Skip to main content

Θ Ι Β Ε Τ 13 Ημέρες Ιούλιος-Σεπτέμβριος

Οδικό πέρασμα Ιμαλαΐων - Τρένο Ιμαλαϊων - Κεντρική Κίνα Σπήλαια Λανγκτσόου

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 07/07, 20/07, 03/08, 21/08, 07/09, 21/09

Το Θιβέτ, η "στέγη του κόσμου", η χώρα του Δαλάι Λάμα, είναι ένας τόπος μακρινός, γεμάτος μυστήριο για τον Δυτικό άνθρωπο, που ακούγοντας και μόνο το όνομά του, αφήνει ελεύθερη τη φαντασία του και ονειρεύεται κατάλευκα από χιόνι όρη, σιωπηλούς μοναχούς, μυστηριακά μοναστήρια. Το Θιβέτ υπήρξε πάντοτε μία μεγαλειώδης περιοχή, ένας ιερός τόπος. Η ιστορία του συνδέεται άμεσα με το Βουδισμό, από την εποχή που ο Ινδός πατριάρχης του Βουδισμού Μποντιντάρμα μετέφερε στο Θιβέτ τις διδασκαλίες του Βούδα.

Το Νεπάλ, αγκαλιασμένο από τα οροπέδια του Θιβέτ και τα μεγάλα ύψη των Ιμαλαΐων στο βορρά και από την απεραντοσύνη της Ινδίας στο νότο, υπήρξε πάντα η χώρα-σταυροδρόμι φυλών και πολιτισμών και των δύο μεγάλων θρησκειών της ανατολής: του Ινδουισμού και του Βουδισμού.  

 Λίγα λόγια για την εκδρομή

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τη συγκεκριμένη δυσκολία του ταξιδιού. Πρόκειται για ένα ταξίδι στο οποίο δεν θα αναζητήσετε την πολυτέλεια, τη χαλάρωση ή την άνεση. Είναι ένα κουραστικό ταξίδι και δύσκολο, αλλά από την άλλη, αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τον κάθε άνθρωπο να βρεθεί δίπλα στη στέγη του κόσμου και να αντικρίσει πραγματικά μοναδικές εικόνες.

Το οδικό πέρασμα από το Νεπάλ στο Θιβέτ δεν φαίνεται να είναι πολλά χιλιόμετρα, λόγω όμως της ορεινής διαδρομής και της ανάβασης, αποστάσεις 200 – 250 χιλιομέτρων μπορεί να γίνουν και σε 6 – 7 ώρες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή τυχόν καθυστερήσεις από φυσικά εμπόδια.

Η τουριστική υποδομή του Θιβέτ είναι σχεδόν ανύπαρκτη, τα ξενοδοχεία που διαμένουμε είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε κάθε πόλη, αλλά πραγματικά πολύ βασικών αναγκών (εξαίρεση αποτελεί το ξενοδοχείο στη Λάσα που είναι κάποιου καλύτερου επιπέδου).

Λίγα λόγια για τη διαδρομή

Ένα τραίνο το οποίο συνδέει τις δύο πιο σημαντικές πόλεις της Κίνας - το Πεκίνο και τη Σαγκάη - με τη Λάσα στο Θιβέτ. Πρόκειται για την υψηλότερη διαδρομή στον κόσμο, αφού το 80% του μήκους της βρίσκεται πάνω από τα 3.900 μέτρα, φθάνοντας ακόμα και τα 5.000 μέτρα. Διαδρομή πραγματικά ανεπανάληπτη με εικόνες που κόβουν την ανάσα. Λόγω του μεγάλου υψομέτρου, το τραίνο είναι εξοπλισμένο με σύστημα παροχής οξυγόνου στα βαγόνια του, το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα όπου κρίνεται απαραίτητο, αλλά και προσωπικές φιάλες οξυγόνου για ατομική χρήση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, την Κατμαντού. Το Νεπάλ εκτείνεται κατά μήκος της νότιας πλευράς των Ιμαλαΐων και είναι χώρα μεσόγεια, χωρίς καμία επαφή με θάλασσα.

