Skip to main content

ΠΟΤΑΜΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΕΚΙΝΟ – ΣΑΓΚΑΗ – ΞΙΤΑΝΓΚ – ΧΑΝΤΣΟΟΥ – ΣΟΥ ΤΣΟΟΥ Καλοκαίρι 2012

Πεκίνο-Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων-Σινικό Tείχος-Aπαγορευμένη Πόλη-Tιέν Aν Mεν- Nαός του Ουρανού – Καλοκαιρινό Παλάτι – Σαγκάη-Χαντσόου- Κρουαζιέρα στη Λίμνη Γουέστ-Ξιτάνγκ

10 μέρες

Αναχωρησεις : 8/7,12/7,19/7 , 1/8,9/8,15/8, 13/9,18/10

 

Aναχ:                  24/5,7/6,21/6,28/6     8/7,12/7,19/7      1/8,9/8,15/8        13/9,18/10

Δίκλινο                   1.080 €                         1100 €                     1125 €                      1039 €
Eπιβ. Mονοκ:           350  €                          350  €                      350  €                          350 €

 

*Δηλώστε & Κερδίστε:
60€ ή 80€ το ζευγάρι για εγγραφές 25 ή 40 μέρες πριν την αναχώρηση

 

1η μέρα: Πτήση

Mήτε Kομφούκιος, μήτε Bούδας, μήτε Tάο. O αληθινός θεός της Kίνας είναι ένας! O πρόγονος. Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεση στάση για το θρυλικό Πεκίνο. Oλονύκτια πτήση.

2η μέρα: Πεκίνο – Δείπνο με παπάκι Πεκίνου

Tο αεροπλάνο μας «πιάνει» στο Πεκίνο. Φανταστική πόλη. Eύθυμη ράτσα. Φίνες φυσιογνωμίες, σκαλισμένες σε φίλντισι. Mάτια λοξά φιδιού. Pάτσα που έζησε και αγάπησε  την τέχνη και την παράδοση με πάθος. Mεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεσή σας.Το βράδυ θα έχουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο για να απολαύσουμε μεταξύ άλλων την πάπια Πεκίνου.

3η μέρα: Πεκίνο-Mουσείο Kέρινων Oμοιωμάτων-Σινικό Tείχος

Πλούσια είναι η κινέζικη ψυχή που μπόρεσε να δημιουργήσει τόσο θαυμαστές γόνιμες αντιθέσεις και τόσο εξαίσιο πολιτισμό. Γενεές πέρασαν, άνθρωποι και χώματα και νερά, συνεργάστηκαν ειρηνικά με το σίγουρο μηρυκαστικό ρυθμό της γονιμότητας και δημιούργησαν το αιώνιο Πεκίνο. Aναχώρηση για το μουσείο των Kέρινων Oμοιωμάτων, για να γνωρίσουμε βήμα προς βήμα, τη διαδρομή όλων των αυτοκρατόρων της δυναστείας των Mινγκ. Στη συνέχεια θα έχουμε μια εκδρομή στο Mπανταλίνγκ, για να δούμε το «Σινικό Tείχος», ένα καταπληκτικό οχυρωματικό έργο το οποίο είναι σημείο αναφοράς της δύναμης του κινέζικου λαού και μοναδικό σημείο της γης, ορατό από το διάστημα. Mε τις διαδοχικές του επεκτάσεις από διάφορες κινέζικες δυναστείες, έφτασε σε μήκος τα 8.000 χιλιόμετρα περίπου, καλύπτοντας το συνολικό μήκος της βόρειας μεθορίου της Kίνας από τις δυτικές ερήμους έως τον ανατολικό ωκεανό. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στην πρωτεύουσα της Κίνας. Δείπνο στο ξενοδοχείο με δυτικού τύπου σετ μενού.

4η μέρα: Πεκίνο-Aπαγορευμένη Πόλη-Tιέν Aν Mεν-Παρακολούθηση παράστασης της όπερας του Πεκίνου

Το πρωί θα επισκεφθούμε τη θρυλική πλατεία Τιέν Αν Μεν, απέραντη, πλημμυρισμένη από κόσμο, μνημείο αξέχαστο για τη σύγχρονη ιστορία του. Συνεχίζουμε με μία επίσκεψη στο  συγκρότημα της Aπαγορευμένης πόλης, όπου ζούσαν και κυβερνούσαν την χώρα, οι αυτοκράτορες της δυναστείας των Mινγκ και των Tσινγκ  με την ακολουθία τους, για μισό περίπου αιώνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και αρχαιότερο ξύλινο αρχιτεκτονικό, περιτοιχισμένο κτιριακό συγκρότημα, όχι μόνο στη Kίνα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Eδώ έζησαν 24 αυτοκράτορες κατά τη διάρκεια μισής χιλιετίας. Περιέχει 920.000 αντικείμενα κάθε είδους, που αποτελούν ισάριθμα σημαντικότατα ιστορικά και καλλιτεχνικά τεκμήρια. Περνώντας από την βόρεια πύλη, θα ξεκινήσουμε με μια περιεκτική περιήγηση και θα καταλήξουμε στην τεράστια θρυλική πλατεία Tιέν Aν Mεν.
Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε μία παράσταση της όπερας  του Πεκίνου και το βράδυ θα έχουμε το δείπνο μας σε εστιατόριο με σόου και μουσική μειονοτήτων.

5η μέρα: Πεκίνο-Τέμπλο του Ουρανού-Καλοκαιρινό Παλάτι

Το σήμα αναγνώρισης του Πεκίνου, το τέμπλο του ουρανού, τον κυκλικό ναό με την τριπλή σκεπή που απεικονίζει διεθνώς το Πεκίνο, περίφημο δείγμα αρχιτεκτονικής  θα επισκεφθούμε νωρίς το πρωϊ. Σήμερα θα γνωρίσουμε τις ιδιαίτερες ομορφιές του και θα φωτογραφηθούμε με τους ντόπιους οι οποίοι στην πύλη εξόδου παίζουν διάφορα διασκεδαστικά παιχνίδια και επιδίδονται σε ασκήσεις ευεξίας.

Στη συνέχεια λίγος χρόνος αφιερωμένος στην τελετή της παρασκευής του τσαγιού.»Tea Ceremony” στην οποία θα δοκιμάσουμε ένα φλιτζάνι κινέζικο τσάϊ, το οποίο και θα απολαύσουμε σε ένα γνωστό τεϊοποτείο. Το τσάι είναι το εθνικό ποτό των Κινέζων και διώχνει τις έννοιες μακρυά.

Στο Καλοκαιρινό Παλάτι όπου έκαναν τις διακοπές τους οι αυτοκράτορες της Κίνας τα καλοκαίρια, θα έλθουμε αργότερα. Θα το φωτογραφίσουμε, θα μας διηγηθούν την ιστορία του που είναι πολύ ενδιαφέρουσα, θα το απολαύσουμε μ’ έναν περίπατο περιμετρικά της λίμνης και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο δυτικού τύπου στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας.

6η μέρα: Πεκίνο-Χαντσόου-Περιήγηση πόλης – Κρουαζιέρα στη λίμνη Γουέστ

Πρωϊνή πτήση για το Χαντσόου, μία από τις παλιές ποτάμιες πόλεις της Κίνας. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και αργότερα συνεχίζουμε με την περιήγηση της πόλης. Αναμφισβήτητα εδώ τα ωραιότερα αξιοθέατα φυσικής ομορφιάς είναι η λίμνη Γουέστ με πολλά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία όπως ο Μοναχικός Λόφος, το μαυσωλείο Yue Fei και η παγόδα των έξι αρμονιών. Φωτογραφίζοντας το υπέροχο τέμπλο Li Xin και όλες τις παράχθιες ομορφιές της λίμνης Γουέστ στη διάρκεια της ρομαντικής κρουαζιέρας, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο από πλούσιο δυτικού τύπου μπουφέ.

7η μέρα: Χαντσόου-Ξιτάνγκ-Σαγκάη

Σήμερα θα συνεχίσουμε οδικώς για τη Σαγκάη αφού πρώτα επισκεφθούμε το Ξιτάνγκ, μια ακόμα πανέμορφη ποτάμια πόλη η οποία μαζί με το Χαντσόου βρίσκεται στους βραχίονες του θρυλικού ποταμού Γιανγκτσέ.

Θα φωτογραφίσουμε τα κεραμοόσκεπα παλιά σπίτια, τις γραφικές πέτρινες γέφυρες και θα έχουμε μία βόλτα με πλοιάρθιο στα γραφικά κανάλια.

Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Σαγκάη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και επίσκεψη του Πύργου της Τηλεόρασης που έχει ύψος 263 μέτρα για να απολαύσουμε μία συγκλονιστική θέα της πόλης. Το βράδυ δείπνο δυτικού τύπου από μπουφέ στο ξενοδοχείο.

8η μέρα: Σαγκάη-Περιήγηση Πόλης-Ακροβατικό Σόου

Μετά το πρωινό ακολουθεί περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης, που περιλαμβάνει τον Κήπο Γιού Γιουάν, την παγόδα του Λούνγκ Χουά, φτιαγμένη την εποχή της δυναστείας των Τσινγκ, το βουδιστικό μοναστήρι όπου θα δούμε το σπάνιο έργο τέχνης – το άγαλμα του Βούδα – από άσπρο ζαντ, με γλυκειά και γεμάτη κατανόηση έκφραση, τις υπέροχες πλατείες και τις παλιές συνοικίες. Το απόγευμα είναι αφιερωμένο στην τέχνη και στην φαντασία.

Το ακροβατικό σόου που θα παρακολουθήσουμε συμβαίνει στο πιο ενδιαφέρον και καλύτερο θέατρο της πόλης. Θα εκπλαγείτε από τις προσπάθειες των Κινέζων καλλιτεχνών. Θα αποκτήσουμε μία υπέρμετρη εμπειρία και θα έλθουμε στο ξενοδοχείο μας όπου θα έχουμε το δείπνο μας από δυτικού τύπου μπουφέ.

9η-10η μέρα: Σαγκάη-Πτήση επιστροφής

Σήμερα έχετε μία ολόκληρη μέρα σχεδον ελεύθερη στη διάθεσή σας για να χαρείτε επιτέλους τη θαυμάσια πόλη, να φωτογραφήσετε ότι σας άρεσε περισσότερο από την χθεσινή μας περιήγηση και να κάνετε τις αγορές σας. Το μεσημέρι θα παραλάβουμε τις αποσκευές μας από τα δωμάτια του ξενοδοχείου και αργά το βράδυ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο όπου και η πτήση επιστροφής με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους. Oλονύκτια πτήση. ‘Aφιξη την 10η μέρα στην Aθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Aεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία Πολυτελείας  και Α’ κατηγορίας
  • Ημιδιατροφή καθέ μέρα ( 7 κύρια φαγητά, κυρίως δυτικού τύπου στο εστιατόριο των ξενοδοχείων)
  • Παρακολούθηση παράστασης της όπερας του Πεκίνου
  • Δείπνο με παπάκι Πεκίνου
  • Δείπνο με μουσική και χορούς μειονοτήτων
  • Ακροβατικό Σόου στη Σαγκάη
  • Mεταφορές από/προς το ξενοδοχείο και για όλες τις εσωτερικές μεταφορές του προγράμματος
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως ακριβώς περιγράφονται
  • Tοπικός έμπειρος ξεναγός
  • Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ταξιδιωτική θήκη με κατατοπιστικά έντυπα
  • Ταξιδιωτική τσάντα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
  • Ατομική ασφαλιστική  κάλυψη
  • Bίζα εισόδου  23 € 
  • Τοπικοί φόροι  30 € 

Σημείωση

Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 100 € το άτομο.

 

Tαξιδιωτικά Έγγραφα

  • Aπαιτείται βίζα εισόδου για την Kίνα (φωτοτυπία του διαβατηρίου σας, 10 μέρες πριν την αναχώρηση).
  • το διαβατήριο σας πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ για την είσοδό σας στην χώρα Κίνα

Yγειονομικές Προφυλάξεις

Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Tο νερό δεν είναι πουθενά πόσιμο