Skip to main content

Πάσχα Φιλιππίνες – Παλαουάν – Φυλή Ιφουγάος, η αιώνια λιακάδα ενός ανεξερεύνητου προορισμού | 11.04.2023 από 2990€

11/4  Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ  σπανιο ταξιδι

 

  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* sup. (στο Μπανάουε ξενοδοχείο 3*)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της τελευταίας ημέρας)
  • Γνωριμία με τη φυλή Ιφουγάο!
  • Επίσκεψη στο ηφαίστειο μέσα στη λίμνη στο Ταγκαϊτάι!
  • Island hopping σε εξωτικά νησάκια στο Σεμπού!
  • Βαρκάδα στον υπόγειο ποταμό στο Παλαουάν, τον μακρύτερο υπόγειο ποταμό του κόσμου!
  • Διαδρομή με τα ιστορικά jeepneys, τα τζιπ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που αποτελούν πλέον το εθνικό όχημα.
  • Αναπαράσταση εθίμων με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στην Μπανάουε.
  • Βαρκάδα με έμπειρους οδηγούς στους καταρράκτες Παγκσατζάν και στο σκηνικό της ταινίας «Αποκάλυψη Τώρα».
  • Βόλτα με τις παραδοσιακές βάρκες στον ποταμό Λοάι στο νησί Μποχόλ.
  • Επίσκεψη στους περίφημους Σοκολατένιους Λόφους στο νησί Μποχόλ.
  • Έλληνας αρχηγός/συνοδός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
  • Είσοδοι στα αξιοθέατα που αναφέρουμε στο πρόγραμμα ότι θα επισκεφθούμε.
  • Αχθοφορικά.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΝΙΛΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επιβίβαση στην πτήση μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για τις Φιλιππίνες και την πρωτεύουσα Μανίλα.

 

2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΜΑΝΙΛΑ

Χτισμένη στο νησί Λουζόν, το μεγαλύτερο και πιο βόρειο νησί του αρχιπελάγους, η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων λούζεται στον κόλπο της Μανίλα, ενός μεγάλου πορθμού που μέσω ενός καναλιού 19 χιλιομέτρων οδηγεί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Κάποιοι είπαν τη Μανίλα «μαργαριτάρι της Ανατολής», ενώ οι Ισπανοί άποικοι την αποκάλεσαν «το πετράδι της αυτοκρατορίας στον Ειρηνικό», που πρώτοι πάτησαν τα χώματά της. Τότε (από τον 16ο μέχρι τον 19ο αιώνα) ήταν μια καλά οχυρωμένη πόλη, με μεγάλους δρόμους και βασιλικές επαύλεις. Ωστόσο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η πόλη ισοπεδώθηκε και σταδιακά άρχισε η ανοικοδόμησή της, αποτελώντας σήμερα μια σύγχρονη μητρόπολη που αρχιτεκτονικά ακροβατεί μεταξύ ισπανικού, κινεζικού και μαλαισιανού στυλ με ολίγον από... Μανχάταν.

Άφιξη στη Μανίλα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΑΝΙΛΑ: Καταρράκτες ΠΑΓΚΣΑΝΤΖΑΝ

Αναχωρούμε από τη Μανίλα για την πόλη Παγκσαντζάν και τους ομώνυμους καταρράκτες, διανύοντας μία απόσταση περίπου 100 χλμ. προς τα νοτιοανατολικά της Μανίλα και παραμετρικά της λίμνης Λαγκούνα. Θα προσεγγίσουμε στους καταρράκτες με ξύλινο κανό, ακολουθώντας διαδρομή μέσα στην απίστευτα πλούσια φύση, όπου γυρίστηκε μάλιστα και το αριστούργημα «Αποκάλυψη Τώρα!» του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Η βαρκάδα με τα κανό, που οδηγούν επιδέξια οι έμπειροι τοπικοί οδηγοί, είναι στ’ αλήθεια μια συναρπαστική εμπειρία. Επιστροφή στη Μανίλα και διανυκτέρευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατά τη διάρκεια της βαρκάδας είναι σίγουρο πως θα «βραχούμε» αρκετά, συνίσταται λοιπόν κατάλληλη ενδυμασία και προστασία των προσωπικών σας αντικειμένων (φωτογραφικές μηχανές κλπ.) από το νερό.

 

4η ημέρα: ΜΑΝΙΛΑ – ΠΕΡΑΣΜΑ ΝΤΑΛΤΟΝ – ΜΠΑΓΚΑΜΠΑΓΚ – ΜΠΑΝΑΟΥΕ

Ύστερα από ένα γενναίο πρωινό, ξεκινάμε οδικώς για την κατάκτηση του παραδείσου. Η διάσημη για το φυσικό κάλλος της Μπανάουε θεωρείται από τους ντόπιους το... 8ο θαύμα του κόσμου. Μάλιστα οι Ισπανοί όταν πρωτοαντίκρισαν αυτά τα καταπράσινα και φυσικά πλατιά σκαλοπάτια που συγκρατούν τους ορυζώνες είπαν ότι είναι «τα βήματα προς τον παράδεισο». Τα σπαρμένα καταπράσινα βουνά αγκαλιάζουν τα μικρά χωριουδάκια και κάθε στροφή μάς επιφυλάσσει μια έκπληξη. Μια μικρή στάση στο ιστορικό Ντάλτον Πας και από εκεί στη γραφική -και φημισμένη για την πίτα της με ανανά- Μπαγκαμπάγκ, μέχρι να χορτάσουν τα μάτια μας βουνό, καταρράκτες, ποτάμια και πράσινο πάνω στο πράσινο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΠΑΝΑΟΥΕ: Γύρος του Μπανγκα-Αν με παραδοσιακά jeepneys – Συνάντηση με τη φυλή Ιφουγάος – Περιήγηση στους ορυζώνες

Αφού επιβιβαστούμε στο παραδοσιακό όχημα jeepney, θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριουδάκι Μπάνγκα Αν, ένα μέρος φωλιασμένο στις κοιλάδες με τους κλιμακωτούς ορυζώνες. Τα jeepneys (τζίπνις) που θα μας μεταφέρουν είναι πρώην αμερικανικά στρατιωτικά τζιπ που ξέμειναν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γνωστά για την κιτς διακόσμησή τους και το απίστευτο στρίμωγμα των επιβατών...

Στο επίκεντρό μας σήμερα θα είναι οι κάτοικοι της περιοχής που ανήκουν στη φυλή Ιφουγάος. Το όνομά τους σημαίνει «οι άνθρωποι από τη γη». Περπατώντας για περίπου 20 λεπτά σε κατηφορικό μονοπάτι θα φτάσουμε στην περιοχή τους και θα έρθουμε σε επαφή με τη ζωή και τις συνήθειές τους αλλά και θα δούμε από κοντά τον τρόπο που κατασκευάζουν τις ξύλινες καλύβες τους. Για τους Ιφουγάος τα ήθη και οι παραδόσεις είναι η βάση για όλους τους νόμους τους. Ο πολιτισμός και η κουλτούρα τους περιστρέφονται γύρω από το ρύζι, το οποίο θεωρείται ξεχωριστός καρπός. Υπάρχει μια σειρά γιορτών γύρω από τον πολιτισμό του ρυζιού, η οποία συνδέεται με τις περίπλοκες γεωργικές ιεροτελεστίες που ξεκινούν από την καλλιέργεια ρυζιού και καταλήγουν στην κατανάλωσή του.

