Skip to main content

ΜΑΪΟΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022 ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ! από 795€

ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ ΜΟΛΔΑΒΙΑ

7 ΗΜΕΡΕΣ

13/5 | 17/6 | 15/7 | 19/8 | 3/9/2022

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ημέρα 1η: Aθήνα/Θεσσαλονίκη – Βουκουρέστι

Αεροπορική πτήση για το Βουκουρέστι, την αρχοντική πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το "Παρίσι των Βαλκανίων", κέντρο ελληνισμού τον καιρό της τουρκοκρατίας. Άφιξη και απευθείας ξενάγηση στα ωραιότερα αξιοθέατα της πόλης που έχει ονομαστεί το Παρίσι των Βαλκανίων για την αρχιτεκτονική της, τα πάρκα και τις φαρδιές λεωφόρους. Στην ξενάγησή μας μεταξύ άλλων θα δούμε τη Λεωφόρο της Νίκης, τον ναό Σταυρουπόλεως, τα Παλιά Ανάκτορα, την Αψίδα του Θριάμβου και το τελευταίο "απόκτημα", πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο "Σπίτι του Λαού”. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια απογευματινή βόλτα στη παλιά πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Βουκουρέστι - Πρετζμέρ - Μπιερτάν - Πιάτρα Νέαμτς

Αναχώρηση για το Πρετζμέρ για να επισκεφθούμε την ομώνυμη Κάστρο-εκκλησία, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς προστατευόμενο από την Unesco. Η ανέγερση της Εκκλησίας και του Κάστρου που την προστατεύει ξεκίνησε το 1212 και ολοκληρώθηκε το 1225 από Τεύτονες Ιππότες. Επόμενη στάση στο γραφικό χωριό Μπιερτάν που η οχυρωμένη Σαξονική εκκλησία του, χτισμένη κατά την διάρκεια του 15ου αιώνα που είναι και από τις αρχαιότερες στη Τρανσυλβανία, περιλαμβάνεται στο κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Συνεχίζουμε με προορισμό την γεωγραφική περιοχή της Μολδαβίας και την πόλη Πιάτρα Νέαμτς. Άφιξη στην γραφική Πιάτρα Νέαμτς, χτισμένη σε προνομιακή θέση στους πρόποδες των Ανατολικών Καρπαθίων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Πιάτρα Νέαμτς (Βορονέτς, Σουσεβίτσα, Μολντοβίτα)

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στην «Γη των Θαυμάτων», την Μπουκοβίνα και τα ζωγραφιστά μοναστήρια της που αποτελούν Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Θα ξεκινήσουμε με το Μοναστήρι Βορονέτς, “Η Καπέλα Σιξτίνα της Ανατολής” όπως το αποκαλούν εξαιτίας των υπέροχων ζωγραφισμένων αγιογραφιών που το κοσμούν. Το μοναδικό μπλε χρώμα που χρησιμοποιήθηκε εδώ περιλαμβάνεται στους καταλόγους χρωμάτων ως “μπλε του Βορονέτς”. Επόμενος σταθμός το Μοναστήρι Μολντοβίτα που χαρακτηρίζεται από την πραγματικά μνημειώδη τοιχογραφία με θέμα την Πολιορκία της Κωνσταντινούπολης από τους Πέρσες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα τοπικό μουσείο όπου θα γνωρίσουμε μια παλιά Ρουμάνικη παράδοση, τα ζωγραφιστά αυγά. Τελευταία μας επίσκεψη θα είναι το Μοναστήρι Σουτσεβίτσα, το μεγαλύτερο από όλα τα μοναστήρια της περιοχής. Στις τοιχογραφίες του απεικονίζονται οι Έλληνες φιλόσοφοι, μεταξύ των οποίων κεντρική θέση έχουν ο Σοφοκλής και ο Πλάτωνας. Επιστροφή στη Πιάτρα Νέαμτς. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Πιάτρα Νέαμτς - Φαράγγι Μπικάζ - Σιγκισοάρα - Μπρασόβ

Πρωινή αναχώρηση για το Μπρασόβ. Στη διαδρομή μας θα δούμε το εντυπωσιακό φαράγγι του Μπικάζ και την Κόκκινη Λίμνη που σχηματίστηκε από την κατακρήμνιση του βουνού στον ποταμό Μπικάζ το 1836. Συνεχίζουμε για την πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, την Σιγκισοάρα, διασχίζοντας τα Καρπάθια μέσα από μια υπέροχη διαδρομή. Γραφικά χωριά, δασοσκέπαστες πλαγιές, φαράγγια, ορμητικά ποτάμια είναι μερικές από τις εντυπωσιακές εικόνες που θα συναντήσουμε. Άφιξη στην Σιγκισοάρα, όπου θα διαπιστώσουμε ότι ολόκληρη η πόλη είναι ένα υπαίθριο μουσείο, πόλη πραγματικό στολίδι με εννέα πύργους, πλακόστρωτους δρόμους και περίτεχνες εκκλησίες. Η Ακρόπολή της χτισμένη τον 12ο αιώνα που θα επισκεφθούμε παραμένει σχεδόν άθικτη και θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης. Τελική μας κατεύθυνση η πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ που θα γνωρίσουμε στην αυριανή μας ξενάγηση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Μπρασόβ (Πέλες - Σινάια - Μπραν)