 2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Άφιξη στην Κατμαντού, που είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1331 m. Βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με το Κάιρο και το Μαϊάμι και είναι περίπου 1500 km πιο κοντά στον Ισημερινό από τις Άλπεις. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και αργότερα, ξενάγηση στην πλατεία Ντάρμπαρ που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, όπου θα δούμε ναούς γεμάτους από παραστάσεις θεοτήτων σε όλες τους τις ξύλινες ή πέτρινες επιφάνειες. Σειρά έχουν τα ανάκτορα Χάνουμαν Ντόκα, παλαιά έδρα της βασιλικής οικογένειας του Νεπάλ όπου μέχρι και σήμερα γίνονται οι στέψεις, η Κουμάρι Γκάρ, που είναι η κατοικία της "ζωντανής θεάς", ο ναός Κασταμαντάπ, που σημαίνει "ξύλινο σπίτι" και λέγεται πως έχει φτιαχτεί από το ξύλο ενός δέντρου, καθώς και ο ναός Σουαγιαμπουνάθ, που αποτελεί σημαντικό βουδιστικό κέντρο πάνω σε λόφο με εκπληκτική θέα προς την Κατμαντού. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ - ΖΑΝΓΚΜΟΥ (142 km, ≈6-7 ώρες)

Πρωινή αναχώρηση για τη συνοριακή γραμμή Νεπάλ – Θιβέτ. Φθάνοντας στα σύνορα των δύο κρατών και μετά τον έλεγχο των τελωνιακών αρχών διασχίζουμε τη "γέφυρα φιλίας" (τη γέφυρα που χωρίζει τα δύο κράτη), περνώντας στο έδαφος του Θιβέτ. Συνεχίζουμε για την πιο κοντινή συνοριακή πόλη, τη Ζανγκμού, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 4η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΝΓΚΜΟΥ - ΤΙΝΓΚΡΙ (193 km, ≈5 ώρες) - ΛΑΤΣΕ (90 km, ≈2 ώρες)

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για το εσωτερικό του Θιβέτ. Η διαδρομή είναι δύσκολη, ανεβαίνοντας σιγά σιγά υψόμετρο και φθάνοντας σε ύψος μέχρι και 5.000 μέτρων (περάσματα Lamplung La και Tong La), αλλά το τοπίο των Ιμαλαΐων και οι μοναδικές εικόνες προκαλούν δέος. Άφιξη στη Λατσέ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 5η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΤΣΕ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΑΚΥΑ - ΣΙΓΚΑΤΣΕ (200 km ≈ 5-6 ώρες)

Αναχωρούμε σήμερα για τη Σακύα, όπου θα επισκεφθούμε το τεράστιο μοναστήρι που ήταν κάποτε το κέντρο της αίρεσης Σαϋάπα. Ο μυστικισμός και γενικά η φιλοσοφία των μοναχών θα μας συνεπάρει. Άφιξη στο Σιγκατσέ, το δεύτερο μεγάλο κέντρο του Θιβέτ και έδρα του Πάντσεν Λάμα, ο οποίος θεωρείται μετενσάρκωση του Αμιτάμπα (ο Βούδας του άπειρου φωτός). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 6η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΓΚΑΤΣΕ - ΓΙΑΝΤΣΕ - ΛΑΣΑ (360 km, ≈ 6-7 ώρες)

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την πρωτεύουσα του Θιβέτ, τη Λάσα περνώντας από τη Γιατσέ. Θα κάνουμε μια στάση στη διαδρομή μας για να επισκεφθούμε το μοναστήρι Τασιλούμπο, ένα από τα σημαντικότερα βουδιστικά κέντρα στο Θιβέτ, που κτίστηκε το 1447. Εκεί θα δούμε ένα τεράστιο άγαλμα του Βούδα, ύψους 27 μέτρων καθώς και τον επιβλητικό τάφο με 85 κιλά χρυσού και τεράστιες ποσότητες πολυτίμων λίθων του 4ου Πάντσεν Λάμα. Φθάνουμε στη Γιαντσέ, όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Πελκόρ Τσόντε με την τεράστια οκταγωνική του σούπα, την Κουμμπούμ. Άφιξη στη Λάσα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 7η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ (ΠΟΤΑΛΑ)

