Skip to main content

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 ΡΟΥΜΑΝΙΑ! από 645€

Η Χώρα της παράδοσης

Αναχωρήσεις: 20 Ιουνίου, 4, 18  Ιουλίου, 1, 8, 15, 22, 29 Αυγούστου, 5 Σεπτεμβρίου

   ~   8 μέρες 

Τρανσυλβανία, Βλαχία, Ρουμανική Μολδαβία

Καρπάθια και Μεσαιωνικές πόλεις, Ζωγραφιστά Μοναστήρια Μπουκοβίνα και Αλατωρυχεία της Τρανσυλβανία

EARLY BOOKING! Για κρατήσεις  Έως 1 μήνα πριν την αναχώρηση

  • Εξαιρετικές απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN - πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και απογευματινή από Βουκουρέστι - ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας
  • Επίσκεψη στην μεσαιωνική ορεινή πόλη-θέρετρο Σινάια της Τρανσυλβανίας
  • Επίσκεψη στο παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του πρώτου βασιλιά της Ρουμανίας
  • Επίσκεψη στο κάστρο Μπραν, τον "Πύργο του Δράκουλα" ή "Κάστρο του Κόμη Δράκουλα"
  • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στο πανέμορφο Μπρασόβ, στην καρδιά της Τρανσυλβανίας
  • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στο ιστορικό Ιάσιο
  • Επισκέψεις σε τρία από τα σημαντικότερα ζωγραφισμένα μοναστήρια της Μπουκοβίνα
  • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στην γραφική πόλη Πιάτρα Νεάμτς
  • Επίσκεψη στην πανέμορφη Σιγκισοάρα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
  • Επίσκεψη στην "πόλη των Ρόδων", την Τίργκου Μούρες
  • Επίσκεψη στο εντυπωσιακό φαράγγι Μπικάζ και την περίφημη την Κόκκινη Λίμνη
  • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στην Κλουζ Ναπόκα
  • Επίσκεψη στο Αλατωρυχείο Τούρντα
  • Επίσκεψη στην Άλμπα Ιούλια, κοντά στην πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Δακίας
  • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στο Σιμπίου, μια από τις γραφικότερες πόλεις της χώρας
  • Τελεφερίκ πάνω από τον καταρράκτη Μπαλέα
  • Διαδρομή στον Τρανσφαγκαρασάν, που θεωρείται ο πιο όμορφος δρόμος στην Ευρώπη
  • Επίσκεψη και δύο διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

 

1η μέρα: Αθήνα - Βουκουρέστι - Σινάια - Παλάτι Πέλες - Κάστρο Μπραν (Πύργος του Δράκουλα) - Μπρασόβ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το πανέμορφο Βουκουρέστι. Φθάνοντας αναχωρήσουμε οδικώς για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχοβα (Prahova), φθάνουμε στην μεσαιωνική ορεινή πόλη-θέρετρο Σινάια (Sinaia), το "μαργαριτάρι των Καρπαθίων", όπως επονομάζεται, χάρη στην πανέμορφη τοποθεσία της και την πλούσια ιστορία της. Αφού επισκεφθούμε το περίφημο παλάτι Πέλες (Peles, 1873-1883), θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του πρώτου βασιλιά της Ρουμανίας, θα συνεχίσουμε για το ορθόδοξο Μοναστήρι που έκτισε το 1695 ο πρίγκιπας Μιχαήλ Καντακουζηνός στο κέντρο της Σινάια, όταν επέστρεψε από προσκύνημα στο Σινά και από το οποίο πήρε το όνομά της η πόλη. Εν συνεχεία θα φθάσουμε στο κάστρο Μπραν (Castelul Bran), γνωστό και ως "Πύργος του Δράκουλα" ή "Κάστρο του Κόμη Δράκουλα", που βρίσκεται στα σύνορα Βλαχίας-Τρανσυλβανίας. Κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Ιρλανδό συγγραφέα Στόκερ, αν και ο ίδιος δεν είχε ποτέ επισκεφθεί την Τρανσυλβανία. Τελικός προορισμός της σημερινής μας μέρας είναι το Μπρασόβ (Brașov), το "μαργαριτάρι των Καρπαθίων", μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Τρανσυλβανίας, μια πόλη μεσαιωνική και συνάμα ζωντανή και δυναμική, με τα Καρπάθια Όρη να την περιβάλουν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μπύρα τοπικής παραγωγής στο κέντρο της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Μπρασόβ, Περιήγηση - Ιάσιο, Περιήγηση

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας περιήγησης  θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη και θα δούμε την γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία (1363-1480), που είναι η μεγαλύτερη της χώρας. Η ονομασία της οφείλεται στο σκούρο χρώμα των τοίχων, αποτέλεσμα μιας πυρκαγιάς το 1689. Θα δούμε επίσης την ελληνική εκκλησία της Αγίας Τριάδας, που ανεγέρθηκε από ομογενείς Έλληνες της περιοχής, το Μέγαρο του Συμβουλίου, την Πύλη της Αικατερίνης και άλλα αξιοθέατα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ιάσιο (Iași), την παλαιότερη πόλη της Ρουμανίας και πρώην πρωτεύουσα της Μολδοβλαχίας. Η πολύχρονη ιστορία της "πόλης των επτά λόφων" είναι εμφανής τόσο στην αρχιτεκτονική του φυσιογνωμία όσο και στην πολιτιστική του κληρονομιά.  Από εδώ ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την Ελληνική Επανάσταση στις 22 Φεβρουαρίου 1821. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της μεταξύ των οποίων την Πλατεία της Ένωσης, το Μέγαρο Πολιτισμού, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο και φυσικά την διακοσμημένη με λευκή πέτρινη δαντέλα εκκλησία των Τριών Ιεραρχών, που έχει εξέχουσα σημασία για τους Έλληνες, καθότι εδώ ο μητροπολίτης Βενιαμίν Κωστάκης ευλόγησε τη  σημαία της Φιλικής Εταιρείας και έδωσε στον πρίγκιπα Αλέξανδρο Υψηλάντη το σπαθί της νίκης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ιάσιο, Ξενάγηση - Ζωγραφισμένα Μοναστήρια της Μπουκοβίνα: Βορονέτς, Μολντοβίτσα, Σουτσεβίτσα - Πιάτρα Νεάμτς

Σήμερα θα επισκεφθούμε τρία από σημαντικότερα ζωγραφισμένα μοναστήρια της ιστορικής περιοχής της Κεντρικής Ευρώπης, της Μπουκοβίνα, στα οποία απεικονίζονται η ιστορία της Βίβλου και η ζωή αγίων της Ορθοδοξίας και τα οποία περιλαμβάνονται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO: το μεσαιωνικό μοναστήρι του Βορονέτς (Mânăstirea Voroneț,1488) ή η "Καπέλα Σιστίνα της Ανατολής", το μοναστήρι της Μολντοβίτσα (Mânăstirea Moldovița, 1532), στον εξωτερικό τοίχο του οποίου απεικονίζεται μία αγιογραφία εμπνευσμένη από τον Ακάθιστο Ύμνο,  και το μοναστήρι Σουτσεβίτσα (Mânăstirea Sucevița, 1581), το τελευταίο και το μεγαλύτερο από τα μοναστήρια της περιοχής. Συνεχίζουμε για μια από τις πιο γραφικές και πιο ζωντανές πόλεις της χώρας, την Πιάτρα Νεάμτς (Piatra Neamț). Πέραν του πανέμορφου φυσικού της περιβάλλοντος, κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη θα δούμε και θα θαυμάσουμε όμορφα κτίρια, ναούς, γκαλερί τέχνης κλπ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Πιάτρα Νεάμτς - Φαράγγι Μπικάζ - Κόκκινη Λίμνη - Σιγκισοάρα - Τίργκου Μούρες - Κλουζ Ναπόκα 

Διασχίζοντας σήμερα το εντυπωσιακό φαράγγι του ποταμού Μπικάζ (Bicaz Gorge), θα ανακαλύψουμε ένα από τα πιο παράξενα φυσικά φαινόμενα της Ρουμανίας: την Κόκκινη Λίμνη (Lacu Roșu). Συνεχίζουμε για την Σιγκισοάρα (Sighișoara), μια πανέμορφη πόλη της Τρανσυλβανίας κτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάρναβα Μάρε, η καλοδιατηρημένη περιφραγμένη παλιά πόλη της οποίας, με τα γραφικά δρομάκια και τα μεσαιωνικά κτίρια, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων τον Πύργο του Ρολογιού, το στολίδι της πόλης, που ορθώνεται περήφανος στην κορυφή του κεντρικού λόφου, την Εκκλησία του Λόφου, το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Δράκουλας δηλαδή ο πρίγκιπας Βλαντ Τσέπες κ.ά. Επόμενος σταθμός μας η Τίργκου Μούρες (Târgu Mureș), η "πόλη των ρόδων", που βρίσκεται στην κατάφυτη κοιλάδα του ποταμού Μούρες και αποτελεί ένα κράμα ρουμανικού και ουγγρικού πολιτισμού. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Πολιτιστικό Μέγαρο, το Παλάτι του Απόλλωνα (1882, νυν Σχολή Καλών Τεχνών), τη Νομαρχία και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ. Συνεχίζουμε για την Κλουζ Ναπόκα (Cluj-Napoca), που βρίσκεται στην καρδιά της Τρανσυλβανίας. Η δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Ρουμανίας αποτελεί ένα από τα κυριότερα βιομηχανικά, πολιτιστικά και πανεπιστημιακά κέντρα της χώρας. Φθάνοντας θα δούμε την πλατεία Ουνίριι (Ένωσης) με τον γοτθικό ναό του πολιούχου της πόλης Αρχαγγέλου Μιχαήλ (14ος αιώνας), το κεντρικό πάρκο, το Εθνικό Θέατρο, την Όπερα και την πλατεία του Μουσείου με τα δίδυμα παλάτια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Κλουζ Ναπόκα - Αλατωρυχείο Τούρντα - Άλμπα Ιούλια - Σιμπίου

Πρωινή αναχώρηση για το Αλατωρυχείο Τούρντα (Salina Turda), που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες - κατατάσσεται στους 22 κορυφαίους θεαματικούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Θα κατέβουμε περίπου 120 μέτρα κάτω από τη γη, αλλά το θέαμα θα μας αποζημιώσει. Θα γνωρίσουμε την ιστορία του ορυχείου και θα δούμε τα ειδικά μηχανήματα εξόρυξης, φωτογραφίες και ειδικούς φωτισμούς. Επιπλέον, σε περίπου 50 μέτρα βάθος, υπάρχουν γήπεδα μίνι γκολφ, μπάσκετ, αμφιθέατρο, αίθουσα μπόουλινγκ, μπιλιάρδου και πινγκ πονγκ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Άλμπα Ιούλια (Alba Iulia), που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Δακίας, το Απουλούλ, για την οποία αναφέρθηκε στο έργο του και ο Πτολεμαίος. Εδώ, θα θαυμάσουμε το φρούριο Άλμπα Καρολίνα, το μεγαλύτερο της χώρας, το οποίο έχει σχήμα αστεριού με επτά προμαχώνες και βρίσκεται πάνω στα ερείπια ενός ρωμαϊκού στρατοπέδου (castrum). Σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Τζιοβάνι Μοράντο Βισκόντι στις αρχές του 18ου αιώνα, βάσει του συστήματος οχυρώσεων του Γάλλου μηχανικού Βωμπάν. Συνεχίζουμε για την μεσαιωνική πόλη-κόσμημα Σιμπίου (Sibiu) με ιστορία εννέα αιώνων και πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά. Σήμερα είναι μία από τις πιο μοντέρνες και ανεπτυγμένες πόλεις της Ρουμανίας. Το 2008 η παλιά πόλη του Σιμπίου κατετάγη από το Forbes ως το "8ο πιο ειδυλλιακό μέρος της Ευρώπης να ζει κανείς". Η μεσαιωνική πόλη χωρίζεται σε δύο οικιστικές ενότητες, την Άνω και την Κάτω πόλη. Φθάνοντας θα περπατήσουμε στις τρεις κεντρικές πλατείες - Μεγάλη, Μικρή και πλατεία Χουγιέτ - και θα θαυμάσουμε την Ορθόδοξη Μητρόπολη, τον Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό ναό, την Ευαγγελική Εκκλησία, τη Γέφυρα των Ψευτών και το παλιό Δημαρχείο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Σιμπίου - Λίμνη και Καταρράκτης Μπούλεα - Τρανσφαγκαρασάν - Βουκουρέστι

