Skip to main content

ΣΕΝΕΓΑΛΗ η πιο εξωτική χώρα της Δυτικής Αφρικής Πρωτοχρονια 2022 απο 1690

18/12   12ΜΕΡΕΣ / 9 ΝΥΧΤΕΣ

 

Αν αναζητάτε ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες και ιστορία, τότε η Σενεγάλη είναι ο επόμενος προορισμός σας. Πρόκειται για μια χώρα πανέμορφη και καταπράσινη που σημαδεύτηκε ωστόσο από  το δουλεμπόριο και κουβαλάει μνήμες ενός ανείπωτου πόνου των ανθρώπων της υποσαχάριας Αφρικής.  Από τις ακτές του Ατλαντικού με τις αμμουδερές παραλίες ως τα παραποτάμια χωριά, τις σαβάνες με τα άγρια ζώα, τους αμμόλοφους, τους υδροβιότοπους και το αποικιακό Σεν Λούις, αυτό που κυριαρχεί είναι το χαμόγελο των Σενεγαλέζων και οι χρωματικές αντιθέσεις του τοπίου. Οι τοπικές αγορές της σφύζουν από ζωή! Ο ουρανός της γαλανός και διαυγής! Οι παραδόσεις της καθορίζουν ακόμα και σήμερα τη ζωή των κατοίκων!

Η Σενεγάλη έχει καταφέρει να συνδυάσει τον εξωτισμό με την παράδοση. Ένα ταξίδι στην υποσαχάρια δυτική Αφρική που θα σας μαγέψει! 

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Μπάντια
  • Διαμονή στο Σάλυ στο καλύτερο θέρετρο της Δυτικής Αφρικής
  • Εξερεύνηση με βάρκα στον ποταμό Σαλούμ (Unescο)
  • Επίσκεψη στο Νησί των Κοχυλιών και στον παραδοσιακό οικισμό
  • Εξερεύνηση του υδροβιότοπου Ντζουτζ (Unesco)
  • Ξενάγηση στην μοναδική λίμη Ρέτμπα (Unesco)
  • Εμπειρία βόλτα με 4Χ4 στις ακτές του Ατλαντικού
  • Διαμονή στην μικροσκοπική έρημο των μόλις 18 τ.χλμ. στις ακτές του Ατλαντικού και βόλτα με καμήλες
  • Ξενάγηση με άμαξες στο αποικιακό Σεν Λούις αλλά και στην περιοχή των ψαράδων και του παραδοσικού οικισμού και λιμανιού τους
  • Ξενάγηση στο Νησί Γκορέ, το Νησί των Σκλάβων (Unesco)
  • Επίσκεψη στο Μουσείο του Ντακάρ και στο Μνημείο της Ανεξαρτησίας
  • Επιλεγμένα εξαιρετικά ξενοδοχεία
  • Ημιδιατροφή καθημερινά

  

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Ντακάρ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ντακάρ, την πρωτεύουσα της Σενεγάλης.

 

Ημέρα 2η: Ντακάρ – Σάλυ

Άφιξη νωρίς το πρωί στο ολοκαίνουριο αεροδρόμιο της χώρας και μεταφορά στο εξωτικό Σάλυ στις ακτές του ατλαντικού. Το Σάλυ είναι παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Thiès, στην Petite Côte της Σενεγάλης, νότια του Ντακάρ. Είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός σε όλη την Δυτική Αφρική. Οι αμμουδερές παραλίες του απλώνονται χιλιόμετρα κατά μήκος της ακτής ενώ η ίδια η πόλη είναι γεμάτη από καφέ και εστιατόρια, είδη λαϊκής και παραδοσιακής τέχνης και φυσικά πολλά θαλάσσια σπορ. Απολαύστε λοιπόν το απόγευμα στην παραλία και χαρείτε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα στα νερά του Ατλαντικού!

