Skip to main content

Εμβληματικοί καταρράκτες Βικτώρια - Σαφάρι στη Ζάμπια και στην Μποτσουάνα - Εθνικό Πάρκο Τσόμπε, Λίμνη Καρίμπα | Καλοκαίρι 2023 Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ από 2490

Αναχώρηση: 4/8

 

1η ημέρα: Αθήνα – Καταρράκτες Βικτώρια

Συγκέντρωση της ομάδας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας και αναχώρηση για τους καταρράκτες Βικτώρια, όπου θα διαμείνουμε τρεις ολόκληρες μέρες. Βλέπετε, στο ταξίδι δεν κάνουμε ποτέ εκπτώσεις στις μοναδικές εμπειρίες και τα σπάνια θεάματα. Από την πρώτη κιόλας στιγμή της άφιξής μας θα αισθανθούμε τον κόσμο γύρω μας να αλλάζει, καθώς βρισκόμαστε πια στον ποταμό Ζαμβέζη, όπου θα απολαύσουμε μια μοναδική κρουαζιέρα για μια πρώτη γνωριμία με την αφρικανική ήπειρο. Από το κατάστρωμα του πλοίου μας θα θαυμάσουμε τη ζωή στο ποτάμι αλλά και τις όχθες του, ενώ θα δειπνήσουμε με θέα το πανέμορφο αυτό τοπίο. Αργά το βράδυ θα μεταφερθούμε στο κατάλυμά μας.

 

2η ημέρα: Καταρράκτες Βικτώρια

Η μέρα μας περιλαμβάνει ξενάγηση στο υδάτινο υπερθέαμα των καταρρακτών Βικτώρια. Ακολουθεί ξενάγηση στους εξωπραγματικά εντυπωσιακούς καταρράκτες, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αφρικής και του κόσμου! Απλώνονται σε πλάτος 1.700 μέτρων και πέφτουν από ύψος 90 έως 107 μέτρων στο Φαράγγι του ποταμού Ζαμβέζη. «Ο καπνός που βρυχάται», έτσι ονόμαζαν οι ιθαγενείς τον υδάτινο αυτό γίγαντα. Το πέπλο της ομίχλης που σχηματίζεται από την πτώση των νερών είναι ορατό από απόσταση 40 χιλιομέτρων!

Οι καταρράκτες ανακαλύφθηκαν το 1855 από τον σκωτσέζο εξερευνητή Ντέιβιντ Λίβινγκστον (1813-1873), ο οποίος έγραψε γι’ αυτούς: «Τέτοια όμορφη θέα πρέπει να ατένιζαν οι άγγελοι στο πέταγμά τους», και τους έδωσε το όνομα της βασίλισσάς του, της Βικτωρίας. Ο Λίβινγκστον, φυσικά, χάρη σε αυτή την ανακάλυψή του έχει χαρακτηριστεί ήρωας της βικτοριανής εποχής. Ήταν ιεραπόστολος και ιατρός και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εξερευνητές της Αγγλίας. Είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που διέσχισε την ισημερινή Αφρική από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ινδικό. Οι ανακαλύψεις του προηγήθηκαν του Μοιράσματος της Αφρικής από τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στους καταρράκτες Βικτώρια.

 

3η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Τσόμπε – Σαφάρι

Μετά το πρωινό μας ξεκινάει η ολοήμερη εκδρομή μας σε ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα της Αφρικής, το Τσόμπε, στη γειτονική Μποτσουάνα, μία από τις πιο πλούσιες σε χλωρίδα και πανίδα χώρες της Αφρικής. Στην Μποτσουάνα λοιπόν ερχόμαστε στο Εθνικό Πάρκο Τσόμπε, από τα πλέον ποικιλόμορφα της «μαύρης ηπείρου», όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα εκπληκτικό πλωτό σαφάρι στον ποταμό Ζαμβέζη και στη συνέχεια με τζιπ στο χερσαίο κομμάτι του, δηλαδή ένα διπλό σαφάρι! Μια εμπειρία που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει. Θα παρακολουθήσουμε τους «κατοίκους» αυτού του βασιλείου πώς γνέφουν καθώς περπατούν, την αέναη μάχη μεταξύ δυνατού και αδυνάτου στη φύση, θα ακούσουμε τον βρυχηθμό των λιονταριών. Αργά το απόγευμα, μετά το πλωτό σαφάρι μας, όταν η φύση αρχίσει να ηρεμεί, είναι η ώρα να αποσυρθούμε κι εμείς στο δικό μας μικρό βασίλειο, το ξενοδοχείο μας.

 

4η ημέρα: Ζάμπια

Αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Ζάμπια, το Λιβιγκστόουν, για μια πρώτη γνωριμία μαζί του. Η πόλη βρίσκεται χτισμένη λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά από τον ποταμό Ζαμβέζη και θεωρείται κόμβος για τους επισκέπτες που θέλουν να δουν και τους καταρράκτες Βικτώρια. Η πόλη οφείλει το όνομά της στον ερευνητή δρ Ντέιβιντ Λιβιγκστόουν. Ως σημαντικός ευρωπαϊκός οικισμός, όντας κοντά στον ποταμό Ζαμβέζη που διασχίζει τη Νότια Ροδεσία, η πόλη έγινε πρωτεύουσα της Βόρειας Ροδεσίας το 1911. Ως πρωτεύουσα απολάμβανε εξαιρετικές εγκαταστάσεις, πολύ ανώτερες από οπουδήποτε αλλού στη χώρα, όπως φαίνεται από τα σωζόμενα Εδουαρδιανά κτίρια που βρίσκονται στον κεντρικό δρόμο της πόλης. Η πρωτεύουσα της χώρας μεταφέρθηκε τελικά στη Λουσάκα το 1935 και η άλλοτε πολυσύχναστη πόλη έχει πλέον μετατραπεί σε μια ήσυχη πόλη, η οποία όμως εξακολουθεί να διατηρεί μια ιδιαίτερη γοητεία. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη λίμνη Καρίμπα, όπου και θα διαμείνουμε.

 

5η ημέρα: Σιαβόγκα – Λίμνη Καρίμπα

Η μέρα μας περιλαμβάνει βαρκάδα στη λίμνη Καρίμπα, μια λίμνη που δεν μοιάζει με καμιάν άλλη αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε όγκο στον κόσμο. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ομορφιά που κρύβει στα νερά και τις όχθες της, τη λιακάδα και την ηρεμία του τοπίου. Ταυτόχρονα θα κάνουμε σαφάρι εν πλω ώστε να γίνουμε κομμάτι της.

 

6η ημέρα: Τσιρουντού

Σήμερα ξυπνάμε νωρίς, μεταφερόμαστε στο Τσιρουντού κι από εκεί στον οικισμό με την ονομασία Τομέας Mfuwe της Κοιλάδας Λουάγκουα, όπου και θα καταλύσουμε. Το κατάλυμά μας βρίσκεται μέσα στη σαβάνα και εναρμονίζεται πλήρως με το περιβάλλον και την τοπική αρχιτεκτονική. Ωστόσο θα έχουμε όλες τις ανέσεις – και εννοείται άνετα κρεβάτια με μεγάλες κουνουπιέρες. Τα καταλύματα διαθέτουν εστιατόριο, μπαρ και πισίνα και προσφέρουν πολύ άνετη παραμονή μέσα στο άγριο περιβάλλον. Δεν λείπει βέβαια και η αίσθηση της περιπέτειας… Στους κήπους έξω από τα δωμάτιά μας θα βλέπουμε μικρές μαϊμούδες, παραδείσια πουλιά και καμιά φορά αγριογούρουνα. Βρισκόμαστε στην καρδιά της Άγριας Ζωής της Ζάμπια, οπότε όλα αυτά είναι τουλάχιστον… φυσιολογικά. Η μέρα μας περιλαμβάνει κρουαζιέρα με πλοίο ώστε να θαυμάσουμε τη ζωή στις όχθες του ποταμού και την ιδιαίτερη πανίδα και χλωρίδα του μέρους αλλά και ψάρεμα, μια από τις ασχολίες των κατοίκων της περιοχής την οποία αξίζει να απολαύσουμε για να χαρίσουμε στον εαυτό μας μερικές στιγμές απόλυτης χαλάρωσης. Διανυκτέρευση στον Τομέα Mfuwe της Κοιλάδας Λουάγκουα.

