Skip to main content

Τανζανία Σαφάρι Όλο το 2020 από 2165,00

ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

7 ημέρες - 5 νύχτες από 1η Φεβρουαρίου έως 20 Δεκεμβρίου’20
Ελάχιστη συµµετοχή 2 άτομα

1η ημέρα: Αθήνα - Αρούσα

Πτήση µέσω ενδιάμεσου σταθμού και άφιξη την επομένη στην Αρούσα, στους πρόποδες του ηφαιστείου Meru, στην «πύλη» του Κιλιμάντζαρο και κοντά στο Εθνικό Πάρκο άγριας ζωής Σερενγκέτι.


2η ημέρα: Αρούσα - Νγκόρο Nγκόρο
Ξεκούραση και μεσημεριανό γεύμα. Ο προορισμός της ημέρας είναι ο κρατήρας του Νγκορονγκόρο, καταφύγιο άγριας ζωής υπό την προστασία της UNESCO που φιλοξενεί 30.000 μόνιμα είδη, ενώ αποτελεί και πιθανό σημείο συνάντησής μας με κάποιο από την «πεντάδα των μεγάλων» (big five), δηλαδή λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, βουβάλια, ρινόκερους και ελέφαντες! Θα εγκατασταθούμε στο λοτζ του πάρκου και θα πραγματοποιήσουμε διάφορα σαφάρι για την παρατήρηση των ζώων που το κατοικούν. Το βράδυ που το κλίμα προβλέπει πτώση της θερμοκρασίας, ειδικά από Μάιο έως Σεπτέμβριο, συνηθίζεται να συγκεντρώνονται οι ταξιδιώτες γύρω από φωτιές για να συζητήσουν τις εμπειρίες τους από τα σαφάρι της ημέρας. Στο πάρκο είναι πιθανό να συναντήσετε και εκπροσώπους της φυλής Μασάι καθώς εκτελούν τις καθημερινές κτηνοτροφικές τους εργασίες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κρατήρας Νγκόρο Nγκόρο

Ο ηφαιστειακός κρατήρας του Νγκορονγκόρο αποτελεί το αποκορύφωμα της φυσικής ομορφιάς του πάρκου. Με 20χλμ. διάμετρο περίπου, βάθος 600 μέτρων και επιφάνεια 300τ.χλμ., είναι η μεγαλύτερη καλδέρα στον κόσμο που δεν έχει πλημμυρίσει με νερό. Μετά το πρωινό µας θα κατεβούμε στον πυθμένα του κρατήρα για να παρακολουθήσουμε τις συνήθειες και τη συμπεριφορά των ζώων που διαβιούν εκεί, όπως φλαμίνγκο, λιοντάρια κ.ά. Το μεσημεριανό γεύμα θα πραγματοποιηθεί υπό τύπον πινκ νικ στην ύπαιθρο και το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο λοτζ για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πάρκο Σερενγκέτι
Πρωινό και ξεκινάμε για επίσκεψη και μοναδική περιπέτεια εξερεύνησης στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι της Τανζανίας και της Κένυας, µε την πλούσια άγρια ζωή (πάνω από 2.000.000 ζώα), που περιλαμβάνει γαζέλες, ζέβρες, λιοντάρια. Συγκεκριμένα, το πάρκο, που καταλαμβάνει επιφάνεια 5.700 τετρ. μιλίων, φιλοξενεί το μεγαλύτερο πληθυσμό μεγάλων θηλαστικών και ιδίως λιονταριών στον κόσμο. Έπειτα από διάφορες στάσεις θα καταλήξουμε στο λοτζ στο Σερενγκέτι. Μεσημεριανό γεύμα, ξεκούραση και νωρίς το απόγευμα φεύγουμε για σαφάρι. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πάρκο Σερενγκέτι

Πρωινό και ξεκινάμε για ολοήμερο σαφάρι, στη διάρκεια του οποίου θα παρατηρήσουμε όσο γίνεται περισσότερα άγρια ζώα του πάρκου. Λόγω της απασχόλησής μας το μεσημεριανό γεύμα θα δοθεί υπό μορφήν πικ νικ, ενώ το βράδυ θα απολαύσουμε κανονικό δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πάρκο Σερενγκέτι - Λίµνη Μανιάρα
Πρωινό και θα μεταβούμε στη Λίµνη Μανιάρα, που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ομώνυμου Εθνικού Πάρκου. Βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Νγκορονγκόρο, με δυτικό σύνορο το μεγάλο ρήγμα, και συγκεντρώνει ένα μεγάλο αριθμό από σπάνια πουλιά και ερπετά, οικογένειες ελεφάντων αλλά και λιοντάρια που σκαρφαλώνουν στα δέντρα. Άφιξη στο λοτζ για το μεσημεριανό µας. Νωρίς το απόγευμα φωτογραφικό σαφάρι και το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Λίµνη Μανιάρα - Αρούσα

Πρωινό και αναχώρηση για την Αρούσα. Μεσημεριανό γεύμα σε εστιατόριο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

Ξενοδοχείο

Περίοδος

Ελάχιστη συμμετοχή για 2-3 άτομα

Ngorongoro Sopa 4*
Serengeti Sopa 4*
Lake Manyara Serena 5*

1-29/2 & 1/7-31/10

2765 €

1-30/6

2725 €

01-31/3 & 1/11-20/12

2495 €

01/04-31/05

2165 €

NgoroNgoro Serena 5*
Serengeti Serena 5*

Lake Manyara Serena 5*

1-29/2 & 1/7-31/10

2975 €

1-30/6

2815 €

01-31/3 & 1/11-20/12

2415 €

01/04-31/05

2195 €

Περιλαμβάνονται:

  • • Αεροπορικά εισιτήρια με την «Turkish Airlines» μέσω Κων/πολης και Νταρ Ελ Σαλάαμ και στη συνέχεια με την «Precision Airways» για την Αρούσα, κάθε Τρίτη
    • 5 διανυκτερεύσεις σε Lodge 4* ή 5*
    • Πλήρης διατροφή
    • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια
    • Εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
    • Υπηρεσίες τοπικών Αγγλόφωνων ξεναγών και οδηγών για τα σαφάρι
    • Είσοδοι στα Πάρκα
    • Τοπικοί φόροι
    • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
    • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες για τον προορισμό

Δεν περιλαμβάνονται:

  • • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι 395 € από Αθήνα
    • Βίζα Τανζανίας
    • Φιλοδωρήματα σε ξεναγούς και οδηγούς, προσωπικά έξοδα, υπέρβαση ορίου αποσκευών
    • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Παρατηρήσεις:

  • • Η σειρά του προγράμματος, τα ξενοδοχεία, μπορούν να τροποποιηθούν όπως ακριβώς επιθυμείτε
    • Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο. Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στο συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο