Skip to main content

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΠΑΝΣΚΟ - ΠΙΡΙΝ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΠΑΝΣΚΟ-ΠΙΡΙΝ

ΣΟΦΙΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΛΗ-ΡΙΛΑ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

03-06/05 4 μέρες

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ-ΜΠΑΝΣΚΟ

Αναχώρηση το πρωί στις 07:00 από Αθήνα . Με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στα σύνορα του Προμαχώνα. Διέλευση Ελληνικών & Βουλγάρικων συνόρων. Θα περάσουμε έξω από το Σαντάνσκι και αφού διασχίσουμε τα στενά της Κρέσνας θα βρεθούμε στο Σιμιτλί όπου θα αφήσουμε την εθνική οδό για να διανύσουμε τα τελευταία 42 χλμ στην κοιλάδα του μικρού ποταμού Ελοβίκο. Θα φθάσουμε στα 950 μέτρα υψόμετρο για να βρεθούμε στα πανέμορφο οροπέδιο του Ραζλόγκ. Άφιξη στο Μπάνσκο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη βόλτα στο χωριό ή χαλάρωση στο spa του ξενοδοχείου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα : ΜΠΑΝΣΚΟ - ΣΟΦΙΑ Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για εκδρομή στη Σόφια. Άφιξη, πανοραμική όσο και πεζή ξενάγηση για να γνωρίσουμε την πόλη και τα ενδιαφέροντα μνημεία της, όπως την εκκλησία του Νέφσκυ και την υπαίθρια αγορά με παλιά αντικείμενα και αντίκες, την Ρώσικη εκκλησία, τα παλιά ανάκτορα και σημερινή πινακοθήκη, το μνημείο των Ρώσων στρατιωτών, το παλιό Πανεπιστήμιο, την Γέφυρα των Αετών και άλλα. Για αγορές η Σόφια προσφέρει καταπληκτικές ευκαιρίες, αν σκεφθεί κανείς τα 5 Μall. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Μπάνσκο. Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης ακολουθίας και δείπνο στο ξενοδοχείο με μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση

 

3η ημέρα : ΜΠΑΝΣΚΟ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ

Πρωινό. Θα ανηφορήσουμε στον εθνικό δρυμό μέχρι το πλάτωμα της Σιλιγκάρνικα. Θα επιστρέψουμε οδικά μέχρι τη διασταύρωση με τη γέφυρα του ποταμού Γκλάζνε. Εκεί θα αφήσουμε τον κεντρικό δρόμο για να περιπλανηθούμε για λίγο στα σκιερά μονοπάτια του δάσους. Θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με την ευρύτερη περιοχή του Μπάνσκο. Θα περάσουμε από το χωριό Ντομπρίνιστε, θα συναντήσουμε τον ποταμό Νέστο και συντροφιά μαζί του θα φθάσουμε μέχρι το χωριό Μέστα. Θα επιστρέψουμε προς το χωριό Μπάνια και θα κατευθυνθούμε προς τα λιβάδια του Ντόλνο Ντράγκλιστε και θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα του οροπεδίου, το Ραζλόγκ. Θα επιστρέψουμε στο Μπάνσκο γιατί χωρίς εμάς το πασχαλινό μας γλέντι δεν αρχίζει. Τσιπουράκι, κρασάκι, μεζεδάκια, αρνί φυσικά και ζωντανή μουσική με ντόπιους μουσικούς. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για χαλάρωση στο spa. Καλή χώνεψη. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΠΑΝΣΚΟ - ΡΙΛΑ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΑΘΗΝΑ: Πρωινό και αναχώρηση για το βουνό Ρίλα όπου θα επισκεφτούμε το ιστορικό ομώνυμο μοναστήρι, το χιλιόχρονο Μοναστήρι του Ρίλα. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως τον μεσαιωνικό πύργο του Χρέλου, ξυλόγλυπτα και τοιχογραφίες στην εκκλησία της Αναλήψεως και στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης, παλιές εικόνες καθώς και τους κοινόχρηστους χώρους των μοναχών. Το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα, είναι η μεγαλύτερη και πιο φημισμένη ορθόδοξη μονή στη Βουλγαρία. Το 1976 ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό μνημείο της Βουλγαρίας και το 1983 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αναχώρηση για Αθήνα με στάση στο Σαντάνσκι για μια σύντομη γνωριμία με την Λουτρόπολη. Η πόλη είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς και είναι γνωστή για τα ιαματικά της νερά. Επιστροφή στην Αθήνα αργά τη νύχτα.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΤΙΜΕΣκατ’ άτομο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΕΝΗΛ

ΠΑΙΔΙ

3o ΑΤΟΜ

ΔΙΑΦ. ΜΟΝ.

BANSKO SPA 4*

229

155

199

40

Ημιδιατροφή με Αναστάσιμο και επιπλέον Πασχαλινό γλέντι

REGNUM 4* suites

235

105

199

40

Ημιδιατροφή με Αναστάσιμο και επιπλέον Πασχαλινό γλέντι

PIRIN GOLF HOTEL & SPA 5*

345

215

-

132

Πρωινό, Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γλέντι

Περιλαμβάνουν: Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν, διαμονή και διατροφή στα αναφερόμενα ξενοδοχεία, έμπειρους συνοδούς/συντονιστές του γραφείου, περιηγήσεις και τοπικές εκδρομές, ασφάλεια αστικής ευθύνης και ελεύθερη χρήση των παροχών spa (πισίνα, σάουνα, χαμάμ, τζακούζι, αίθουσα χαλάρωσης, γυμναστήριο].

Δεν περιλαμβάνουν: Επιπλέον γεύματα και ποτά, εισιτήρια τελεφερίκ/λιφτ, προαιρετικές διασκεδάσεις, ειδικά προγράμματα σωματικής ευεξίας όπως διάφορα είδη μασάζ και προγράμματα ομορφιάς.