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια υπέροχη διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε το υπέροχο τοπίο του καταρράκτη Μπούλεα (Bâlea) και της ομώνυμης μοναδικής ομορφιάς παγετωνικής λίμνης, που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 2.000 μέτρων στα όρη Φαγκάρας (τελεφερίκ). Ο Τρανσφαγκαρασάν, "το πέρασμα από τα βουνά Φαγκάρας" (Transfăgărășan) ή DN7C, θεωρείται ο πιο όμορφος δρόμος στην Ευρώπη: μία φιδίσια διαδρομή 90 χιλιομέτρων μέσα από τα νότια Καρπάθια. Μετά τις επιλεγμένες μας στάσεις θα φθάσουμε στο Βουκουρέστι, το άλλοτε "Μικρό Παρίσι" ή "το Παρίσι" της Ανατολικής Ευρώπης", με τις δεντροφυτεμένες λεωφόρους και τα κομψά κτίρια της μπελ επόκ. Κτισμένο στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, στις όχθες του ποταμού Ντουμπόβιτσα, το Βουκουρέστι είναι η πρωτεύουσα και το οικονομικο-πολιτικό κέντρο της χώρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στο φωταγωγημένο Βουκουρέστι. Η πεζοδρομημένη παλιά πόλη (Centru Vechi ή Lipscani) είναι η πιο ζωντανή περιοχή της πρωτεύουσας, με καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, παμπ και μπιραρίες. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Βουκουρέστι, Ξενάγηση

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, μεταξύ των οποίων το "Παλάτι της Άνοιξης"/Casa Ceaușescu - το μέγαρο με τα υπερπολυτελή δωμάτια στο οποίο διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου για ένα τέταρτο του αιώνα (1965-1989). Θα συνεχίσουμε με το μοναδικό στο είδος του Μουσείο του Χωριού (Muzeul Satului), ένα υπαίθριο εθνογραφικό μουσείο στο πάρκο Ερεστράου (Herastrau), όπου στα περίπου 300 κτίρια - ξύλινα σπίτια, στάβλοι, εκκλησίες, πανδοχεία, μύλοι κλπ. - βλέπει κανείς την αρχιτεκτονική από όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας. Θα δούμε επίσης το Ατενέουλ (Ateneul Român), το πιο φημισμένο Μέγαρο Μουσικής της Ρουμανίας, την Piața Revoluției/Πλατεία της Επανάστασης (ενάντια στο καθεστώς Τσαουσέσκου), το Μνημείο της Αναγέννησης, την Αψίδα του Θριάμβου (αντίγραφο της αντίστοιχης στο Παρίσι), το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία, την στρατιωτική Ακαδημία κ.ά. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με την ιστορική Μονή-Εκκλησία Σταυροπόλεως - ένα αρχιτεκτονικό στολίδι της πόλης, που θεμελιώθηκε το 1724, επί των ημερών του Νικόλαου Μαυροκορδάτου, ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας, από τον Ηπειρώτη Ιωαννίκιο Στρατονικέα. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στην οδό Καλέα Βικτοριέι (Calea Victoriei) - έναν από τους παλιότερους δρόμους της πόλης, το πρώτο τμήμα του οποίου φιλοξενεί ιστορικά κτίρια και ακριβά μαγαζιά, ενώ στα δρομάκια που οδηγούν στο νότιο τμήμα του θα ανακαλύψετε μικρά εστιατόρια και χαριτωμένες καφετέριες, όπου αξίζει να δοκιμάσετε το γλυκό παπανάτς, ένα είδος ρουμανικού λουκουμά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Βουκουρέστι, Παλάτι του Κοινοβουλίου - Αθήνα

Πρωινή ξενάγηση στο Palatul Parlamentului - πρώην "Σπίτι του Λαού" και νυν μέγαρο του Κοινοβουλίου (το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, κτισμένο από τον Τσαουσέσκου τη δεκαετία του 1980), στο οποίο στεγάζεται επίσης το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα συνεδριακά κέντρα στον κόσμο. Χρόνος ελεύθερος για έναν ακόμη περίπατο στο κέντρο της πόλης και στην πλούσια αγορά της. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Αναχωρήσεις: 20 Ιουνίου, 4, 18  Ιουλίου, 1, 8, 15, 22, 29 Αυγούστου, 5 Σεπτεμβρίου   ~   8 μέρες  

Τιμή κατ΄ άτομο

 

Για κρατήσεις

Έως 1 μήνα πριν την αναχώρηση

 

Δίκλινο

645

695

3ο άτομο έως 12 ετών

545

595

Μονόκλινο

895

945

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ με AEGEAN

Οι πτήσεις μας για όλες τις αναχωρήσεις

1η μέρα

Α3 960

ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

08:15 - 09:50

8η μέρα

Α3 963

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ

21:30 - 23:05

  • Επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή ~ Μπουφέ πρόγευμα και ένα δείπνο καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check point, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 250
  • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