Η εποχή συγκομιδής περιλαμβάνει τις μεγαλοπρεπείς γιορτές της ημέρας των ευχαριστιών. Μέρος αυτών των γιορτών και των τελετουργικών δραστηριοτήτων είναι η κατασκευή της μπίρας ρυζιού, των κέικ ρυζιού αλλά και άλλων προϊόντων ρυζιού. Αφού συζητήσουμε μαζί τους και τους συναναστραφούμε για λίγες ώρες, με τη βοήθεια των οδηγών μας θα προχωρήσουμε για να βρούμε σημεία που οι κλιμακωτοί ορυζώνες καθώς και τα ήσυχα χωριουδάκια που τους διακόπτουν φαίνονται πανοραμικά. Θα βρεθούμε τόσο ψηλά που τα σύννεφα θα περνούν κάτω από εμάς συμμετέχοντας και αυτά στην απίθανη εικόνα που θα βλέπουν τα μάτια μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΠΑΝΑΟΥΕ – ΣΑΓΚΑΔΑ – ΜΠΟΝΤΟΚ – ΜΠΑΝΑΟΥΕ

Αναχωρούμε για την πόλη Σαγκάδα (Sagada), η οποία, χτισμένη σε υψόμετρο 1.500 μέτρων πάνω στην Κορδιλιέρα, μάς προσφέρει εσωτερική ευδαιμονία και ήμερο τοπίο, μακριά από κάθε ήχο και θόρυβο αυτού του κόσμου. Καιρού επιτρέποντος θα δούμε τις αρχαίες ταφικές σπηλιές, όπου εντοπίστηκαν μουμιοποιημένα κατάλοιπα αρχαίων κατοίκων της περιοχής. Συνεχίζουμε για το Μποντόκ (Bontoc). Η λέξη σημαίνει «βουνά» και οι άνθρωποί του είναι οι άνθρωποι των βουνών. Παρόλο που οι Μποντόκ πιστεύουν στα πνεύματα των προγόνων τους και σε αυτά της φύσης, είναι στην ουσία μονοθεϊστές. Φτάνοντας θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μποντόκ για να θαυμάσουμε τα αυθεντικά χειροποίητα αντικείμενα των πρώιμων φυλών που ζούσαν στην περιοχή. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Μπανάουε, όπου και θα απολαύσουμε ένα σόου με τραγούδια και χορούς, στο οποίο οι ντόπιοι θα μας παρουσιάσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΣΑΓΚΑΝΤΑ – ΜΑΝΙΛΑ – ΜΠΑΝΑΟΥΕ – ΜΑΝΙΛΑ (οδική μετάβαση)

Μετά το πρωινό μας επιστρέφουμε οδικώς στη Μανίλα. Κοιτώντας έξω από το παράθυρο του οχήματός μας φέρνουμε στο μυαλό μας όσα ζήσαμε, σκεπτόμενοι ότι ένα ταξίδι είναι ένας άλλος τρόπος να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Η εμπειρία των προηγούμενων ημερών, τα απλόχερα και ήρεμα χαμόγελα των Ιφουάγος αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τη ματαιότητα της ταχύτητας του δικού μας πολιτισμού. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Μανίλα, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΜΑΝΙΛΑ: εκδρομή στο ΤΑΓΚΑΪΤΑΪ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε οδικώς για την περιοχή Ταγκαϊτάι, στην ενδοχώρα του νησιού. Κάνουμε καθοδόν μια στάση στην Λας Πίνιας για να δούμε την εκκλησία του St. Joseph με το διάσημο, αιωνόβιο «Όργανο μπαμπού», το πρώτο του είδους του στον κόσμο που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Συνεχίζουμε την πορεία μας προς τα ορεινά περνώντας κατά μήκος φυτειών φρούτων και λαχανικών. Θα σταματήσουμε σε εξαιρετικό σημείο θέασης για να χαλαρώσουμε και να ατενίσουμε την εξαιρετική θέα, με ένα από τα μικρότερα ηφαίστεια μέσα σε μια λίμνη! Αφού δειπνήσουμε νωρίς στο Ταγκαϊτάι επιστρέφουμε στη Μανίλα. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΜΑΝΙΛΑ – πτήση για ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΡΙΝΣΕΣΑ (Νησί ΠΑΛΑΟΥΑΝ)

