Skip to main content

Ρουμανία - Τρανσυλβανία Χριστουγεννα Φωτα 2022 απο 595

6 ημέρες   Αναχωρήσεις: 23/12, 4/1

1η μέρα: Αθήνα - Βουκουρέστι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Πρόκειται για μια χώρα με μαγευτικά τοπία, μεσαιωνικά κάστρα, γοτθικές εκκλησίες και γοητευτικές, «χρωματιστές» πόλεις! Άφιξη στο Βουκουρέστι, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό μας ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Το Βουκουρέστι συχνά χαρακτηρίζεται ως το «Παρίσι των Βαλκανίων» χάρη στις φαρδιές λεωφόρους, τα κτίρια της Belle Epoque, τα καταπράσινα πάρκα και τους εμπορικούς της δρόμους. Θα περιηγηθούμε στις πλατείες Βικτοριέι και Ουνιβερσιτάτζι, θα θαυμάσουμε το Αθήναιον, το Εθνικό Θέατρο του Λούκα Καρατζιάλε, τον κήπο Τζιμίτσιου, τον Πύργο της Φωτιάς, τον Λόφο της Μητρόπολης κ.ά. Απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας για να εξερευνήσετε την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σινάια - Κάστρο Πέλες - Μπρασόβ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχοβα φτάνουμε στη Σινάια, το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων», όπου θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο Πέλες. Ένα αριστούργημα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, ήταν θερινή κατοικία της Βασιλικής οικογένειας. Την εντολή της κατασκευής του την έδωσε ο Κάρολος Α’ και είναι το πρώτο κάστρο της Ευρώπης που φωταγωγήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα. Θα θαυμάσουμε τη ξυλόγλυπτη διακόσμηση του, την Αίθουσα των Όπλων και τις συλλογές απ' όλον τον κόσμο. Συνεχίζουμε για το Μπρασόβ, μια καταπράσινη πόλη στην «καρδιά» της Ρουμανίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Σιγκισοάρα - Μπρασόβ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την ιστορική περιοχή της Τρανσυλβανίας όπου θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική καστροπολιτεία Σιγκισοάρα (UNESCO). Είναι διάσημη για τους 11 καλά διατηρημένους Πύργους που βρίσκονται κατά μήκος των τειχών της παλιάς πόλης. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο Μπρασόβ και περιήγηση στην πανέμορφη πόλη του 18ου αιώνα, τώρα στολισμένη Χριστουγεννιάτικα. Στην πεζοδρομημένη κεντρική πλατεία με το εντυπωσιακό σιντριβάνι και θα θαυμάσουμε τη Μαύρη Εκκλησία, το «Σπίτι των Εμπόρων», το περίτεχνο κτίριο του Δημαρχείου και την Πύλη της Αικατερίνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Σιμπίου

Πρόγευμα και αναχωρούμε για τη μεσαιωνική Σιμπίου, σημαντικό πολιτιστικό κέντρο της Ρουμανίας (UNESCO). Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγησή μας από την παλιά πόλη. Θα δούμε τη Μητρόπολη, που είναι χτισμένη στα θεμέλια της Βυζαντινής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, την πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία περιτριγυρισμένη με πέντε πύργους και το παλιό Δημαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Μπρασόβ - Κάστρο Μπραν - Βουκουρέστι - Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το χωριό Μπραν όπου θα επισκεφθούμε το διάσημο Κάστρο Μπραν ή Πύργο του Κόμη Δράκουλα. Σύμφωνα με τους θρύλους ήταν τόπος κατοικίας του πρίγκηπα Βλαντ Τσέπες και πηγή έμπνευσης για το μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ. Χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και αποτελεί εθνικό μνημείο της Ρουμανίας. Μετάβαση στο Βουκουρέστι για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

λιγες θεσεις στο early booking!

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Early booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

23/12, 4/1

595€

645€

+185€

545€

  φοροι 215



Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βουκουρέστι - Αθήνα με πτήσεις της Tarom
  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (2 Βουκουρέστι Novotel Bucharest City Center 4*, 3 Μπρασόβ, Kronwell Brasov 4* ή παρόμοια)
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
  • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός στο Βουκουρέστι
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 215€
  • Εισιτήρια εισόδων
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Πτήσεις με Tarom:

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Βουκουρέστι

19:10

20:45

RO 274

Βουκουρέστι

Αθήνα

16:40

18:20

RO 273

 

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες .
  7. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται στο check out.
  8. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας