Skip to main content

ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023 από 1590

8ΗΜΕΡΕΣ

29/4 | 1 & 22/7 | 5/8 | 2/9

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  

Ημέρα 1η: Αθήνα – Πράια

Πτήση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για το νησί Σαντιάγκο όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Πράια του νησιωτικού κράτους με το διεθνές όνομα Κάμπο Βέρντε (Πράσινο Ακρωτήριο).

 

Ημέρα 2η: Πράια

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση της πρωτεύουσας Πράιας, η παλιά πόλη της οποίας είναι στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco από το 2009. Στο ψηλότερο σημείο, με πανοραμική θέα στη πόλη, δεσπόζει το Κάστρο, που χρονολογείται από το 1587 όταν χτίστηκε για να προστατευτεί το νησί από τον τρομερό Κουρσάρο Φράνσις Ντέικ. Άλλα αξιοθέατα της σημερινής μέρας είναι η ίδια η πόλη και το λιμάνι της, τα ερείπια του Καθεδρικού, η εκκλησία Νόσα Σενόρα ντο Ροσάριο, το Φραγκισκανικό μοναστήρι, η πλατεία Πιλορί και το σπίτι του Μεντόζα.

 

Ημέρα 3η: Πράια (ολοήμερη εκδρομή του νησιού Σαντιάγκο)

Το Σαντιάγκο είναι το πιο «αφρικανικό» απ’ όλα τα νησιά του Αρχιπελάγους μια που οι κάτοικοί του έχουν πιο σκούρο δέρμα και αντιμετωπίζουν τη ζωή με χαλαρότητα και «ξεγνοιασιά». Σήμερα θα εξορμήσουμε στην ενδοχώρα του νησιού Σαντιάγκο περνώντας από γραφικά χωριά όπως το Σάο Ντομίνγκο και η Ασσομάδα με πρόσχαρους κατοίκους και όμορφες αγορές. Θα διατρέξουμε ορεινά τοπία και πράσινες ρεματιές και θα φτάσουμε μέχρι το βορειότερο σημείο του νησιού που βρίσκεται η κωμόπολη Ταρραφάλ κτισμένη σ’ έναν εντυπωσιακό κόλπο με απότομες ηφαιστειογενείς πλαγιές και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Πράια.

 

Ημέρα 4η: Πράια – Σάντο Αντάο

Ετοιμαστείτε για την μεγαλύτερη έκπληξη του Κάμπο Βέρντε. Αφήνουμε τις βαλίτσες στο ξενοδοχείο και με μια χειραποσκευή μόνο πετάμε για το νησί Σάο Βινσέντε που θα γνωρίσουμε αργότερα. Από το λιμάνι του Μιντέλο  με πολύ σύντομο πλου θα βρεθούμε με το τοπικό πορθμείο απέναντι στο νησί Σάντο Αντάο, ένα υπερθέαμα γκρεμών, φαραγγιών, κρυμμένων κοιλάδων και επιβλητικών ηφαιστείων. Απογευματινή εξερεύνηση στην πόλη Πόρτο Νόβο και τις γύρω περιοχές.

  

Ημέρα 5η: Σάντο Αντάο

Με ανοιχτό φορτηγάκι θα διατρέξουμε τους ορεινούς δρόμους και θα σταματάμε συχνά για φωτογραφίες στις απότομες πλαγιές και τα μοναδικά τοπία. Μαγεμένοι από την αποκάλυψη θα σταθούμε για αναμνηστικά και ενθύμια στην πρωτεύουσα Ριμπέϊρα Γκράντε.

 

Ημέρα 6η: Σάντο Αντάο - Μιντέλο (Σάο Βινσέντε)

Από το λιμανάκι του Πόρτο Νόβο θα επιστρέψουμε με το πορθμείο πίσω στο Μιντέλο του νησιού Σάο Βινσέντε, στα βορειοδυτικά του αρχιπελάγους που οι ντόπιοι τη λένε και «μικρή Βραζιλία». Το Σάο Βινσέντε είναι ένα πανέμορφο νησί με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα με πολλά μπαράκια, γκαλερί και έντονη νυχτερινή ζωή. Είναι η πατρίδα της Σεζάρια Εβόρα κι οι συντοπίτες της περήφανοι για τη μοναδική φωνή της διοργανώνουν συχνά πυκνά μίνι κονσέρτα και μουσικές βραδιές προς τιμή της. Εμείς σήμερα θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με το νησί από το Μιντέλο, την μεγαλύτερη πόλη του νησιού. Στη συνέχεια θα δούμε την παραλία Ντας Γκάτας όπου διοργανώνεται κάθε χρόνο το μεγάλο μουσικό φεστιβάλ. Πηγαίνοντας ανατολικά θα ανέβουμε στο Μόντε Βέρδε για να απολαύσουμε την θαυμάσια πανοραμική θέα κι από ‘κει στο Καλάου για να δούμε τις κορυφές των σβησμένων ηφαιστείων.

 

Ημέρα 7η: Μιντέλο (Σάο Βινσέντε) - Πράια

Επιστρέφουμε αεροπορικώς στην γνώριμη πλέον Πράια. Επωφεληθείτε από το ελεύθερο απόγευμα για μια βόλτα στην κεντρική αγορά της πόλης, κάντε τα τελευταία ψώνια σας στα μαγαζάκια της παλιά πόλης ή απολαύστε το ποτό σας στα καφέ γύρω από την κεντρική πλατεία. Είμαστε σίγουροι πως η θαλασσινή αύρα θα χαρίσει ένα από τα ωραιότερα βράδια στο νησί.

 

Ημέρα 8η: Πράια – Αθήνα

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα μέσω ενδιαμέσων σταθμών .

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΕΣ 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

Εξερευνώντας τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου

Ημιδιατροφή

(6 δείπνα)

29/4,                1 & 22/7,

    5/8, 2/9

4*sup & 3*

1.590

+390

+690

 

Το ταξίδι σας προσφέρει: 

  • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Πλούσιο πρωινό καθημερινά & 6 δείπνα. Εκτός της πρώτης μέρας όπου έχουμε αργά άφιξη.
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Εισόδους σε χώρους ενδιαφέροντος όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Βίζα εισόδου στη χώρα
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης / ΦΠΑ
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
  • Εμπειρότατο αρχηγό / συνοδό με τεράστια εμπειρία και γνώσεις για τα νησιά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Φιλοδωρήματα
  • Αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα