Skip to main content

Φιλιππίνες: ελάτε να ανακαλύψουμε όλα τα διαμάντια των Φιλιππίνων σε ένα ταξίδι | 12.11.2023 Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ από 3559

Αναχώρηση: 12/11

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΜΠΟΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επιβίβαση στην πτήση μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Σεμπού στις Φιλιππίνες.

 

2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΣΕΜΠΟΥ

Το Σεμπού θεωρείται η «Βασίλισσα του Νότου» για τις Φιλιππίνες και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας για τους ξένους επισκέπτες. Το λιμάνι του είναι το πιο πολυσύχναστο, ενώ εδώ εντοπίζεται η δεύτερη μεγαλύτερη εναέρια δραστηριότητα. Για πάνω από διακόσια χρόνια η δεύτερη μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη της χώρας, είναι σήμερα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη πόλη στο έθνος με μια ετήσια αύξηση άνω του 5% ετησίως. Διαθέτει παραλίες λευκής άμμου, καθώς και ιστορικά μνημεία που αντανακλούν το κοσμοπολίτικο παρελθόν της. Το Σεμπού ήταν παρών στη γέννηση του χριστιανικού προσηλυτισμού στην Ασία, όταν έγινε ένα από τα πρώτα εμπορικά κέντρα μεταξύ Μεξικού και Κίνας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΑΟΥΑΣΑΝ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη μοναδική εμπειρία που λέγεται καταρράκτες Καουασάν. Σε ένα τοπίο πυκνής βλάστησης θα απολαύσουμε τους καταρράκτες Καουασάν με τις φυσικές πισίνες που σχηματίζουν τα νερά τους καθώς πέφτουν, ενώ θα μας δοθεί η ευκαιρία για πεζοπορία, κανό και φυσικά κολύμβηση στα κρυστάλλινα νερά του. Αργά το απόγευμα, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση μετά από μια μέρα που τη χαρακτηρίζει αναμφισβήτητα το πνεύμα της περιπέτειας.

 

4η ημέρα: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΛΑΙΝΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΣΤΟ ΟΣΛΟΜΠ

Μετά το πρωινό μας, αφήνουμε το ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε οδικώς για το Όσλομπ. Η πόλη είναι γνωστή για τους φαλαινοκαρχαρίες που ζουν στα νερά της. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα ψάρια του πλανήτη, τα οποία ξεχωρίζουν για τις πιτσιλιές στην πλάτη τους. Εν τούτοις, παρά το εντυπωσιακό μέγεθος, το στόμα τους που φτάνει σε μήκος το 1,5 μ (!) και τις δεκάδες σειρές μυτερών δοντιών είναι φυτοφάγοι, τρέφονται δηλαδή κυρίως με πλαγκτόν, ενώ πιστεύεται ότι το είδος τους εμφανίστηκε στον πλανήτη πριν από 70 εκ. χρόνια. Στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνεται η παρακολούθησή τους στην ανοιχτή θάλασσα, ενώ οι πιο τολμηροί μπορούν να κολυμπήσουν κοντά τους.

 

5η ημέρα: ΣΕΜΠΟΥ – ΜΠΟΧΟΛ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την βόλτα μας στο Σεμπού, το οποίο ανήκει στο αρχιπέλαγος των Βισάγιας στις κεντρικές Φιλιππίνες και σήμερα θα το γνωρίσουμε καλύτερα. Οι αμέτρητες παραλίες του αποτελούν τον βασικότερο πόλο έλξης για τους επισκέπτες, δίχως όμως να λείπουν και τα σημαντικά αξιοθέατα όπως το Φρούριο Σαν Πέδρο, ο ναός Basilica Minore Del Santo Nino, τα Μουσεία Jumalon και Casa Corordo, ο ξύλινος σταυρός του Μαγγελάνου, ο ναός Λάπου Λάπου, ο Καθεδρικός Ναός με το Μουσείο του. Με την ολοκλήρωση της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη νήσο Μποχόλ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

6η ημέρα: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΜΠΟΧΟΛ

Η νήσος Μποχόλ είναι το δέκατο μεγαλύτερο νησί της χώρας, διάσημο για τους κοραλλιογενείς υφάλους του αλλά και για τους εξίσου διάσημους Σοκολατένιους Λόφους του. Κατά την άφιξή μας θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά του, όπως το τεχνητό δάσος από μαόνι, ενώ λίγο πριν την άφιξή μας στους Σοκολατένιους Λόφους, τους 1176 λόφους που αποτελούν ένα άλυτο γεωλογικό μυστήριο, θα κάνουμε μία στάση για να δούμε το μικρότερο είδος πιθήκου στο φυσικό του περιβάλλον. Παράλληλα, θα απολαύσουμε κρουαζιέρα στους ποταμούς Loay και Loboc και θα απολαύσουμε γεύμα εν πλω. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΣΕΜΠΟΥ – ΣΙΑΡΓΚΑΟ

