Skip to main content

Τζαμάικα – Νέα Υόρκη – Βοστώνη ... για ψαγμένους ταξιδιώτες | Καλοκαίρι 2022 απο 2490,00

5/8, 12/8, 19/8  Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Τέλειες πτήσεις για Βοστώνη και επιστροφή από Νέα Υόρκη. Αλλά και με εσωτερικές πτήσεις Βοστώνη-Νέα Νέα Υόρκη και Νέα Υόρκη-Τζαμάικα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις οδικές αποστάσεις και να έχουμε ακόμη περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας!
  • Σε όλα τα προγράμματα μας στις ανατολικές ΗΠΑ προσφέρουμε στη Νέα Υόρκη το θρυλικό ξενοδοχείο New York Marriott Marquis 4* sup. Πλήρως ανακαινισμένο κυριολεκτικά πάνω στην Times Square για ατελείωτες βόλτες στην καρδιά του Μανχάταν.
  • Εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο στη Βοστώνη, για να δούμε εύκολα και άνετα τα διάσημα αξιοθέατά της
  • Με 5 διανυκτερεύσεις στη Νέα Υόρκη για να την απολαύσουμε περισσότερο
  • Τρεις (3) ειδικές ολοήμερες ξεναγήσεις στη Νέα Υόρκη. Προσοχή: δεν πρόκειται για μισής ημέρας εκδρομές, όπως συνήθως συμβαίνει, αλλά για ολοήμερες με το πούλμαν συνέχεια στη διάθεσή σας για να μπορέσετε να δείτε περισσότερα πράγματα με άνεση.
  • Οι τρεις ολοήμερες ξεναγήσεις θα σας δώσουν ακόμα περισσότερο χρόνο στα αξιοθέατα ή στις γειτονιές που έχουμε σχεδιάσει να γνωρίσετε. Έτσι θα μεγαλώσουν την απόλαυση και θα συντελέσουν στην καλύτερη γνωριμία με κρυμμένες ομορφιές της πόλης
  • Τονίζουμε ότι επειδή το κόστος του πούλμαν στη Νέα Υόρκη είναι εξαιρετικά υψηλό, στα περισσότερα προγράμματα η γνωριμία με την πόλη γίνεται συνήθως με λίγες εκδρομές μισής μέρας με προσπάθεια να καλυφθούν πολλά αξιοθέατα σε λίγο χρόνο. 
  • Χαλαρό και ευχάριστο περπάτημα στην κοσμική 5η Λεωφόρο με τον αρχηγό μας
  • Η επίσκεψη στον Grand Central Terminal, τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό του κόσμου που εξυπηρετεί καθημερινά 750.000 ταξιδιώτες και συγκαταλέγεται στα 10 πιο επισκέψιμα σημεία του πλανήτη, περιλαμβάνεται στο βασικό πρόγραμμα μας. Έχει εμφανιστεί σε αμέτρητες ταινίες που όλοι έχουμε αγαπήσει!
  • Προσοχή: οι ξεναγήσεις στη Νέα Υόρκη γίνονται με πούλμαν και όχι με το μετρό!
  • Χορταστική κρουαζιέρα στον ποταμό Χάντσον και γύρω από το Μανχάταν για να απαθανατίσετε το skyline με τους ουρανοξύστες και το ?γαλμα της Ελευθερίας από τη θάλασσα! Η κρουαζιέρα έχει μεγάλη διάρκεια, για να μπορέσετε να απολαύσετε την πόλη, με μεγάλο ποταμόπλοιο. Προσοχή: δεν είναι μια βιαστική βαρκάδα
  • Πολύ σημαντικό για την ποιότητα της εκδρομής: Το ταξίδι  συνοδεύει Έλληνας εξειδικευμένος αρχηγός, ειδικός στη Νέα Υόρκη, που θα είναι συνεχώς μαζί σας και θα μένει στο ξενοδοχείο σας, και όχι τοπικοί ελληνόφωνοι συνοδοί.
  • Εκτενής ξενάγηση στην πόλη της Βοστώνης με πολλά σημεία ενδιαφέροντος που θα τραβήξουν την προσοχή μας.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Μοντέγκο Μπέι (Νεγκρίλ) στην Τζαμάικα, με πολύ χρόνο για να χαρούμε τις παραλίες της Καραϊβικής και την κοσμοθεωρία της χώρας του Μπομπ Μάρλεϊ.
  • Στο πακέτο φόρων περιλαμβάνονται τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά και τα city taxes. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΠΙΚΑ
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός-συνοδός που θα είναι συνεχώς μαζί σας στις ΗΠΑ και όχι τοπικός ελληνόφωνος, μόνο για τις ξεναγήσεις, που μετά δεν τον ξαναβλέπετε
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΒΟΣΤΩΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βοστώνη, την πλούσια σε ιστορικά γεγονότα πόλη των ΗΠΑ που έχει γράψει τη δική της ιστορία σε πολλούς τομείς της αμερικανικής ζωής και κουλτούρας. Πρωτεύουσα της πολιτείας της Μασαχουσέτης, η Βοστώνη βρίσκεται τόσο κοντά στη Νέα Υόρκη, κι ωστόσο τόσο μακριά, διαμορφώνοντας τον δικό της χαρακτήρα, πολύ διαφορετικό από άλλες μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ. Με την άφιξή μας στη Βοστώνη θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΒΟΣΤΩΝΗ (ξενάγηση)

Γεμάτοι δυνάμεις ξεκινάμε για την εξερεύνηση της Βοστώνης! Πρώτος μας σταθμός είναι το λιμάνι της Βοστώνης, ο οικονομικός άξονας της πόλης για μεγάλο μέρος της ιστορίας της. Από το λιμάνι συνεχίζουμε στον αστικό ιστό της πόλης με τις Rose Kennedy Greenway, State Street και τον ιστορικό Custom House Tower, τον πρώτο ουρανοξύστη που είχε ποτέ η Βοστώνη. Περνάμε από τις γνωστές αγορές Faneuill Hall και Quincy Market και συνεχίζουμε για το κέντρο της Βοστώνης και το Old State House, την πάλαι ποτέ έδρα της βρετναικής αποικιακής κυβέρνησης. Εδώ διαδραματίστηκε μία από τις πιο σημαίνουσες εξελίξεις στην πορεία προς την αμερικανική Ανεξαρτησία, με την περίφημη Σφαγή της Βοστώνης: όχι ιδιαίτερα ακριβής ως προς την ονομασία της αλλά με τεράστιες συνέπειες, όπως θα μάθουμε στη διάρκεια της ξενάγησής μας.

Θα δούμε ακόμα το παλιό Δημαρχείο της Βοστώνης, ένα υπέροχο δείγμα γαλλικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής: εδώ μάλιστα θεμελιώθηκε η δημόσια εκπαίδευση στην Αμερική. Εδώ βρίσκεται και το γνωστό χάλκινο άγαλμα ενός… γάιδαρου. Βλέπουμε επίσης το κτίριο της σημερινής πολιτειακής κυβέρνησης (State House), κατασκευής του 1798. Απολαμβάνουμε τη θέα της σύγχρονης, μοντέρνας Βοστώνης, με τους ουρανοξύστες και τον Hancock Tower, το ψηλότερο κτίριο στην περιοχή. Συνεχίζουμε από το Μπίκον Χιλ, όπου θα δούμε δείγματα της χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής της Βοστώνης με τα κόκκινα τούβλα, μία από τις πλέον φωτογενείς περιοχές της πόλης. Θα καταλήξουμε στους περίφημους Κήπους της Βοστώνης, αγαπημένο σημείο συνάντησης και χαλάρωσης των Βοστονέζων, για να χαλαρώσουμε κι εμείς μαζί τους.

Για το υπόλοιπο της ημέρας ο αρχηγός μας θα σας κατατοπίσει σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε στην πόλη: μια καλή ιδέα για παράδειγμα είναι μια κρουαζιέρα στο λιμάνι! Διανυκτέρευση στη Βοστώνη.

 

3η ημέρα: ΒΟΣΤΩΝΗ – πτήση για ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο της πόλης από όπου θα πετάξουμε για την πόλη της Νέας Υόρκης. Η πόλη είναι η διασημό­τερη, η πιο ενδιαφέρουσα και η πιο εμβληματική πόλη των ΗΠΑ. Δεν είναι η πρωτεύουσα, ούτε και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Όμως είναι η πιο πολυπολιτισμική, η πιο chic, η πιο κινηματογραφική απ΄όλες τις άλλες. Στη Νέα Υόρκη χτυπάει η καρδιά του αμερικανικού πολιτισμού. Το θέατρο, η λογοτεχνία, οι εικαστικές τέχνες, η διασκέδαση, η υψηλή μόδα, η αμερικανική «αριστοκρατία», όλα υπάρ­χουν εδώ και πουθενά αλλού. Επίσης, είναι το οικονομικό, εμπορικό, ασφαλιστικό και τουριστικό κέντρο των ΗΠΑ. Είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας, με τους περισσότερους ουρανοξύστες, με το μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου, με το μεγαλύτερο μουσείο του δυτικού ημι­σφαιρίου, με τη μεγαλύτερη αίθουσα θεάτρου, με τη με­γαλύτερη νεογοτθικού ρυθμού εκκλησία, με το μεγαλύ­τερο εμπορικό κατάστημα, με την πιο μοντέρνα Λυρική Σκηνή στον κόσμο. Γι’ αυτό και τελικά συγκαταλέγεται στις κορυφαίες μητροπόλεις του κόσμου.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Κεντρικό και Νότιο Μανχάταν – Σημείο Μηδέν – Freedom Tower – Oculus – Άγιος Νικόλαος – Wall Street – Ταύρος του Χρηματιστηρίου (1η Ξενάγηση στη Νέα Υόρκη)

Σήμερα θα ξεκινήσουμε νωρίς για την εξαιρετικά πλούσια ξενάγησή μας στο λεγόμενο Mid & Lower Μανχάταν. Θα έχουμε διαρκώς πούλμαν στη διάθεσή μας αλλά επίσης θα περπατήσουμε για να δούμε από κοντά πολλά αξιοθέ­ατα που θα τα χάναμε με το πούλμαν. Εν ολίγοις θα εξα­ντλήσουμε το κεντρικό και το νότιο τμήμα της πόλης και δούμε πολλά κτίρια και περιοχές που μας είναι ήδη γνω­στές από διάσημες ταινίες, σίριαλ, ντοκιμαντέρ, περιοδικά και μυθιστορήματα.

Μεταξύ άλλων λοιπόν, σήμερα θα δούμε: Τη Δημοτική Βι­βλιοθήκη της Νέας Υόρκης στην 5η Λεωφόρο, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη των ΗΠΑ μετά τη Βιβλιοθήκη του Κο­γκρέσου, στην Ουάσιγκτον, και η 4η στον κόσμο, μετά τη βρετανική, του Κογκρέσου και της Σαγκάης. Θα δούμε ε­πίσης τον Πύργο Τιούντορ και τον Ουρανοξύστη των Η­νωμένων Εθνών. Αμφότεροι οι δύο τελευταίοι περιλαμβά­νονται στο σύμπλεγμα Τιούντορ Σίτι, το οποίο κατασκευά­στηκε τη δεκαετία του 1930 με σκοπό να στεγάσει αλλά και να δώσει εργασία στους άνεργους του Κραχ. Το σύ­μπλεγμα, είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο στις ΗΠΑ, το οποίο απευθυνόταν στη μεσαία και την εργατική τάξη. Α­κολουθεί το διάσημο αρ ντεκό Εμπάιερ Στέιτ Μπίλντινγκ, που χτίστηκε το 1930, και μέχρι το 1970 ήταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο.

Θα δούμε επίσης το τριγωνικό κτίριο Φλάτιρον, που χτί­στηκε το 1902 και έχει 20 ορόφους. Είναι από τους πρώ­τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης και ενέπνευσε πολ­λούς καλλιτέχνες των αρχών του 20ου αιώνα. Την Πλατεία της Ένωσης. Η πλατεία αυτή σήμερα έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο της Νέας Υόρκης επειδή από εκεί ξεκί­νησε η πρώτη εργατική διαδήλωση στην πόλη, στις 5 Σε­πτεμβρίου του 1882.

Θα δούμε την επιβλητική αψίδα του Τζορτζ Ουάσι­γκτον, την Έδρα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, το Δημαρχείο, το Δικαστικό Μέγαρο (πασίγνωστο πλέον από τη σειρά «Νόμος και Τάξη») το κτίριο Γούλγορθ, που χτίστηκε το 1913 και ήταν το ψηλότερο του κόσμου μέ­χρι το 1930 που πήρε τη θέση του το Εμπάιερ Στέιτ.

Μετά θα πάμε στο Σημείο Μηδέν, για να δούμε από κοντά το παρεκκλήσι του Αποστόλου Παύλου που χτίστηκε το 1766 και είναι το παλιότερο στο Μανχάταν. Θα περπατή­σουμε στο σημείο όπου βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, οι οποίοι κατέρρευσαν μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Εκεί θα δούμε την αναμόρφωση του Σημείου Μηδέν. Μέσα στο πλαίσιο της αναμόρφωσης, εντάσσεται το εντυπωσιακό εμπορικό κέ­ντρο Oculus, του Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλα­τράβα, το οποίο κόστισε 4 δις δολάρια. Θα δούμε το μνη­μείο, και τον Πύργο της Ελευθερίας ο οποίος είναι το και­νούργιο Ένα Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Θα δούμε επί­σης τις 2 τεράστιες μαύρες γρανιτένιες πισίνες (μνημείο των πεσόντων), την ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου που ξαναχτίστηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση, και το παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας που είναι η παλαιότερη εκ­κλησία όλης της Νέας Υόρκης.

Ακολουθεί η περίφημη Γουόλ Στριτ με το κτίριο του Xρηματιστηρίου και το κτίριο του NASDAQ. Αυτά είναι τα 2 μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου. Η Γουόλ Στριτ, ή­ταν ο δρόμος των χρηματιστηρίων από τον 17ο αιώνα, ό­ταν ακόμη η Νέα Υόρκη ονομαζόταν Νέο Άμστερνταμ… Και τότε είχε την ίδια ονομασία, στα ολλανδικά. Στον ίδιο δρόμο, στο Νο 23, θα δούμε το 4όροφο νεοκλασικό κτίριο, που έχτισε ο τραπεζίτης Τζ. Π. Μόργκαν το 1913 για να στε­γάσει τα γραφεία του. Επίσης θα δούμε τον τεράστιο μπρούτζινο Ταύρο του Χρηματιστηρίου. Τον φιλοτέχνησε ο, ιταλικής καταγωγής, αμερικανός γλύπτης Αρτούρο ντι Μόντικα, τη Μαύρη Δευτέρα του 1987, όταν ξαφνικά κα­τέρρευσε το Χρηματιστήριο παγκοσμίως. Δύο χρόνια αρ­γότερα, το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου 1989, ο Ντι Μόντικα φόρτωσε τον ταύρο σε φορτηγό, και τον τοποθέτησε, πα­ρανόμως, έξω από το Κτίριο του Χρηματιστηρίου. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, χάρισε το γλυπτό στον Δήμο της Νέας Υόρκης για να περάσει το μήνυμα πως ό­ταν όλα καταρρέουν, πρέπει να σταθείς στα πόδια σου και να επιτεθείς στην κατάρρευση.

Ακολουθούν: Ο ουρανοξύστης 40 Γουόλ Στριτ, σημερινής ιδιοκτησίας Ντόναλντ Τραμπ. Το Κτίριο της Ομοσπονδίας, έδρα της πρώτης κυβέρνησης των ΗΠΑ, εκεί όπου ορκί­στηκε ο πρώτος πρόεδρος, Τζορτζ Ουάσιγκτον. Το Ίδρυμα Σμιθσόνιαν. Το τελευταίο θεωρείται η κοιτίδα γνώσης του Αμερικανικού Έθνους και λειτουργεί από το 1846. Είναι ένα σύμπλεγμα 19 μουσείων, 21 βιβλιοθηκών, 9 ερευνητικών κέντρων, το οποίο περιλαμβάνει επίσης ζωολογικό κήπο και σεβαστό αριθμό ιστορικών και αρχιτεκτονικών μνη­μείων. Εκεί βρίσκονται τα Αρχεία της Νέας Υόρκης, το Μου­σείο των Ινδιάνων, το Ολλανδικό Μνημείο της εξαγοράς του Μανχάταν από τους Ινδιάνους κ.α. Η είσοδος είναι δω­ρεάν.

Τελευταίος σταθμός στην ξενάγησή μας θα είναι αποβά­θρες Μπάτερι. Το Πάρκο Μπάτερι, με τις αποβάθρες, βρί­σκεται στο νότιο άκρο του Μανχάταν, πάνω στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Εκεί θα δούμε το Κάστρο Κλίντον, το οποίο ήταν ο σταθμός ελέγχου των μεταναστών στη Νέα Υόρκη μετά τη Νήσο Έλις.

Το βράδυ, θα κάνουμε μια μεγάλη βόλτα με τα πόδια, μαζί με τον αρχηγό μας, για στη μοναδικά φωτισμένη Νέα Υ­όρκη. Θα πάμε στην εμβληματική Τάιμς Σκουέαρ με τις τε­ράστιες, υπερυψηλής ανάλυσης, φωτεινές διαφημιστικές οθόνες, αλλά και στον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό του κόσμου, τον Γκραντ Σέντραλ, που χτίστηκε το 1913. Ο σταθμός εξυπηρετεί καθημερινά 750.000 επιβάτες και συ­γκαταλέγεται στα 10 πιο επισκέψιμα σημεία του πλανήτη.

Μετά και από αυτή την εμπειρία, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Τάιμς Σκουέαρ. Ο αρχηγός μας θα μας προτείνει πώς να απολαύσουμε και αυτό το βράδυ στη Νέα Υόρκη, αναλόγως με την αντοχή μας. Αυτές τις μέρες θα συνειδητοποιήσουμε για τα καλά τι σημαίνει πως η Νέα Υόρκη «δεν κοιμάται ποτέ». Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: στον ποταμό Χάντσον (2η Ξενάγηση στη Νέα Υόρκη)

Σήμερα στη 2η ολοήμερη ξενάγησή μας, στη Νέα Υόρκη, θα επισκεφθούμε το Βόρειο Μανχάταν. Θα αρχίσουμε με πανοραμική ξενάγηση με πούλμαν, στα πιο εμβληματικά αξιοθέατα. Μεταξύ άλλων, θα πάμε στον Κυκλικό Κόμβο του Κολόμβου, σημείο μέτρησης των απο­στάσεων όλων των πόλεων της χώρας, όπου βρίσκεται και το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου. Γύρω από τον κόμβο απλώνονται οι διάσημες γειτονιές της Νέας Υόρκης. Για παράδειγμα εκεί βρίσκεται η Περιοχή των Θεάτρων, το λεγόμενο Μπρόντγουεϊ, και η Κουζίνα της Κόλασης (ή Κλί­ντον). Η Κουζίνα της Κόλασης ήταν η πρώην κακόφημη Ιρ­λανδική Γειτονιά, η οποία όμως πλέον είναι βαθιά καλλιτε­χνική και εναλλακτική. Εκεί βρίσκεται και η θρυλική αμερικα­νική σχολή υποκριτικής, Actor’s Studio, όπου φοίτησαν ο Μάρλον Μπράντο, η Μέριλιν Μονρόε και γενικώς όλοι οι διάσημοι ηθοποιοί των ΗΠΑ. Στη βόλτα μας θα δούμε επί­σης: Το μέγαρο-ουρανοξύστη του κολοσσού της ενημέρω­σης και του θεάματος Time Warner. Το Κέντρο Λίνκολν, το οποίο στεγάζει τη διάσημη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, τη Μητροπολιτική Όπερα, την κορυφαία σχολή χορού American Ballet Theatre (που ανταγωνίζεται τα Μπαλσόι της Μόσχας), αλλά και τη Σχολή Μουσικής Τζούλιαρντ, στην οποία έχουν φοιτήσει οι διασημότεροι Αμερικανοί μουσικοί, μεταξύ των οποίων και η Lady Gaga. Στην ξενά­γησή μας θα περάσουμε και από το μοιραίο κτίριο Ντα­κότα, το συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων του 1880, στο οποίο κατοικούν πλείστοι καλλιτέχνες. Εκεί ζούσε, και δολοφονήθηκε στην είσοδό του κτιρίου, επιστρέφοντας από σινεμά, ο Τζον Λένον. Θα δούμε όμως και το Σέντραλ Παρκ, το οποίο διαμορφώθηκε το 1857 και εμφανίζεται σε όλες τις ταινίες που έχουν γυριστεί στη Νέα Υόρκη.

Στη βόλτα μας θα δούμε επίσης: Τον Καθεδρικό του Αγίου Ιωάννη που χτίστηκε το 1911, και είναι ο μεγαλύτερος αγ­γλικανικός στον κόσμο. Το διάσημο Πανεπιστήμιο Κολού­μπια, τον Kαθεδρικό της Όχθης (= Riverside), που βλέπει στον Χάντσον, τον Τάφο του Στρατηγού Γκραντ, εθνικού ή­ρωα και 18ου Προέδρου των ΗΠΑ. Ο Οδυσσεύς Γκραντ ήταν ο Αρχιστράτηγος των Βορείων που έφερε τη νίκη στον Εμ­φύλιο Πόλεμο. Θα περάσουμε ακόμα, από τη λεωφόρο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στο Χάρλεμ. Τον διάσημο συναυλιακό χώρο Απόλο. Τον Κήπο του Θερμοκηπίου στο βόρειο τμήμα του Σέντραλ Παρκ. Το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ (εξωτερικά), με την πλούσια συλλογή μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Το Γκούγκενχαϊμ, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο. Όμως και αρχιτεκτονικά είναι το πρώτο μου­σείο, το οποίο, ως κτίσμα, συναγωνίζεται τα εκθέματά του. Το σχεδίασε το 1959 ο Νο 1 μοντερνιστής αρχιτέκτονας των ΗΠΑ, Φρανκ Λόιντ Ράιτ. Θα δούμε επίσης (εξωτερικά) το Μη­τροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το μεγαλύτερο των ΗΠΑ, με πάνω από 2 εκατομμύρια εκθέματα.

