Skip to main content

Τανζανία - Ζανζιβάρη, φυλές Λίμνης Εγιάσι | Χριστούγεννα 2020 - Σεπτέμβριος 2021 τιμή από 2699€

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ   στην Ανοικτη Τανζανια !

Αναχωρήσεις :  24/12, 13/2, 13/3, 27/4, 22/6, 23/9

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Προσφέρουμε ξενοδοχείο resort στη Ζανζιβάρη στις πανέμορφες εξωτικές παραλίες του ινδικού και όχι ξενοδοχείο πόλης για μείωση κόστους. 
  • Κάνουμε πραγματικό σαφάρι διαμένοντας με τέσσερις πολύ ακριβές διανυκτερεύσεις σε εθνικά πάρκα – φυλές.
  • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, την πανέμορφη Stonetown (Πέτρινη Πόλη), καθώς και στο Δάσος Ζοζάνι.
  • Επίσκεψη στη Λίμνη Εγιάσι και στις τοπικές φυλές Χατζάμπε και Ντατόγκα.
  • Σαφάρι σε τρία εθνικά πάρκα: Σερενγκέτι, Νγκορονγκόρο και Λίμνης Μανιάρα.
  • Επιλέγουμε μόνο πολύ καλά lodges για τη διαμονή μας κατά τη διάρκεια των σαφάρι στα πάρκα. Στη Ζανζιβάρη ξενοδοχείο 5*.
  • Πλήρης διατροφή κατά τη διάρκεια των σαφάρι.
  • Ημιδιατροφή στη Ζανζιβάρη.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Ζανζιβάρη 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ζανζιβάρη μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ημέρα: Ζανζιβάρη

Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Στη συνέχεια εγκατάσταση για την πρώτη νύχτα σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, έτσι ώστε να έχουμε τον χρόνο την επόμενη ημέρα να τη γνωρίσουμε και στη συνέχεια να μεταβούμε στις παραλίες. Οι επόμενες δύο διανυκτερεύσεις γίνονται σε ξενοδοχείο στις διάσημες παραλίες του νησιού.

3η ημέρα: «Πέτρινη πόλη» - Δάσος Ζοζάνι – Παραλίες Ζανζιβάρης

Πρωινή ξενάγηση στη γραφική πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, την πανέμορφη Stonetown («Πέτρινη πόλη»). Έχοντας έντονη την αίσθηση περασμένης εποχής, θα αναζητήσουμε στα στενά της σοκάκια -μερικά έχουν πλάτος όσο το άνοιγμα των χεριών-, τα διακοσμημένα με κοράλλια σπίτια της, με τις μεγάλες, σκαλιστές, ξύλινες πόρτες, τα περίτεχνα μπαλκόνια και τις εσωτερικές αυλές, τα τζαμιά, τις πλατείες, την Αγορά των Σκλάβων με τα υγρά κελιά όπου τους στοίβαζαν αλυσοδεμένους (η Ζανζιβάρη υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εμπορίας σκλάβων στην Ανατολική Αφρική), το Αραβικό Φρούριο, τα γραφικά μαγαζιά και τα υπαίθρια παζάρια της, που είναι ο παράδεισος για τους λάτρεις της αφρικανικής τέχνης. Η παλιά «Πέτρινη πόλη» του νησιού προστατεύεται από την UNESCO.

Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για το δάσος Ζοζάνι (Jozani), με τα πολλά ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας. Μεταφορά σε παραλιακό ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μπάνια και χαλάρωση. Η Ζανζιβάρη είναι γνωστή για τις ειδυλλιακές παραλίες της και τα κοράλλια της. Τα νησιά της Ζανζιβάρης κατοικήθηκαν από φυλές της ενδοχώρας της Αφρικής 2.000 χρόνια πριν. Από τότε πέρασαν από το νησί Άραβες, Πέρσες και άλλοι έμποροι από την Ινδία και την Ασία. Εκείνη την εποχή διαδόθηκε ο ισλαμισμός και η αρχιτεκτονική του, που χαρακτηρίζει τα νησιά του αρχιπελάγους μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια τα νησιά πέρασαν στα χέρια των Πορτογάλων, των Βρετανών και, τέλος, των Αράβων. Όλες αυτές οι κουλτούρες και οι πολιτισμοί μπλέκονται μεταξύ τους και αυτό είναι το αδιαφιλονίκητο ατού της Ζανζιβάρης. Διανυκτέρευση σε παραλιακό ξενοδοχείο.

4η ημέρα: Ζανζιβάρη

Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε τις υπέροχες παραλίες του Ινδικού και να αναπολήσουμε τις εμπειρίες που είχαμε σε αυτό το ταξίδι. Για όσους θέλουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, μπορούν να κάνουν snorkeling, diving, βαρκάδα στο ηλιοβασίλεμα να κολυμπήσουν με τα δελφίνια, να κάνουν ψάρεμα, ποδηλασία κ.ά. Διανυκτέρευση σε παραλιακό ξενοδοχείο της Ζανζιβάρης.