Αφού απολαύσουμε το τελευταίο μας πρωινό στο νησί αφήνουμε πίσω μας το εξωτικό Μποχόλ και αναχωρούμε για το Σεμπού. Στη συνέχεια, αεροπορικώς, θα αναχωρήσουμε για τη νήσο Σιαργκάο. Εδώ θα συναντήσουμε μία από τις πολλές σπάνιες φυλές που εξακολουθούν να επιβιώνουν στα τροπικά δάση των νησιών σε πείσμα του χρόνου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την κρουαζιέρα μας και τη γνωριμία μας με τα γειτονικά νησάκια Naked, Daku και Guyam. Θα ανακαλύψουμε χαμένους παραδείσους, θα δούμε την πλούσια βλάστηση να φτάνει κυριολεκτικά μέχρι το νερό και θα απολαύσουμε κολύμπι με αναπνευστήρα και ακτές με λευκή άμμο σαν όνειρο. Θα επιστρέψουμε αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση και ξεκούραση.

 

9η ημέρα: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΟΥΓΚΜΠΟ

Η μέρα μας περιλαμβάνει γνωριμία με τη λίμνη Σούγκμπο, η ομορφιά της οποίας είναι απαράμιλλη. Εδώ θα εκπλαγείτε από το χρώμα των νερών, τα οποία αναγάγουν το κολύμπι σε μια ονειρική εμπειρία, ενώ η οργιώδης βλάστηση δεν θα αφήσει λεπτό το χέρι σας να απομακρυνθεί από τη φωτογραφική μηχανή. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια στάση στο δάσος Μαασίμ, όπου θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας. Επιστροφή στη βάση μας και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΣΙΑΡΓΚΑΟ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΡΙΝΣΕΖΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Σιαργκάο όπου θα πάρουμε την πτήση με τελικό προορισμό την Πουέρτο Πρινσέζα, τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό για διακοπές στις Φιλιππίνες και πρωτεύουσα του Παλαουάν, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

11η ημέρα: ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΕΝ ΠΟΛ – ΕΛ ΝΙΝΤΟ

Η μέρα ξεκινάει με το απολαυστικό πρωινό μας, ώστε να πάρουμε ενέργεια και συνεχίσουμε με μια μοναδική πραγματικά ξενάγηση σε ένα από τα συναρπαστικότερα μέρη της χώρας. Προορισμός μας το θαυμαστό «Υπόγειο Ποτάμι» που έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα εφτά θαύματα της φύσης. Πρόκειται για ένα υπερθέαμα, όπου σταλακτίτες και σταλαγμίτες αναδύονται από το νερό, δημιουργώντας μοναδικές αίθουσες. Ο υπόγειος ποταμός Σεν Πολ που ρέει κάτω από το βουνό σε ένα φυσικό τούνελ μήκους οκτώ χιλιομέτρων και εκβάλλει τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το Σαμπάνγκ, σε ένα σημείο με γαλαζοπράσινα νερά και οργιώδη βλάστηση. Το σπήλαιο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και συναρπαστικότερα δίκτυα σπηλαίων στον κόσμο. Μόλις ολοκληρωθεί η ξενάγησή μας θα κατευθυνθούμε στον κόλπο του Ελ Νίντο, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Οι Ισπανοί ονόμασαν το Ελ Νίντο «Φωλιά» και όχι άδικα. Τα νερά της περιοχής αποτελούν μέρος του μεγαλύτερου θαλάσσιου καταφυγίου της χώρας, με κοραλλιογενείς υφάλους που φιλοξενούν περισσότερα από 200 είδη ψαριών και αμέτρητες θαλάσσιες χελώνες. Οι απότομες υποβρύχιες πλαγιές προσφέρονται για καταδύσεις ή snorkeling, ενώ γενικά οι δυνατότητες που μας δίνονται εδώ είναι πραγματικά αμέτρητες: γύρος του νησιού, εκδρομές σε διπλανά μικρότερα νησάκια, καγιάκ, περπάτημα, ποδήλατο.

