κατοικίας για πολλά είδη πουλιών: σπιζίδες (Darwin finch), μυγοχάφτες (vermilion flycatcher), βαλτόμπουφοι (short-eared owl). Θα δούμε, επίσης, την τοποθεσία Δίδυμοι Κρατήρες (Twin Craters). Η γεωλογική μεταβολή που υπέστη η περιοχή δεν οφείλεται σε ηφαιστειακή δραστηριότητα, αλλά είναι αποτέλεσμα της κατάρρευσης της επιφάνειας σε υπόγειες σχισμές που σχημάτισαν τους εν λόγω κρατήρες. Η περιοχή καλύπτεται από οργιώδη βλάστηση και αποτελεί κατοικία για μια τεράστια ποικιλία πανίδας. Διανυκτέρευση στη Σάντα Κρουζ.

 

16η ημέρα: Σάντα Κρουζ (Ολοήμερη εκδρομή στη Σάντα Φε)

Μετά το πρωινό θα μεταβούμε με σκάφος στο γειτονικό νησί Σάντα Φε. Θα δέσουμε σε έναν πανέμορφο κόλπο, από όπου ξεκινά η βόλτα μας στο νησάκι. Σε μια μικρή αμμουδιά θα συναντήσουμε ολόκληρη αποικία από θαλάσσιους ελέφαντες και, αν είμαστε τυχεροί, και το γεράκι των Γκαλαπάγκος. Θα δούμε, ακόμη, ενδημικά ιγκουάνα, ενώ μετά την επί ξηράς βόλτα μας θα απολαύσουμε σνόρκελινγκ (κολύμβηση με αναπνευστήρα) στα κρυστάλλινα νερά, έχοντας έτσι την ευκαιρία να δούμε ποικιλία από τροπικά ψάρια, καθώς και θαλάσσιους ελέφαντες εν ώρα κολύμβησης!

Επιστροφή στο νησί Σάντα Κρουζ και διανυκτέρευση.

 

17η ημέρα: Σάντα Κρουζ (Εκδρομή στα Νησιά Πλάσας)

Τη σημερινή ημέρα θα απολαύσουμε με σνόρκελινγκ τα κρυστάλλινα νερά στην Πούντα Καριόν (Punta Carrión), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε μια τεράστια ποικιλία από τροπικά ψάρια και πιθανόν και τους μικρούς λευκοπτέρυγους υφαλοκαρχαρίες που ξεκουράζονται ήσυχα στον αμμώδη πυθμένα. Μετά το μεσημεριανό μας γεύμα, το απόγευμα, θα μεταβούμε στα νησάκια Πλάσας (Plazas) που βρίσκονται μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις ανατολικές ακτές του νησιού Σάντα Κρουζ. Θα αποβιβαστούμε στο νότιο νησί (Plaza Sur), όπου θα μας «υποδεχθεί» μια αποικία θαλάσσιων ελεφάντων, ενώ προχωρώντας στην ενδοχώρα του νησιού θα δούμε μεγάλες εκτάσεις με κάκτους που φιλοξενούν τα κιτρινόγκριζα ιγκουάνα. Θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι φτάνοντας στη νότια πλευρά του νησιού, όπου θα παρατηρήσουμε δεκάδες είδη τροπικών πτηνών. Επιστροφή στο νησί Σάντα Κρουζ και διανυκτέρευση.

 

18η ημέρα: Σάντα Κρουζ - Γκουαγιακίλ

Σήμερα θα μεταβούμε στο νησάκι Μπάλτρα. Εκεί γεμάτοι από μοναδικές εικόνες θα επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής μας στο Γκουαγιακίλ. Άφιξη και Διανυκτέρευση.

 

19η ημέρα: Γκουαγιακίλ – Πτήση επιστροφής

Πρωινό ελεύθερο και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

20η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 

 

Αναχώρηση από Αθήνα - 15 ημέρες - Τιμή από 3990€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Twin Room 3990 € 990 €
  Double Room 3990 € 990 €
  Triple Room 3990 € 990 €
  Single Room 4770 € 990 €

 

 Αναχώρηση από Αθήνα - 20 ημέρες - Τιμή από 6390€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Twin Room 6390 € 990 €
  Double Room 6390 € 990 €
  Triple Room 6390 € 990 €
  Single Room 7470 € 990 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* στο Κίτο, την Καρθαγένη και την Μπογκοτά. Στη Ριομπάμπα και στη Βίγια ντε Λέιβα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas. Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλάπαγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στο Εκουαδόρ και την Κολομβία.
  • Τρία μεσημεριανά στα Γκαλαπάγκος κατά τη διάρκεια των εκδρομών (δύο από αυτά σε πακέτο).
  • Βραδινό στο Κίτο την πρώτη ημέρα.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990 €
  • Φόροι αεροδρομίων που πληρώνονται τοπικά (περίπου 30 δολάρια Αμερικής)