5η ημέρα: Ζανζιβάρη – Αρούσα – Σερενγκέτι

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αρούσα. Άφιξη και αναχώρηση για το Πάρκο Σερενγκέτι, στο οποίο ζουν προστατευμένα χιλιάδες δείγματα της αφρικανικής πανίδας. Το Σερενγκέτι είναι η προέκταση του Πάρκου Μασάι Μάρα της Κένυας και καλύπτει μια έκταση 14.760 τετρ. χλμ. Από το 1981 περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το σαφάρι στην Τανζανία είναι από τα πιο εντυπωσιακά, γιατί τα πάρκα της θεωρούνται από τα πιο άγρια και πλούσια. Το Σερενγκέτι είναι ένα από τα πλουσιότερα πάρκα του κόσμου, αφού έχει 35 είδη ζώων που μεταναστεύουν κάθε χρόνο από το Βορρά στο Νότο. Τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Σερενγκέτι

Στη γλώσσα των Μασάι «Σερενγκέτι» θα πει «απέραντη πεδιάδα». Εδώ νιώθει κανείς το κάλεσμα της Αφρικής, ακούγοντας τους βρυχηθμούς των άγριων ζώων στη διάρκεια του μαγευτικού ηλιοβασιλέματος, που θα απολαύσουμε κάνοντας σαφάρι. Οι «big five» της αφρικανικής πανίδας είναι παρόντες εδώ: λιοντάρια, αφρικανικοί ελέφαντες, βουβάλια, ρινόκεροι και λεοπαρδάλεις, όμως οι εκπρόσωποι της πανίδας είναι πολύ περισσότεροι: ζέβρες, γαζέλες, αντιλόπες, τσιτάχ, ύαινες, ιπποπόταμοι, κροκόδειλοι και μπαμπουίνοι… Στο σαφάρι μας οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Οι αχανείς πράσινες πεδινές εκτάσεις, που διακόπτονται από «νησίδες» γρανιτένιων λόφων, προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση μεγαλείου στον επισκέπτη. Διανυκτέρευση στο lodge.

7η ημέρα: Σερενγκέτι – Νγκορονγκόρο

Αναχωρούμε σήμερα για το διάσημο Νγκορονγκόρο, μια τοποθεσία από τις γοητευτικότερες της Αφρικής, με τον απέραντο κρατήρα του που φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία θηρίων. Η διαδρομή είναι μοναδική: εικόνες, ήχοι και μυρωδιές μιας φύσης που δύσκολα συναντάμε στον πλανήτη, καθώς κατευθυνόμαστε στο πιο διάσημο πάρκο, που στην πραγματικότητα είναι η μεγαλύτερη καλντέρα του κόσμου. Θα κατέβουμε στη βάση του κρατήρα Νγκορονγκόρο, ο οποίος αποτελεί καταφύγιο για περίπου 25.000 θηλαστικά, μεταξύ των οποίων ο υπό εξαφάνιση μαύρος ρινόκερος, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία σε είδη πουλιών (περισσότερα από 380 είδη). Τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Νγκορονγκόρο – Λίμνη Εγιάσι – Καρατού

Νωρίς σήμερα το πρωί αναχωρούμε για τη λίμνη Εγιάσι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε γηγενείς της περιοχής, οι οποίοι ζουν ακόμα σε πρωτόγονες συνθήκες. Θα δούμε μέλη της Φυλής Χατζάμπε, οι οποίοι μέχρι και σήμερα χρησιμοποιούν σπηλιές για τη διαμονή τους, θα παρατηρήσουμε πώς ανάβουν φωτιές και ποια δέντρα χρησιμοποιούν για αυτό, θα μας δείξουν πώς συλλέγουν μέλι και θα μας διδάξουν πώς φτιάχνουν φάρμακα από φυσικά προϊόντα που γιατρεύουν βαριές ασθένειες. Αργότερα θα επισκεφτούμε τη Φυλή Ντατόγκα, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και τρέφονται με παράγωγα των ζώων και καρπούς. Ζουν ως νομάδες και μετακινούνται από μέρος σε μέρος για να βρουν τροφή για τα ζώα τους. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους σιδεράδες της φυλής να φτιάχνουν όπλα, όπως μαχαίρια, τόξα και δόρατα με τη δική τους παραδοσιακή μέθοδο. Επιστροφή στο lodge μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Καρατού – Λίμνη Μανιάρα – Αρούσα – Πτήση επιστροφής

Νωρίς σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα, έναν πραγματικό παράδεισο της φύσης. Το πάρκο έχει έκταση 330 τετρ. χλμ., εκ των οποίων τα 230 τετρ. χλμ. καλύπτει η λίμνη. Είναι γνωστό κυρίως για τους ελέφαντες και τα λιοντάρια που ξεκουράζονται στα κλαδιά των δέντρων (Tree climbing lions), καθώς και για την ποικιλία στα είδη των πουλιών (περίπου 380 είδη). Το όλο τοπίο θυμίζει σκηνικό από ταινία… Μετά την περιήγησή μας, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο προκειμένου να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.  Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2990€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2990 € 850 €
  Twin Room 2990 € 850 €
  Triple Room 2990 € 850 €
  Single Room 3390 € 850 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  13/2/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2999 € 850 €
  Twin Room 2999 € 850 €
  Triple Room 2999 € 850 €
  Single Room 3399 € 850 €


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  13/3/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2999 € 850 €
  Twin Room 2999 € 850 €
  Triple Room 2999 € 850 €
  Single Room 3399 € 850 €


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/4/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2699€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2699 € 850 €
  Twin Room 2699 € 850 €
  Triple Room 2699 € 850 €
  Single Room 3099 € 850 €


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/6/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2699€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2699 € 850 €
  Twin Room 2699 € 850 €
  Triple Room 2699 € 850 €
  Single Room 3099 € 850 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/9/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2999 € 850 €
  Twin Room 2999 € 850 €
  Triple Room 2999 € 850 €
  Single Room 3399 € 850 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχείο 5* στη Ζανζιβάρη resort και όχι ξενοδοχείο πόλης.
  • Lodges πολυτελείας (4* sup) στα πάρκα.
  • Πλήρης διατροφή στα σαφάρι, ημιδιατροφή στη Ζανζιβάρη.
  • Σαφάρι με jeep 4X4, στη Ζανζιβάρη μεταφορές με πούλμαν.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά .

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 850
  • Βίζα Τανζανίας (εκδίδεται και πληρώνεται κατά την άφιξη): 50 €.