 

12η ημέρα: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΕΛ ΝΙΝΤΟ

Το αρχιπέλαγος του Παλαουάν ήταν άγνωστο μέχρι πριν από περίπου τριάντα χρόνια, όταν ένα μικρό πλεούμενο αποκλείστηκε από ένα κοπάδι τόνων και αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει στην περιοχή. Το επόμενο πρωί οι ψαράδες βρέθηκαν σε έναν επίγειο παράδεισο με άφθονα καταπράσινα δάση, λευκές παραλίες με κοραλλένια άμμο, βραχώδεις σχηματισμούς, σπηλιές και κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά: ήταν ο όρμος Ελ Νίντο, όπου το καλύτερο πράγμα που έχει να κάνει κανείς εδώ είναι να έρθει σε απόλυτη επαφή με τη φύση. Εδώ θα απολαύσουμε κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά και θα δούμε ένα τοπίο που όμοιό του δεν υπάρχει.

 

13η ημέρα: ΕΛ ΝΙΝΤΟ – ΜΑΝΙΛΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το αεροδρόμιο όπου μας περιμένει η πτήση μας για Μανίλα. Η Μανίλα έγινε η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων το 1571, όταν η κυβέρνηση μετακινήθηκε από το Σεμπού. Αποτελεί την πύλη εισόδου στη χώρα και απαρτίζεται από ένα παράξενο συνονθύλευμα αρχαίων παραδόσεων και μοντέρνων αξιοθέατων, εκατόχρονων πανέμορφων κατοικιών και αστραφτερών ουρανοξυστών, παλαιομοδίτικων πάγκων που συνορεύουν με τα πιο μοντέρνα εμπορικά κέντρα, όπου μπορεί να βρει κανείς τα πάντα, εμπεριστατωμένων μουσείων για την ημέρα, ντισκοτέκ και μπαρ για φρενήρη νυχτερινή ζωή. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΚΤΖΑΝ

100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μανίλα βρίσκεται η πόλη Πασακτζάν, όπου συναντά κανείς και τους ομώνυμους καταρράκτες, οι οποίοι ξεπηδούν μέσα από ένα φαράγγι 300 μ. Εδώ γυρίστηκε η ταινία «Apocalypse Now». Τα νερά προσφέρουν απλόχερα τη δροσιά τους, ενώ οι βαρκάρηδες επιδεικνύουν τη μαεστρία τους καθώς χειραγωγούν επιδέξια το κανό που οδηγούν. Στη συνέχεια, θα γευματίσουμε στην περιοχή. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Μανίλα για διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΝΙΛΑ – ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

Το τροπικό αεράκι και οι πρωτόγνωρες μυρωδιές δίνουν αμέσως το στίγμα ότι βρισκόμαστε στην ασιατική μεγαλούπολη. Η τελευταία μας ημέρα στις Φιλιππίνες είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση της μαγικής πολυνησίας, την πρωτεύουσα Μανίλα. Από τις πρώτες κιόλας εικόνες καταλαβαίνει κανείς γιατί ονομάστηκε «μαργαριτάρι της Ανατολής» και «πετράδι της αυτοκρατορίας στον Ειρηνικό» από τους Ισπανούς, που πρώτοι πάτησαν και βέβαια «τρύγησαν» τα χώματά της. Από τον 16ο μέχρι τον 19ο αιώνα ήταν μια καλά οχυρωμένη πόλη, με μεγάλους δρόμους και βασιλικές επαύλεις. Ωστόσο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η πόλη ισοπεδώθηκε και σταδιακά άρχισε η ανοικοδόμησή της, αποτελώντας σήμερα μια σύγχρονη μητρόπολη που αρχιτεκτονικά ακροβατεί μεταξύ ισπανικού, κινεζικού και μαλαισιανού στυλ με ολίγον από... Μανχάταν. Κάπου εδώ το ταξίδι μας φτάνει στο τέλος του και η πτήση επιστροφής μας μάς περιμένει. Αργά το βράδυ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της πόλης.

 

16η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Υπερπλήρεις εικόνων, γνώσεων και εμπειριών επιστρέφουμε σπίτι μας, έτοιμοι να ξαναφτιάξουμε βαλίτσες για τον επόμενο προορισμό.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/11/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 3559€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3559 € 990 €
  Twin Room 3559 € 990 €
  Triple Room 3559 € 990 €
  Single Room 4734 € 990 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
  • Κρουαζιέρα και γεύμα εν πλω στους ποταμούς Loay και Loboc στη νήσο Μποχόλ και κρουαζιέρα στα νησιά γύρω από τη νήσο Σιαργκάο.
  • Ημιδιατροφή.
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  990€
  • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

EK 210

12/11/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

17:55

00:20 (+1)

EK 338

13/11/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΣΕΜΠΟΥ

02:45

15:35

EK 335

26/11/2023

ΜΑΝΙΛΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:30

04:45 (+1)

EK 209

27/11/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

11:50

15:25

16ήμερο πρόγραμμα με 13 διανυκτερεύσεις