Χτισμένη σε μια επίπεδη κοιλάδα που περιβάλλεται από ορεινούς όγκους, η Λάσα υπήρξε μέχρι το 1959 η έδρα του Δαλάι Λάμα. Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση στην πόλη θα επισκεφθούμε το παλάτι της Ποτάλα, που είναι ένα μεγαλοπρεπές οικοδόμημα 13 πατωμάτων και 1000 δωματίων, χτισμένο στην κορυφή του Κόκκινου Λόφου. Αν και μόνο ένα τμήμα του είναι ανοικτό στο κοινό, σίγουρα θα μας εντυπωσιάσει αφάνταστα. Θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με το Ναό Τζοκάνγκ, που είναι ο ιερότερος του Θιβέτ. Γύρω από το Ναό βρίσκεται το πολύχρωμο παζάρι Μπαρκχόρ, στο οποίο θα έχουμε χρόνο για να αγοράσουμε διάφορα αναμνηστικά και είδη λαϊκής τέχνης. Διανυκτέρευση.

 8η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΝΤΕΠΡΟΥΝΓΚ & ΣΕΡΑ)

Σήμερα θα επισκεφθούμε τα περίφημα Θιβετιανά μοναστήρια Ντεπρούνγκ και Σέρα στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Πρόκειται δύο από τα πιο ιερά Βουδιστικά μοναστήρια ολόκληρης της χώρας, στα οποία συρρέουν εκατοντάδες πιστοί για να προσευχηθούν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ (ΘΕΡΙΝΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ) - ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ

Πρωινή επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα Νορμπουλίγκα, που στη Θιβετιανή διάλεκτο σημαίνει "Πάρκο του θησαυρού". Πρόκειται για μια τεράστια έκταση με κήπους, ναούς και εξοχικές κατοικίες των Δαλάι Λάμα στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας, στις όχθες του ποταμού Koυίτσου, που χρονολογείται από το 1740 μ.Χ. Το απόγευμα μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στο περίφημο τραίνο των Ιμαλαΐων με τελικό προορισμό το Πεκίνο. Απολαύστε μια φανταστική διαδρομή με εναλλαγές εικόνων. Χιονισμένα βουνά, λίμνες, απέραντες κοιλάδες, μεγάλες δασικές εκτάσεις, είναι μερικά από τα τοπία που εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Διανυκτέρευση στο τρένο σε 4κλινες καμπίνες. ***

Στο συγκεκριμένο σημείο παρέχονται 2 δυνατότητες στον ταξιδιώτη.

Α ΕΠΙΛΟΓΗ : Αποβίβαση στη Λανγκτσόου και διαμονή σε ξενοδοχείο (1 διαν/ση στο τρένο). Εκδρομή στα σπήλαια της περιοχής. Πτήση Λανγκτόου Πεκίνο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α ΕΠΙΛΟΓΗΣ

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΑΝΓΚΤΣΟΟΥ

Άφιξη στην Λαντσόου την πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού. Αποβίβαση από το τραίνο. Επίσκεψη στο τοπικό μουσείο το πιο εντυπωσιακό της επαρχίας με περισσότερα από 100.000 ιστορικά και πολιτιστικά κειμήλια,  στη συλλογή του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους κήπους της πόλης με τους τεράστιους αρχαίους Νερόμυλους, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν  για την άρδευση των καλλιεργειών κατά μήκος του Κίτρινου Ποταμού. Διανυκτέρευση

11η ΗΜΕΡΑ: σπηλαια λανγκτσοου (binglingsi) - πτηση για πεκίνο

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τον ναό Μπινγκλινγκ περίπου μιάμιση ώρα νοτιοδυτικά της πόλης. Πρόκειται για μια τεράστια έκταση που αριθμεί 183 σπήλαια, με σύνολο 679 πέτρινες και 82 πήλινες φιγούρες σμιλεμένες στα βράχια κατά μήκος του Κίτρινου ποταμού. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό θέαμα. Μετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης για να πάρουμε την πτήση για Πεκίνο. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 12η ΗΜΕΡΑ: πεκινο - πτηση για αθηνα

Χρόνος ελεύθερος στην Κινεζική πρωτεύουσα για ξεκούραση ή κάποια ψώνια ή κάποια προαιρετική εκδρομή μέχρι να πάρουμε τη βραδινή μας πτήση για την Αθήνα.

