Skip to main content

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ 4 Μαρτιου 2023 απο 2990

Μανίλα, Βιγκάν, επαρχία Ιφουγκάο (ορυζώνες Μπανάουι, Μπατάντ & Χάπαο), Καταρράκτες Παγκσαντζάν, Ελ Νίδο, Πουέρτο Πρινσέσα, Πάρκο Ιθαγενών, Υπόγειος ποταμός, Σεμπού, Μποχόλ      

πολυ Σπανιο ταξιδι!   15 ΗΜΕΡΕΣ-12 ΝΥΧΤΕΣ   ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 04/03/23 

 

Λίγες περιοχές στον κόσμο συνδυάζουν την βιοποικιλότητα και την πολυμορφία των Φιλιππίνων. Ένα σύμπλεγμα από 7.107 νησιά στην αγκαλιά του Ειρηνικού!   

Οι Φιλιππίνες είναι μια χώρα ξεχωριστή από την ηπειρωτική Νοτιοανατολική Ασία, όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά και πνευματικά και πολιτιστικά. Ο καθολικισμός, αποτέλεσμα 350 ετών ισπανικής κυριαρχίας, έχει σίγουρα σφυρηλατήσει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της..

Το τοπίο καθηλωτικό με τους σμαραγδένιους ορυζώνες στο βορρά, τις κοραλλιογενείς θάλασσες ανοιχτά του Ελ Νίδο και τις ζαχαρένιες ακρογιαλιές του Σεμπού δικαιολογούν απολύτως την έκφραση «Παράδεισος επί της γης!».

Το γραφειο έχοντας επισκεφθεί δεκάδες φορές την περιοχή θα σας φέρει σε επαφή με τους Ιφαγκάο, τους «καλλιτέχνες» – γεωργούς που «σμιλεύουν τη γη σε κλίμακες για να φιλοξενήσουν τους μοναδικής ομορφιάς ορυζώνες. Θα σας σεργιανίσει στα γραφικά δρομάκια του Βιγκάν,   θα σας δροσίσει στις θάλασσες του Παλαουάν και θα σας βοηθήσει να εξερευνήσετε υπογείους ποταμούς. Σε αυτό το ταξίδι θα γνωρίσουμε τη Μανίλα μια ασιατική μεγαλούπολη που σφύζει από ζωή, θα φωτογραφήσουμε γεμάτα γκράφιτι τζιπνέι, θα ατενίσουμε τα ηφαίστεια που σιγοκαίνε, θα γνωρίσουμε τα ταρσιέ με τα έντονα μάτια καθώς και τα χνουδωτά νεροβούβαλα. Αυτό όμως που θα σας μαγέψει είναι οι χαμογελαστοί, χαρούμενοι άνθρωποι. Ένα ταξίδι στο πιο συναρπαστικό νησιωτικό κράτος της Ασίας! Σας περιμένουμε…

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Πτήσεις με την θυγατρική εταιρείας της Singapore/Scoot, με απευθείας πτήση για Σιγκαπούρη
  • Πετάμε απευθείας από Σεμπού για Σιγκαπούρη (χωρίς επιπλέον ανταποκρίσεις)
  • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 5* και 4* sup
  • Θα μάθουμε τα πάντα για τη Νέα & Παλαιά πόλη της Μανίλας
  • Θα επισκεφθούμε το Φρούριο Σαν Ντιάγκο
  • Θα επικεντρωθούμε στη μεγάλη κληρονομιά των ορυζώνων στην επαρχία Ιφουγκάο,
  • Θα ξεναγηθούμε με τον παραδοσιακό τρόπο στο κέντρο της αποικιακής Βιγκάν και θα γνωρίσουμε τα ιδιαίτερα ήθη κι έθιμα στην Σαγκάδα
  • Θα κάνουμε βαρκάδα στο διάσημό ποτάμι Παγκσαντζάν, για να γνωρίσουμε τους καταρράκτες Μαγκδάπιο & τη σπηλιά του διαβόλου
  • Θα κάνουμε μία πλωτή εκδρομή στον κοραλλιογενή ύφαλο του Ελ Νίδο
  • Θα εξερευνήσουμε ένα από τα επτά Νέα Θαύματα του κόσμου, το υπόγειο ποτάμι του Πουέρτο Πρινσέσα
  • Θα επισκεφθούμε το αρχιπέλαγος των νησιών Βισάγιας, το νησί Σεμπού
  • Θα γνωρίσουμε με ταχύπλοο το νησί Μποχόλ (γνωστό για τους Λόφους Σοκολάτας)
  • Και δώρο η ξενάγηση στη Σιγκαπούρη

