Skip to main content

Απόδραση στον παράδεισο των Φιλιππίνων - Μανίλα, Πασαντζάν, Παλαουάν, Ελ Νίντο, Πουέρτο Πρινσέζα, Σεμπού, Μποχόλ, Σουμιλόν | Χριστούγεννα 2023 Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ από 3590

Αναχώρηση: 24/12

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας και πτήση για Άμστερνταμ.

Μέχρι την αναχώρησή μας για τις Φιλιππίνες θα έχουμε αρκετό χρόνο για να γυρίσουμε την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ολλανδίας και να ξεναγηθούμε στο κέντρο της και γύρω από τον ποταμό Άμστελ, που τη διατρέχει. Το Άμστερνταμ έχει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα στην Ευρώπη, κυρίως από τον 17ο αιώνα και έπειτα, οπότε και διένυσε την λεγόμενη Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας. Εκείνη την περίοδο χτίστηκαν τα χαρακτηριστικά ομόκεντρα ημικυκλικά κανάλια, τα περίφημα χράχτεν (grachten) γύρω από το κέντρο της παλαιότερης πόλης στα οποία και θα κάνουμε την βόλτα μας. Επιστροφή στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Μανίλα.

 

2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΜΑΝΙΛΑ

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η Μανίλα έγινε πρωτεύουσα των Φιλιππίνων το 1571, όταν η κυβέρνηση μετακινήθηκε από το Σεμπού. Αποτελεί την πύλη εισόδου στη χώρα και απαρτίζεται από ένα παράξενο συνονθύλευμα αρχαίων παραδόσεων και μοντέρνων αξιοθέατων, εκατόχρονων πανέμορφων κατοικιών και αστραφτερών ουρανοξυστών, παλαιομοδίτικων πάγκων που συνορεύουν με τα πιο μοντέρνα εμπορικά κέντρα, όπου μπορεί να βρει κανείς τα πάντα, από εμπεριστατωμένα μουσεία για την ημέρα, μέχρι ντισκοτέκ και μπαρ για φρενήρη νυχτερινή ζωή.

Η πόλη αποτέλεσε το αποικιακό κέντρο των Ισπανών από τον 16ο μέχρι τον 19ο αιώνα. Σήμερα αποτελεί ένα φυσικό λιμάνι με τεράστια αξία, εμπορική και ιστορική. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΑΝΙΛΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΝΤΖΑΝ

100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μανίλα βρίσκεται η πόλη Πασαντζάν, όπου συναντά κανείς και τους ομώνυμους καταρράκτες, οι οποίοι ξεπηδούν μέσα από ένα φαράγγι 300 μέτρων. Εδώ γυρίστηκε η ταινία «Αποκάλυψη Τώρα». Τα νερά προσφέρουν απλόχερα τη δροσιά τους, ενώ οι βαρκάρηδες επιδεικνύουν τη μαεστρία τους καθώς χειραγωγούν επιδέξια το κανό που οδηγούν. Στη συνέχεια, θα γευματίσουμε στην περιοχή. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Μανίλα για διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΜΑΝΙΛΑ – ΕΛ ΝΙΝΤΟ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε αεροπορικώς για το Ελ Νίντο. Το αρχιπέλαγος του Παλαουάν ήταν άγνωστο μέχρι πριν από περίπου τριάντα χρόνια, όταν ένα μικρό πλεούμενο αποκλείστηκε από ένα κοπάδι τόνων και αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει στην περιοχή. Το επόμενο πρωί οι ψαράδες βρέθηκαν σε έναν επίγειο παράδεισο με άφθονα καταπράσινα δάση, λευκές παραλίες με κοραλλένια άμμο, βραχώδεις σχηματισμούς, σπηλιές και κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά: ήταν ο όρμος Ελ Νίντο, όπου το καλύτερο πράγμα που έχει να κάνει κανείς εδώ είναι να έρθει σε απόλυτη επαφή με τη φύση. Εδώ θα απολαύσουμε κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά και θα δούμε ένα τοπίο που όμοιό του δεν υπάρχει. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Ελ Νίντο.

