Ινδία - Νεπάλ: Φεστιβάλ Χόλι Φεβρουάριος - Μάρτιος 2020 από 1399,00
- Ατομικά Πακέτα: Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
Αναχωρήσεις : 28/2
16 ΗΜΕΡΕΣ
1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, την Κατμαντού, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
2η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ
Το Νεπάλ εκτείνεται κατά μήκος της νότιας πλευράς των Ιμαλαΐων και είναι χώρα μεσόγεια, που δεν έχει καμία επαφή με θάλασσα. Η μυθική Κοιλάδα της Κατμαντού, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρων, είναι το ιστορικό κέντρο του Νεπάλ, εκεί όπου βασίλεια άνθισαν και παρήκμασαν, παλάτια και ναοί κτίστηκαν και ξανακτίστηκαν και η Νεπαλέζικη τέχνη και κουλτούρα αναπτύχθηκαν. Οι τρεις κύριες πόλεις της, η Κατμαντού, η Πατάν και η Μπακταπούρ, έχουν η κάθε μια τους τη δική τους καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική παράδοση, είναι τρία κυριολεκτικά "ζωντανά υπαίθρια μουσεία". Η πρωτεύουσά του Νεπάλ, η Κατμαντού είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1331 μ. Βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με το Κάιρο και το Μαϊάμι και είναι περίπου 1500 χλμ. πιο κοντά στον Ισημερινό από τις Άλπεις. Άφιξη στην Κατμαντού, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ, ΣΟΥΑΓΙΑΜΠΟΥΝΑΘ)
Ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη με την πλατεία Ντάρμπαρ, όπου θα δούμε ναούς γεμάτους από παραστάσεις θεοτήτων εκφρασμένους σε όλες τους τις ξύλινες ή πέτρινες επιφάνειες. Ακολουθούν τα ανάκτορα Χάνουμαν Ντόκα, παλαιά έδρα της βασιλικής οικογένειας του Νεπάλ, όπου σήμερα χρησιμοποιούνται για διαφορετικές πολιτικές εκδηλώσεις. Κοντά βρίσκεται και το παλάτι της "ζωντανής θεάς" Κουμάρι, θεάς-προστάτιδας των βασιλέων. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας με τον ναό Σουαγιαμπουνάθ, τον ναό των μαϊμούδων, σημαντικό βουδιστικό κέντρο της πρωτεύουσας, απ΄ όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια εκπληκτική θέα της κοιλάδας της Κατμαντού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση
4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ (ΠΑΣΟΥΠΑΤΙΝΑΘ, ΜΠΟΝΤΝΑΘ, ΜΠΑΚΤΑΠΟΥΡ, ΠΑΤΑΝ)
Το πρωί επίσκεψη στο ναό Πασουπατινάθ, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μπαγκμάτι. Είναι ο πιο σημαντικός Ινδουιστικός ναός στο Νεπάλ, αφιερωμένος στο θεό Σίβα και τόπος αποτέφρωσης των νεκρών. Κατόπιν θα δούμε τη στούπα Bodnath, τη μεγαλύτερη του Νεπάλ και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, που συγκεντρώνει βουδιστές απ’ όλο τον κόσμο. Συνεχίζουμε για την κοντινή Μπακταπούρ ή Μπαντγκαόν, μία από τις τρεις αρχαίες πρωτεύουσες του Νεπάλ. Θα επισκεφθούμε επίσης την Πατάν ή Λαλιτπούρ, λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της κοιλάδας. Το βράδυ δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με Νεπαλέζικους χορούς. Διανυκτέρευση.
5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΔΕΛΧΙ – ΒΑΡΑΝΑΣΙ (Βόλτα με ρίκσο, τελετή Aarti)
Αναχώρηση για Ινδία. Προορισμός μας το Βαρανάσι μέσω Δελχί. Το Βαρανάσι ή Μπενάρες αποτελεί την πιο ιερή πόλη των Ινδουιστών για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Σύμφωνα με τις Βέδες, τα ιερά κείμενα του Ινδουισμού, όποιος πεθαίνει και αποτεφρώνεται στο Βαρανάσι, κερδίζει την πολυπόθητη λύτρωση, καθώς η ψυχή του απελευθερώνεται από τον αέναο κύκλο των μετενσαρκώσεων. Στην πόλη υπάρχουν περισσότεροι από 100 ναοί με βωμούς για την καύση των νεκρών, ο σημαντικότερος των οποίων είναι ο manikarnika. Κατά την παράδοση, τα σώματα των νεκρών μεταφέρονται από τους "ανέγγιχτους", σε μια διαδρομή μέσα από τα δρομάκια της παλιάς πόλης ως τις όχθες του Γάγγη, όπου τοποθετούνται σε σωρό ξύλων, το μέγεθος του οποίου αντικατοπτρίζει την οικονομική ευμάρεια της οικογένειας του νεκρού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας. Το απόγευμα θα κάνουμε βόλτα στα στενά δρομάκια της πόλης με τα τρίκυκλα (ρίκσο), ενώ το βράδυ θα μεταβούμε στα Ghats για να δούμε την τελετή "Aarti" με τα εκατοντάδες "ντίουας" (λάμπες-κεριά) να επιπλέουν στον Γάγγη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
6η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΑΝΑΣΙ – ΣΑΡΝΑΘ – ΒΑΡΑΝΑΣΙ
Κατά τη διάρκεια της πολύ πρωινής μας βαρκάδας στα νερά του ποταμού Γάγγη θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα έθιμα των κατοίκων και των προσκυνητών. Εκτός από την καύση των νεκρών, ο ποταμός αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ντόπιους: κάνοντας διαλογισμό ή το εθιμοτυπικό τους μπάνιο στα ιερά νερά του, θεωρούν πως σβήνουν όλες τους τις αμαρτίες. Στη συνέχεια, η βόλτα στις πολύχρωμες αγορές και στα γραφικά στενά δρομάκια της πόλης θα μας δώσει τη δυνατότητα να θαυμάσουμε σημαντικά της μνημεία, όπως αυτό της "Μητέρας Ινδίας". Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για πρωινό. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Σαρνάθ, την πόλη όπου πριν από 2500 χρόνια ο Βούδας δίδαξε για πρώτη φορά τους μαθητές του. Επιστροφή στο Βαρανάσι. Διανυκτέρευση.
7η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΑΝΑΣΙ – ΑΛΛΑΧΑΜΠΑΝΤ
Πρωινή αναχώρηση για το Αλλαχαμπάντ, ιερή πόλη των Ινδουιστών και πρωτεύουσα της πολιτείας Ουτάρ Πραντές. Η πόλη είναι γνωστή για το περίφημο Κουμπ Μελά, το μεγαλύτερο ιερό προσκύνημα των Ινδουιστών, που το Αλλαχαμπάντ φιλοξενεί κάθε έξι χρόνια. Είναι όμως επίσης γνωστή και ως η πόλη των τριών ποταμών: εδώ βρίσκεται η συμβολή του Γάγγη και του Τζάμνα, όμως σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση εδώ καταλήγει και ένας ακόμα, μυστικός και αόρατος στους ανθρώπους ποταμός, ο Σαρασβάτι. Είναι επίσης η γενέτειρα μεγάλων προσωπικοτήτων όπως ο Παντίτ Νεχρού και η Ίντιρα Γκάντι. Άφιξη και γνωριμία με την πόλη: το Αλλαχαμπάντ διαθέτει αρκετά αξιοθέατα, όπως ο αγγλικανικός καθεδρικός ναός, το φρούριο του Άκμπαρ και η ιερά στήλη του μυθικού αυτοκράτορα Ασόκα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
8η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΛΑΧΑΜΠΑΝΤ – ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ
Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Κατζουράχο, μια μικρή πόλη στα βόρεια της Επαρχίας MadhyaPradesh. Μικρό και ερωτικό, κουκλίστικο και αισθαντικό, διεγείρει τα πάθη και τις αιθήσεις με τα ερωτικά γλυπτά του. Ο πανέμορφος αρχαιολογικός χώρος σαν άλλος κήπος της Εδέμ, αγκαλιάζει τους ερωτικούς ναούς από αμμόλιθο, κιτρινωπούς και χαρούμενους, να στριφογυρίζουν μέσα στα δέντρα, χαμογελώντας πονηρά γι αυτά που κουβαλούν πάνω τους εδώ και περίπου 1000 χρόνια …δημιουργήματα της δυναστείας Chandela. Χωρίζονται σε δυτικούς (ταντρικοί - ινδουιστικοί) και ανατολικούς (τζαϊνιστικοί). Πέρα από την εξαιρετική αρχιτεκτονική