Skip to main content

Παραμυθένια Αυστρία Σάλτσμπουργκ και οι λίμνες του Σαλτσκάμεργκουτ  Γιορτες 2021 απο 795,00

Χάλστατ, Μόντζεε, Σαιντ Γκίλγκεν, Βόλφγκανγκ, Κίτζμπιελ, Ζελ αμ Ζέε, Λιντς, Μαουτχάουζεν, Βάτενς/Μουσείο Σβαρόφσκι, Ίννσμπρουκ, Μόναχο

Αναχωρήσεις: 24, 31 Δεκεμβρίου    ~    7 μέρες

 

Ποιος δεν ονειρεύτηκε να ζήσει έστω και μια φορά στη ζωή του την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Αυστρίας;

Ελάτε να ζήσουμε μαζί τα όνειρα των παιδικών μας χρόνων, να επισκεφθούμε τις πανέμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές, να περπατήσουμε στους εκπληκτικά στολισμένους δρόμους με τα χιλιάδες λαμπιόνια, να πιούμε ένα Gluhwein - αυτό το ζεστό κόκκινο γλυκό κρασί με τα ξυλάκια κανέλας, τα μοσχοκάρφια και τα άλλα μπαχάρια - να ακούσουμε τις γνώριμες μελωδίες του Μότσαρτ, του Σούμπερτ και του Στράους, να γευτούμε το γλυκό έδεσμα των Χριστουγέννων, το Christstollen - το παραδοσιακό χριστόψωμο με τα αποξηραμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και την ζάχαρη άχνη;

Μαζί θα επισκεφθούμε το "Κάστρο του Αλατιού", το παραμυθένιο Σάλτσμπουργκ, το αμφιθεατρικά κτισμένο χωριό των Άλπεων με τα χρωματιστά κουκλόσπιτα, το υπέροχο Κίτζμπιελ, το εκπληκτικό Ζελ αμ Ζεε, το κουκλίστικο Ίννσμπρουκ, το πανέμορφο Λιντς, την εντυπωσιακή περιοχή των κρυστάλλινων λιμνών του Σαλτσκάμεργκουτ, που περιβάλλονται από τις πανύψηλες βουνοκορφές των Άλπεων με τα υπέροχα παραδοσιακά χωριουδάκια, όπως το ειδυλλιακό Χάλστατ, το δημοφιλές θέρετρο Σαιντ Βόλφγκανγ και το γραφικό χωριό Σαιντ Γκίλγκεν, να αντικατοπτρίζονται στα ήρεμα νερά τους.

Ένα ταξίδι σαν παραμύθι!

 

1η μέρα: Αθήνα - Μόναχο - Σάλτσμπουργκ, Ξενάγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για το Σάλτσμπουργκ, την παραμυθένια πόλη που αποτέλεσε σκηνικό της θρυλικής ταινίας "Η Μελωδία της Ευτυχίας" και ήταν η γενέτειρα του Μότσαρτ. Το "Κάστρο του Αλατιού", όπως είναι η ακριβής μετάφραση του ονόματός του, κατά τη ρωμαϊκή εποχή, γνώρισε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη εξαιτίας του "λευκό χρυσού", δηλαδή το ορυκτού αλατιού. Άφιξη και ξενάγηση πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το παλάτι Μίραμπελ (Mirabell, εξωτερικά), ενώ, αφού διασχίσουμε το ποτάμι Σάλτσαχ (Salzach), θα φθάσουμε στην Γκετράιντεγκασσε (Getreidegasse), τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της έξοχα διατηρημένης Παλιάς Πόλης (Altstadt) με τα στενά δρομάκια, τα όμορφα κτίρια, τους ναούς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοενσάλτσμπουργκ (Hohensalzburg) στην κορυφή του λόφου. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791), το οποίο σήμερα αποτελεί το ομώνυμο Μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο EUROPA SALZBURG 4* sup. ή παρόμοιο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Σάλτσμπουργκ - Λίμνη Μόντζεε…στην εκκλησία όπου γυρίστηκε η "Μελωδία της Ευτυχίας" - Σαιντ Γκίλγκεν, Λίμνη Βόλφγκανγκ, Σαιντ Βόλφγκανγ - Χάλστατ - Σάλτσμπουργκ

Πρωινή αναχώρηση για την εντυπωσιακή περιοχή των κρυστάλλινων λιμνών του Σαλτσκάμεργκουτ (Salzkammergut). Τα υπέροχα παραδοσιακά χωριουδάκια που αντικατοπτρίζονται στα ήρεμα νερά τους και οι πανύψηλες βουνοκορφές των Άλπεων που τις περιβάλλουν, σχηματίζουν μοναδικές εικόνες, οι οποίες μοιάζουν να έχουν "ξεπηδήσει" από την παλέτα ενός ιδιαίτερα ταλαντούχου ζωγράφου! Πρώτος μας σταθμός η λίμνη Μόντζεε (Mondsee) με την ομώνυμη πόλη όπου βρίσκεται και το μεσαιωνικό αβαείο (Mondsee Abbey), η μονή του οποίου χρησιμοποιήθηκε για τις σκηνές του γάμου στα γυρίσματα της ταινίας η "Μελωδία της Ευτυχίας" ("The Sound of Music"). Συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Σαιντ Γκίλγκεν (Saint Gilgen) και το δημοφιλές θέρετρο Σαιντ Βόλφγκανγ (St. Wolfgang im Salzkammergut) στις όχθες της λίμνης Βόλφγκανγκ (Wolfgangsee), με το περίφημο Πανδοχείο του Άσπρου Αλόγου. Τέλος θα επισκεφθούμε το ειδυλλιακό Χάλστατ, το "μαργαριτάρι της Αυστρίας", αναγνωρισμένο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1997, το οποίο είναι κτισμένο σε μια απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης (Hallstättersee). Αποτελεί έναν από τους παλαιότερους κατοικημένους οικισμούς στην Ευρώπη, με το αλάτι που βρίσκεται στους λόφους πάνω από αυτό να αποτελεί πηγή πλούτου εδώ και αιώνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Σάλτσμπουργκ - Κίτζμπιελ - Λίμνη Ζελ αμ Ζε - Σάλτσμπουργκ

Πρωινή αναχώρηση για μια υπέροχη διαδρομή με προορισμό το διασημότερο χιονοδρομικό κέντρο της Αυστρίας, το Κίτζμπιελ (Kitzbühel). Πρόκειται για ένα αμφιθεατρικά κτισμένο χωριό των Άλπεων με χρωματιστά κουκλόσπιτα τιρολέζικης αρχιτεκτονικής, που ξεπερνά σε γραφικότητα ακόμα και τα ωραιότερα εικονογραφημένα παραμύθια! Και ανάμεσά τους θα βρείτε μικρά πανέμορφα καταστήματα, γεμάτα χριστουγεννιάτικα και όχι μόνο είδη. Συνεχίζουμε για το παραμυθένιο Ζελ αμ Ζεε, που κτίστηκε από μοναχούς του Σάλτσμπουργκ στις όχθες της ομώνυμης πανέμορφης λίμνης. Χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε το υπέροχο αλπικό τοπίο και επιστροφή στο Σάλτσμπουργκ. Διανυκτέρευση.  

 

4η μέρα: Σάλτσμπουργκ - Λιντς - Μαουτχάουζεν - Σάλτσμπουργκ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια από τις πιο γραφικές αυστριακές πόλεις, το Λιντς (Linz). Η "πόλη των τεχνών και των επιστημών" βρίσκεται σε μια ελκυστική τοποθεσία και απλώνεται στις δύο όχθες του Δούναβη. Εδώ η σύγχρονη τέχνη συνυπάρχει με τα χρωματιστά κτίρια του 19ου αιώνα σε ένα μείγμα ιστορίας και μοντερνισμού. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το ιστορικό της κέντρο  με την κεντρική πλατεία (Hauptplatz), που περιβάλλεται από όμορφα μπαρόκ κτίρια, όπως το Δημαρχείο του 17ου αιώνα, ενώ στο κέντρο της βρίσκεται η ύψους 20 μέτρων μαρμάρινη Στήλη Τριάδας (Dreifaltigkeitssäule). Στην κεντρική πλατεία στήνονται την περίοδο των Χριστουγέννων μικρά ξύλινα μαγαζάκια με χριστουγεννιάτικα είδη, πρόχειρο φαγητό (ποικιλίες από λουκάνικα) και ποτό, όπως το Gluhwein - το ζεστό κόκκινο γλυκό κρασί με τα ξυλάκια κανέλας και τα άλλα μπαχάρια. Στη συνέχεια θα δούμε εξωτερικά το επιβλητικό Κάστρο του Λιντς (Linz Schloss), το εξαιρετικό Κέντρο Ars Electronica ή Μουσείο του Μέλλοντος, σχεδιασμένο για να επιδείξει τη φήμη της πόλης ως δυναμικό κέντρο τεχνολογίας, βιομηχανίας και τέχνης, το μουσείο μοντέρνας τέχνης Lentos, την γραφική εκκλησία του Αγίου Μάρτιν (Martinskirche), που είναι κτισμένη πάνω στα ερείπια των ρωμαϊκών τειχών και αποτελεί την παλαιότερη εκκλησία της Αυστρίας που διατηρείται στην αρχική της μορφή (8ου αιώνα), τον παλιό Καθεδρικό ναό, καθώς και τον υπέροχο νέο Μητροπολιτικό ναό, μια τεράστια νεογοτθική βασιλική, που κατασκευάστηκε μεταξύ 1862 και 1924 με πύργο ύψους 135 μέτρων και ένα βιτρό που απεικονίζει την ιστορία της πόλης.

Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μαουτχάουζεν, μια μικρή πόλη της Άνω Αυστρίας, που βρίσκεται 29 χιλιόμετρα ανατολικά του Λιντς και όπου οι Ναζί, μόλις προσάρτησαν την Αυστρία στο Γ’ Ράιχ το 1938, κατασκεύασαν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, συνώνυμο του θανάτου και τόπο μαρτυρίου για περισσότερους από 200.000 κρατούμενους από σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης. Στη διάρκεια της λειτουργίας του (1938-1945), υπολογίζεται ότι εδώ έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 3.700 Έλληνες - εδώ κρατήθηκε και ο θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης (1922-2011) από το 1943 μέχρι τις 5 Μαΐου του 1945, όταν το κολαστήριο απελευθερώθηκε από τις συμμαχικές δυνάμεις. Το 1965 ο Καμπανέλλης έγραψε τέσσερα ποιήματα - "Ο Αντώνης", "Ο Δραπέτης", "Όταν τελειώσει ο πόλεμος" και το τραγούδι μνήμης του Μαουτχάουζεν, το "Άσμα Ασμάτων" - τα οποία μελοποίησε ο φίλος του Μίκης Θεοδωράκης και έγιναν παγκοσμίως γνωστά ως η "Τριλογία του Μαουτχάουζεν" ή η "Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν". Μετά την επίσκεψή μας στο Μαουτχάουζεν και στο στρατόπεδο συγκέντρωσης (εάν είναι ανοιχτό), θα αναχωρήσουμε για το Σάλτσμπουργκ. Διανυκτέρευση.  

 

5η μέρα: Σάλτσμπουργκ, Ελεύθερη μέρα,

Προαιρετική επίσκεψη στο παλάτι Χέλμπρουν και στο Αλατωρυχείο Χαλάιν

Για τη σημερινή ελεύθερη μέρα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το εκπληκτικό μπαρόκ παλάτι/κάστρο Χέλμπρουν (Schloss Hellbrunn) με τα εκπληκτικά σιντριβάνια του (έξοδα ατομικά). Κατασκευάστηκε σε χρόνο-ρεκόρ, στο διάστημα 1612-1615, από τον Μάρκους Σίτικους (Markus Sittikus), πρίγκιπα-αρχιεπίσκοπο του Σάλτσμπουργκ. Η ειδυλλιακή τοποθεσία του στα νότια του Σάλτσμπουργκ ήταν ιδανική: η καθαρή πηγή νερού από το βουνό αποτέλεσε το κεντρικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό του παλατιού, των γύρω χώρων και κυρίως των πέρα από κάθε σύγκριση σιντριβανιών του. Για περισσότερα από 400 χρόνια το παλάτι Χέλμπρουν, το "Φωτεινό Σιντριβάνι", έχει μαγέψει και καταπλήξει τους επισκέπτες του με τους εντυπωσιακούς του χώρους, τις υδατοκίνητες φιγούρες, τις μυστηριώδεις σπηλιές, τα ποικίλα υδραυλικά αξιοθέατα και τα "ύπουλα σιντριβάνια" ("Trick Fountains").

Προετοιμαστείτε για εκπλήξεις! Επιπλέον, τις κρύες χριστουγεννιάτικες μέρες εκεί λαμβάνει χώρα μια από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μία διαδρομή περίπου 10 χιλιομέτρων για το Χαλάιν (Hallein). Άφιξη και επίσκεψη στην γραφική πόλη, που βρίσκεται κοντά στα γερμανικά σύνορα και εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Σάλτσαχ (Salzach). Εδώ έζησε και ο Φραντς Γκρούμπερ (Franz Gruber), ο συνθέτης της "Άγιας Νύχτας" (1818), ένα από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στον κόσμο - στην πόλη υπάρχει μάλιστα και μουσείο της "Άγιας Νύχτας". Κοντά βρίσκεται και το ομώνυμο αλατωρυχείο, το οποίο λειτουργεί για περισσότερα από 2.500 χρόνια. Σήμερα έχει πλέον αξιοποιηθεί τουριστικά και μπορεί κανείς να επισκεφθεί (προαιρετικά) τις υπόγειες στοές του. Επιστροφή στο Σάλτσμπουργκ. Διανυκτέρευση.  

 

6η μέρα: Σάλτσμπουργκ -  Βάτενς/Μουσείο Σβαρόφσκι - Ίννσμπρουκ - Σάλτσμπουργκ

Πρωινή αναχώρηση για το Βάτενς (Wattens), όπου θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό στο είδος του μουσείο Σβαρόφσκι - ένα ταξίδι στον μαγικό, θαυμαστό, παραμυθένιο κόσμο των κρυστάλλων Σβαρόφσκι (Swarovski). Θα περιηγηθούμε στους λαμπερούς διαδρόμους και στις "Αίθουσες των Θαυμάτων", σε έναν χώρο που συνδυάζει δημιουργικότητα, καινοτομία, τέχνη και διασκέδαση! Και φυσικά, ο Κρυστάλλινος Κόσμος διαθέτει έναν τεράστιο χώρο για το κατάστημά του, όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει κάποιες από τις μοναδικές δημιουργίες του οίκου Σβαρόφσκι. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το κουκλίστικο Ίννσμπρουκ, τη "γέφυρα του ποταμού Ινν", (brücke: γέφυρα), την πρωτεύουσα του Αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Τιρόλο, όπου κατά την απογευματινή μας περιήγηση θα δούμε τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια της πόλης, τις πλατείες, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζιενστράσε (Μαρίας Θηρεσίας), την Χρυσή Στέγη, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ (εξωτερικά), την Αψίδα του Θριάμβου κ.ά. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο Σάλτσμπουργκ. Διανυκτέρευση.  

 

7η μέρα: Σάλτσμπουργκ - Μόναχο, Περιήγηση - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για το Μόναχο. Άφιξη και περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το ρολόι του επιβλητικού Δημαρχείου με τις 32 πολύχρωμες φιγούρες να κινούνται υπό τους ήχους 43 καμπανών δύο φορές ημερησίως, γιορτάζοντας τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου. Χρόνος ελεύθερος για …shopping therapy στα πολυτελή καταστήματα ή για να επισκεφθείτε κάποια από τα παγκοσμίου φήμης μουσεία και πινακοθήκες της πόλης (ανάλογα με την ώρα πτήσης και εάν είναι ανοιχτά), όπως την Παλιά Πινακοθήκη (Alte Pinakotek) με αριστουργήματα της αναγέννησης, την Νέα Πινακοθήκη (Neue Pinakothek) και το Deutches Museum, που καλύπτει κάθε είδος επιστήμης, τεχνολογίας και αεροναυπηγικής σε 55 διαφορετικές αίθουσες. Εναλλακτικά, επισκεφθείτε το μουσείο της BMW και το Ολυμπιακό Πάρκο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Αναχωρήσεις: 24, 31 Δεκεμβρίου    ~    7 μέρες

  Τιμή κατ΄ άτομο

24/12

31/12

Δίκλινο

795

865

3ο άτομο έως 12 ετών

495

555

Μονόκλινο

1045

1115

                                                                    Έως 12 άτοκες δόσεις

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων: € 350

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΑΧΟ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

 

Οι πτήσεις μας για όλες τις αναχωρήσεις

 1η μέρα

Α3  802

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ

08:30 - 10:10

 7η μέρα

Α3  807

ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ

18:25 - 21:55

 

  • Έξι διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο EUROPA SALZBURG 4* sup ή παρόμοιο
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Ξενάγηση στην πόλη του Σάλτσμπουργκ με επίσημο ξεναγό  
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Κόστος προαιρετικής εκδρομής στο παλάτι Χέλμπρουν
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, ανάκτορα και λοιπά αξιοθέατα
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ποτά/αναψυκτικά κλπ.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.