 

Ημέρα 3η: Σάλυ (Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Μπάντια)

Σήμερα θα ξεκινήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Μπάντια όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα υπέροχο σαφάρι. Ναι, η Σενεγάλη έχει άγρια ζώα !!! Αντιλόπες, Γαζέλες, καμηλοπαρδάλεις και ρινόκεροι, νεροβούβαλοι, στρουθοκάμηλοι, ιμπάλα, ζέβρες και κροκόδειλοι θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Μια φύση τόσο διαφορετική και τόσο συναρπαστική που σίγουρα θα σας γοητεύσει. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Σάλυ. Επωφεληθείτε από μια υπέροχη βόλτα στην παραλία.

 

Ημέρα 4η: Σάλυ – Νησί των κοχυλιών – Τουμπακούτα

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για μια παραθαλάσσια διαδρομή με κατεύθυνση προς νότο για να επισκεφθούμε το Joal Fadiouth, δηλαδή το νησί των κοχυλιών!!! Από εδώ κατάγεται και ο Léopold Sédar Senghor, σπουδαίος Σενεγαλέζος ποιητής και πολιτικός, πρόεδρος της χώρας από το 1960 έως το 1980 και ο πρώτος Αφρικανός που έγινε μέλος της Ακαδημίας της Γαλλίας! Το νησί βρίσκεται περίπου 60 χλμ. νοτίως του Σάλυ και είναι φτιαγμένο από στρώματα -εναποθέσεις αιώνων- νεκρών κοχυλιών!

Στο τέρμα του δρόμου με μικρές πιρόγες θα περάσουμε απέναντι στο νησί όπου οι παραλίες του συγκρατούνται από μανγκρόβια φυτά. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια του χωριού και θα φωτογραφήσουμε τα σπίτια που είναι φτιαγμένα από πλίνθους γεμάτους …κοχύλια!!! Μετά τη βόλτα περνώντας την μεγάλη γέφυρα θα φωτογραφήσουμε τις καλύβες πάνω στους πασσάλους και θα μάθουμε για τον τρόπο ζωής αυτού του ιδιαίτερου τόπου!

Η σημερινή μέρα όμως μας επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις αφού στο Φατίκ θα δούμε το μεγαλύτερο μπαομπάμ της Αφρικής!!! (ή έτσι τουλάχιστον λένε οι ντόπιοι!) Ενώ το απόγευμα θα καταλήξουμε στην Τουμπακούτα για διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 5η: Τουμπακούτα (εξερεύνηση του ποταμού Σαλούμ)

Η Σενεγάλη έχει ένα από τα πιο πλούσια υδρογραφικά δίκτυα στην δυτική Αφρική. Ο Βορράς της ορίζεται από τον ρου του Σενεγάλη και στο νότο η «εμβόλιμη» Γκάμπια ορίζει τη βόρεια μεριά της σύμφωνα με τον ρου του ομώνυμου ποταμού Γκάμπια. Ανάμεσά τους κυλάει ο ποταμός Σαλούμ, με κατεύθυνση στον Ατλαντικό. Το Δέλτα του είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και προστατεύεται από την UNESCO!

Στην πορεία του «στολίζεται» από χωριά που ζουν και υπάρχουν εξαιτίας του! Λοιπόν σήμερα μας περιμένει μια μοναδική βόλτα στα νερά του Σαλούμ για να εξερευνήσουμε τις κοίτες του που φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία από πουλιά φωλιασμένα στα πυκνά φυλλώματα των μανγκρόνιων φυτών. Ενώ θα επισκεφθούμε και το χωριό Σίπο για να δούμε από κοντά την καθημερινότητα των ανθρώπων εκεί. Το απόγευμα επιστροφή στην Ταμποκούτα.

 

Ημέρα 6η: Τουμπακούτα - Σεν Λούις

Γεμάτοι εικόνες από τον νότο, σήμερα αναχωρούμε για το Σεν Λούις, την βορειότερη πόλη της Σενεγάλης! Η διαδρομή μας είναι γεμάτη από εικόνες της σενεγαλέζικης ενδοχώρας με αγροτικές περιοχές, μικρά χωριά και πλούσια φωτογραφικά ινσταντανέ. Η ίδια η πόλη όμως είναι μια αποκάλυψη. Χτισμένη πάνω στις εκβολές του ποταμού Σενεγάλη διασχίζεται από κανάλια και ως πρωτεύουσα της κάποτε «δυτικής Αφρικής» είναι στολισμένη με αρχοντικά αποικιοκρατικού ρυθμού!

 

Ημέρα 7η: Σεν Λούις (Εθνικό Πάρκο Τζουντζ & Ξενάγηση πόλης)

Το Εθνικό Πάρκο Τζουντζ, μνημείο φυσικής κληρονομιάς της UNESCO, είναι ο τρίτος σημαντικότερος υδροβιότοπους του Κόσμου! Ακριβώς στο Δέλτα του ποταμού Σενεγάλη συγκεντρώνει μια τεράστια ποικιλία αποδημητικών πουλιών. Αυτό όμως που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει εκτός από την θαυμάσια βαρκάδα είναι ο τεράστιος αριθμός πελεκάνων!

Επιστρέφοντας στο Σεν Λούις θα απολαύσουμε την ξενάγηση της πόλης με ιππήλατες άμαξες! Μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία για να δούμε και να φωτογραφήσουμε αρχοντικά και μέγαρα μιας άλλης εποχής! Η σημερινή μέρα θα τελειώσει με επίσκεψη στην περιοχή Guet Ndar, εκεί όπου το δειλινό οι βαρκάρηδες δένουν τα πολύχρωμα ξύλινα σκαριά τους και αδειάζουν την ψαριά τους στα καλάθια των γυναικών που θα τα μεταφέρουν στην τοπική αγορά.

 

Ημέρα 8η: Σεν Λούις – Έρημος Λομπούλ

Μετά από τόσα νερά, τόσα ποτάμια, ποιος θα πίστευε πως στη Σενεγάλη υπάρχει έρημος!

Κι όμως, 150 χλμ. νοτίως του Σεν Λούις, με πρόσωπο στον Ατλαντικό, πορτοκαλόχρωμοι αμμόλοφοι αποτελούν την λεπτόκοκκη και μικροσκοπική έρημο -μόλις 18 τ.χλμ.- που πήρε το όνομά της από το χωριό Λομπούλ που βρίσκεται στην περιοχή. Όλη η Αφρική σε μία χώρα!!! Ετοιμαστείτε λοιπόν να κυλιστείτε στη ζεστή άμμο, να πάτε βόλτα με καμήλες, να φάτε γύρω από τη φωτιά και να κοιμηθείτε σε σκηνές κάτω από τ’ αστέρια της Αφρικής !!!

 

Ημέρα 9η: Έρημος Λομπούλ – Ντακάρ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σενεγάλης το Ντακάρ. Σήμερα η μέρα μας θα είναι εντυπωσιακή, αφού το πρώτο αξιοθέατο είναι η «Ροζ Λίμνη». Πρόκειται για την Λίμνη Ρέτμπα, η οποία προστατεύεται από την UNESCO. Η περιεκτικότητά της σε ένα είδος άλγης που ονομάζεται Dunaliella salina της χαρίζει αυτό το ιδιαίτερο ροζ χρώμα, ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά της σε αλάτι λόγω της γειτνίασης με την θάλασσα και της υψηλής εξάτμισης, έχει κάνει τη ζωή να προσαρμοστεί κατάλληλα. Τα ψάρια που ζουν στο νερό έχουν αναπτύξει ένα ιδιαίτερο σύστημα «φιλτραρίσματος» έτσι ώστε να «αφαλατώνουν» το νερό που καταναλώνουν ενώ είναι πιο μεγαλόσωμα από τα συγγενικά τους είδη που ζουν στη θάλασσα. Η συλλογή του αλατιού είναι μία ετήσια εργασία και οι εργάτες στις όχθες της, σίγουρα θα μας χαρίσουν αρκετές φωτογραφικές ευκαιρίες. Πριν εγκαταλείψουμε την περιοχή θα επισκεφθούμε ένα χωριό της μειονότητας των Φουλάνι και θα απολαύσουμε μια θαυμάσια βόλτα στην παραλία με …..ειδικό όχημα 4Χ4! Μια βόλτα που θυμίζει κάτι από το ράλι «Παρίσι - Ντακάρ».