 

7η ημέρα: Τσιρουντού – Εθνικό Πάρκο της Νότιας Κοιλάδας του Ζαμβέζη

Καθ’ οδόν θα πάρουμε μία γερή γεύση από το τροπικό δάσος Τσιρουντού, το οποίο θεωρείται Εθνικό Μνημείο της Ζάμπια. Η πόλη είναι χτισμένη στη Νότια Κοιλάδα του Ζαμβέζη και από εκεί με πλοιάριο θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Η ανακάλυψη του ποταμού Ζαμβέζη έγινε το 1498 από τον Πορτογάλο θαλασσοπόρο Βάσκο ντα Γκάμα. Συστηματικά εξερευνήθηκε για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης από τον Ντέιβιντ Λίβινγκστον, ο οποίος ανακάλυψε και έδωσε το όνομα της βασίλισσας της Βρετανίας στους περίφημους Καταρράκτες Βικτώρια που βρίσκονται στα σύνορα της Ζάμπιας με τη Ζιμπάμπουε.

Το πρόγραμμά μας σήμερα περιλαμβάνει δύο δραστηριότητες στο Εθνικό Πάρκο της Νότιας Κοιλάδας του Ζαμβέζη. Η ποικιλία είναι μεγάλη και καλύπτει ευρύτατο φάσμα προτιμήσεων: παρατήρηση πουλιών, σαφάρι στο ποτάμι με κανό, σαφάρι με μηχανοκίνητη βάρκα, περίπατο στα γύρω χωριά και γνωριμία με τους ευγενέστατους κατοίκους, ξεναγήσεις σε φυτείες μπανάνας, μικρές κρουαζιέρες για να δούμε το ηλιοβασίλεμα… Σε αυτό το ταξίδι, μπορούμε να δοκιμάσουμε τα πάντα (άλλη δραστηριότητα το πρωί και άλλη το βράδυ) και να συλλέξουμε ανεπανάληπτες εμπειρίες. Στις βόλτες μας μέσα στη φύση, μπορούμε να έχουμε καφέ, τσάι και χυμούς, και κάποιες φορές μικρά γεύματα – για όλα αυτά θα μας ενημερώνουν κάθε φορά οι οδηγοί μας. Εκείνοι επίσης εντοπίζουν πρώτοι τα άγρια ζώα, σταματούν τα αυτοκίνητα και μας τα επισημαίνουν για να τα φωτογραφίσουμε ή απλώς να τα θαυμάσουμε. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Πτήση επιστροφής

Το ταξίδι μας φτάνει στο τέλος του. Το αεροδρόμιο στους καταρράκτες Βικτώρια (από τη μεριά της Ζιμπάμπουε) μας περιμένει για την πτήση της επιστροφής μας. Άλλο ένα ταξίδι φτάνει στο τέλος του και εμείς γεμάτοι εμπειρίες αναχωρούμε για την Αθήνα με την υπόσχεση να επιστρέψουμε κάποια μέρα ξανά…

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  4/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2490€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2490 € 990 €
  Twin Room 2490 € 990 €
  Triple Room 2490 € 990 €
  Single Room 3190 € 990 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία και λοντζ 4* με ημιδιατροφή.
  • Σπάνιες πτήσεις για τους καταρράκτες Βικτώρια.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός – συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:€ 990
  • Γεύματα στο αεροπλάνο

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΤ 765

04/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

02:45

07:35

ΕΤ 829

04/08/2023

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ

08:30

12:10

ΕΤ 829

11/08/2023

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

13:10

20:45

ΕΤ 644

11/08/2023

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:30

04:30 (+1)