Skip to main content

Αλγερία – Εκεί που η έρημος συναντά τη Μεσόγειο Ιούλιος-Νοέμβριος 2020 από 1790,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 14/7, 1/9, 29/9, 27/10, 10/11, 24/11

10 ΗΜΕΡΕΣ

 

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Highlights

  • Ο αρχαιολογικός χώρος στο Τιμγκάντ η πόλη του Αυτοκράτορα Τραιανού,
  • Το Αλγέρι, η ατμοσφαιρική πρωτεύουσα της χώρας!
  • Η Κωνσταντίνη, η πόλη «χτισμένη στον αέρα»!
  • Παρατηρήστε τα περίτεχνα ψηφιδωτά του «Θρίαμβου του Διονύσου», στο Σετίφ.
  • Η Ρωμαϊκή πόλη της Τζεμίλα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
  • Η αρχαία φοινικική της  Τιπάσα!
  • Γευματίστε στο φοινικόδασος του Adel Nabil.
  • Περιηγηθείτε στην πόλη της Γκαρντάια, με τις «μικρές ακροπόλεις».

1η ημέρα: Αθήνα– Αλ-γέρι (1η ξενάγηση)

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Αλγέρι (Algiers). Την πρωτεύουσα της Αλγερίας, της μεγαλύτερης σε έκταση χώρας της Αφρικής,  που στον βορρά βρέχεται από τη Μεσόγειο θάλασσα και στον νότο απλώνεται στο εσωτερικό της Σαχάρα που αγκαλιάζει υπέροχες βουνοκορφές της οροσειράς του Άτλαντα.

Άφιξη και πρώτη γνωριμία με το πανέμορφο κοσμοπολίτικο Αλγέρι κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε κάποια σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος, όπως το Τέμενος Κετσάουα (του 17ου αι.) και το Μεγάλο Τζαμί ή Τζαμάα ελ Κεμπίρ, το παλαιότερο στην πόλη και (κατά τους ειδικούς) το 2ο παλαιότερο σε όλη την Αλγερία, καθώς πρωτοχτίστηκε το 1097! Πολύ όμορφο εξωτερικά είναι και το λευκό τέμενος Τζαμάα αλ Ντζεντίντ (Το Νέο Τζαμί), του 1660, ενώ αξίζει να δούμε και τα σοκάκια της Κάσμπα (Kasbah). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αλγέρι (2η ξενάγηση)

 

Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην αλγερινή πρωτεύουσα, πόλη με πολλά και ιδιαίτερα αξιοθέατα. Ανάμεσά τους, το Μνημείο των Μαρτύρων (Maqam E’chalid), το εμβληματικό μνημείο που χτίστηκε το 1982 με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από την ανεξαρτησία της Αλγερίας και το Μουσείο El Moujahid που στοχεύει στη συλλογή, τη διατήρηση και την προβολή αντικειμένων και αναμνήσεων του αγώνα κατά της αποικιοκρατίας. Επίσης, η ρωμαιοκαθολική Βασιλική της Παναγίας της Αφρικής (Basilique Notre-Dame d'Afrique), τον βυζαντινού ρυθμού ναό, με το ιερό του να κοιτά προς την Δύση - και όχι προς την ανατολή, όπως συνηθίζεται,- και το τρίμετρο χάλκινο άγαλμα της Παναγίας να δεσπόζει στο εσωτερικό του. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Η σειρά θέασης των αξιοθεάτων μπορεί να μεταβληθεί, για την καλύτερη δυνατή πραγματοποίηση των ξεναγήσεων.

3η ημέρα: Αλγέρι – Σετίφ – Τζεμίλα – Κωνσταντίνη

 

Πρωινό και αναχώρηση με τελικό μας προορισμό την πόλη Κωνσταντίνη. Πρώτος μας σταθμός η πόλη Σετίφ (Setif) όπου στο μουσείο της θα θαυμάσουμε τα υπέροχα ψηφιδωτά με κορυφαίο το  μεγάλο ψηφιδωτό «Ο θρίαμβος του Διονύσου». Φτάνουμε στη γειτονική Τζεμίλα (Djemila), την  Ρωμαϊκή πόλη που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη ιδρύθηκε ως Κουικούλ (Cuicul), από τους Ρωμαίους ως σταθμός αναψυχής για τις λεγεώνες τους. Σήμερα διασώζονται εδώ εξαιρετικά ρωμαϊκά ερείπια, όπως το Αρχαίο Θέατρο και η Αγορά, η Αψίδα του Καρακάλλα, ο ναός του Σεβήρου (Temple des Septimes) όπως και το Χριστιανικό τμήμα της πόλης με το μοναδικό Βαπτιστήριο. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στην πανέμορφη Κωνσταντίνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κωνσταντίνη (ξενάγηση)

 