Αργά το απόγευμα θα προσεγγίσουμε την πρωτεύουσα, ένα κράμα αφρικανικής μεγαλούπολης με έντονα όμως αποικιοκρατικά στοιχεία και γαλλικές πινελιές. Η αύρα του ωκεανού θα μας συντροφεύσει λίγο πριν το βραδινό μας φαγητό.

 

Ημέρα 10η: Ντακάρ (Νησί Γκορέ & ξενάγηση πόλης)

Σήμερα θα επισκεφθούμε με πλοίο το νησί Γκορέ. Μετά την κινηματογραφική παραγωγή "Ρίζες" που είχε τρομερή απήχηση, το Νησί Γκορέ κατατάχθηκε στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το κακόφημο κέντρο δουλεμπορίου του 18ου και 19ου αιώνα, σήμερα είναι ένας τόπος ήρεμος, διάστικτος με κατοικίες αποικιακού ρυθμού, γραφικά καλντερίμια και μοναδικά ιστορικά μνημεία. Από τη θέση του παλιού φρουρίου, θα εκτιμήσουμε το νησί πανοραμικά και θα εστιάσουμε την περιήγησή μας στον Οίκο των Σκλάβων.

Χτίστηκε στα 1776 από τους Ολλανδούς και λειτούργησε -μέχρι την οριστική κατάργηση της δουλείας- ως το κέντρο όπου στοιβάζονταν δούλοι επί τριμήνου αναμένοντας τη μεταφορά τους στις φυτείες του Νέου Κόσμου. Εδώ, οι δούλοι περνούσαν από την αρχική σωματική εξέταση και ανάλογα με την ευρωστία τους, αξιολογούνταν τιμολογιακά και ...σφραγίζονταν με τη στάμπα της ναυτιλιακής εταιρίας, πριν "πακεταριστούν" για το μακρύ υπερατλαντικό ταξίδι.

Στη συνέχεια επιστρέφουμε με πλοίο (20 λεπτά) στο Ντακάρ όπου ακολουθεί ξενάγηση της πρωτεύουσας. Κορυφαία αξιοθέατα της ημέρας το Προεδρικό Μέγαρο, η παραδοσιακή αγορά, ο καθεδρικός, το μουσείο της πόλης και φυσικά το επιβλητικό και μοντέρνο άγαλμα της Ανεξαρτησίας!

 

Ημέρα 11η: Ντακάρ – Αθήνα

Η Αφρική είναι σίγουρα η πιο «σκληρή» ήπειρος, η λιγότερο ανεπτυγμένη τουριστικά και η πιο δύσκολη στην υλοποίηση «κλασικών» τουριστικών προγραμμάτων. Οι αποφασισμένοι όμως ταξιδιώτες, αυτοί που ονειρεύονται το διαφορετικό και ξέρουν να βλέπουν πίσω και πέρα από την σκληρή εικόνα, είναι σίγουρο πως θα έχουν αντλήσει ένα μεγάλο κομμάτι πλούσιας ταξιδιωτικής εμπειρίας και απόλαυσης. Με αυτές τις αποσκευές αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Ντακάρ από όπου θα πετάξουμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Ελλάδα.

 

Ημέρα 12η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Ελλάδα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

 

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Βίζα

Είσοδοι

ΣΕΝΕΓΑΛΗ

Η πιο εξωτική χώρα της Δυτικής Αφρικής

 

12 ημέρες

Ημιδ/φή

18/12

4*sup,  3*

& σκηνές με ιδιωτικό μπάνιο  στην έρημο

1.690

+690

+930

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Ethiopian Airlines
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*sup, 3* και 1 νύχτα σε σκηνές στην έρημο Λομπούλ με ιδιωτικό μπάνιο
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
  • Έξοδα βίζας και ειδικών αδειών για τις χώρες όπου απαιτείται
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο Αρχηγό/συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού και δύο (2) τουλάχιστον κενές σελίδες.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα

01:05

06:55

Αντίς Αμπέμπα –  Ντακάρ

10:40

17:40

Ντακάρ – Αντίς Αμπέμπα

08:00

21:00

Αντίς Αμπέμπα – Αθήνα

23:00

03:00*