 

5η ημέρα: ΕΛ ΝΙΝΤΟ – BIG LAGOON

Σήμερα θα κατευθυνθούμε για την πόλη του Ελ Νίντο και από εκεί θα φύγουμε για τo Big Lagoon. Πρόκειται για ένα πραγματικά απίστευτο θέαμα, είτε το απολαμβάνετε από τον αέρα, είτε από το καγιάκ σας, είτε από το νερό. Τα έχει κυριολεκτικά όλα. Ένα στενό και ρηχό κανάλι εισόδου σας οδηγεί σε μια τεράστια λιμνοθάλασσα που περιβάλλεται από επικούς ασβεστολιθικούς βράχους. Εδώ θα απολαύσουμε κολύμπι σε σμαραγδένια νερά αλλά και κολύμβηση με αναπνευστήρα στα νησιά Σιμιζού και Seven Commandos. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ελ Νίντο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΕΛ ΝΙΝΤΟ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΡΙΝΣΕΖΑ: ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΕΝ ΠΟΛ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Πουέρτο Πρινσέζα, τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό για διακοπές στις Φιλιππίνες και πρωτεύουσα του Παλαουάν. Ξεκινάμε με μια μοναδική πραγματικά ξενάγηση σε ένα από τα συναρπαστικότερα μέρη της χώρας. Προορισμός μας το θαυμαστό «Υπόγειο Ποτάμι» που έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα εφτά θαύματα της φύσης. Πρόκειται για ένα υπερθέαμα, όπου σταλακτίτες και σταλαγμίτες αναδύονται από το νερό, δημιουργώντας μοναδικές αίθουσες. Ο υπόγειος ποταμός Σεν Πολ ρέει κάτω από το βουνό σε ένα φυσικό τούνελ μήκους οκτώ χιλιομέτρων και εκβάλλει τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το Σαμπάνγκ, σε ένα σημείο με γαλαζοπράσινα νερά και οργιώδη βλάστηση. Το σπήλαιο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και συναρπαστικότερα δίκτυα σπηλαίων στον κόσμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Πουέρτο Πρινσέζα και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΡΙΝΣΕΖΑ – ΣΕΜΠΟΥ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Σεμπού, το οποίο θεωρείται η «Βασίλισσα του Νότου» για τις Φιλιππίνες και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας για τους ξένους επισκέπτες. Το λιμάνι του είναι το πιο πολυσύχναστο, ενώ εδώ εντοπίζεται η δεύτερη μεγαλύτερη εναέρια δραστηριότητα. Για πάνω από 200 χρόνια, η δεύτερη σημαντικότερη πόλη της χώρας, είναι σήμερα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη πόλη στο έθνος με μια ετήσια αύξηση άνω του 5% ετησίως. Διαθέτει παραλίες λευκής άμμου, καθώς και ιστορικά μνημεία που αντανακλούν το κοσμοπολίτικο παρελθόν της.

Το Σεμπού ήταν παρών στη γέννηση του χριστιανικού προσηλυτισμού στην Ασία, όταν έγινε ένα από τα πρώτα εμπορικά κέντρα μεταξύ Μεξικού και Κίνας.

Οι αμέτρητες παραλίες του αποτελούν τον βασικότερο πόλο έλξης για τους επισκέπτες, δίχως όμως να λείπουν και τα πολλά σημαντικά αξιοθέατα όπως είναι το Φρούριο Σαν Πέδρο, ο ναός Basilica Minore Del Santo Nino, τα Μουσεία Jumalon και Casa Corordo, ο ξύλινος σταυρός του Μαγγελάνου, ο ναός Λάπου Λάπου, καθώς και ο Καθεδρικός Ναός με το Μουσείο του. Διανυκτέρευση στο Σεμπού.

 

8η ημέρα: ΣΕΜΠΟΥ – ΜΠΟΧΟΛ – ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΛΟΦΟΙ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΛΟΜΠΟΚ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε ακτοπλοϊκώς για τη νήσο Μποχόλ. Είναι το δέκατο μεγαλύτερο νησί της χώρας, διάσημο για τους κοραλλιογενείς υφάλους του αλλά και για τους εξίσου διάσημους Σοκολατένιους Λόφους του. Κατά την άφιξή μας θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά του, όπως το τεχνητό δάσος από μαόνι, ενώ λίγο πριν την άφιξή μας στους Σοκολατένιους Λόφους, τους 1176 λόφους που αποτελούν ένα άλυτο γεωλογικό μυστήριο, θα κάνουμε μία στάση για να δούμε το μικρότερο είδος πιθήκου στο φυσικό του περιβάλλον. Παράλληλα, θα απολαύσουμε κρουαζιέρα στον ποταμό Λομπόκ και θα απολαύσουμε γεύμα εν πλω. Επιστροφή στο Σεμπού και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΣΕΜΠΟΥ – ΣΟΥΜΙΛΟΝ