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Σιγκαπούρη

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Σιγκαπούρη.

 

Ημέρα 2η: Σιγκαπούρη (Ξενάγηση) – Μανίλα  

Πρωινή άφιξη στη Σιγκαπούρη και κατά την διάρκεια της ανταπόκρισής μας, θα έχουμε αρκετό χρόνο για να ξεναγηθούμε στη Σιγκαπούρη και να γνωρίσουμε τα σημαντικότερα  αξιοθέατά της: Ξεκινώντας από την περιοχή που σηματοδότησε ο Σερ Στάμφορντ Ράφλες με το ομώνυμο ξενοδοχείο, θα δούμε επίσης το ιστορικό οίκημα που φιλοξενεί το Δημαρχείο της πόλης, το Fountain of Wealth (ένα από τα μεγαλύτερα σιντριβάνια στον κόσμο), τους παράκτιους κήπους ή αλλιώς (τους κήπους του Άβαταρ), τον μυθικό θαλάσσιο λέοντα Μέρλιον, την κινέζικη και ινδική συνοικία και τέλος θα μας δοθεί χρόνος ελεύθερος στην αραβική συνοικία και το πρώτο ιστορικό κέντρο της πόλης ή στα καταστήματα της Makati. Ακολουθεί η μεταφορά μας στο αεροδρόμιο και η πτήση για την Μανίλα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση και ξεκούραση. 

 

Ημέρα 3η: Μανίλα – Ξενάγηση πόλης

Ξεκινώντας από την καρδιά του οικονομικού κέντρου της χώρας, το Μακάτι, θα οδηγηθούμε στον Πύργο του Nielson κατά μήκος της λεωφόρου Ayala και στο πάρκο Φόρμπες, έναν οικιστικό θύλακα, που θυμίζει δρόμο εκατομμυριούχων. Πρώτη μας στάση θα γίνει στο αμερικανικό νεκροταφείο, που φημίζεται ως το μεγαλύτερο και πιο όμορφο αμερικανικό μνημείο εκτός των ΗΠΑ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη παλιά πόλη της Μανίλα μέσω της λεωφόρου Scenic Roxas (γνωστή και ως λεωφόρος Dewey), θα περάσουμε από το πάρκο Λουνέτα και θα σταματήσουμε στα αρχαία τείχη, τα ερείπια εκκλησιών και τα απομεινάρια των Ισπανών κατακτητών. Θα περιηγηθούμε στα πλακόστρωτα δρομάκια μέχρι την εκκλησία Σαν Αγκουστίν, που θεωρείται η παλαιότερη της χώρας και θα συνεχίσουμε για το ισπανικό Φρούριο Σαντιάγο στην είσοδο του ποταμού Πασίγκ, εκεί όπου ο εθνικός ήρωας Χοσέ Ριζάλ, έγραψε το "τελευταίο αποχαιρετιστήριο". Η μέρα μας θα κλείσει με εκτενή ξενάγηση στο Εθνικό Μουσείο.

 

Ημέρα 4η: Μανίλα – Λαοάγκ – Βιγκάν

Έχοντας πάρει τα απαιτούμενα μόνο για ένα σύντομο 3ήμερο πρόγραμμα εξερεύνησης, θα πετάξουμε για τα βόρεια της Λουζόν και συγκεκριμένα το Λαοάγκ.

Με την άφιξή μας, θα ακολουθήσουμε την ακτογραμμή με τους ατέλειωτους αμμόλοφους που απλώνονται μέχρι το Παοάυ (σημείο που γυρίστηκαν κορυφαίες ταινίες όπως το Mad Max & γεννημένος την 4 Ιουλίου). Το απόγευμα πλέον θα φτάσουμε σε μία από τις παλαιότερες πόλεις των Φιλιππίνων, το Βιγκάν. Σαν ένα ισπανικό-αποικιακό παραμύθι με αρχοντικά από σκούρο ξύλο, πλακόστρωτα δρομάκια και kalesa (άμαξες με άλογα). Στην πραγματικότητα, είναι το καλύτερο σωζόμενο παράδειγμα ισπανικής αποικιακής πόλης στην Ασία και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, θα περπατήσουμε μέχρι τη διάσημη πλατεία Σαλκέδο, για να δούμε από κοντά ένα μισάωρο φαντασμαγορικό σώου από νερά, μουσική φώτα και λέιζερ στο ομώνυμο σιντριβάνι. Δείπνο θα δοθεί σε τοπικό εστιατόριο, για να γευθείτε τα καλύτερα εμπανάδας της χώρας.

 

Ημέρα 5η: Βιγκάν – Σαγκάδα

Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση, θα περιηγηθούμε με τον παραδοσιακό τρόπο (με τις άμαξες καλέσα) στον λιθόστρωτο πεζόδρομο Calle Crisologo, γεμάτο από ισπανικές κατοικίες και καταστήματα που πωλούν αντίκες εποχής, έπιπλα, κοσμήματα και αναμνηστικά. Θα συνεχίσουμε με τον καθεδρικό της πόλης και το Καμπαναριό της εκκλησίας Μπαντάι, που βρίσκεται σε έναν λόφο με θέα την ευρύτερη περιοχή του Μπαντάι. Στη συνέχεια  ανηφορίζουμε στην περίφημη Κορδιλιέρα με τελικό προορισμό την κωμόπολη Σαγκάδα σε υψόμετρο 1500μ. Εδώ το κλίμα είναι δροσερό και η βλάστηση θυμίζει πιο πολύ την εύκρατη ζώνη παρά τους τροπικούς. Μια διαδρομή ορεινή που θα μας χαρίσει πολλές μοναδικές εικόνες από την ζωή στην ύπαιθρο και θα μας δώσει την ευκαιρία να μιλήσουμε αναλυτικά για τους γεωργικούς πληθυσμούς της περιοχής.

 

Ημέρα 6η: Σαγκάδα - Μπανάουε

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με την γνωριμία μας με την ίδια τη Σαγκάδα και τη γύρω περιοχή και φυσικά τα περίφημα κρεμαστά φέρετρα που οι ανιμιστές κάτοικοι της Κορδιγιέρα θάβουν τους νεκρούς τους ακόμη και σήμερα. Μετά την ξενάγηση συνεχίζουμε κάνοντας μία όμορφη διαδρομή μέσα από όμορφα τοπία και μικρά χωριά,  για να φτάσουμε στο Μπανάουι.

Θα επισκεφθούμε το παρατηρητήριο και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη θέα που χαρίζουν οι ομώνυμοι κλιμακωτοί ορυζώνες. Θα συνεχίσουμε για να τακτοποιηθούμε στο τοπικό κατάλυμα. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο θα δοθεί σε τοπικό εστιατόριο.

 

Ημέρα 7η: Μπανάουι – (κλιμακωτοί ορυζώνες) – Μανίλα  

Σήμερα θα έχουμε ένα αρκετά πρωινό ξύπνημα για να απολαύσουμε τους μοναδικούς κλιμακωτούς ορυζώνες της περιοχής, που δικαίως ψηφίστηκαν  ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Το θέαμα είναι όντως εντυπωσιακό!   Θα σταθούμε στον παραδοσιακό οικισμό Ταμ Αν για να γνωρίσουμε από κοντά έναν υπέροχο δείγμα κατασκευής ξύλινων κατοικιών, τον τρόπο κατασκευής πεζουλιών,  αλλά και για τις ιερές ξύλινες φιγούρες (bulol) που με μαεστρία κατασκεύαζαν οι άνθρωποι του Ιφουγκάο  και αποτελούν τους φύλακες του ρυζιού. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε μία πορεία περίπου 8 ωρών μέχρι την πρωτεύουσα Μανίλα όπου θα φτάσουμε αργά το απόγευμα. 