Εν συνεχεία θα πάμε στην «αριστοκρατική» 5η Λεωφόρο, την ακριβότερη και πιο φωτογραφημένη της Νέας Υόρκης. Με­ταξύ άλλων εκεί θα δούμε το κοσμηματοπωλείο Tiffany’s, που έχει γίνει θρύλος, χάρη στο διάσημο διήγημα του Τρού­μαν Καπότε «Πρωινό στο Τίφανις». Θα περάσουμε από τα καταστήματα-ναούς των Apple και Mi­crosoft.

Αλλά θα πάμε και στο εμβληματικό ξενοδοχείο Plaza, απ’ όπου πέρασαν όλες οι ιστορικές προσωπικότητες που επισκέφθηκαν τη Νέα Υόρκη. Το Plaza είναι τόπος δρά­σης και στο διάσημο μυθιστόρημα του Φράνσις Σκοτ Φιτζέ­ραλντ «Μεγάλος Γκάτσμπι». Στο τέλος της ξενάγησής μας με το πούλμαν στο Βόρειο Μανχάταν, θα περάσουμε από την Α­ποβάθρα 86 στον Ποταμό Χάντσον, όπου βρίσκεται το Μουσείο Θαλάσσης, Αέρος & Διαστήματος «Ατρόμητος» (=Interpid). Το μουσείο στεγάζεται στο παροπλισμένο αερο­πλανοφόρο Ατρόμητος και περιλαμβάνει επίσης: ένα υπο­βρύχιο, ένα αεροσκάφος Κονκόρντ, ένα αναγνωριστικό πο­λεμικό αεροπλάνο, το διαστημικό λεωφορείο Εντερπράιζ και ένα διθέσιο αεροπλάνο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Θα καταλήξουμε στην Αποβάθρα 83, όπου θα επιβιβα­στούμε σε ποταμόπλοιο και θα κάνουμε τον γύρο του Μαν­χάταν από τους ποταμούς Χάντσον και Ιστ. Το ποταμό­πλοιο διαθέτει έναν μεγάλο, κλειστό, κλιματιζόμενο χώρο με καθίσματα και καντίνα, αλλά και ανοιχτό κατάστρωμα, ώστε να μπορούμε θα ατενίσουμε την κορυφογραμμή των ουρα­νοξυστών, τις διάσημες γέφυρες της Νέας Υόρκης, το Ά­γαλμα της Ελευθερίας, τα πάρκα και τις γειτονιές.

Στην κρουαζιέρα μας θα δούμε και τη θρυλική Νήσο Έλις, στ’ ανοιχτά του Μανχάταν. Το νησί, από το 1852 έως το 1954, υποδεχόταν όλους τους μετανάστες που έφτα­ναν με τα υπερωκεάνια στις ΗΠΑ. Εκεί ανεξαιρέτως όλοι οι ταξιδιώτες υποβάλλονταν σε εξευτελιστικές ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να εγκριθεί η άδεια εισόδου τους στη χώρα. Ό­σοι κρίνονταν ασθενείς υποχρεωτικά επέστρεφαν στις πατρίδες τους. Υπολογίζεται ότι το 40% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει περάσει από τη Νήσο Έλις. Επίσης εκεί, οι εγκρινό­μενοι μετανάστες συχνά άλλαζαν τα ονόματά τους – όλοι οι Πάπας δηλαδή… «βαφτίστηκαν» εδώ.

Μετά το τέλος της κρουαζιέρας θα επιστρέψουμε στο ξενο­δοχείο, συνοδεία του αρχηγού μας. Η επιστροφή θα γίνει με τοπικό μεταφορικό μέσο*. Το απόγευμα είναι ελεύθερο. Διανυκτέρευση στη Νέα Υόρκη.

*Μετά την κρουαζιέρα, αντί να επιστρέψετε μαζί μας στο ξε­νοδοχείο, μπορείτε να αποσπαστείτε και να επισκεφτείτε ό­ποιο μουσείο ή αξιοθέατο θέλετε. Ο αρχηγός μας θα σας κατατοπίσει πώς να κινηθείτε στην πόλη με τα ΜΜΜ. Επί­σης τα ταξί στη Νέα Υόρκη είναι πολλά και οικονομικά.

 

6η ημέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Μπρούκλιν, Ντούμπο, Υπόλοιπο Νότιο Μανχάταν – S.O.H.O. China Town – Little Italy – Γέφυρα Brooklyn – Χάντσον Γιαρντς – Σκάλες στο πουθενά – Ηigh Line (3η ξενάγηση στη Νέα Υόρκη)

Με κατεύθυνση το νότιο Μανχάταν εξερευνούμε τις πιο αυθεντικές γειτονιές της Νέας Υόρκης.

Θα περάσουμε στο θρυλικό Γκρίνουιτς Βίλατζ, την μποέμ καρδιά της Νέας Υόρκης. Αυτή η περιοχή, η οποία σήμερα είναι προστατευόμενη, ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου ήταν ένα μποέμ καλλιτεχνικό εκκολαπτήριο. Όλοι οι ανατρεπτικοί καλλιτέχνες είχαν εκεί τα εργαστήριά τους, εκεί ιδρύθηκε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουίντεϊ, εκεί γεννήθηκε το λεγόμενο Off Broadway θέατρο με τις πειραματικές παραστάσεις, εκεί το 1938 άνοιξε το Café Society, το μπαρ που εισήγαγε τη μαύρη μουσική στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Νέας Υόρκης. Στο Café Society έπαιξαν και τραγούδησαν όλοι οι μεγάλοι θρύλοι της τζαζ, από την Μπίλι Χόλιντεϊ ως τον Τζον Κολτρέιν. Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι.

Μεταπολεμικά το μποέμ σκηνικό της γειτονιάς αυτής προχώρησε κι άλλο. Εκεί συγκεντρώθηκε η λεγόμενη Μπιτ Γενιά, η οποία έβγαλε πολλούς διάσημους λογοτέχνες, όπως ο Άλεν Γκίνσμπεργκ, ο Τρούμαν Καπότε, ο Τζακ Κέρουακ.

Από το Γκρίνουιτς Βίλατζ θα περάσουμε, με το πούλμαν, στο ευρύτερο Γουέστ Βίλατζ και θα βρεθούμε σε μία από τις ακριβότερες περιοχές της Νέας Υόρκης, όσον αφορά το real estate, με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα. Είναι μποέμ, ήταν η περιοχή της ανατροπής και της προόδου (το Γκρίνουιτς είναι τμήμα του Γουέστ Βίλατζ) και πλέον είναι η πιο chic εναλλακτική περιοχή για τους ψαγμένους Νεοϋορκέζους. Εκεί βρίσκονταν τα τηλεοπτικά διαμερίσματα-φετίχ των ηρωίδων του Sex & the City. Στη βόλτα μας θα δούμε όλα τα στέκια τους με τη σειρά: από τα κοσμικά μπαρ με τους νέους και ωραίους εργένηδες, ως το Magnolia Bakery με τα λαχταριστά καπκέικ. Και φυσικά θα δούμε παντού γύρω τα κτίρια και τα αρχοντικά από καφέ τούβλο, τα λεγόμενα Brownstone, του 19ου αι., που χαρακτηρίζουν πολλές εναλλακτικές γειτονιές.

Σε αυτό το σκηνικό είχαν γυριστεί και Τα Φιλαράκια. Στους δρόμους γύρω μας, πολλοί από αυτούς είναι πεζοδρομημένοι, σήμερα υπάρχουν όμορφα καφέ, εστιατόρια και μπαρ. Κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα πέρα από τα καλλιτεχνικά κινήματα, αναπτυσσόταν εκεί και ο αμερικανικός ακτιβισμός: για τα ίσα δικαιώματα μαύρων και λευκών, ανδρών και γυναικών, ετερόφυλων και ομοφυλόφιλων, υπέρ της ειρήνης, κατά του πολέμου στην Κορέα και στο Βιετνάμ κ.α. Ακόμα και οι διανοούμενοι αναρχικοί της Νέας Υόρκης, οι λεγόμενοι Μετεωρολόγοι, τη δεκαετία του 1960, ζούσαν σε αυτά τα καφέ σπίτια και περπατούσαν στους ίδιους δρόμους που περπατάμε εμείς σήμερα.

Ακολουθούν, στην ξενάγησή μας, μερικές ακόμη εναλλακτικές, και πολύ hot γειτονιές, όπως το πανάκριβο Σόχο, με τις ωραίες μπουτίκ, η Μικρή Ιταλία, όπου ακούς παντού ιταλικά, η Τσάιναταουν… Σε κάθε μία από αυτές τις περιοχές θα περάσουμε αρκετό χρόνο για να τις γνωρίσουμε και να απολαύσουμε την ατμόσφαιρά τους. Αυτές είναι οι πιο ζωντανές γειτονιές της πόλης, διαφορετικές από το Μανχάταν της 5ης Λεωφόρου, και πάρα πολύ ενδιαφέρουσες. Κάθε μία έχει τη δική της (εθνική) κουλτούρα.

Φυσικά θα κάνουμε και μία μεγάλη βόλτα πάνω στη νεογοτθική Γέφυρα του Μπρούκλιν για τις απαραίτητες φωτογραφίες και όχι μόνο. Η συγκεκριμένη γέφυρα είναι θρύλος. Χτίστηκε το 1903, υπήρξε για χρόνια η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο και η πρώτη που κατασκευάστηκε με χαλύβδινα σύρματα. Φυσικά θεωρείται μνημείο αρχιτεκτονικής και μηχανικής.

Συνεχίζουμε με τη High Line. Εκεί θα δούμε μία υπερυψωμένη πεζογέφυρα που έχει γίνει κήπος και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, ο οποίος απολαμβάνει διάφορες δραστηριότητες. Αυτός ο κρεμαστός κήπος, τον 19ο αιώνα ήταν σιδηροδρομική γέφυρα. Από αυτήν, φορτηγά τρένα μετέφεραν τα τρόφιμα από τις βιομηχανικές γειτονιές που μόλις αφήσαμε πίσω μας (κρέατα, γαλακτοκομικά, μπισκότα κ.α.) και τα πήγαιναν στην πόλη. Αυτή η γέφυρα, κάποια στιγμή αχρηστεύτηκε και επρόκειτο να κατεδαφιστεί. Αντ’ αυτού όμως μετατράπηκε σε κήπο και προσφέρθηκε στους κατοίκους. Κάπως έτσι αναβαθμίζονται οι πρώην βιομηχανικές περιοχές και γίνονται πόλος έλξης για δημότες αλλά και επισκέπτες.

Ακολουθεί επίσκεψη στο ολοκαίνουριο Χάντσον Γιαρντς. Πρόκειται για την περιοχή όπου βρίσκονταν οι πρώην αποθήκες του Σιδηροδρόμου του Λονγκ Αϊλαντ. Οι αποθήκες έπαψαν να λειτουργούν τον 20ο αιώνα και η περιοχή παρήκμασε. Ο χώρος αυτός όμως σήμερα, έχει μετατραπεί σε ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα, με κήπους, πλατείες, ουρανοξύστες, εμπορικά κέντρα. Εκεί βρίσκονται εστιατόρια, καταστήματα, καλλιτεχνικοί χώροι, και γενικότερα παντού διαχέεται ένα κλίμα διάδρασης. Στο Χάντσον Γιάρντς, υπάρχουν δύο εμβληματικά τοπόσημα: Το Μπαλκόνι στον Ουρανό, που είναι γυάλινο, στα 100 μέτρα, κι από κει βλέπεις όλη τη Νέα Υόρκη και τον Χάντσον (είναι το ψηλότερο τέτοιο μπαλκόνι στο Δυτικό Ημισφαίριο).

Και οι Σκάλες στο Πουθενά: Πρόκειται για ένα τεράστιο υπαίθριο γλυπτό-εγκατάσταση, που αποτελείται από πολλές δαιδαλώδεις σκάλες. Το κοινό, στο πλαίσιο της διάδρασης με το γλυπτικό-κατασκευαστικό έργο, ανεβαίνει τις σκάλες και κάνει υπέργειες βόλτες. Η επίσημη ονομασία του γλυπτού είναι Vessel (=σκάφος), έχει ύψος 46 μέτρα και το σχεδίασε ο βρετανός ντιζάινερ Τόμας Χέδεργουικ.

Θα μπούμε στον δήμο του Μπρούκλιν και συγκεκριμένα στην περιοχή DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass) η οποία απλώνεται στις όχθες του Ιστ τόσο στο Μπρούκλιν όσο και στο Μανχάταν. Η συγκεκριμένη γειτονιά ήταν καθαρά βιομηχανική, γεμάτη με τεράστιες αποθήκες εμπορευμάτων τα οποία μεταφέρονταν από τον σταθμό φεριμπότ του Μπρούκλιν, στο Μανχάταν και στους άλλους δήμους της Νέας Υόρκης. Στα τέλη του 20ου αιώνα ολόκληρη η περιοχή αγοράστηκε από μία κατασκευαστική εταιρεία και άλλαξε εντελώς χαρακτήρα. Οι αποθήκες μετατράπηκαν σε χώρους τέχνης και πανάκριβα, πολυτελή λοφτ και οι παλιοί πλακόστρωτοι δρόμοι γέμισαν με μπουτίκ, βιβλιοπωλεία, ντελικατέσεν, εστιατόρια κτλ. Γρήγορα νέοι ένοικοι της περιοχής έγιναν οι startup εταιρείες που σχετίζονταν με τον χώρο της επικοινωνίας. Για παράδειγμα το μεγάλο διαδικτυακό κατάστημα Etsy.com έχει την έδρα του εκεί. Τελικά το DUMBO εξελίχθηκε στο νεοϋορκέζικο κέντρο των high tech επικοινωνιών. Αυτό εκτόξευσε κι άλλο τις τιμές των ακινήτων, κι έτσι σήμερα είναι η 4η ακριβότερη περιοχή της Νέας Υόρκης. Εκεί συχνάζουν διάφοροι πασίγνωστοι σταρ, όπως η Μπιγιονσέ και η Τζένιφερ Λόπεζ που ψωνίζουν από συγκεκριμένες μπουτίκ αλλά εκεί λένε και ότι ψήνεται η καλύτερη πίτσα της Νέας Υόρκης...

Αφού λοιπόν ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας σε αυτήν την μοναδική μεγαλούπολη την οποία έχουμε δει σε αμέτρητες ταινίες, επιστρέφουμε στην Times Square.

 

7η ημέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ελεύθερη ημέρα

Ημέρα ελεύθερη και καλό είναι να την α­ξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο αρχηγός μας θα σας προτείνει τις ιδανικές βόλτες και επισκέψεις.

Ακολουθήστε ορισμένες από τις προτάσεις μας: Ανεβείτε στον ουρανοξύστη Εμπάιερ Στέιτ ή στο ολοκαίνουργιο Ένα Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου (Πύργος της Ελευθερίας). Μπορείτε επίσης να πάτε στο Κέντρο Ροκφέλερ, στο παρα­τηρητήριο Top of the Rock, για να απολαύσετε την εξαιρε­τική θέα με τους ουρανοξύστες. Επισκεφθείτε το Μουσείο «Ατρόμητος» (= Intrepid), είναι μοναδική ευκαιρία. Επίσης μια βόλτα στο Σέντραλ Παρκ επιβάλλεται! Μπορείτε να το διασχίσετε με άμαξα, με τα πόδια ή με κάποιο από τα πο­λυάριθμα ποδηλατοαμαξίδια. Και μια μεγάλη βόλτα στα πολυτελή καταστήματα της 5ης Λεωφόρου δεν θα σας α­φήσει ασυγκίνητους. Με την καθοδήγηση του αρχηγού μας μπορείτε να επισκεφθείτε τα εξαιρετικά μουσεία MoMΑ (Μοντέρνας Τέχνης), Φυσικής Ιστορίας (American Na­tional History Museum) και Γκούγκενχαϊμ.

Και μερικές προτάσεις για το βράδυ: Παρακολουθήσετε μία από τις φημισμένες θεατρικές παραστάσεις του Μπρό­ντγουεϊ. Πηγαίνετε για ποτό σε κάποιο από τα καταπληκτικά τζαζ και μπλουζ μπαρ της Νέας Υόρκης. Επισκεφτείτε τον Γκραντ Σέντραλ Τέρμιναλ. Περπατήστε στο φωτισμένο Μπράιντ Παρκ που εμφανίζεται σε όλες τις ταινίες που γυ­ρίζονται στη Νέα Υόρκη.

Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΖΑΜΑΪΚΑ – ΜΟΝΤΕΓΚΟ ΜΠΕΪ (ΝΕΓΚΡΙΛ)

Πρωινή μετάβαση στο αεροδρόμιο για την επιβίβαση στην πτήση που θα μας φέρει στο νησί του Μπομπ Μάρλεϊ, την Τζαμάικα. Άφιξη στο Μοντέγκο Μπέι, στα βορειοδυτικά του νησιού, ένα μεγάλο φυσικό λιμάνι με φόντο τους ήρεμους λοφίσκους, και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τζαμάικας και η τουριστική της είσοδος.

Εδώ βρίσκονται μερικές από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού, όπως η παραλία Doctor’s cave, μια παρθένα παραλία 8 χιλιομέτρων με τυρκουάζ νερά και πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες (σνόρκελινγκ, θαλάσσιο σκι κλπ.) και η εξίσου όμορφη Walter Fletcher.

Οι παραλίες αυτές είναι συνήθως γεμάτες κόσμο, αφού βρίσκονται στο πιο ανεπτυγμένο τουριστικά τμήμα του νησιού, κάτι που έχει και τη θετική του πλευρά, αφού ζουν συνεχώς σε ατμόσφαιρα πάρτι.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με αυτόν τον διαφορετικό κόσμο που λέγεται Τζαμάικα. Διανυκτέρευση.

 

9η-10η ημέρα: ΜΟΝΤΕΓΚΟ ΜΠΕΪ (ΝΕΓΚΡΙΛ)

Όλος ο χρόνος είναι στη διάθεσή μας για να χαρούμε τους ρυθμούς της Τζαμάικα, να απολαύσουμε τα μπάνια μας στις παραλίες, να ακούσουμε πολλή καλή μουσική από τους ειδικούς της ρέγκε και να αφήσουμε για λίγο πίσω μας έννοιες και σκουτούρες, απολαμβάνοντας την Καραϊβική.

 

11η ημέρα: ΜΟΝΤΕΓΚΟ ΜΠΕΪ (ΝΕΓΚΡΙΛ) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Έγκαιρη μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

 

13η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
Ξενοδοχείο Country στο Μοντέγκο Μπέι 3* Double Room 2490 € 890 €
  Twin Room 2490 € 890 €
  Triple Room 2490 € 890 €
  Single Room 3540 € 890 €
Ξενοδοχείο Holiday Inn στο Μοντέγκο Μπέι Double Room 2590 € 890 €
  Twin Room 2590 € 890 €
  Triple Room 2590 € 890 €
  Single Room 3790 € 890 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα, κεντρικά πολυτελή ξενοδοχεία. Δηλαδή:

     5 Διανυκτερεύσεις στη Νέα Υόρκη στην καρδιά του Μανχάταν, στο Marriott Marquis 4* sup πλήρως ανακαινισμένο από τα καλύτερα της πόλης, το πιο κεντρικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, κυριολεκτικά πάνω στην Times Square

     2 Διανυκτερεύσεις στη Βοστώνη, στο ξενοδοχείο AC by Marriott Boston Downtown

     4    Διανυκτερεύσεις στο Μοντέγκο Μπέι (Νεγκρίλ), στη Τζαμάικα, σε ξενοδοχείο 3* ή 4* της επιλογής σας.

  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τρεις (3) εκτεταμένες  ξεναγήσεις στη Νέα Υόρκη.
  • Η κρουαζιέρα στον ποταμό Xάντσον στο Μανχάταν.
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός-συνοδός και όχι τοπικός Ελληνόφωνος, που θα είναι συνεχώς μαζί σας στις ΗΠΑ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ειδική άδεια εισόδου Αμερικής(ESTA)

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €890
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

DL 241

05/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΣΤΩΝΗ

14:45

18:25

DL 5752

07/08/2022

ΒΟΣΤΩΝΗ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

16:00

17:24

DL 1955

12/08/2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ –
ΜΟΝΤΕΓΚΟ ΜΠΕΪ (ΤΖΑΜΑΪΚΑ)

08:15

11:25

DL 1957

16/08/2022

ΜΟΝΤΕΓΚΟ ΜΠΕΪ (ΤΖΑΜΑΪΚΑ)– ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

12:45

17:37

DL 212

16/08/2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΑΘΗΝΑ

19:30

12:30 +1

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

DL 241

12/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΣΤΩΝΗ

14:45

18:25

DL 5752

14/08/2022

ΒΟΣΤΩΝΗ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

16:00

17:24

DL 1955

19/08/2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ –
ΜΟΝΤΕΓΚΟ ΜΠΕΪ (ΤΖΑΜΑΪΚΑ)

08:15

11:25

DL 1957

23/08/2022

ΜΟΝΤΕΓΚΟ ΜΠΕΪ (ΤΖΑΜΑΪΚΑ)– ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

12:45

17:37

DL 212

23/08/2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΑΘΗΝΑ

19:30

12:30 +1

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

DL 241

19/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΣΤΩΝΗ

14:45

18:25

DL 5752

21/08/2022

ΒΟΣΤΩΝΗ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

16:00

17:24

DL 1955

26/08/2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ –
ΜΟΝΤΕΓΚΟ ΜΠΕΪ (ΤΖΑΜΑΪΚΑ)

08:15

11:25

DL 1957

30/08/2022

ΜΟΝΤΕΓΚΟ ΜΠΕΪ (ΤΖΑΜΑΪΚΑ)– ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

12:45

17:37

DL 212

30/08/2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΑΘΗΝΑ

19:30

12:30 +1