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε ακτοπλοϊκώς στη νήσο Σουμιλόν, που χαρακτηρίζεται από τις παραδεισένιες αμμώδεις ακτές της. Εδώ θα αφήσουμε το βλέμμα μας να χαθεί στο απέραντο γαλάζιο που απλώνεται μπροστά μας, θα χαλαρώσουμε και θα κολυμπήσουμε στα δαντελένια νερά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΣΟΥΜΙΛΟΝ – ΟΣΛΟΜΠ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΑΛΑΙΝΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΑΟΥΑΣΑΝ

Μετά το πρωινό μας, αφήνουμε το ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε οδικώς για το Όσλομπ. Η πόλη είναι γνωστή για τους φαλαινοκαρχαρίες που ζουν στα νερά της. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα ψάρια του πλανήτη, τα οποία ξεχωρίζουν για τις πιτσιλιές στην πλάτη τους. Εν τούτοις, παρά το εντυπωσιακό μέγεθος, το στόμα τους που φτάνει σε μήκος το 1,5 μέτρα (!) και τις δεκάδες σειρές μυτερών δοντιών είναι φυτοφάγοι, τρέφονται δηλαδή κυρίως με πλαγκτόν, ενώ πιστεύεται ότι το είδος τους εμφανίστηκε στον πλανήτη πριν από 70 εκ. χρόνια. Στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνεται η παρακολούθησή τους στην ανοιχτή θάλασσα, ενώ οι πιο τολμηροί μπορούν να κολυμπήσουν κοντά τους.

Έπειτα αναχωρούμε για τη μοναδική εμπειρία που λέγεται καταρράκτες Καουασάν. Περιτριγυρισμένοι από πυκνή βλάστηση θα απολαύσουμε τους καταρράκτες με τις φυσικές πισίνες που σχηματίζουν τα νερά τους καθώς πέφτουν, ενώ θα μας δοθεί η ευκαιρία για πεζοπορία, κανό και κολύμβηση στα κρυστάλλινα νερά τους. Αργά το απόγευμα, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στη Σουμιλόν για ξεκούραση μετά από μια μέρα που τη χαρακτηρίζει αναμφισβήτητα το πνεύμα της περιπέτειας.

 

11η ημέρα: ΣΟΥΜΙΛΟΝ – ΜΑΝΙΛΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Νωρίς το πρωί επιστρέφουμε στη Μανίλα όπου μας περιμένει η πτήση επιστροφής μας να μας μεταφέρει πίσω στην πατρίδα μας μέσω του Άμστερνταμ. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια τελευταία εξερευνητική βόλτα για να δούμε όσα δεν είδαμε την προηγούμενη φορά. Η πόλη είναι γνωστή για τα πολλά και εξαιρετικά μουσεία της, όπως το Κρατικό Μουσείο Ρέικσμουζεουμ, τo Μουσείο Βαν Γκογκ, το Μουσείο της Πόλης, αλλά και το Σπίτι της Άννας Φρανκ.

 

12η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Αυτό το μοναδικό ταξίδι εμπειριών έχει φτάσει στο τέλος του. Πλήρεις εικόνων, γνώσεων και στιγμών επιστρέφουμε σπίτι μας, έτοιμοι να ξαναφτιάξουμε βαλίτσες για τον επόμενο προορισμό.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 3590€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3590 € 880 €
  Twin Room 3590 € 880 €
  Triple Room 3590 € 880 €
  Single Room 4770 € 880 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
  • Κρουαζιέρα και γεύμα εν πλω στους ποταμούς Loay και Loboc στη νήσο Μποχόλ.
  • Ημιδιατροφή.
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 880€

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1572

24/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 807

24/12/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΑΝΙΛΑ

20:10

19:30 (+1)

KL 808

03/01/2024

ΜΑΝΙΛΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

20:45

08:10 (+1)

KL 1581

04/01/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05  (+1)