Skip to main content

ΠΑΣΧΑ ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΣΟΦΙΑ 4ΜΕΡΕΣ

 

ΠΑΣΧΑ ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ ΣΟΦΙΑ

03-06/05 4 ΜΕΡΕΣ

 

Πάνω ψηλά στις πλαγιές του βουνού Ρίλα, πνιγμένο στα πεύκα και στα έλατα,

απλώνεται το μεγαλύτερο ορεινό θέρετρο της Βουλγαρίας.

Στη κορυφή Μουσάλα στα 2925 μ. υψόμετρο ρίξτε το βλέμμα σας τριγύρω

κι αγναντέψτε τα Βαλκάνια απ΄ άκρη σ΄ άκρη.

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

Αναχώρηση για Λαμία, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στα σύνορα του Προμαχώνα. Διέλευση συνόρων. Σύντομη στάση για καφέ στα FreeShop. Θα συνεχίζουμε το ταξίδι μας συντροφιά με τον ποταμό Στρούμα. Θα περάσουμε τα στενά της Κρέσνας, το Σιμιτλί, το Μπλαγκόεβγκραντ, και αφήνοντας πίσω μας τη Ντούμπνιτσα, θα πάρουμε το δρόμο για το Σάμοκοβ και το Μπόροβετς. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ παρακολούθηση του Επιτάφιου.

2η μέρα: ΣΟΦΙΑ

Ημερήσια εκδρομή στη Σόφια. Ακολουθώντας μία πανέμορφη διαδρομή παρέα με το ποτάμι Ίσκαρ, θα συναντήσουμε την ομώνυμη τεχνητή λίμνη και λίγο πριν τη Σόφια την επίσης τεχνιτή λίμνη Παντσαρέβο, ονομαστή για τους κωπηλατικούς της αγώνες. Άφιξη, ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο και επίσκεψη στη εκκλησία του Αλέξανδρου Νέφσκυ. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά . Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Μπόροβετς. Απόγευμα ελεύθερο. Χαλαρώστε στα spa του ξενοδοχείου. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης στην εκκλησία στη μητρόπολη του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια Αναστάσιμο δείπνο (προαιρετικό).

3η μέρα: ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

Μέρα ελεύθερη. Τα χρώματα και οι μυρωδιές της άνοιξης, τα κελαϊδίσματα των πουλιών και οι ήχοι του δάσους δημιουργούν ευφορία. Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια βόλτα στο δάσος και απολαύστε τη γαλήνη της φύσης ή απολαύστε τις ανέσεις του ξενοδοχείου σας. Μόνο μη ξεχάσετε το πασχαλινό μας γεύμα (προαιρετικό). Ειδικά στο Euphoriaπου οι ιδιοκτήτες είναι Έλληνες, ετοιμάζουνε λέει πασχαλινό γλέντι ελληνοπρεπές. Καλό Πάσχα! Το απόγευμα φυσικά ελεύθερο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση.

4η μέρα: ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ- ΡΙΛΑ - ΜΕΛΝΙΚ

Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το χιλιόχρονο μοναστήρι του Ρίλα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως τον μεσαιωνικό πύργο του Χρέλου, ξυλόγλυπτα και τοιχογραφίες στην εκκλησία της Αναλήψεως και στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης, παλιές εικόνες καθώς και τους κοινόχρηστους χώρους των μοναχών. Σύντομος χρόνος ελεύθερος. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για να επισκεφθούμε το φημισμένο για τα κρασιά του, Μελνικ. Θα ανηφορήσουμε το φαράγγι με το πλακόστρωτο, τα άσπρα σπίτια και τα παλαιά αρχοντικά. Αν ο χρόνος μας το επιτρέπει θα επισκεφθούμε τις υπόγειες κάβες στο αρχοντικό του Κορδόπουλου, που έχει μετατραπεί σήμερα σε Λαογραφικό Μουσείο. Όλη η περιοχή φημίζεται για το κόκκινο κρασί που παράγει, αλλά και που πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις την καλή ποιότητα, αυτή που οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου κάποτε απολάμβαναν. Μετά το προαιρετικό γεύμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. Άφιξη αργά το βράδυ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΤΙΜΕΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΕΝΗΛ

ΠΑΙΔΙ

3o ΑΤΟΜ

ΔΙΑΦ. ΜΟΝ.

RILA 4*

179

129

140

24

Πρωινό σε μπουφέ&Πασχαλινό

SAMOKOV 4*

220

149

185

-

All inclusive με Πασχαλινό

 

Περιλαμβάνει: Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν, διαμονή και διατροφή στα αναφερόμενα ξενοδοχεία, έμπειρος συνοδός/συντονιστής της εκδρομής, τοπικές εκδρομές και ξεναγήσεις, τοπικός ξεναγός, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει: Επιπλέον γεύματα και ποτά, διασκεδάσεις και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.