13η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Β ΕΠΙΛΟΓΗ : Συνέχεια της διαδρομής με τρένο (2 διαν/σεις στο τρένο).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Β ΕΠΙΛΟΓΗΣ

10η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΟ ΤΡΑΙΝΟ

2 συνεχόμενη ημέρα στο τρένο για το υπόλοιπο πεδινό κατά το πλείστον κομμάτι της διαδρομής μέχρι το Πεκίνο. Διανυκτέρευση στο τραίνο.

 11η ΗΜΕΡΑ: αφιξη στο πεκίνο

Άφιξη στο Πεκίνο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση. 

12η ΗΜΕΡΑ : ΠΕΚΙΝΟ - πτηση για αθηνα

Χρόνος ελεύθερος μέχρι να πάρουμε τη βραδινή μας πτήση για την Αθήνα.

13η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική.

Το τελικό ενημερωτικό δίνεται περίπου 4 – 5 ημέρες πριν την αναχώρηση

Λίγα λόγια για το τραίνο

Το κάθε βαγόνι αποτελείται από 8 κουπέ με 4κλίνες ή 6κλίνες καμπίνες το καθένα. Σε κάθε βαγόνι υπάρχουν 2 κοινές τουαλέτες και 1 ακόμη για άτομα με ειδικές ανάγκες,.

Το τραίνο διαθέτει 1 εστιατόριο – μπαρ.

Οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε τετράκλινες καμπίνες (το τραίνο δεν διαθέτει δίκλινες καμπίνες, ούτε σκευοφόρο. Οι ταξιδιώτες παίρνουν τις αποσκευές τους μέσα στις καμπίνες).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Κινέζοι δεν φημίζονται για την καθαριότητά τους, όμως η ανεπανάληπτη εμπειρία του Τραίνου των Ιμαλαΐων αποτελεί το κίνητρο για τον συνειδητοποιημένο ταξιδιώτη

Περιλαμβανονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία 5* στην Κατμαντού και το Πεκίνο, 4* στη Λανγκτσόου και τη Λάσα,τα καλύτερα διαθέσημα στο υπόλοιπο Θιβέτ (Στο Θιβέτ η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή)
  • Ημιδιατροφή (εκτός τρένου Ιμαλαϊων). Στο Πεκίνο μόνο πρωινό.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Περίπου 632 ευρώ που αναλύονται : Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, βίζα Κίνας, άδεια εισόδου στο Θιβέτ, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ταξιδιωτική ασφάλεια (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.
  • Βιζα Νεπάλ 25 $ ( η βίζα εκδίδεται και πληρώνεται κατά την είσοδο στη χώρα – απαιτούνται 2 έγχρωμες φωτογραφίες).

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ

Κάντε την κράτηση σας έως 28/06 και ταξιδέψτε την περίοδο του Καλοκαιριού απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές  σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως και 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν 

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές 

Πρόγραμμα με 2 διαν/σεις στο τρένο μέχρι το Πεκίνο

06/07, 20/07, 07/09, 21/09

2.099 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

Διαφορά μονοκλίνου + 480 € 

03/08

1.799 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

Διαφορά μονοκλίνου + 480 €

21/08

1.899 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

Διαφορά μονοκλίνου + 480 €

Πρόγραμμα με 1 διαν/ση στο τρένο και 1 διαν/ση στη Λανγκτσόου και πτήση για Πεκίνο

06/07, 20/07, 07/09, 21/09

2.299 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

Διαφορά μονοκλίνου + 450 € 

03/08

1.999 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

Διαφορά μονοκλίνου + 480 € 

21/08

2.099 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

Διαφορά μονοκλίνου + 480 € 

Σημαντικές Σημειώσεις

* Οι καμπίνες στο τραίνο είναι τετράκλινες. Δίκλινες δεν υπάρχουν.

* Η παραπάνω τιμή   ισχύει για συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής(ακόμα και 8 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 198 € κατ’ άτομο.

* Η επιβάρυνση δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις 03/08 & 21/08