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για το νησί Παλαουάν και το Πουέρτο Πρινσέσα (Puerto Princesa). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΡΙΝΣΕΣΑ: Υπόγειος ποταμός ΣΑΙΝ ΠΩΛ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επίσκεψη στον Υπόγειο Ποταμό Σαιν Πωλ, ένα από τα «Επτά Θαύματα της Φύσης». Πρόκειται για το εθνικό πάρκο του υπόγειου ποταμού Σαιν Πωλ, που ρέει κάτω από το βουνό, σε ένα φυσικό τούνελ μήκους οκτώ χιλιομέτρων. Ο ποταμός εκβάλλει τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το Σαμπάνγκ, σε ένα σημείο με γαλαζοπράσινα νερά και οργιώδη βλάστηση. Εμείς θα το ανακαλύψουμε κάνοντας βαρκάδα μέσα από σπήλαια με σταλαγμίτες και σταλακτίτες και ασημένιους βράχους που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά. Μια διαδρομή ονειρική, που θα μας ταξιδέψει σε σπήλαια που θυμίζουν καθεδρικούς ναούς και θόλους, μια εμπειρία αξέχαστη!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΡΙΝΣΕΣΑ – πτήση για ΣΕΜΠΟΥ: ξενάγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μετάβαση στο αεροδρόμιο του Πουέρτο Πρινσέσα από όπου θα πετάξουμε για το νησί Σεμπού. Η πόλη του Σεμπού, στο ομώνυμο τροπικό νησάκι, είναι μια μικρογραφία της Μανίλα, με τα εμπορικά και οικονομικά της ερείσματα, αλλά και με το επιπλέον πλεονέκτημα πως απολαμβάνει όμορφες παραλίες που μαγνητίζουν τους ταξιδιώτες, και παράλληλα έχοντας διατηρήσει τον ιστορικό της χαρακτήρα. Η ξενάγησή μας θα μας φέρει στο οχυρό Πέδρο, θα δούμε τον Σταυρό του Μαγγελάνου, του πρώτου Ευρωπαίου που ήρθε στις Φιλιππίνες το 1521 αναζητώντας τα νησιά των μπαχαρικών στην Ινδονησία, την εκκλησία του Αγίου Βρέφους και τη λεωφόρο με τις σημαίες, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΣΕΜΠΟΥ: Νησί ΜΑΚΤΑΝ – Νησί ΧΙΛΟΥΤΟΥΝΓΚΑΝ – Νησί ΝΑΛΟΥΣΟΥΑΝ (Island hopping)

Πάμε σήμερα για island hopping! Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας πάμε στο νησί Χιλουτουνγκάν για κολύμπι και snorkeling, και συνεχίζουμε για το νησί Ναλουσουάν για μπάνιο στην παραλία!
Επιστρέφοντας στο νησί Μακτάν θα περιηγηθούμε στην περιοχή για να δούμε το Μνημείο Λάπου-Λάπου, αφιερωμένο στον ηγέτη που αγωνίστηκε για την ελευθερία των Φιλιππίνων. Στη συνοικία Μαριμπάγκο θα επισκεφθούμε ένα εργαστήριο παρασκευής μουσικών οργάνων για να δούμε πώς φτιάχνονται οι καλύτερες κιθάρες και γιουκαλίλι των Φιλιππίνων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΣΕΜΠΟΥ – με πλοίο στο ΤΑΓΚΜΠΙΛΑΡΑΝ (ΜΠΟΧΟΛ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αφήνουμε το νησί Μακτάν: με ferry boat μεταβαίνουμε στο νησί Μποχόλ και την πόλη Ταγκμπιλαράν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο resort μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΜΠΟΧΟΛ: Σοκολατένιοι λόφοι – βαρκάδα στους ποταμούς ΛΟΑΪ-ΛΟΜΠΟΚ

