Skip to main content

Οι δρόμοι του όπιου & τα εξωτικά νησιά της Ταϊλάνδης Καλοκαιρι εως Νοεμβριος 2022 απο 1.250€

Τσιανγκ Μαι, Τσιανγκ Ραι, Μπανγκοκ, Πουκετ, Πι Πι , Φαρμα Ελεφαντων, Ραφτινγκ με σχεδιες

Ταξίδι 12 ημερών 10/07. 14/08. 04/09. 23/10, 19/11 

 

  • Έχουμε προβλέψει να διαμείνουμε στις καλύτερες περιοχές και σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*.
  • Ξεκινάμε από τον Βορρά χωρίς αμέτρητες οδικές χιλιομετρικές αποστάσεις, μόνο με αεροπορικές συνδέσεις (Τσιανγκ Ράι – Μπανγκόκ, Μπανγκόκ – Πουκέτ).
  • Επιστρέφουμε απευθείας από το Πουκέτ, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούμε άσκοπα πίσω στην Μπανγκόκ.
  • Θα μας δοθεί η ευκαιρία να έρθουμε κοντά με τους ελέφαντες, να τους κάνουμε μπάνιο και να απολαύσουμε μία βόλτα στη ζούγκλα ιππεύοντάς τους.
  • Θα χαλαρώσουμε κάνοντας βαρκάδα με κανό από μπαμπού στα τροπικά δάση του Τσιανγκ Μάι.
  • Θα περπατήσουμε και θα απολαύσουμε την θέα του κάτασπρου ναού Wat Rong Khun.
  • Θα θαυμάσουμε την τελειότητα της αρχιτεκτονικής του σημαντικότερου ναού της χώρας Βατ Πο.
  • Θα απολαύσουμε το τοπίο στο Τριεθνές, θα κάνουμε βαρκάδα και θα γνωρίσουμε την φυλή Κάρεν.
  • Θα ολοκληρώσουμε με τα διάσημα νησιά Πι Πι και τον κόλπο Μάγια, που έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «Η Παραλία» με τον Ντι Κάπριο.

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Σιγκαπούρη – Τσιανγκ Μάι

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Τσιανγκ Μάι.

Ημέρα 2η: Τσιανγκ Μάι

Άφιξη στο «Ρόδο του Βορά» Τσιανγκ Μάι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Ο συνοδός σας θα σας κάνει μία μικρή βόλτα με τα πόδια για να γνωρίσετε την πόλη και να μάθετε για το ταϊλενδέζικο “street food”.

Ημέρα 3η: Τσιάνγκ Μάι, Φάρμα Ελεφάντων, Ράφτινγκ (Γ)

Σήμερα θα επισκεφθούμε μια φάρμα ελεφάντων για να βοηθήσουμε στο πρωινό τους μπάνιο και στη συνέχεια να τους ιππεύσουμε για μία βόλτα στη ζούγκλα. Θα ακολουθήσει βόλτα με βοϊδάμαξες και ράφτινγκ με σχεδία μπαμπού. Στάση για γεύμα σε αγρόκτημα με ορχιδέες. Απογευματινή μετάβαση στον ναό Prathat Doi με την όμορφη θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

Ημέρα 4η: Τσιανγκ Μάι - Τσιάνγκ Ράι (Γ)

Κατά τη μεταφορά μας στο Τσιανγκ Ράι, θα επισκεφθούμε «τη φυλή των λόφων» Κάρεν και θα μυηθούμε στις συνήθειές τους και στην πίστη τους στον κόσμο των πνευμάτων (κυρίως της γης και του νερού). Με αφετηρία το Θιβέτ η φυλή Κάρεν κατάφερε να επιβιώσει και να μοιραστεί σε διάφορα χωριά της Βιρμανίας και Βόρειας Ταϊλάνδης και απαριθμεί πληθυσμό 1.000.000. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των γυναικών της φυλής είναι οι διακοσμητικοί μασίφ μπρούτζινοι κρίκοι στο λαιμό!
Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας μέσα από μία τροπική ζούγκλα, θα επισκεφθούμε τον κάτασπρο ναό Wat Rong Khun, που συμβολίζει την αγνότητα του βουδισμού, ενώ κατά την άφιξή μας στο Τσιάνγκ Ράι, (την βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως η “Πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο”, καθώς βρίσκεται κοντά στα σύνορα των τριών χωρών – της Ταϊλάνδης, του Λάος και της Βιρμανίας), θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε τους βοτανικούς κήπους της περιοχής, το πριγκηπικό σαλέ και να απολαύσουμε τη θέα προς τις τρεις χώρες, και προς το σημείο της ένωσης των ποταμών Ρουάκ και Μεκόνγκ. Ακολουθεί μικρή βόλτα με βάρκες στο ποτάμι και στάση σε τοπικό εστιατόριο για γεύμα. Θα συνεχίσουμε για το κέντρο του Τσιανγκ Ράι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση.

Ημέρα 5η: Πτήση Τσιανγκ Ράι – Μπανγκόκ & Ξενάγηση

Μετά την άφιξή μας στην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Μπανγκόκ, θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεναγηθούμε στο τέμπλο του Χρυσού Βούδα, να γνωρίσουμε την κινέζικη συνοικία, αλλά και την κεντρική αγορά λουλουδιών. Θα συνεχίσουμε με το σύμπλεγμα των ναών Βατ Πο, με τον σμαραγδένιο και ξαπλωτό Βούδα των 45 μέτρων. Χρόνος για να φωτογραφηθείτε με φόντο τους ναούς, οι λεπτομέρειες των οποίων αγγίζουν την τελειότητα. Διασχίζοντας το ποτάμι θα γνωρίσουμε από κοντά το «Ναό της Αυγής» Βατ Αρουν. Θα ακολουθήσει στάση στο Asiatique Market (χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό γεύμα). Τέλος θα ακολουθήσει η μεταφορά μας στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση ή περπάτημα στη λεωφόρο Σούγκουμβιτ, γεμάτη από πολυκαταστήματα προσφορών!

Ημέρα 6η: Μπανγκόκ, Ελεύθερη μέρα (Προαιρετική εκδρομή: Πλωτή αγορά Damnoen Saduak & Γέφυρα του ποταμού Κβάι)

Ελεύθερη μέρα στην Μπανγκόκ για περιηγήσεις και ψώνια. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μία προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στην πλωτή αγορά Damnoen Saduak και στην γέφυρα του ποταμού Κβάι. 110 χιλιόμετρα δυτικά της Μπανγκόκ θα συναντήσετε την διασημότερη πλωτή αγορά του κόσμου και θα κάνετε βόλτα με μακρόστενες παραδοσιακές βάρκες. Ένα τοπίο γεμάτο βάρκες με τουρίστες, παράκτια εστιατόρια και μικρομάγαζα με ημιπολύτιμους λίθους συνθέτουν μια εικόνα μαγευτική. Στη συνέχεια, αφού επισκεφθείτε το συμμαχικό νεκροταφείο και το μουσείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, θα φτάσετε στην διασημότερη γέφυρα του κόσμου, αυτήν του ποταμού Κβάι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 7η: Μπανγκόκ – Πουκέτ (Ξενάγηση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Πουκέτ. Κατά την μεταφορά μας σε παραλιακό ξενοδοχείο, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το νησί, κάνοντας μία στάση στο Παρατηρητήριο Κάρον (το πιο πολύ-φωτογραφισμένο σημείο του νησιού), με θέα στις τρεις ομορφότερες παραλίες Κάτα Νόι, Καρόν & Κάτα Γιάι. Η θέα προς τις γαλαζοπράσινες παραλίες με λευκή άμμο και οι καταπράσινοι λόφοι περιμετρικά, σίγουρα θα σας χαρίσουν το ομορφότερο σκηνικό του νησιού που θα κάνετε τις διακοπές σας. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στο παλιό ιστορικό κέντρο του νησιού με τα πολύχρωμα σπίτια που έχουν μετατραπεί σε καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ.
Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με μία βόλτα στην αγορά τροφίμων, για να μάθουμε γιατί το νησί κατέχει τα πρωτεία στην φημισμένη ταϊλανδέζικη κουζίνα. Μετά το τέλος της εκδρομής, θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε το μπάνιο μας στη θάλασσα.

