Skip to main content

Αιθιοπία, Έρημος Ντανακίλ – ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ Σεπτέμβριος & Νοέμβριος 2020

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις :20/9, 20/11

15 ΗΜΕΡΕΣ

 


Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ– ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αντίς Αμπέμπα.

 

2η ημέρα: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ (ξενάγηση)

 

Άφιξη στην Αντίς Αμπέμπα, την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, αλλά και «διπλωματική πρωτεύουσα της Αφρικής», όπως επίσης την αποκαλούν. Στην ξενάγησή μας στην πόλη θα δούμε τον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας με τον εντυπωσιακό διάκοσμο γεμάτο από βιβλικές παραστάσεις, το Εθνικό Μουσείο (που μεταξύ άλλων φιλοξενεί την περίφημη «Λούσι», ένα σκελετό ανθρωποειδούς ηλικίας 3,2 εκατομμυρίων ετών!), και αν ο χρόνος το επιτρέπει, θα ανέβουμε στο βουνό Εντότο για να απολαύσουμε την πανοραμική όψη της Αντίς Αμπέμπα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΜΕΚΕΛΕ – ΧΑΜΕΝΤΕ ΕΛΑ (ΝΤΑΛΟΛ)

 

Νωρίς το πρωί μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για τον βορρά της Αιθιοπίας και το Μακέλε. Με την άφιξή μας αναχωρούμε οδικώς για το Χαμεντέλα (ή Χαμέντε Έλα) μέσω Μπεράλε. Βρισκόμαστε ήδη στην περιοχή που ονομάζεται «Βύθισμα του Ντανακίλ», μία έκταση που θεωρείται από τις πλέον αφιλόξενες στον πλανήτη (για λόγους που θα διαπιστώσουμε σύντομα) αλλά και ιδιαίτερα εντυπωσιακές, για λόγους που επίσης θα διαπιστώσουμε γρήγορα! Το Βύθισμα είναι στην ουσία μία τεράστια πεδιάδα, έκτασης περίπου 200 χλμ.x50 χλμ., το πιο ζεστό μέρος στον πλανήτη (σε όρους μέσης ετήσιας θερμοκρασίας), ενώ σε αρκετά σημεία του είναι και το χαμηλότερο στον πλανήτη, σε σχέση με επίπεδο της θάλασσας, καθώς κατά τόπους ξεπερνά και τα 100 μέτρα κάτω από την θαλάσσια επιφάνεια. Είναι η περιοχή που συναντώνται τρεις τεκτονικές πλάκες, με την αφρικανική να απομακρύνεται συνεχώς από την ευρασιατική, προκαλώντας συνεχείς γεωλογικές μεταβολές, που μεταφράζονται σε θερμές πηγές, αναθυμιάσεις θείου και ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Περνάμε λοιπόν από τη μικρή κωμόπολη Μπεράλε, όπου κάνουν στάση τα καραβάνια πριν συνεχίσουν για τα βόρεια υψίπεδα. Καθοδόν θα δούμε καραβάνια με καμήλες να πηγαινοέρχονται από τα αλατωρυχεία. Φτάνουμε στο κατάλυμά μας, στην Χαμεντέλα ένα μικρό χωριό περίπου 500 κατοίκων, όπου και θα διανυκτερεύσουμε, αφού απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα στο γειτονικό Νταλόλ.

 

4η ημέρα: ΧΑΜΕΝΤΕ ΕΛΑ – ΡΑΓΚΑΝΤ – ΝΤΑΛΟΛ – ΛΙΜΝΗ ΑΣΣΑΛ (ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΚΑΜΗΛΕΣ) – ΧΑΜΕΝΤΕ ΕΛΑ

 

Το πρωί αναχωρούμε οδικώς για το Ραγκάντ (ή Ασέμπο), πολύ κοντά στα σύνορα με την Ερυθραία, το μέρος όπου οι ντόπιες κοινότητες συλλέγουν αλάτι από τις αλυκές. Θα παρατηρήσουμε τη διαδικασία κατά την οποία βγάζουν το αλάτι από το έδαφος, το κόβουν σε κυβοειδή κομμάτια και το φορτώνουν στις καμήλες. Ερχόμαστε στο Νταλόλ (Dallol) σε ένα διαφορετικό τοπίο, σμιλεμένο από την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Είναι ένα από τα χαμηλότερα σημεία στον πλανήτη, περίπου 116 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, γεμάτο πολύχρωμες δεξαμενές άλατος, όπου θα δούμε καραβάνια με καμήλες και θα γνωρίσουμε τους Αφάρ, την τοπική φυλή. Διανυκτέρευση στη Χαμεντέλα. 

 

5η ημέρα: ΧΑΜΕΝΤΕ ΕΛΑ – ΕΡΤΑ ΑΛΕ (TREKKING ΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ)

 

Νωρίς το πρωί ξεκινάμε για μία μεγάλη, πολύωρη οδική διαδρομή προς το ηφαίστειο Έρτα Άλε. Φτάνοντας, θα γευματίσουμε για να ανακτήσουμε δυνάμεις, για να προετοιμαστούμε για την πεζοπορία μας στο ηφαίστειο. Μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε την τρίωρη πεζοπορία μας (ή με καμήλα) μέχρι το δαχτυλίδι του κρατήρα του Έρτα Άλε. Στο τέλος της διαδρομής μας θα δούμε τον κρατήρα του ηφαιστείου και τη λίμνη λάβας, τη μοναδική μόνιμη λίμνη λάβας στον κόσμο! Τακτοποίηση στο κατάλυμά μας στην καλντέρα του ηφαιστείου. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΕΡΤΑ ΑΛΕ – ΛΙΜΝΗ ΑΦΡΕΡΑ – ΣΕΜΕΡΑ

 

Νωρίς το πρωί επιστρέφουμε στα οχήματά μας, παίρνουμε πρωινό και αναχωρούμε οδικώς για τη λίμνη Αφρέρα, όπου θα έχουμε ακόμα μία ευκαιρία να συναντήσουμε τους Αφάρ, παρατηρώντας και εδώ τη διαδικασία εξόρυξης άλατος από τη λίμνη. Συνεχίζουμε κατόπιν για τη Σεμέρα, την πρωτεύουσα της επαρχίας των Αφάρ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

7η ημέρα: ΣΕΜΕΡΑ – ΓΚΕΛΑΦΙ – ΝΤΙΚΙΛ (ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ) – ΛΙΜΝΗ ΑΜΠΕ

 

Αναχωρούμε οδικώς για τα σύνορα με το γειτονικό Τζιμπουτί, όπου θα περάσουμε μέσω του συνοριακού περάσματος Γκελάφι, φτάνοντας μέχρι το Ντικίλ. Από εδώ, ακολουθώντας off-road διαδρομή μέσα στην έρημο, φτάνουμε στη λίμνη Άμπε, παρατηρώντας τοπία σουρεαλιστικά, σχεδόν εξωπραγματικά! Ανάμεσά τους, και το ηλιοβασίλεμα που θα δούμε από τη λίμνη αυτή που σχηματίστηκε από αλλεπάλληλα στρώματα ασβεστόλιθου. Τακτοποίηση στο κατάλυμά μας και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΑΜΠΕ – ΛΙΜΝΗ ΑΣΣΑΛ (μπάνιο στην «αφρικανική Νεκρά Θάλασσα») – ΤΑΤΖΟΥΡΑ

 

Νωρίς το πρωί ξεκινάμε μία σύντομη πεζοπορία ανάμεσα στους ασβεστολιθικούς βραχώδεις σχηματισμούς γύρω από τη λίμνη Άμπε. Αν είμαστε τυχεροί, ίσως πετύχουμε και κάποια από τα φλαμίνγκο που κατά καιρούς έρχονται και βρίσκουν καταφύγιο στα νερά της λίμνης. Κατόπιν αναχωρούμε για τη λίμνη Ασσάλ, ένα από τα πιο αλμυρά μέρη στον πλανήτη. Αν κάποιος έχει επισκεφθεί τη Νεκρά Θάλασσα στη Μέση Ανατολή, σίγουρα θα αναγνωρίσει ένα γνώριμο τοπίο. Θα απολαύσουμε μάλιστα ένα φανταστικό μπάνιο στην «αφρικανική Νεκρά Θάλασσα»!

Στη συνέχεια συνεχίζουμε οδικώς για την παραθαλάσσια πόλη Τατζούρα, στη βόρεια πλευρά του κόλπου του Τζιμπουτί. Άφιξη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΤΑΤΖΟΥΡΑ

 

Αφιερώνουμε ολόκληρη τη σημερινή ημέρα στην πόλη της Τατζούρα, ή καλύτερα ακόμα, στις παραλίες της, χαλαρώνοντας στην αμμουδιά. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΤΑΤΖΟΥΡΑ – ΠΟΛΗ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ

 

Αναχωρούμε οδικώς κινούμενοι περιμετρικά του κόλπου του Τζιμπουτί, μέχρι να φτάσουμε στη νότια πλευρά του κόλπου και την πρωτεύουσα της χώρας, που ονομάζεται και αυτή… Τζιμπουτί. Με την άφιξή μας θα επισκεφθούμε την πόλη και κυρίως την πολύχρωμη αγορά της. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΠΟΛΗ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ – ΝΤΙΡΕ ΝΤΑΟΥΑ (ΑΙΘΙΟΠΙΑ)

 

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί από την Πόλη του Τζιμπουτί για να επιστρέψουμε στη γειτονική Αιθιοπία. Διασχίζουμε τις πεδιάδες της Γκραντ Μπάρρα έως ότου φτάσουμε στα σύνορα με την Αιθιοπία και το συνοριακό πέρασμα του Ντεβελέ. Κατευθυνόμαστε στην πόλη της Ντίρε Ντάουα, χτισμένη σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Η ελληνική παροικία μάλιστα είχε έντονη συμμετοχή στην ιστορία της και συνέβαλε στην οικονομική της ανάπτυξη. Άφιξη στην πόλη , τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΝΤΙΡΕ ΝΤΑΟΥΑ – ΧΑΡΑΡ (ξενάγηση)

 

Αναχωρούμε οδικώς για τη γειτονική πόλη της Χαράρ, το κέντρο του Ισλαμισμού της Αιθιοπίας και 4η πιο σημαντική πόλη στον ισλαμικό κόσμο! Η Χαράρ είναι μία περιτοιχισμένη πόλη, που χτίστηκε από Άραβες το 12ο αι. Μέσα στα τείχη της υπάρχουν περισσότερα από 99 τζαμιά και έως το 1887 η είσοδος για τους επισκέπτες ήταν απαγορευμένη. Υπήρξε πάντοτε σπουδαίο εμπορικό κέντρο και παγκοσμίως γνωστό για την εξαιρετική ποιότητα καφέ που παράγεται στην ευρύτερη περιοχή. Ο Γάλλος ποιητής Αρθούρος Ρεμπό, έχοντας εγκαταλείψει οριστικά την ποίηση, προτίμησε αυτήν τη μακρινή πόλη ως τόπο της εξορίας του. Εγκαταστάθηκε στο Χαράρ το 1880, ασχολήθηκε με το εμπόριο και έζησε εκεί ως το τέλος της ζωής του. Το σπίτι του, το οποίο θα επισκεφτούμε κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη, είναι μια ωραία παλιά ξύλινη κατοικία μέσα σε μια μεγάλη πέτρινη αυλή. Θα δούμε επίσης την πρώην κατοικία του Haile Selassie, τα τζαμιά, τα σπίτια και την πολύβουηαγορά της πόλης. Το βράδυ μας περιμένει μία έκπληξη: θα δούμε τον Hyena man, τον άνθρωπο που ταΐζει κοπάδια υαινών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΧΑΡΑΡ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΟΥΑΣ

 

Επόμενος σταθμός του ταξιδιού μας είναι το Εθνικό Πάρκο Αγουάς, περίπου στα μισά του δρόμου ανάμεσα στη Χαράρ και την πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα. Το Πάρκο πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο ποταμό, που υδροδοτεί αρκετές από τις λίμνες της ευρύτερης περιοχής αλλά στην πορεία του προς τον Ινδικό Ωκεανό ξεραίνεται, χωρίς να καταφέρει ποτέ να εκβάλλει! Στα όρια του πάρκου βρίσκουν καταφύγιο δεκάδες είδη της αφρικανικής άγριας ζωής, ανάμεσά τους και η αντιλόπη oryx, γαζέλες, μπαμπουίνοι και πολλά άλλα. Τακτοποίηση στο κατάλυμά μας και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΟΥΑΣ – ΘΕΡΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΦΙΛ ΓΟΥΧΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Αναχωρούμε οδικώς για την Αντίς Αμπέμπα, αφού όμως κάνουμε στάση στις θερμές πηγές Φιλ Γουχά (Fil Wuha), με τη λίμνη που περιβάλλεται από ψηλούς φοίνικες. Ένα μπάνιο στα θερμά νερά της λίμνης είναι πάντα μια αναζωογονητική εμπειρία… Συνεχίζουμε κατόπιν για την Αντίς Αμπέμπα, όπου φτάνοντας θα μας περιμένει αποχαιρετιστήριο δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο, με τοπική μουσική και χορούς. Αργά το βράδυ μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

15η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/9/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 4590€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 4590 € 690 €
  Twin Room 4590 € 690 €
  Triple Room 4590 € 690 €
  Single Room 5160 € 690 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ  :  60 €

+ ΒΙΖΑ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ  :  25 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/11/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 4590€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 4590 € 690 €
  Twin Room 4590 € 690 €
  Triple Room 4590 € 690 €
  Single Room 5160 € 690 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ  :  60 €

+ ΒΙΖΑ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ  :  25 €

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Αντίς Αμπέμπα. Διαμονή σε σκηνή στη Χαμντέλα, στο Έρτα Άλε και στη λίμνη Άμπε, σε resort στη Σεμέρα, απλό ξενοδοχείο στην Ντίρε Ντάουα και στη Χαράρ, lodge στο Εθνικό Πάρκο Αγουάς. Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Πόλη του Τζιμπουτί, σε 3* στην Τατζούρα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαμονή είναι βασικών προδιαγραφών, λόγω έλλειψης τουριστικής υποδομής στις περιοχές που επισκεπτόμαστε.
  • Πλήρης διατροφή (εκτός πρωινού την ημέρα άφιξης).
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. €690
  • ΒΙΖΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ: 60€  - Η έκδοση βίζας απαιτεί σκαναρισμένο διαβατήριο, σκαναρισμένη φωτογραφία και αίτηση. Απαιτείται 6μηνη ισχύ του διαβατηρίου σας για όλο το διάστημα που θα βρίσκεστε στη χώρα.
  • ΒΙΖΑ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ: 30$ - Η έκδοση βίζας γίνεται ηλεκτρονικά. Για την έκδοση απαιτούνται δέκα (10) εργάσιμες ημέρες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
- Τρίκλινα δωμάτια ΔΕΝ διατίθενται.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

-- Η τουριστική υποδομή της χώρας είναι πολύ χαμηλή με περιορισμένο αριθμό καταλυμάτων και υπηρεσιών. Τα ξενοδοχεία και τα lodge είναι βασικών ανέσεων, πλην αυτών της πρωτεύουσας που είναι καλύτερης ποιότητας. Εξίσου περιορισμένες είναι και οι επιλογές στο φαγητό.

- Το ταξίδι περιλαμβάνει δύσκολες διαδρομές σε χωματόδρομους (πολλή σκόνη, λακούβες κλπ.)