Μόλις 6 χιλιόμετρα από την πόλη Ταγκμπιλαράν βρίσκεται η δεύτερη παλαιότερη εκκλησία των Φιλιππίνων, χτισμένη το 1595, σχεδόν άθικτη, που στεγάζει ιερά λείψανα και εικόνες. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το σπουδαιότερο αξιοθέατο του νησιού, τους Σοκολατένιους Λόφους, η δημιουργία των οποίων αποτελεί ακόμα ένα άλυτο γεωλογικό αίνιγμα. Μοιάζουν περισσότερο με παιδική ζωγραφιά και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν είναι ανθρώπινο έργο. Πρόκειται για 1.268 λόφους σε ακανόνιστα σχήματα, ύψους 30-50 μέτρων. Καλύπτονται με γρασίδι, που στο τέλος της ξηρής περιόδου παίρνει χρώμα καφέ-σοκολατί, απ’ όπου προκύπτει και το όνομά τους. Για όσους θέλουν να ανέβουν στην κορυφή ενός από τους λόφους, δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τα 215 σκαλοπάτια. Η θέα που τους περιμένει είναι μοναδική! Ωστόσο η ημέρα δεν τελειώνει εδώ. Θα αναζητήσουμε το δεύτερο μικρότερο πρωτεύον θηλαστικό του κόσμου, το μαϊμουδάκι Tarsier, που ζει στα δάση του Μποχόλ και μας περιμένει να το γνωρίσουμε, ενώ για το τέλος έχουμε αφήσει μια χαλαρωτική βόλτα με μηχανοκίνητο πλοιάριο στον ποταμό Λομπόκ, μέσα στο απόλυτο τροπικό σκηνικό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: ΜΠΟΧΟΛ – πτήση για ΜΑΝΙΛΑ (περιήγηση)

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για τη Μανίλα. Άφιξη και αρχή της εξερεύνησης της μαγικής αυτής πολυνησίας η πρωτεύουσα Μανίλα. Μετά το γεύμα μας λοιπόν ξεκινάμε για την εξερεύνηση της πόλης, με αφετηρία μας το Πάρκο Ριζάλ, αφιερωμένο στον εθνικό ήρωα των Φιλιππίνων, Χοσέ Ριζάλ. Ολόκληρος ο χώρος αποτελούσε μέρος οχύρωσης που κατασκεύασαν οι Ισπανοί, το οχυρό Σαντιάγο, το πιο ισχυρό έρεισμα των Ισπανών στην Ανατολή, που αργότερα αποτέλεσε και τόπο εκτελέσεων Φιλιππινέζων επαναστατών. Θα δούμε τον ναό του Αγίου Αυγουστίνου, θα περάσουμε από τις εμπορικές συνοικίες της πόλης, την λεωφόρο Αγιάλα καθώς και από το American Memorial Park, όπου αναπαύονται πάνω από 37.000 στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο της Μανίλα.

 

16η ημέρα: ΜΑΝΙΛΑ – Πτήση επιστροφής

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/4/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2990€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2990 € 950 €
  Twin Room 2990 € 950 €
  Triple Room 2990 € 950 €
  Single Room 3920 € 950 €

 

Πτησεις με Etihad

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΕΥ 090

11/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

14:55

20:30

ΕΥ 424

12/04/2023

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΜΑΝΙΛΑ

02:50

15:55

ΕΥ 421

26/04/2023

ΜΑΝΙΛΑ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

01:00

05:50

ΕΥ 091

26/04/2023

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΑΘΗΝΑ

09:30

13:35

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* και 4*sup., εκτός από το Μπανάουε  που το ξενοδοχείο είναι 3*.
  • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Είσοδοι στις επισκέψεις στα αξιοθέατα που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός έμπειρος ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €950.