Χτισμένη στην κορυφή ενός πετρώδους λόφου, η Κωνσταντίνη (Constantine) αποτελεί ένα χειροπιαστό παράδειγμα αυτού που θα ονομάζαμε “μία πόλη στα… ουράνια”! Η φυσική ομορφιά και το εντυπωσιακό σκηνικό που δημιουργεί το φαράγγι του ποταμού Ριμέλ (Rhummel) με τις πέτρινες γέφυρες, έδωσαν  στην πόλη την ονομασία «η πόλη των γεφυρών», ενώ αποτελεί και σημαντικό πολιτιστικό κέντρο χάριν της ιστορίας της, που χρονολογείται αιώνες πριν. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη με επίσκεψη στο Παλάτι του Αχμέντ Μπέι (Ahmed Bey Palace), το τέμενος του Εμίρ Αμπντελκαντέρ (Emir Abdelkader), την υπέροχη γέφυρα Σίντι Ράτσντ (Sidi Rached), την γέφυρα Sidi M'Cid καθώς και το Εθνικό Μουσείο Σίρτα (National Museum Cirta), που φιλοξενεί εξαιρετικά ευρήματα της ρωμαϊκής εποχής. Θα περιδιαβούμε στα λαβυρινθώδη δρομάκια και θα απολαύσουμε την ατμόσφαιρα της Παλαιάς Πόλης, της Κάσμπα (Casbah) και θα περπατήσουμε στις όχθες του φαραγγιού του ποταμού Ριμέλ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα: Κωνσταντίνη – Τιμγκάντ – Μπίσκρα

 

Με τελικό μας σταθμό την πανέμορφη πόλη της ερήμου Μπίσκρα (Biskra) η σημερινή μας διαδρομή ξεκινά με την αναχώρησή μας από την Κωνσταντίνη και την επίσκεψή μας σε ένα από τα κορυφαία μνημεία του ταξιδιού μας, το Τιμγκάντ (Timgad), η πόλη του Τραϊανού, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1982. Στην περιήγησή μας στην Ρωμαϊκή-Βερβέρικη πόλη θα περιηγηθούμε τα σπίτια και τις βασιλικές, στη βιβλιοθήκη, στους ναούς, στο αμφιθέατρο, στην αψίδα του Τραϊανού, στο Φόρουμ.

Θα δούμε το φαράγγι Τιγκανιμίν (Tighanimine), θα περάσουμε από το «στόμα της ερήμου», την κωμόπολη Ελ Καντάρα (El Kantara), ένας από τους πιο σημαντικούς διαχρονικά σταθμούς καραβανιών στην Αλγερία, και θα επισκεφτούμε  το τζαμί του Σίντι Όκμπα (Sidi Okba), το παλαιότερο στην Αλγερία, καθώς πρωτοχτίστηκε το έτος 686. Θα απολαύσουμε το μεσημεριανό γεύμα στο φοινικόδασος του Adel Nabil, και στην περιοχή όπου ζουν οι Βερβερίνοι Σαουγιά θα επισκεφτούμε το εγκαταλειμμένο χωριό Τεχούντα (Tehouda) και το κρεμασμένο στις πλαγιές του φαραγγιού επίσης εγκαταλελειμμένο χωριό Ρούφι (Rhoufi), και θα φτάσουμε στην πόλη Μπίσκρα όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η ημέρα: Μπίσκρα – Γκαρντάια

 

Από την Μπίσκρα ξεκινάμε μία μακρά οδική διαδρομή προς τον νότο και την Γκαρντάια, στην απαρχή της αλγερινής Σαχάρα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Γκαρντάια (περιήγηση)

 

Η Γκαρντάια (Ghardaïa) είναι μέρος μιας πενταπόλεως , μια πόλη ανάμεσα σε τέσσερες άλλες, χτισμένες πριν από περίπου χίλια χρόνια στην μυστηριακή, απόκοσμη κοιλάδα του Μζαμπ (M'Zab). Ιδρύθηκε από τους Μοζαβίτες, μια αίρεση των Βερβέρων μουσουλμάνων, που αποκόπηκαν από το «ορθόδοξο» ισλαμικό δόγμα πριν περίπου εννέα αιώνες. Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1982 η πεντάπολη περιλαμβάνει την Γκαρντάια και γύρω της το Μπενί Ισγκέν (Beni Isguen), τη Μελίκα (Melika), το Ατέφ (El Atteuf) και τη Μπουνούρα (Bou Noura). Θα περιδιαβούμε στις πανομοιότυπες αυτές «μικρές ακροπόλεις» που έχουν το δικό τους τζαμί με μιναρέδες που λειτουργούσαν ως πύργοι παρακολούθησης και τα  σπίτια χτισμένα γύρω από το τζαμί σε ομόκεντρους κύκλους και περιτριγυρισμένα από ψηλά τείχη που δίδουν την αίσθηση φρουρίου σε κάθε χωριό. Θα περιπλανηθούμε στον λαβύρινθο των γραφικών σοκακιών της πόλης που τα λευκά, ροζ, κόκκινα σπίτια προσανατολίζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δέχονται το φως του ήλιου καθώς πιστεύουν ότι "Οι κάτοικοι του σπιτιού που το βλέπει ο ήλιος δεν θα πάνε ποτέ σε γιατρό". Θα επισκεφθούμε το Tέμενος Σίντι-Μπραχίμ (Sidi-Brahim) και θα γνωρίσουμε Βερβέρους και Τουαρέγκ στις αγορές του Μζαμπ παζαρεύοντας τις πραμάτειες τους. Δείπνο και διανυκτέρευση σε παραδοσιακό ξενοδοχείο.