 

Ημέρα 8η: Μανίλα - Καταρράκτες Παγκσαντζάν  

Φορέστε μαγιό κρατήστε πετσέτα και ακολουθείστε μας σε μία άλλου είδους εκδρομή στη περιοχή του ποταμού Παγκσαντζάν 92 χλμ. στην επαρχία Λαγκούνα,  εδώ που κυριαρχούν οι διάσημοι καταρράκτες της χώρας Μαγκδάπιο, γνωστοί σε όλο τον κόσμο από τις συγκλονιστικές σκηνές που γύρισε ο Φράνσις Φορντ Κόππολα στο  Αποκάλυψη Τώρα.

Η γραφική βαρκάδα μέσα στη βαθιά ζούγκλα, με τα ειδικά διαμορφωμένα κανό στο στενό φαράγγι ύψους 300 μέτρων που μας περιβάλλει και σε συνδυασμό με την οργιώδη τροπική βλάστηση, θα μας χαρίσουν μία αξέχαστη εμπειρία. Μόλις φτάσουμε στον διάσημο καταρράκτη 90 μέτρων, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τη σπηλιά του διαβόλου που σχηματίζεται πίσω από αυτόν, αλλά και να κάνουμε και ένα υδρομασάζ με την πίεση του νερού. Η επιστροφή με τη βάρκα θα είναι ευκολότερη και γρηγορότερη (λόγω της φοράς τους νερού). Επιστροφή στη Μανίλα και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. 

 

Ημέρα 9η: Μανίλα – Ελ Νίδο

Σήμερα με σύντομη πτήση θα βρεθούμε στο πανέμορφο Παλαουάν, το 5ο μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, που για τους αναγνώστες του Conde Nast Traveler θεωρείται “το πιο εξωτικό νησί του κόσμου”! Στη διάρκεια της ακτοπλοϊκή μας εκδρομής θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον Εθνικό Δρυμό -Κοραλλιογενή Ύφαλο του Ελ Νίδο με τις καταπράσινες νησίδες και να κολυμπήσουμε στα γαλήνια τυρκουάζ νερά – περιοχές όπου κινηματογραφήθηκαν σκηνές για τη διάσημη ταινία “Η Παραλία”. 

 

Ημέρα 10η: Ελ Νίδο - Πουέρτο Πρινσέσα (Πάρκο πεταλούδας/Tribal Village)

Μετά το πρωινό αναχωρουμε οδικώς για το  Πουέρτο Πρινσέσα. Κατά την διαδρομή μας, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το χωριό των ιθαγενών του νησιού για να μας μυήσουν στην καθημερινότητά τους. Στο ίδιο σημείο θα δούμε μερικά από τα άγρια ζώα της περιοχής που διασώθηκαν από λαθροκυνηγούς και θα φωτογραφηθούμε με τα κατοικίδια φίδια της φυλής & τις πολύχρωμες πεταλούδες. Θα συνεχίσουμε για την καλύτερη εμπειρία γεύματος σε τοπικό εστιατόριο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 11η: Πουέρτο Πρινσέσα – Υπόγειος ποταμός

Η μέρα μας σήμερα είναι μοναδική, καθώς μας περιμένει μία ασυνήθιστη και συνάμα σαγηνευτική ταξιδιωτική εμπειρία αφού θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε βαρκάδα στο εσωτερικού του περίφημου «υπόγειου ποταμού» στο Σπήλαιο του Αγίου Παύλου, ένα από τα 7 φυσικά θαύματα του κόσμου. Οι «απίστευτοι» σχηματισμοί των ασβεστολιθικών πετρωμάτων και βράχων, οι λαμπεροί σταλακτίτες και σταλαγμίτες, οι βράχοι που αναδύονται μέσα από τα νερά του ποταμού, συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο, που θα μας αφήσει άφωνους. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 12η: Πουέρτο Πρινσέσα – Σεμπού (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο του Πουέρτο Πρινσέσα και  πτήση για την καρδιά του αρχιπελάγους των νησιών Βισάγιας και συγκεκριμένα στο νησί Σεμπού και στην ομώνυμη πόλη, δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας μετά τη πρωτεύουσα Μανίλα. Άφιξη και απογευματινή ξενάγηση στα κυριότερα σημεία της πόλης που όταν την πρωτοείδε ο Μαγγελάνος το 1521, ήταν ήδη ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο - λιμάνι που προσέλκυε εμπόρους από όλα τα μέρη της Ασίας και την Αραβία. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σήμερα, σχεδόν 500 χρόνια μετά.

 

Ημέρα 13η: Σεμπού - Ολoήμερη εκδρομή στο νησί Μποχόλ

Η ολοήμερη εκδρομή μας με ταχύπλοο θα μας φέρει σε επαφή με ένα από τα κρυμμένα διαμάντια των Βισάγιας, το πανέμορφο νησί Μποχόλ. Η άφιξή μας στο λιμάνι του Ταγκμπιρλάν συνοδεύεται από μια όμορφη διαδρομή προς την πιο διάσημη περιοχή του νησιού, εκεί που βρίσκονται οι 1.267 μαγευτικοί Λόφοι της Σοκολάτας, ύψους από 40 μ. έως 120 μ. Η πλούσια βλάστησή τους παίρνει καφέ σκούρα χρώματα κατά τη διάρκεια της εποχής της ξηρασίας (Δεκέμβριος έως Μάρτιος) και αυτή ακριβώς η ιδιότητα προσδίδει και το όνομά τους. Στη συνέχεια περνώντας από τα παραλιακά χωριά του νησιού και αφού απολαύσουμε μία όμορφη και άνετη κρουαζιέρα κατά μήκος των ποταμών Λοάι και Λομπόκ, με το καταπράσινο τοπίο να μας συνοδεύει, θα επιστρέψουμε στο λιμάνι και θα επιστρέψουμε με ταχύπλοο πίσω στο Σεμπού και στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 14η: Σεμπού-Σιγκαπούρη (πτήση επιστροφής)  

Μετά το πρωινό, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πετάξουμε για Αθήνα μέσω Σιγκαπούρης.    

 

Ημέρα 15η: Αθήνα

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Αθήνα.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ημ/νία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΑΡ. ΠΤΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

04/03

Αθήνα – Σιγκαπούρη

TR 713

10:55

03:30*

05/03

Σιγκαπούρη – Μανίλα

TR 390

14:55

18:40

17/03

Σεμπού – Σιγκαπούρη

TR 385

13:00

16:25

18/03

Σιγκαπούρη – Αθήνα

TR 712

03:00

09:10

 

         

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

Πανόραμα Φιλιππίνων

 

15 ημέρες

Ημιδ/φή

04/03

5* & 4*sup

2990

+ 860

+950

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) μέσω ενδιάμεσου σταθμού σε πτήσεις της Scoot (θυγατρική της Singapore), με τα νέας τεχνολογίας αεροσκάφη dreamliner της Boeing με μία (1) κύρια αποσκευή 20 κιλών ανά άτομο
  • Ένα κυρίως μενού για τις μεγάλες πτήσεις Αθήνα – Σιγκαπούρη – Αθήνα
  • Εσωτερικές πτήσεις Μανίλα – Ελ Νίδο & Πουέρτο Πρινσέσα – Σεμπού
  • ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • Μεταφορές - εκδρομές - ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΑΡΧΗΓΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.
  • Απαραίτητη η συμπλήρωση της arrival card, για την είσοδο στις Φιλιππίνες 72 ώρες πριν την άφιξη με συμπλήρωση όλων των στοιχείων ταυτοποίησης ταξιδιώτη & εμβολιασμού (One Health Pass)
  • Το αντίστοιχο απαιτείται για την είσοδο στη Σιγκαπούρη 3 ημέρες πριν την άφιξη