Ημέρα 8η: Πουκέτ - Νησιά Πι Πι – Κόλπος Μάγια & νησί Κάι (Γ)

Σε απόσταση 40 χιλιομέτρων στη θάλασσα Ανταμάν, θα βρεθείτε στο διασημότερο σημείο της χώρας, τα νησιά Πι Πι. Ασβεστολιθικοί βράχοι που κόβουν την ανάσα υψώνονται πάνω από τα σμαραγδένια νερά της περιοχής και χαρίζουν μία εντυπωσιακή θέα, προκαλώντας να κολυμπήσουμε (όπως ακριβώς έκανε και ο Ντι Κάπριο στη διάσημη ταινία «Η Παραλία»). Θα πραγματοποιηθεί στάση στον κόλπο Μάγια (σημείο που έγιναν και τα γυρίσματα της ταινίας). Η περιοχή είναι γεμάτη από λευκές παραλίες και κοραλλιογενείς υφάλους, που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε. Ακολουθεί στάση στο Νησί Κάι, σημείο υπέροχο για να τραβήξουμε φωτογραφίες από κοπάδια πολύχρωμων ψαριών και σημείο για να κάνουμε «σνόρκελινγκ» κολύμπι με μάσκα και βατραχοπέδιλα. Ακολουθεί στάση με γεύμα θαλασσινών και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρες 9η – 10η : Πουκέτ (Ημέρες ελεύθερες)

Νωρίς το πρωί μεταφορά στον Τσάο Πράγια, το ποτάμι που διασχίζει την Μπανγκόκ, για να επιβιβαστούμε στα ειδικά μακρόστενα πλοιάρια που μπορούν να διασχίσουν το κλονγκς -στενά κανάλια- στα οποία ακόμα ζουν χιλιάδες κάτοικοι, σε σπίτια που στέκονται επάνω σε πασσάλους, μπηγμένους στον πυθμένα του ποταμού. Η βόλτα θα καταλήξει στο λαμπρό Βατ Αρούν -Ναό της Αυγής- μία μεγάλη παγόδα, που είναι παγκόσμια γνωστή από την πρωτότυπη κινηματογραφική ταινία «Ο Βασιλιάς κι Εγώ». Γεύμα σε εστιατόριο δίπλα στο ποτάμι. Θα ολοκληρώσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη όταν θα περάσουμε στην απέναντι πλευρά του ποταμιού, για να επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές Μεγάλο Παλάτι και τον Ναό του “Σμαραγδένιου” Βούδα, το άγαλμα από τζέϊντ, που “ντύνεται” ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Ημέρα 11η: Πουκέτ - Σιγκαπούρη Ξενάγηση - Πτήση επιστροφής

Κατά την ανταπόκρισή μας στην Σιγκαπούρη, θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στην όμορφη και καθαρή πόλη, ξεκινώντας από την περιοχή που σηματοδότησε ο Σερ Στάμφορντ Ράφλες με το ομώνυμο ξενοδοχείο, θα δούμε επίσης το Ιστορικό οίκημα που φιλοξενεί το Δημαρχείο της πόλης, το Fountain of Wealth (ένα από τα μεγαλύτερα σιντριβάνια στον κόσμο), τους κήπους ορχιδέας, τους παράκτιους κήπους ή αλλιώς (τους κήπους του Άβαταρ), τον μυθικό θαλάσσιο λέοντα Μέρλιον, την κινέζικη και ινδική συνοικία. Θα σας δοθεί χρόνος στην αραβική συνοικία και το πρώτο ιστορικό κέντρο της πόλης ή στο Κλαρκ Κη, σημείο χαλάρωσης ξεκούρασης και διασκέδασης για όλους τους επισκέπτες. Επιστροφή στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Αθήνα.

Ημέρα 12η: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

  • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.
  • Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.

 

  • Οι τιμές βασίζονται σε ειδικό προαγορασμένο ναύλο στη Scoot. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επέκταση, θα προκύψει επιπλέον χρέωση σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα της αεροπορικής εκείνη τη στιγμή.
  • Το check in προβλέπετε στα ξενοδοχεία μετά τις 14:00 μ.μ. και το check Out έως 11.00πμ.
  • Το πρόγραμμα έχει κοστολογηθεί με το κόστος συνοδού από την Αθήνα και καθ’ όλη τη διάρκειά του.

 

ΤΙΜΕΣ

10/07/2022  σε Δίκλινο   1.290€
Φόροι   790€
Μονόκλινο  1.710€

14/08/2022  σε Δίκλινο  1.395€
Φόροι  790€
Μονόκλινο   1.825€

04/09/2022 σε Δίκλινο 1.290€
Φόροι  790€
Μονόκλινο   1.680€

23/10/2022 σε  Δίκλινο 1.250€
Φόροι 790€
Μονόκλινο   1.600€

 

19/11/2022  σε  Δίκλινο 1.250€
Φόροι 790€ 
Μονόκλινο   1.600€

 

 

Περιλαμβανονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Scoot Airlines (Θυγατρική της Singapore Airlines)* με μία (1) κύρια αποσκευή 20 κιλών ανά άτομο και ένα κυρίως μενού για τις μεγάλες πτήσεις Αθήνα-Σιγκαπούρη-Αθήνα. Εσωτερικές πτήσεις Τσιανγκ Ράι - Μπανγκόκ - Πουκέτ.
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5*.
  • Γεύματα: 9 πρωινά & 3 γεύματα.
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.
  • Οι πτήσεις της Scoot (θυγατρική της Singapore), πραγματοποιούνται με τα νέας τεχνολογίας αεροσκάφη dreamliner της Boeing.

 

Δεν περιλαμβάνονται
Φιλοδωρήματα.
Αχθοφορικά.
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
Τοπικοί δημοτικοί, φόροι υπηρεσιών & οικολογικοί φόροι, που πληρώνονται υποχρεωτικά από τους πελάτες μόνο κατά την είσοδο στα ξενοδοχεία (αν αυτό χρειαστεί).
Έξοδα για PCR tests, αν αυτό κριθεί αναγκαίο

 

Πτήσεις: Scoot

Ημ/νία Πτήση Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
10/7, 14/8, 4/9, 23/10 TR723 Αθήνα – Σιγκαπούρη 16:00 09:00*
11/7, 15/8, 5/9, 24/10 TR674 Σιγκαπούρη – Τσιανγκ Μάι 12:15 14:15
20/7, 24/8, 14/9, 2/11 TR657 Πουκέτ – Σιγκαπούρη 12:10 15:10
21/7, 25/8, 15/9
2/11
TR722 Σιγκαπούρη – Αθήνα 00:30
23:15
07:00*
05:45*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

 

Αναχώρηση: 19/11

Διαδρομή Αρ. Πτήσης Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
Αθήνα – Σιγκαπούρη TR 713 12:30 05:20*
Σιγκαπούρη – Τσιανγκ Μάι TR 674 12:15 14:15
Πουκέτ – Σιγκαπούρη TR 653 17:55 20:55
Σιγκαπούρη – Αθήνα TR 712 02:30 09:00

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα