Skip to main content

Εκουαδόρ - Νησιά Γκαλάπαγκος: από το «Σημείο Μηδέν» και τα αρχαία μονοπάτια των Ίνκας μέχρι τα «μαγεμένα νησιά» του Δαρβίνου | 11.08.2024 από 3890€

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ   11/08

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΚΙΤΟ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιω¬τική μας ομάδα και πτήση για τον Ισημερινό ή Εκουαδόρ, και την πρωτεύουσα Κίτο. Η πόλη του Κίτο διαθέτει το καλύτερα διατηρημένο ιστο¬ρικό κέντρο σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Το Κίτο, μάλιστα, υπήρξε μαζί με την πολωνική πόλη της Κρακο¬βίας οι πρώτες πόλεις που χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης υπάρχουν σήμερα 130 μνημειακά κτίρια και 5.000 ιδιωτικά διατηρητέα σε πολλά και διαφορετικά αρ¬χιτεκτονικά και γλυπτικά-διακοσμητικά στυλ.
Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΚΙΤΟ: ξενάγηση – σημείο Μηδέν

 

Η ημέρα μας ξεκινάει με μια μοναδική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο και τα καλοδιατηρημένα μνημεία του. Στην ξενάγησή μας, λοιπόν, θα δούμε τα σημαντικότερα από αυτά, όπως είναι Εθνική Βασιλική Βότο, η Μεγάλη Πλατεία γνωστή και ως Πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα α¬νάκτορα της Προεδρίας και της Αρχιεπισκοπής, ο ναός της Κομπανίας του Ιησού (των 12 Αποστόλων, δηλαδή) με τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο,  το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευ¬τικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής κ.ά.
Εν συνεχεία θα ανεβούμε στον λόφο Πανεσίγιο («λόφος μικρού ψωμιού») με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, για να απολαύσουμε μία πανοραμική θέα της πρωτεύουσας.
Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το «Σημείο Μηδέν», το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερι¬νός (γεωγραφικό πλάτος 00 0' 0"). Θα δούμε το μνημείο Μιτάδ ντελ Μούντο (= το μέσον του κόσμου) και θα φωτο¬γραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο!
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΚΙΤΟ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΚΟΤΟΠΑΞΙ – ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ

 

Πρωινή αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό Κοτοπάξι, όπου δεσπόζει ο ομώνυμος ηφαιστειακός γίγαντας. Απολαμβάνοντας μια μοναδική διαδρομή - μέρος της ο¬ποίας είναι και ο περίφημος Δρόμος των Ηφαιστείων - θα φτάσουμε στον κατάφυτο δρυμό.

Από τα ψηλότερα ηφαίστεια στον κόσμο, το Κοτοπάξι (υψόμετρο 5.897 μ.) καλύπτεται σχεδόν όλο τον χρόνο από αιώνια χιόνια και παγετώνες. Το Εθνικό Πάρκο αποτελεί ένα προστατευόμενο οικοσύστημα για τα καμηλοειδή των Άνδεων – βικούνια, λάμα και αλπακά. Μετά από τη μοναδική αυτή εμπειρία θα συνεχίσουμε οδικώς για τη Ριομπάμπα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ – ΙΝΓΚΑΠΙΡΚΑ – ΚΟΥΕΝΚΑ

 

Αφήνουμε τη Ριομπάμπα με τελικό μας προορισμό για σήμερα την πόλη της Κουένκα. Καθοδόν κάνουμε μία στάση στην Ινγκαπίρκα, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο φρούριο – το πιο σημαντικό μνημείο των Ίνκας στο Εκουαδόρ (η επίσκεψη στο φρούριο της Ινγκαπίρκα ενδέχεται λόγω ιδιαίτερων συνθηκών να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση θα αντικατασταθεί από άλλη εκδρομή).
Φτάνουμε στην Κουένκα, πόλη που ιδρύθηκε από τους Ισπανούς το 1557 και κοσμείται με υπέροχα κτίρια και εκκλησίες του 16ου και του 17ου αιώνα. Τα περισσότερα σπίτια της Κουένκα βρίσκονται στις όχθες των τεσσάρων ποταμών της (Τάρκι, Γιανούκαϊ, Τομεμπάμπα και Ματσινγκάρα). Τα καλντερίμια της, τα πανέμορφα μπαλκόνια και οι κήποι δίνουν στην πόλη αυτή μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η Κουένκα είναι επίσης γνωστή για τα φημισμένα χειροποίητα ψάθινα καπέλα «τοκίλα» ή «καπέλα Παναμά».
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα διαπιστώσουμε γιατί η πόλη αυτή θεωρείται από τις πιο όμορφες της χώρας. Θα δούμε το αρχιτεκτονικό αριστούργημα της Κουένκα, τον καθεδρικό ναό της Αμώμου Συλλήψεως, θα επισκεφτούμε την πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου με τη διάσημη φραγκισκανική εκκλησία, την αγορά με τα πολύχρωμα λουλούδια, αλλά και το σημείο θέασης Τούρι.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΚΟΥΕΝΚΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΚΑΧΑΣ – Γευσιγνωσία σε φάρμα κακάο και μάνγκο – ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

 

Αφήνουμε σήμερα την Κουένκα και συνεχίζουμε προς το κυριότερο λιμάνι του Εκουαδόρ, το Γκουαγιακίλ. Καθοδόν διασχίζουμε εκτάσεις του Εθνικού Δρυμού Κάχας (Cajas Parque Nacional), στα υψίπεδα της χώρας, με συνεχόμενες κοιλάδες, λόφους και μικρές λίμνες.
Η αυξημένη ζέστη και υγρασία στην ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με τη μαγευτική θέα από το παράθυρό μας, επιβεβαιώνει ότι έχουμε φτάσει στην τροπική παράκτια περιοχή. Μια παράκαμψη στη διαδρομή μας, θα μας φέρει σε ένα οικογενειακό αγρόκτημα βιώσιμου τουρισμού.

Εδώ θα απολαύσουμε μια διαδραστική εμπειρία γευσιγνωσίας σοκολάτας. Βρισκόμαστε, άλλωστε, σε μία περιοχή που είναι από τις μεγαλύτερες παραγωγούς κακάο στον κόσμο, ήδη από τον 18ο αιώνα. Εδώ καλλιεργούνται και εξάγονται καρποί κακάο εξαιρετικής ποιότητας, που προτιμούν μάλιστα οι ελβετικές σοκολατοποιίες!
Φτάνουμε στο Γκουαγιακίλ, τη μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Εκουαδόρ. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουάγιας, που εκβάλλει στον ομώνυμο κόλπο στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ (ελεύθερη ημέρα)

 

Ελεύθερη ημέρα στο Γκουαγιακίλ για να πάρετε μια ακόμα καλύτερη γεύση από τη μεγαλύτερη πόλη του Εκουαδόρ. Ευκαιρία για βόλτες και αγορές πριν αφήσουμε τον… «πολιτισμό» και ετοιμαστούμε για την άκρως εξωτική συνέχεια του ταξιδιού.

 

7η ημέρα: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ – πτήση για ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: τεράστιες χελώνες, τούνελ από λάβα – Πλάια Τορτούγκα

 

Αναχώρηση αεροπορικώς για τα Νησιά Γκαλάπαγκος και τη Σάντα Κρουζ! Ουσιαστικά, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο από τα νησιά Γκαλάπαγκος και βρίσκεται στο κέντρο του αρχιπελάγους. Ένα άκρως εξωτικό, κομψό και μοντέρνο νησί που υπόσχεται να σας στείλει σε μια επική εξερεύνηση. Η ανάπτυξη ξεκίνησε τον 20ό αιώνα στη Σάντα Κρουζ, όταν έποικοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη μετακόμισαν στην περιοχή μεταξύ Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ποικιλία της γεωλογίας, της άγριας πανίδας και της βλάστησης προσέλκυσε πολλούς εποίκους. Οι μικρές πόλεις Μπελαβίστα και Σάντα Ρόσα χτίστηκαν στα υγρά υψίπεδα, όπου οι αγρότες καλλιεργούσαν αβοκάντο, καφέ, ζαχαροκάλαμο, μπανάνες, πορτοκάλια και λεμόνια.

Με ιδιωτικό θαλάσσιο ταξί φτάνουμε στο λιμάνι Πουέρτο Αγιόρτα. Αυτό το  λιμάνι είναι η καρδιά των Νήσων Γκαλάπαγκος, αποτελώντας τον κύριο τουριστικό κόμβο. Θα κατευθυνθούμε στο Εθνικό Πάρκο και στο Καταφύγιο Χερσαίας Χελώνας, για να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση και να αναζητήσουμε το σήμα-κατατεθέν των νησιών, τις γιγάντιες χελώνες.

Πόσο συχνά έχετε την ευκαιρία να διασχίσετε μία σήραγγα στερεοποιημένες λάβας; Οι υπόγειες σήραγγες της Σάντα Κρουζ, που δημιουργήθηκαν μέσα από τη διαδικασία ροής και ψύξης του υγρού μάγματος, είναι πραγματικά συναρπαστικές! Η πιο δημοφιλής είναι η Σήραγγα της Αγάπης, που ονομάστηκε έτσι λόγω μιας τρύπας στην οροφή της που έχει σχήμα καρδιάς.

Αφού απολαύσουμε τα εκπληκτικά τοπία των υψίπεδων της Σάντα Κρουζ με τους δίδυμους κρατήρες ηφαιστείων, θα μεταβούμε στην Πλάια Τορτούγκα, μια πανέμορφη παραλία με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, όπου θα μπορέσουμε να κάνουμε μπάνιο και ηλιοθεραπεία στον μικρό κόλπο που διαθέτει. Για τους λάτρεις της φύσης, το birdwatching, δηλαδή η παρατήρηση πουλιών, είναι αρκετά δημοφιλές «σπορ» σε αυτό το σημείο, καθώς μια τεράστια ποικιλία από πολλά ενδιαφέροντα είδη πουλιών ζουν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Σάντα Κρουζ.

 

8η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: Εξερευνητική κρουαζιέρα

 

Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση οδικώς για το Κανάλι Itabaca, από όπου με ferry θα φθάσουμε σε γειτονικό νησί, ακολουθώντας και εμείς τα βήματα πολλών ταξιδιωτών και ορνιθολόγων που επιθυμούν να παρατηρήσουν ορισμένα από τα πιο παράξενα, σπάνια πουλιά του κόσμου που βρίσκονται αποκλειστικά στα Γκαλάπαγκος.
Θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά, να δούμε πολλά και να περιηγηθούμε. Φυσικά δεν χάνουμε ευκαιρία και είμαστε έτοιμοι να επιδοθούμε σε κολύμπι και snorkeling για να χαρούμε από κοντά τον πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο! Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: Εξερευνητική κρουαζιέρα

 

Μεταβαίνουμε ακτοπλοϊκώς, από το Πουέρτο Αγιόρα, σε γειτονικό νησί. Αφού δέσουμε θα ξεκινήσουμε για τη βόλτα μας στο νησί: αν είμαστε τυχεροί θα συναντήσουμε ολόκληρη αποικία από θαλάσσιους ελέφαντες, ίσως ακόμα και το φημισμένο γεράκι των Γκαλάπαγκος!
Θα δούμε, ακόμη, ενδημικά ιγκουάνα, ενώ μετά την περιπατητική βόλτα μας θα κάνουμε snorkeling σε τρία διαφορετικά σημεία! Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ – πτήση για ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

 

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση που θα μας φέρει πίσω στον «πολιτισμό». Άφιξη στο Γκουαγιακίλ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ – πτήση επιστροφής

 

Ελεύθερος χρόνος (check-out στις 11:00) για τις τελευταίες βόλτες και τα απαραίτητα σουβενίρ από αυτό το ταξίδι. Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση της επιστροφής.

 

12η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ:

Η λειτουργία του Εθνικού Πάρκου των Νησιών Γκαλάπαγκος υπόκειται σε αυστηρά ρυθμισμένο έλεγχο, λόγω του εύθραυστου περιβάλλοντος. Επομένως, κάθε ταξιδιώτης (συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της εκδρομής) πρέπει να σέβεται τους γενικούς κανόνες και να ακολουθεί κάθε οδηγία που παρέχει ο τοπικός ξεναγός. Οι ξεναγοί των Γκαλάπαγκος θεωρούνται επίσης και φύλακες του Εθνικού Πάρκου, επομένως έχουν την εξουσία και την ευθύνη να αναφέρουν οποιονδήποτε δεν τηρεί τους προβλεπόμενους κανόνες.
Οι κρουαζιέρες στα Γκαλάπαγκος πραγματοποιούνται αυστηρά με βάρκες χωρητικότητας 16 ατόμων. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν η ταξιδιωτική μας ομάδα υπερβαίνει αυτόν τον αριθμό, τότε θα χωριστεί σε δύο βάρκες. Στη μία βάρκα θα επιβαίνει και ο αρχηγός της εκδρομής μας, ενώ στην άλλη μόνο ο τοπικός ξεναγός-φύλακας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - 12ήμερο πρόγραμμα με 10 διαν/σεις - Τιμή από 3890€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3890 € 1090 €
  Twin Room 3890 € 1090 €
  Triple Room 3890 € 1090 €
  Single Room 5090 € 1090 €

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

IB 3283

11/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

04:10

07:05

IB 6453

11/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΚΙΤΟ

12:00

15:50

IB 6460

21/08/2024

ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ – ΜΑΔΡΙΤΗ

19:45

13:50 +1

IB 3280

22/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

15:00

19:35

12 ημέρες / 10 διανυκτερεύσεις

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* - από τα καλύτερα διαθέσιμα ανά περιοχή - στο Κίτο, στο Γκουαγιακίλ και στην Κουένκα. Στη Ριομπάμπα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas. Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλάπαγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στο Εκουαδόρ.
  • Δύο μεσημεριανά στα Γκαλάπαγκος κατά τη διάρκεια των εκδρομών (ένα από αυτά σε πακέτο).
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά φάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ         

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1090€.

Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €