Skip to main content

Πανόραμα Τανζανίας Ζανζιβάρη Καλοκαιρι 2021 απο 2.890€

29/04/21, 23/05/21 27/06/21, 25/07/21, 15/08/21, 19/09/21    10 ΜΕΡΕΣ !

Δεχεται επισκεπτες καιρο τωρα, και ειδικα Ζανζιβαρη για μπανια ανετα!  Γινεται και Ατομικο για οποιον θελει.

Ημέρα 1η: Αθήνα - Ζανζιβάρη
Αναχώρηση για το μεγαλύτερο θέρετρο της Τανζανίας στον ινδικό ωκεανό, το νησί της Ζανζιβάρης, μέσω Ντόχα. Άφιξη αργά το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Ζανζιβάρης και άμεση μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, στην πρωτεύουσα του νησιού, το μοναδικό Στόουν Τάουν (Πέτρινη Πόλη). Παραλαβή των δωματίων. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση, διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Ζανζιβάρη
Το Στόουν Τάουν είναι η παλιά πόλη του νησιού και είναι το Πολιτιστικό κέντρο του και επιλεγμένο σαν Παγκόσμια Πολιτιστική κληρονομιά από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Πρωινή ξενάγηση στην πόλη με το ιδιαίτερα μυστηριακό ύφος και τα απομεινάρια της αραβικής επιρροής. Παλιά σπίτια, στενά σοκάκια και αγορές που μοσχοβολούν μπαχάρια, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα θαυμάσουμε. Αν δεν χορτάσετε από την ξενάγησή μας, μπορείτε να κάνετε τις προσωπικές επισκέψεις που σας ενδιαφέρουν, το ελεύθερο απόγευμά σας.

Ημέρα 3η: Ζανζιβάρη
Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μια ωραία εκδρομή στο Prison Island. Το νησί ήταν ακατοίκητο έως το 1860, όταν ο πρώτος σουλτάνος της Ζανζιβάρης το δώρισε σε δύο Άραβες οι οποίοι το χρησιμοποίησαν για να στεγάζουν/φυλακίζουν σκλάβους πριν τους στείλουν στο εξωτερικό ή τους πουλήσουν στην Αγορά Σκλάβων της Stone Town. Στη συνέχεια άλλαξε ιδιοκτησία και χρησιμοποιήθηκε ως νησί καραντίνας για όσους είχαν προσβληθεί από τον κίτρινο πυρετό.Σήμερα το νησί είναι τουριστικός προορισμός και διαθέτει εκπληκτική παραλία και ένα μέρος στο οποίο ζουν προστατευμένες οι γιγάντιες χελώνες Aldabra τις οποίες αρχικά δώρισε στον κυβερνήτη της Ζανζιβάρης ο κυβερνήτης των Σεϋχελλών. Απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 4η: Ζανζιβάρη
Δροσιστείτε σε κάποια από τις τροπικές παραλίες του νησιού που πλαισιώνουν την πόλη με την ψιλή λευκόχρυση άμμο και τα σμαραγδένια νερά με τους κοραλλιογενείς σχηματισμούς, χαλαρώνοντας στους ήχους των αφρικανικών ρυθμών.

Ημέρα 5η: Ζανζιβάρη - Αρούσα - Λίμνη Μανυάρα
Αμέσως μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη γραφική Αρούσα. Αναχώρηση για το πρώτο Πάρκο του σαφάρι στο ταξίδι μας, τη λίμνη Μανυάρα που συγκεντρώνει έναν μεγάλο αριθμό από σπάνια πτηνά κι ερπετά. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε για την πρώτη γνωριμία μας με τα άγρια ζώα!

Ημέρα 6η: Λίμνη Μανυάρα - Σερενγκέτι
Η σημερινή διαδρομή θα μας φέρει στο πιο γνωστό πάρκο της Τανζανίας, το Σερενγκέτι. Αν και λιγότερο δραματικό από το επόμενο, συγκεντρώνει πλήθος από άγρια ζώα. Διάφορες φυλές που λες και ο χρόνος γι’ αυτούς σταμάτησε σε προηγούμενους αιώνες, ζουν σε λασπόσπιτα στην ευρύτερη περιοχή και προσφέρουν ανεπανάληπτες συγκινήσεις. Στόχος μας είναι να δούμε τα λεγόμενα 5 «μεγάλα»: λιοντάρι, λεοπάρδαλη, ρινόκερο, ελέφαντα και αγριοβούβαλο. Οι πιθανότητες να τα δούμε όλα σε ένα ταξίδι, είναι μικρές, αν αναλογιστούμε ότι άνθρωποι που το έχουν αποτολμήσει πολλές φορές δεν το κατάφεραν. Ωστόσο αν υπάρχει μία πιθανότητα, αυτή ζει μόνο στο Σερενγκέτι κι εμείς δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη! Διανυκτέρευση στο πάρκο.