8η ημέρα: Γκαρντάια – Αλγέρι

 

Πρωινή αναχώρηση από την Γκαρντάια για την επιστροφή μας στο Αλγέρι. Η διαδρομή μας είναι αρκετά μεγάλη, επιλέγουμε ωστόσο την οδική μεταφορά (με τις απαραίτητες στάσεις) για το Αλγέρι και όχι πτήση, διότι οι εσωτερικές πτήσεις στην Αλγερία αφενός δεν ανακοινώνονται έγκαιρα, δυσχεραίνοντας έτσι τον προγραμματισμό, αφετέρου ακυρώνονται συχνά με αποτέλεσμα να τίθεται σε αμφιβολία η ομαλή διεξαγωγή του ταξιδιού. Άφιξη στο Αλγέρι και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Αλγέρι – εκδρομή στην Τιπάσα

 

Αναχωρούμε οδικώς από το Αλγέρι για μία εκδρομή στην πόλη Τιπάσα (Tipasa), περίπου 75 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας. Ακολουθώντας μία παραθαλάσσια διαδρομή φτάνουμε στην «Μαυριτανική Τιπάσα», όπως επίσης αποκαλείται. Πρόκειται για μία αρχαία πόλη, αποικία των Φοινίκων που αποτέλεσε βάση των Ρωμαίων για την κατάκτηση της Μαυριτανίας. Τα ρωμαϊκά ερείπια που σώζονται στη σημερινή πόλη είναι απίστευτα εντυπωσιακά, δίπλα στη θάλασσα, γι’ αυτό και η Unesco την ανέδειξε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Τσερτσέλ (Cherchell), όπου θα επισκεφθούμε τα δύο μουσεία που φιλοξενούν μια σειρά ρωμαϊκών αρχαιοτήτων και τα αγάλματα του ανακτόρου του Τζούμπα Β’, του βασιλιά της Νουμιδίας, συζύγου της κόρης του Μάρκου Αντωνίου και της Κλεοπάτρας της Αιγύπτου. Επιστροφή στο Αλγέρι. Αποχαιρετιστήριο δείπνο με παραδοσιακούς χορούς και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Αλγέρι– Πτήση επιστροφής

 

Τελευταία μας ημέρα στην εξωτική Αλγερία Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.
 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/7/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1790€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1790 € 590 €
  Twin Room 1790 € 590 €
  Triple Room 1790 € 590 €
  Single Room 2210 € 590 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΛΓΕΡΙΑΣ  :  80 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  1/9/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1790€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1790 € 590 €
  Twin Room 1790 € 590 €
  Triple Room 1790 € 590 €
  Single Room 2210 € 590 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΛΓΕΡΙΑΣ  :  80 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  29/9/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1790€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1790 € 590 €
  Twin Room 1790 € 590 €
  Triple Room 1790 € 590 €
  Single Room 2210 € 590 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΛΓΕΡΙΑΣ  :  80 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1790€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1790 € 590 €
  Twin Room 1790 € 590 €
  Triple Room 1790 € 590 €
  Single Room 2210 € 590 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΛΓΕΡΙΑΣ  :  80 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/11/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1790€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1790 € 590 €
  Twin Room 1790 € 590 €
  Triple Room 1790 € 590 €
  Single Room 2210 € 590 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΛΓΕΡΙΑΣ  :  80 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/11/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1790€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1790 € 590 €
  Twin Room 1790 € 590 €
  Triple Room 1790 € 590 €
  Single Room 2210 € 590 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΛΓΕΡΙΑΣ  :  80 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχείο 5* στο Αλγέρι. Στην έρημο διαμονή σε σκηνές.
  • Πλήρης διατροφή καθημερινά.
  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Ξεναγήσεις στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  €590
  • Βίζα Αλγερίας: €80

            ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ

  • Όλα τα απαραίτητα έγγραφα πρέπει να κατατεθούν με διπλότυπη αίτηση και αυστηρά ΜΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΠΛΟΤΥΠΟ.
  • Όλα τα έγγραφα, μαζί με τις φωτοτυπίες των διαβατηρίων και τις φωτογραφίες, θα σταλούν στην Αλγερία (στο Υπουργείο Εξωτερικών), μαζί με τα διεθνή πρωτότυπα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και με τα εισιτήρια των εσωτερικών πτήσεων (domestic flights) του ταξιδιού.
  • Η έκδοση της βίζας απαιτεί έως και 2 μήνες χρονικό περιθώριο.
  • Απαγορεύεται τα διαβατήρια να φέρουν βίζα από το Ισραήλ.
  • Αν κάποια αίτηση βίζας δεν εγκριθεί, ο ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αλγερία.