τους, το ενδιαφέρον κεντρίζουν τα γλυπτά που διακοσμούν τους τοίχους τους, τα οποία αναπαριστούν θείες και ανθρώπινες φιγούρες σε αισθησιακές στάσεις. Κοπέλες όμορφες, λυγερόκορμες, ατίθασες, πονηρές, ερωτευμένες, παιχνιδιάρες, αλλά και σκεπτόμενες, μοναχικές, μελαγχολικές στέκουν πάνω στους ναούς περιμένοντας ένα βλέμμα. Αλλά και σκανταλιάρικα ζευγάρια ή πολυάριθμα ερωτικά συμπλέγματα σε περίεργες ακροβατικές ερωτικές στάσεις αιωρούνται στην όμορφη φύση του Κατζουράχο. Μορφές θεοτήτων, ηρώων, ζώων και νυμφών με ιδιαίτερη πλαστικότητα στην κίνησή τους, δείγματα υψηλής γλυπτικής. Ύμνος στο ωραίο φύλο και στην ίδια τη ζωή, μέσα από το χαμόγελο και το πονηρό χιούμορ. Μην επιχειρήσετε να δοκιμάσετε και τις 84 στάσεις, γιατί ….μάλλον δεν θα προλάβετε! Θα ολοκληρώσουμε την ερωτική συνομωσία, απολαμβάνοντας παραδοσιακούς ινδικούς χορούς, από όλη τη χώρα, αφήνοντας το νου να ταξιδέψει μουσικά και χορευτικά και σε άλλα μέρη της αχανούς αυτής χώρας. Διανυκτέρευση.
9η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ – ΟΡΤΣΑ – ΤΖΑΝΣΙ (ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΡΕΝΟ) – ΑΓΚΡΑ
Οδική αναχώρηση για την πόλη - φάντασμα Όρτσα με το φρούριό της, έδρα της Δυναστείας Μπουντέλα κατά τη διάρκεια του ινδικού μεσαίωνα. Αναχώρηση για το σιδηροδρομικό σταθμό, από όπου θα επιβιβαστούμε σε τρένο για το Τζάνσι, ένα σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο. Άφιξη αργά το απόγευμα, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε παραδοσιακούς ινδικούς χορούς Κανταρίγια. Διανυκτέρευση.
10η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΚΡΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στο πιο γνωστό μνημείο αγάπης αλλά και ματαιοδοξίας στον κόσμο, το Ταζ Μαχάλ. Το εξαιρετικό αυτό κτίσμα δημιούργησε ο σουλτάνος Σαχ Τζαχάν ως μαυσωλείο στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ, η οποία πέθανε στη γέννα του 13ου παιδιού τους το 1631. Για την κατασκευή του, που ξεκίνησε την ίδια χρονιά και ολοκληρώθηκε το 1653, συγκεντρώθηκαν οι καλύτεροι τεχνίτες και αρχιτέκτονες από την Ινδία έως την Περσία. Το Μαυσωλείο διακρίνεται για τις τέλειες αναλογίες, τις ένθετες διακοσμήσεις και τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμησή του. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Κόκκινο Φρούριο, έργο των αυτοκρατόρων Άκμπαρ, Τζαχανγκίρ και Σαχ Τζαχάν. Χτισμένο κοντά στον ποταμό Γιαμούνα, περιβάλλεται από διπλά τείχη, το ύψος των οποίων υπερβαίνει τα 20 μέτρα. Αποτελείται από σειρά παλατιών και κήπων συνθέτοντας μια ολόκληρη καστροπολιτεία. Εδώ ο Σαχ Τζαχάν πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, έγκλειστος από το γιο του Άουρaνγκαζεπ. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας με το μαυσωλείο Τσίνι Κα Ραούζα. Ο Mulla Shukrullah Shirazi ήταν πρωθυπουργός του Μογγόλου αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν και παράλληλα διάσημος ποιητής με το ψευδώνυμο «Allami». Θέλησε να οικοδομήσει το δικό του μαυσωλείο το 1639 και να επιμεληθεί ο ίδιος τη διακόσμηση. Η τεχνική που επέλεξε διαχέει στο χώρο αφειδώς φωτεινά χρώματα και σχέδια, γνωστά ως «Κα Rauza Chini». Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση
11η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΚΡΑ – ΦΑΤΕΧΠΟΥΡ ΣΙΚΡΙ – ΑΜΠΑΝΕΡΙ – ΤΖΑΪΠΟΥΡ
Το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Τζαϊμπούρ. Στην διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα από τα μεγαλύτερα baori (ταμιευτήρας νερού) με 20 μέτρα βάθος και 3.5000 σκαλιά. Από τον 9ο αιώνα που κατασκευάστηκε παρείχε νερό σε εποχές ξηρασίας και αποτελούσε χώρο κοινωνικών συναθροίσεων και τελετουργικού καθαρμού πριν από την προσέλευση των πιστών στον παρακείμενο ναό της Χαρσάτ Μάτα, της θεάς της Χαράς και της Ευτυχίας, στην οποία ήταν αφιερωμένος. Συνεχίζουμε για Τζαϊπούρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
12η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΪΠΟΥΡ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΛΙ
Η σημερινή ημέρα αποτελεί το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Holi. Το γραφείο έχει κανονίσει τη μεταφορά σας στο χώρο του Ξενοδοχείου - Παλατιού Diggi, όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε από κοντά και, φυσικά, να συμμετάσχετε και να διασκεδάσετε παίζοντας με τα χρώματα, όπως εκατομμύρια κόσμου στην Ινδία τη συγκεκριμένη ημέρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στην Τζαϊπούρ
13η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΪΠΟΥΡ, ΦΡΟΥΡΙΟ ΑΜΠΕΡ (ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΕ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ, ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΡΙΚΣΟ, ΤΕΛΕΤΗ AARTI)
Πρώτη μας επίσκεψη σήμερα το πρωί θα είναι στο φρούριο της Αμπέρ, που αποτελούσε μέχρι το 1728 το διοικητήριο της επαρχίας. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη ελεφάντων! Συνεχίζουμε για το μαρμάρινο σύμπλεγμα μαυσωλείων των βασιλέων της Τζαϊπούρ, «Γκαϊτόρ». Το κενοτάφιο του διάσημου μαχαραγιά Μαντχό Σίνγκ ΙΙ, που παντρεύτηκε 5 συζύγους, είχε 18 ερωμένες, αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει διάδοχο, κυριαρχεί στο πρώτο προαύλιο. Φυσικά ακολουθούν και άλλα κενοτάφια βασιλέων με σπουδαίες ιστορίες. Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί στην Τζαϊπούρ, την επονομαζόμενη και «Ροζ Πόλη». Σύμφωνα με την παράδοση, το ροζ χρώμα συνδέεται με τη φιλοξενία και η πόλη πήρε το χρώμα αυτό το 1853, κατά την υποδοχή του Βρετανού πρίγκιπα Alfred. Η πόλη οφείλει το όνομά της, την προσεκτική ρυμοτομία και την αρχιτεκτονική αρμονία της στο σπουδαίο αστρονόμο, μαθηματικό και πολεμιστή, μαχαραγιά Τζάι Σίνγκ ΙΙ. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο με τα ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα των παλατιών των μαχαραγιάδων και το Αστεροσκοπείο Jandar Mandar, που κατασκεύασε ο Τζάι Σινγκ ΙΙ το 1729. Θα δούμε επίσης το έμβλημα της πόλης, την πενταώροφη πρόσοψη του Hawa Mahal, γνωστού και ως «Παλάτι των Ανέμων». Η αρχιτεκτονική του είναι τόσο ασυνήθιστη όση και ο λόγος για τον οποίο κατασκευάστηκε. Το παλάτι αυτό χτίστηκε το 1799 προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν τις επίσημες παρελάσεις, αλλά και την καθημερινή ζωή στο δρόμο, χωρίς να είναι ορατές από τους πολίτες. Η απογευματινή μας βόλτα στην πόλη με τα παραδοσιακά τρίκυκλα (ρίκσο) είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια γεύση από το κέντρο και τις πολύχρωμες αγορές της Τζαϊπούρ. Το ηλιοβασίλεμα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ιεροτελεστία «Αάρτι», κατά την οποία το φως από τα φυτίλια που βρέχονται από καθαρό βούτυρο ή καμφορά προσφέρεται σε μία ή περισσότερες θεότητες, με συνοδεία θρησκευτικών ασμάτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
14η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΪΠΟΥΡ – ΔΕΛΧΙ
Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα του κράτους, το Δελχί. Το Παλιό και το Νέο Δελχί είναι στην πραγματικότητα δύο πόλεις που συνδέονται γεωγραφικά αλλά διαχωρίζονται κοινωνικά. Το Παλιό Δελχί είναι πολύβουο, αποτελούμενο από ένα δίκτυο από στενούς δρόμους, με φθαρμένα σπίτια και μικροσκοπικά μαγαζιά, όπου ανακατεύονται οι φωνές των εμπόρων, οι κόρνες των αυτοκινήτων, οι βοϊδάμαξες, τα ποδήλατα, τα καρότσια και τα τρίκυκλα ποδήλατα (ρίκσο). Το Νέο Δελχί εγκαινιάστηκε επίσημα το 1931 και έχει τεράστιες λεωφόρους, όμορφα οικοδομήματα και καλοδιατηρημένα πάρκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μια σύντομη περιήγηση σε μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης θα μας δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα της. Διανυκτέρευση στο Δελχί.