Ημέρα 7η: Σερενγκέτι
Το πάρκο καλύπτει 14.750 τετραγωνικά χιλιόμετρα και περιλαμβάνει πεδιάδες και σαβάνες παρόχθιου δάσους και δασωδών εκτάσεων. Βρίσκεται στη βορειοδυτική Τανζανία και το βόρειο άκρο του φτάνει στα σύνορα με την Κένυα. Άλλη μια μέρα για να χαρούμε το ολοήμερο σαφάρι και να θαυμάσουμε την άγρια ζωή.

 Ημέρα 8η: Σερενγκέτι - Νγκόρο Νγκόρο
Μετά το πρωινό μας συνεχίζουμε για το Εθνικό Πάρκο του Νγκόρο Νγκόρο. Στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε χωριό με τις ξακουστές φυλές των Μασάι και το Ολντουβάι, το λεγόμενο «λίκνο της ανθρωπότητας», αφού εδώ ανακαλύφθηκαν ανθρώπινα απολιθώματα ηλικίας 2,5 εκατ. ετών. Άφιξη στο Νγκόρο Νγκόρο και τακτοποίηση στο λοτζ μας. Η πανίδα του Ngorongoro έχει το μοναδικό προνόμιο να φιλοξενεί ταυτόχρονα τα τέσσερα μεγαλύτερα χορτοφάγα του πλανήτη: ελέφαντες, ιπποπόταμους, βουβάλια και ρινόκερους. Στα λιβάδια του αναπαράγονται σε μεγάλους αριθμούς γκνου, ζέβρες, γαζέλες και αντιλόπες, ικανοποιώντας τις ορέξεις των λιονταριών και των άλλων αίλουρων. Αγέλες από ύαινες, μπαμπουίνοι, στρουθοκάμηλοι και αμέτρητα πουλιά όλων των χρωμάτων ζουν εκεί. Ο τεράστιος ηφαιστειακός κρατήρας τής πλέον αρχέγονης χώρας της Ανατολικής Αφρικής είναι το σημείο στο οποίο μεταναστεύουν εκατοντάδες χιλιάδες ζώων για να βρουν τροφή. Πλήθος από αιλουροειδή ερπετά και πτηνά μας χαρίζουν αξέχαστες στιγμές κατά τη διάρκεια του απογευματινού μας σαφάρι, ενώ το δραματικό τοπίο συμπληρώνει το σκηνικό.

 

Ημέρα 9η:Νγκόρο Νγκόρο - Κιλιμάντζαρο - Αθήνα
Λίγες ώρες ελεύθερες και στη συνέχεια αφήνοντας πίσω μας τη σαβάνα κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο του Κιλιμάντζαρο, απ’ όπου θα πετάξουμε για την Ελλάδα μέσω Ντόχα. Διανυκτέρευση στο αεροδρόμιο.

Ημέρα 10η: Αθήνα
Άφιξη στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.
Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.

 

 

ΤΙΜΕΣ

29/04/21, 23/05/21 27/06/21, 25/07/21, 15/08/21, 19/09/21   ΣΕ Δίκλινο 2.890€

Μονόκλινο 3.340€

Φόροι 750€

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση).
  • Διαμονή: Λοτζ 4* και ξενοδοχεία στην Ζανζιβάρη.
  • Γεύματα: Πλήρη διατροφή στο Σαφάρι και πρωινό στη Ζανζιβάρη.
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Δεν περιλαμβανει

  • Αχθοφορικά.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Βίζα εισόδου: 50 USD πληρωτέα επί τόπου.
  • Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.

 

Σημειωσεις

  • -- Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
  • Απαιτείται εμβόλιο κίτρινου πυρετού, εάν έχει προηγηθεί ταξίδι σε ενδημική περιοχή τον τελευταίο χρόνο.