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε το Κάστρο Πέλες, θερινά ανάκτορα των τελευταίων βασιλιάδων και μέχρι πρότινος απαγορευμένο τόπο για κάθε επισκέπτη αφού ο δικτάτορας Τσαουσέσκου το είχε μετατρέψει σε οικογενειακή βίλα. Επόμενη στάση στο Σινάια, το Μαργαριτάρι των Καρπαθίων όπως την αποκαλούν. Συνεχίζουμε για το Μπραν για να επισκεφθούμε το πιο γνωστό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας, τον Πύργο του Βλαντ Τσέπες, γνωστού ως Κόμη Ντράκουλα και στη συνέχεια επιστρέφουμε για το Μπρασόβ. Φτάνοντας θα ξεναγηθούμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της σημερινής Ρουμανίας, την πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας το Μπρασόβ. Θα δούμε την κεντρική πλατεία όπου το Παλαιό Δημαρχείο φέρει στην πρόσοψη τα εμβλήματα της πόλης, το στέμμα και το δέντρο. Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων στο Μπρασόβ, κάνοντάς το την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Μπρασόβ - Σιμπίου - Κόζια - Κουρτέα Ντε Άρτζες - Βουκουρέστι

Πρωινή αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Βουκουρέστι με πολύ σημαντικές επισκέψεις στη διάρκεια της διαδρομής μας. Πρώτη στάση η πόλη Σιμπίου, το αρχιτεκτονικό κόσμημα της Ρουμανίας. Πόλη με πλούσια ιστορία εννέα αιώνων, κάποτε ήταν γνωστή ως Χέρμανσντορφ και μετά –όταν ανάχθηκε σε ανεξάρτητη κοινότητα το 1366– ως Χέρμανσταντ. Περπατώντας στα παλιά λιθόστρωτα δρομάκια του ιστορικού κέντρου θα νιώσουμε την μεσαιωνική ατμόσφαιρα της πόλης και θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν. Στην πλατεία Γκρίβιτσα που είναι ο πυρήνας της παλιάς μεσαιωνικής πόλης θα εντυπωσιαστούμε από τα γοτθικά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί στα θεμέλια των παλαιών οχυρών. Θα έχουμε ακόμη την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Κόζια, ένα θαυμάσιο δείγμα μεσαιωνικής τέχνης και ρουμάνικης αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Βλαχίας, την Κουρτέα ντε Άρτζες όπου θα επισκεφθούμε την Επισκοπική Εκκλησία όπου βρίσκονται οι τάφοι των Ρουμάνων Βασιλιάδων, μοναδική βυζαντινή εκκλησία στη χώρα. Άφιξη στο γνώριμο Βουκουρέστι για να περπατήσουμε, αν θέλετε, στο ιστορικό κέντρο και να θαυμάσουμε τα υπέροχα κτίρια που το κοσμούν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Βουκουρέστι (παλάτι Λαού, Μουσείο Χωριού, πάρκο Χεραστράου – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Το τελευταίο μας πρωινό στη πόλη θα το εκμεταλλευθούμε επισκεπτόμενοι το φημισμένο παλάτι του Λαού/Κοινοβούλιο, ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια στο πλανήτη! Συνεχίζουμε για το Μουσείο του χωριού, ένα ιδιαίτερο πάρκο όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τα ήθη κι έθιμα διαφορετικών χωριών της χώρας. Επόμενη στάση για καφέ στο καταπράσινο πάρκο Χεραστράου με την ομώνυμη λίμνη. Το απόγευμα, γεμάτοι πλούσιες εντυπώσεις από την ιδιαίτερη αυτή χώρα, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΕΣ

 

Ταξίδι

Διατροφή

Διαμ/νή

Αναχ/ση

2κλινο

1κλινο

 

Φόροι

 

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

 

7 ημέρες

Ημιδ/φή

5*, 4*

13/5, 17/6, 15/7, 19/8, 3/9

795

+200

+190

               

σας προσφέρει:

 

  • Πτήσεις με Aegean Airlines
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Φιλοδωρήματα
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους, αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας ή ταυτότητα νέου τύπου.