Skip to main content

Βιέννη 27 & 28 Οκτωβρίου 2022! από 395€

Δάση Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν, (Σάλτσμπουργκ, Μπρατισλάβα)

 Αναχωρήσεις: 27, 28 Οκτωβρίου   ~   4 μέρες  

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας, η Βιέννη, σαγηνεύει κάθε επισκέπτη!

Αυτοκρατορικό μεγαλείο, μπαρόκ αρχιτεκτονική, συλλογές εκπληκτικών έργων τέχνης, βόλτες με φιάκερ, ρομαντικά δείπνα στο φως των κεριών…

Ελάτε να δούμε τα επιβλητικά παλάτια, τις εκκλησίες, τα μνημεία, τα πάρκα,

να ακούσουμε τις γνώριμες μελωδίες του Μότσαρτ, του Σούμπερτ και του Στράους στις όχθες του Γαλάζιου Δούναβη,

να επισκεφθούμε τα φημισμένα καφέ με "άρωμα" ιστορίας.

Και ακόμα, να επισκεφθούμε τα χιλιοτραγουδισμένα Βιεννέζικα Δάση, το Μάγιερλινγκ,

 την κοσμική λουτρόπολη Μπάντεν και, αν θέλετε, να φθάσουμε μέχρι το περίφημο "Κάστρο του Αλατιού", το πανέμορφο Σάλτσμπουργκ ή και στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα, την "μικρή Βιέννη"!

1η μέρα: Αθήνα - Βιέννη, Ξενάγηση πόλης , Ανάκτορα Σενμπρούν

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βιέννη με AUSTRIAN. Άφιξη και περιήγηση στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περίφημη κρατική Όπερα της Βιέννης, το γοτθικού ρυθμού Δημαρχείο, το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Φοτίφκιρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ (Hofburg), τον γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου κ.ά. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στα ανάκτορα Σενμπρούν (Schönbrunn), όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα διαμερίσματα στα οποία ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια των Αψβούργων και να περπατήσετε στους διάσημους κήπους του. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL VIENNA 5* (www.ihg.com) ή στο LIDNER AM BELVEDER 4* sup.(www.lidner.de) ή στο ROOMZ VIENNA PRATER 4* sup. (www.roomz-hotels.com). Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Βιέννη, Ελεύθερη μέρα

Προαιρετικά: Ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ

Για τη σημερινή ελεύθερη μέρα σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή (έξοδα ατομικά) στην γενέτειρα του Μότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ, που αποτέλεσε σκηνικό της θρυλικής ταινίας "Η Μελωδία της Ευτυχίας". Το όνομα Σάλτσμπουργκ σημαίνει "Κάστρο του Αλατιού", καθώς, κατά τη ρωμαϊκή εποχή, η οικονομική του δύναμη στηρίχθηκε στον "λευκό χρυσό", δηλαδή το ορυκτό αλάτι. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην παραμυθένια αυτή πόλη με την ξεχωριστή ομορφιά και ιστορία, θα δούμε το παλάτι Μίραμπελ (Mirabell, εξωτερικά) με τους εκπληκτικά διαμορφωμένους κήπους του, ενώ, αφού διασχίσουμε το ποτάμι Σάλτσαχ (Salzach) από τη γέφυρα Μάκαρτστεγκ, θα φθάσουμε στην Γκετράιντεγκασσε (Getreidegasse), τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της έξοχα διατηρημένης παλιάς πόλης (Altstadt) με τα στενά δρομάκια, τα όμορφα κτίρια, τους ναούς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοενσάλτσμπουργκ (Hohensalzburg) στην κορυφή του λόφου. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791), το οποίο σήμερα αποτελεί το ομώνυμο Μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Επιστροφή στη Βιέννη αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση. 

3η μέρα: Βιέννη, Ελεύθερη μέρα, Προαιρετική εκδρομή στην Μπρατισλάβα

Για τη σημερινή ελεύθερη μέρα σας προτείνουμε μια εκδρομή σε μία από τις νεότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, αυτή της Σλοβακίας. Η Μπρατισλάβα ή η "μικρή Βιέννη", όπως συχνά αποκαλείται, είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Δούναβη, με το υγρό στοιχείο να προσθέτει μια ακόμα πινελιά στη φυσική ομορφιά της. Η γνωριμία μας με την πόλη θα ξεκινήσει από το κάστρο της, που βρίσκεται πάνω σε έναν απότομο λόφο, από όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς τον ποταμό και την παλιά πόλη. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο υπέροχα συντηρημένο ιστορικό της κέντρο με πλήθος από μπαρόκ κτίρια και παλάτια, εντυπωσιακά δείγματα της εποχής των Αψβούργων. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον γοτθικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου του 15ου αιώνα, το παλαιό Δημαρχείο, το μέγαρο του Αρχιεπισκόπου, αλλά και το "UFO", ένα περίεργο κτίριο που μοιάζει με διαστημική πλατφόρμα και κοσμεί μια από τις γέφυρες της πόλης με πρωτότυπο τρόπο. Επιστροφή στη Βιέννη. Διανυκτέρευση. 

 

4η μέρα: Βιέννη, Εκδρομή στα Δάση Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν - Αθήνα

Σήμερα μας περιμένουν τα χιλιοτραγουδισμένα Βιεννέζικα Δάση. Μεταξύ άλλων θα δούμε το πύργο των Λιχτενστάιν, της γνωστής οικογένειας που διοικεί το πριγκηπάτο μεταξύ Αυστρίας και Ελβετίας, το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, την περιοχή του Μάγιερλινγκ, γνωστή από το τραγικό ειδύλλιο του διαδόχου της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας Ροδόλφου, μοναχογιού του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ Α' και της αυτοκράτειρας Σίσυ, με την 17χρονη βαρόνη Μαρία Βετσέρα. Η καταπράσινη διαδρομή μας θα μας οδηγήσει στην ιστορική λουτρόπολη Μπάντεν, γνωστή για τις ιαματικές της πηγές και τον κοσμοπολίτικο αέρα της. Ακολουθώντας τον δρόμο ανάμεσα από τους αμπελώνες της Βιέννης, θα κατευθυνθούμε το απόγευμα στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Αθήνα.

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Αναχωρήσεις: 27, 28 Οκτωβρίου   ~   4 μέρες  

Τιμή κατ΄ άτομο

ROOMZ VIENNA PRATER 4* sup

 

Δίκλινο

395

3ο άτομο έως 12 ετών

295

3ο, 4ο άτομο έως 12 ετών σε family room

355

Μονόκλινο

525

Τιμή κατ΄ άτομο

LIDNER AM BELVEDER 4* sup

 

Δίκλινο

445

3ο άτομο έως 12 ετών

345

Μονόκλινο

595

Τιμή κατ΄ άτομο

INTERCONTINENTAL VIENNA 5*

 

Δίκλινο

545

3ο άτομο έως 12 ετών

395

Μονόκλινο

745

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΑΘΗΝΑ με AUSTRIAΝ

Οι πτήσεις μας με

AUSTRIAN AIRLINES

1η μέρα

OS  804

ΑΘΗΝΑ -  ΒΙΕΝΝΗ

06:40 - 07:55

4η μέρα

OS  803

ΒΙΕΝΝΗ - ΑΘΗΝΑ

22:05 - 01:10

  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* sup. ή 5* της επιλογής σας
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές από το αεροδρόμιο της Βιέννης στο ξενοδοχείο και αντίστροφα
  • Ξενάγηση στην πόλη της Βιέννης και τα Ανάκτορα Σενμπρούν
  • Εκδρομή στα Δάση Βιέννης, Μάγιερλιγκ, Μπάντεν
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 270
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Προτάσεις για τον ελεύθερο χρόνο σας στην Βιέννη

Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης

(Kunsthistorisches Museum)

Ένα πολυτελές παλάτι στεγάζει τη συλλογή που επί αιώνες συγκέντρωναν οι Αψβούργοι. Πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη πινακοθήκη παγκοσμίως. Διαθέτει πλούσιες συλλογές αιγυπτιακών, ελληνικών και ρωμαϊκών αντικειμένων. Τα περισσότερα ευρωπαϊκά γλυπτά, διακοσμητικά αντικείμενα και έργα ζωγραφικής χρονολογούνται από τον 15ο έως τον 18ο αιώνα και αντικατοπτρίζουν το γούστο των Αψβούργων ιδιοκτητών τους. Υπάρχουν επίσης σημαντικές συλλογές βενετσιάνικης και φλαμανδικής ζωγραφικής του 17ου αιώνα, καθώς και παλαιότερα έργα ολλανδών και Γερμανών ζωγράφων.

Στάση Tram: Volkstheater

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

(Naturhistorisches Museum)

Φιλοξενεί μια από τις πλουσιότερες συλλογές στο είδος της παγκοσμίως. Πολλά από τα εκθέματα ανήκαν στον σύζυγο της Μαρίας Θηρεσίας, τον Φραγκίσκο Στέφανο της Λωρένης. Η μόνιμη έκθεση καταλαμβάνει δύο ορόφους και αποτελείται από αρχαιολογικά ευρήματα, ανακατασκευασμένους σκελετούς εξαφανισμένων ζώων και μια από τις μεγαλύτερες συλλογές πολύτιμων λίθων στον κόσμο.

Στάση Tram: Volkstheater

Μουσείο Λέοπολντ (Leopold Museum)

Μέσα στη συνοικία των μουσείων, το κομψό λευκό Leopold Museum μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μεγαλύτερη συλλογή έργων στον κόσμο του εξπρεσιονιστή Egon Schiele, καθώς και για σημαντικά έργα των Gustav Klimt, Oskar Kokoschka και άλλων μεγάλων Αυστριακών καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα. Tip: Τα πανοραμικά παράθυρα  του μουσείου προσφέρουν υπέροχη θέα στο κέντρο της Βιέννης και στο παλάτι Χόφμπουργκ.

Στάση Tram: Volkstheater/

Στάση μετρό Museumsquartier (γραμμή U2)                                                    

Σπίτι της Μουσικής

Τo πρώτο μουσείο του είδους του στη χώρα. Μέσα σε ένα παλάτι των αρχών του 19ου αιώνα, μια σειρά από διαδραστικές και πολυμεσικές παρουσιάσεις εισάγουν τον επισκέπτη στον κόσμο της μουσικής και των μουσικών οργάνων από την πρώτη χρήση τους από τον άνθρωπο έως τη σημερινή εποχή.

Μουσείο Τεχνολογίας (Technisches Museum Wien)

Αν είστε λάτρεις της τεχνολογίας, εδώ θα περάσετε πολύ ωραία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις αισθήσεις και τη φαντασία σας για να γνωρίσετε τα στάδια της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου από την αρχή της έως τα τελευταία επιτεύγματα. Τα εκθέματα παρουσιάζουν την ανάπτυξη της βαριάς βιομηχανίας, την παραγωγή ενέργειας, τις μεταφορές, την επικοινωνία, τα μουσικά όργανα, τους υπολογιστές και πολλά άλλα.

Πρόσβαση: τραμ Νο 60 από τον Westbahnhof

Σενμπρούν (Schloss Schönbrunn)

Το υπέροχο θερινό ανάκτορο των Αψβούργων εντυπωσιάζει με τις επίσημες αίθουσές του και υπέροχους κήπους του. Υπήρξε τόπος αυτοκρατορικών γεννήσεων, υπογραφής συνθηκών, ιστορικών συναντήσεων, θρυλικών παραστάσεων κ.ά. Εδώ κατοίκησαν κάποτε μεταξύ άλλων η Μαρία Θηρεσία, ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ και η αυτοκράτειρα Σίσυ. Σήμερα, λόγω της ιστορικής του σημασίας, της μοναδικής του διάταξης και της υπέροχης επίπλωσής του, το παλάτι αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

Στάση Μετρό: Schönbrunn (U1/U4).

Μπελβεντέρε (Belvedere)

 

Το Belvedere δεν είναι μόνο ένα υπέροχο μπαρόκ παλάτι, αλλά στεγάζει και μία από τις πιο πολύτιμες συλλογές τέχνης της Αυστρίας - με έργα του Γκούσταβ Κλιμ (ανάμεσα στα οποία και το περίφημο "Φιλί"), του Έγκον Σίλε και του Όσκαρ Κόκοσκα. Τα Κάτω Ανάκτορο είναι λιγότερο εντυπωσιακό και φιλοξενεί το Μουσείο Τέχνης Μπαρόκ. Εδώ στεγάζονται πίνακες  και αγάλματα των Βιεννέζων καλλιτεχνών του 17ου και 18ου αιώνα. Για να επισκεφθείτε το Άνω Ανάκτορο θα ήταν καλό να προαγοράσετε τα εισιτήριά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του μουσείου, προκειμένου να αποφύγετε τον μεγάλο χρόνο αναμονής.

Τραμ D (Άνω Belvedere); 71 (Κάτω Belvedere)

Αλμπερτίνα (Albertina)

Το μουσείο αυτό στεγάζεται στο πρώην ανάκτορο του δούκα Αλβέρτου των Σάξεν-Τέσεν και της συζύγου του αρχιδούκισσας Μαρίας Χριστίνας, αγαπημένης κόρης της Μαρίας Θηρεσίας. Είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο και στην μόνιμη συλλογή του φιλοξενεί την μεγαλύτερη συλλογή γραφικών τεχνών στον κόσμο, με έργα των Monet, Πικάσο, Van Gogh, Renoir, Degas και πολλά άλλα. Επίσης φιλοξενεί διάφορες προσωρινές εκθέσεις.

Στάση Τραμ: Karlsplatz/

Στάση Μετρό: Albertina

Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας (Heeresgeschichtliches Μuseum)

Το Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας στεγάζεται στο πρώην κεντρικό οπλοστάσιο των Αψβούργων και διαθέτει μια εκπληκτική συλλογή με αντικείμενα από τα 400 χρόνια ένοπλων συγκρούσεων που διαμόρφωσαν την  ιστορία της Βιέννης, π.χ. μια οθωμανική σκηνή του 17ου αιώνα (αντίγραφο από την τουρκική πολιορκία το 1683), λαμπερές στρατιωτικές στολές από την εποχή του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ, το αυτοκίνητο του Φραγκίσκου-Φερδινάνδου - αρχιδούκα της Αυστρίας και διαδόχου της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας - που δολοφονήθηκε το 1914 (γεγονός που πυροδότησε τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο) κ.ά.

Μετρό: U1 Südtirolerplatz / U3 Schlachthausgasse/

Τραμ: 18, D και 0

Πράτερ (Prater)

Το Prater είναι ένα δημοφιλές δημόσιο πάρκο πρασίνου και αναψυχής, το οποίο φιλοξενεί ένα από τα παλαιότερα λούνα παρκ του κόσμου. Η ύψους 65 μέτρων ρόδα του 1897 είναι η παλαιότερη στον κόσμο και αποτελεί ένα από τα σύμβολα της Βιέννης.

Μετρό: στάση Praterstern (γραμμές U1 και U2) / Τραμ: Praterstern (γραμμές 5 και O)