15η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Αρχή της σημερινής μας ξενάγησης αποτελεί η παλιά πόλη. Θα περάσουμε από το Κόκκινο Φρούριο, ένα υπέροχο κάστρο φτιαγμένο από κόκκινη πέτρα, αντίγραφο του αντίστοιχου στην Άγκρα, που κατασκευάστηκε στο διάστημα 1639-1648. Σε έναν ψηλό του πύργο ο Νεχρού ύψωσε στις 15/8/1947 την τρίχρωμη σημαία της ανεξάρτητης Ινδίας από τη βρετανική κυριαρχία και κάθε χρόνο την ίδια ημέρα επαναλαμβάνεται η τελετή αυτή από τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Μεγάλο Τζαμί, το Τζάμα Μαστζίντ, που αποτελεί τη θρησκευτική έδρα της πολυπληθούς μουσουλμανικής ομάδας του Παλαιού Δελχί. Ακολουθούν επισκέψεις στο Rajghat, το σημείο αποτέφρωσης του Μαχάτμα Γκάντι μετά τη δολοφονία του το 1948. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στο Νέο Δελχί, περνώντας από τη δενδροφυτεμένη λεωφόρο Rajpath με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτίρια, το Προεδρικό Μέγαρο Ραστραπάτι Μπαβάν, το Κοινοβούλιο και την Πύλη των Ινδιών, που χτίστηκε στη μνήμη των Ινδών στρατιωτών - πεσόντων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα επισκεφτούμε το κτίσμα - έμβλημα της πόλης, το μιναρέ Κουτούμπ, με την περίτεχνη αρχιτεκτονική του διακόσμηση από αμμόλιθο και θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με την επίσκεψη στον Τάφο του δεύτερου Μογγόλου αυτοκράτορα, του Χουμαγιούν, ένα εντυπωσιακό Μαυσωλείο στα αρχιτεκτονικά σχέδια του οποίου βασίστηκε το Ταζ Μαχάλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
16η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ – ΑΘΗΝΑ
Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για το διεθνές αεροδρόμιο Ίντιρα Γκάντι, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 28/2/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1399€
Ξενοδοχείο | Τύπος Δωματίου | Κόστος | Φόροι |
---|---|---|---|
- | Double Room | 1399 € | 880 € |
Twin Room | 1399 € | 880 € | |
Triple Room | 1399 € | 880 € | |
Single Room | 2239 € | 880 € |
Extras
+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ : 25 €
+ ΒΙΖΑ ΝΕΠΑΛ : 30 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
- Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
- Επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* Deluxe (εκτός του Αλλαχαμπάντ, όπου είναι 4*).
- Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία.
- Δείπνο με Νεπαλέζικους χορούς στο Κατμαντού
- Επίσκεψη στο Μαυσωλείο «Τσίνι Κα Ραούζα» στην Άγκρα.
- Επίσκεψη στα Μαυσωλεία των βασιλέων της Τζαϊπούρ «Γκαϊτόρ».
- Επίσκεψη στο baori, έναν διάσημο ταμιευτήρα νερού ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής στο Αμπανέρι.
- Βόλτα στο κέντρο της Τζαϊπούρ με τα παραδοσιακά rickshaws.
- Παρακολούθηση τελετής προσευχής «Aarti»
- Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
- Τοπικός έμπειρος ξεναγός.
- Έμπειρος Έλληνας αρχηγός (ανάλογα την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει κατά την άφιξή σας στην Ινδία).
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
- Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
- Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 880€.
- Βίζα Νεπάλ 30 € (η βίζα εκδίδεται τοπικά και χρειάζεται μια έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου)
- Βίζα Ινδίας: 25 €(πληροφορίες δείτε παρακάτω).