Skip to main content

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΔΕΛΤΑ ΟΡΙΝΟΚΟ ΚΑΝΑΪΜΑ ΛΟΣ ΡΟΚΕΣ 15 ημέρες Αύγουστος έως Δεκέμβριος 2023 από 5190

 Αναχώρηση: 11/8, 20/10, 17/11, 19/12

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Καράκας

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Καράκας, την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, στο Βορειοανατολικό άκρο της Νοτίου Αμερικής. Άφιξη με τη διαφορά ώρας το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 2η: Καράκας

Η πρωτεύουσα της Βενεζουέλας είναι μία όμορφη πόλη χτισμένη σε μία κατάφυτη κοιλάδα με το όρος Άβιλα να δεσπόζει περιμετρικά της. Οι ρυθμοί της πόλης είναι φρενήρεις με μία απαράμιλλη μίξη λατινοαμερικάνικου ταπεραμέντου με τη νωχελική αύρα της κοντινής Καραϊβικής. Αυτόν ακριβώς τον χαρακτήρα θα μας αποκαλύψει η σημερινή μας ξενάγηση στο ιστορικό αποικιακό κέντρο και τις μοντέρνες περιοχές της πόλης.

 

Ημέρα 3η: Καράκας - Κανάιμα

Πτήση για την Κανάιμα με ενδιάμεση στάση και αλλαγή αεροσκάφους στο Πουέρτο Ορντάς. Άφιξη στην περιοχή της λαγούνα της Κανάιμα, στην καρδιά της Γκραν Σαβάνα. Η απογευματινή μας βαρκάδα συνδυάζεται με επίσκεψη στους καταρράκτες του ποταμού Καράο, Σάπο και Σαπίτο.

 

Ημέρα 4η: Κανάιμα

Η σημερινή μέρα είναι σημαντική, αφού με ελαφριά αεροσκάφη (καιρού επιτρέποντος) θα απολαύσουμε τη μοναδική εμπειρία του sobrevuelo, της πτήσης, δηλαδή, πάνω από τα υψίπεδα της Γουιάνας, τον ορεινό όγκο που εκτείνεται γεωγραφικά από τον Ορινόκο μέχρι τον Αμαζόνιο, εδώ που κυριαρχούν τα τραπεζοειδή βουνά με το εξωτικό όνομα Τεπούι και φυσικά πάνω από το Αγιαντεπουί, όπου βρίσκεται κρυμμένος μέσα στα σύννεφα ο καταρράκτης Έιντζελ, εδώ που η υδατόπτωση είναι σχεδόν 1.000μ., η υψηλότερη στον κόσμο!

 

Ημέρα 5η: Κανάιμα - Πουέρτο Ορντάς

Η σύντομη σημερινή μας πτήση θα μας μεταφέρει στις δίδυμες πόλεις Πουέρτο Ορτάς και Σιουδάδ Γουιάνα, που είναι χτισμένες στις αντίπερα όχθες του ποταμού Ορινόκο. Η απογευματινή μας σύντομη περιήγηση θα μας αποκαλύψει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της γραφικής αυτής παραποτάμιας πόλης.

 

Ημέρα 6η: Πουέρτο Ορντάς - Δέλτα του Ορινόκο

Αναχώρηση οδικώς κατά μήκος του ποταμού μέχρι το σημείο όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοιάριο, που θα μας οδηγήσει σε κάποιο από τα Bocas, τα στόμια δηλαδή των διαύλων που διαμορφώνουν το Δέλτα του Ορινόκο. Το απόγευμα μέσα από τον λαβύρινθο των καναλιών θα επισκεφθούμε το Μπερντς Άϊλαντ και τον βραχίονα Κάνιο Μάναμο για να καταλήξουμε σε κάποιο παραδοσιακό οικισμό των Ινδιάνων Γουαράο, κρυμμένο μέσα στην τροπική βλάστηση.

 

Ημέρα 7η: Δέλτα του Ορινόκο

Το πρωί θα εξορμήσουμε στους διαύλους του Ορινόκο και θα ζήσουμε τη μυσταγωγία του μεγαλείου της τροπικής φύσης. Σαν σύγχρονοι εξερευνητές θα ανακαλύψουμε την παρθένα αυτή μαγεία, τόσο περπατώντας με τα πόδια στη selva, το τροπικό δάσος βροχής, όσο και με τη βοήθεια ειδικών βαρκών. Αργότερα θα ψαρέψουμε, με τη βοήθεια των ντόπιων οδηγών μας, πιράνχας και θα απολαύσουμε τα διαφορετικά χρώματα της δύσης του ήλιου.

 

Ημέρα 8η: Δέλτα του Ορινόκο - Ματουρίν - Καράκας

Αναχώρηση με πλοιάριο για τον οικισμό του Σαν Χουάν κι από εκεί αναχώρηση οδικώς για το Ματουρίν απ’ όπου το απόγευμα πετάμε πίσω στο γνώριμο Καράκας.

 

Ημέρα 9η: Καράκας- Μέριδα

Η σημερινή μας πτήση θα μας μεταφέρει στο αεροδρόμιο της πόλης Ελ Βιχία, στους πρόποδες των Άνδεων και από εκεί θα ξεκινήσουμε την ανάβασή μας στα 1.625μ. και στην πόλη της Μέριδα, που πήρε το όνομά της από την ομώνυμη στην Εστρεμαδούρα της Ισπανίας. Η απογευματινή μας περιήγηση είναι αποκαλυπτική της ομορφιάς της πόλης. Η αποικιακή περιοχή, η κεντρική αγορά, το πάρκο Μπετόβεν και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης αποτελούν τα κυριότερα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε.

 

Ημέρα 10η: Μέριδα

Ολοήμερη ξενάγηση στην γύρω περιοχή με τα αποικιακά γραφικά χωριουδάκια, όπως τα Ταμπάυ, Κακούτε, Μουκουρουμπά, Μουκουτσατσί κ.λπ. Στη συνέχεια ανάβαση στα υψίπεδα των Άνδεων, τα Paramos μέχρι την εντυπωσιακή κορυφή Πίκο Ελ Άγιλα (Κορυφή του Αετού) στα 3.962μ. Οι κορυφές των Άνδεων είναι βέβαιο ότι θα μας χαρίσουν απλόχερα την μεγαλοπρεπή και αρχοντική ομορφιά τους. Επιστροφή το απόγευμα στη Μέριδα.

 

Ημέρα 11η: Μέριδα - Καράκας

Πρωινό στη διάθεσή μας για αγορά σουβενίρ στην κεντρική αγορά της πόλης και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Καράκας. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

 

 

Ημέρα 12η: Καράκας - Αρχιπέλαγος Λος Ρόκες

Η σημερινή μας πτήση θα μας μεταφέρει στην Νότια Καραϊβική και στο Αρχιπέλαγος Λος Ρόκες. Άφιξη στο νησί Γκραν Ρόκε, το μεγάλο νησί του αρχιπελάγους και μεταφορά στην Ποσάδα (μικρό τοπικό ξενοδοχείο με αποικιακή αρχιτεκτονική, που μοιάζει με τις πανσιόν που έχουμε στα ελληνικά νησιά) που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες δύο μέρες. Απογευματινή εκδρομή με βάρκες σε κάποιο από τα γειτονικά κάγιος (μικρά κοραλλιογενή νησιά) για να πάρουμε μία πρώτη γεύση από το τροπικό παράδεισο, που ονομάζεται Εθνικό Πάρκο Νησιών Ρόκες.

 

Ημέρα 13η: Αρχιπέλαγος Λος Ρόκες

Η μέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στη μαγεία του αρχιπελάγους. Θα απολαύσουμε το μπάνιο μας σε κάποιο από τα κοντινά κάγιος, κατάφυτα με φοινικόδεντρα, υπέροχη θάλασσα με τουρκουάζ νερά και παραλίες με κατάλευκη άμμο. Ένα είναι βέβαιο: το τοπίο των νησιών είναι ακριβώς αυτό που έχει κάνει την Καραϊβική και τα νησιά της παγκοσμίως διάσημα.

 

Ημέρα 14η: Μέριδα - Καράκας (Πτήση για Αθήνα)

Η πτήση μας θα μας μεταφέρει πίσω στο Καράκας, όπου θα μεταφερθούμε στο διεθνές αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την Αθήνα.

 

 

Ημέρα 15η: Αθήνα

Άφιξη το απόγευμα στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Κων/πολη

21:15

23:40

Κων/πολη – Καράκας

02:30

13:05

Καράκας – Κων/πολη

14:40

09:30

Κων/πολη – Αθήνα

13:50

14:15

 

ΤΙΜΕΣ 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Βίζα

Είσοδοι

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

ΔΕΛΤΑ ΟΡΙΝΟΚΟ

 

15 ημέρες

Ημιδ/φή

11/8, 20/10, 17/11

3*, 4*, 5*

5.190

+780

+990

 

 

19/12 σε Δίκλινο

5.490€

   
19/12 Μονόκλινο

6.690€

   
Φόροι

1.050€

 

 

Το ταξίδι σας προσφέρει: 

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Turkish Airlines
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*, 4*, 5*
  • Ημιδιατροφή (πρωινό και γεύμα καθημερινά)
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
  • Έξοδα βίζας όπου απαιτείται
  • Φιλοδωρήματα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Αρχηγό/συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.