Skip to main content

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Καλοκαίρι 2018 από 465,00

Φρούσκα Γκόρα - Σρέμσκι Κάρλοβτσι  
Οινοποιείο-Μουσείο Μελισσοκομίας - Νόβισαντ & μίνι κρουαζιέρα
5, 12, 19, 26 Ιουλίου & 2, 9, 16 & 23 Αυγούστου 2018, 5 ΗΜΕΡΕΣ


  1η μέρα: Αθήνα - Βελιγράδι (περιπατητική ξενάγηση)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για Βελιγράδι. Άφιξη, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο, άμεση παραλαβή δωματίων και πρόγευμα. Ξεκούραση και ακολουθεί περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα διασχίσουμε την κεντρικότερη πλακόστρωτη εμπορική οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, θα δούμε την πλατεία δημοκρατίας και το σιντριβάνι στην αρχή της οδού και προχωρώντας θα θαυμάσουμε αρκετά παλαιά κτήρια, πανεπιστημιακές σχολές και θα καταλήξουμε στην Μητρόπολη του Βελιγραδίου. Θα σας κεράσουμε καφέ σε κοντινή καφετέρια και ακολούθως θα συνεχίσουμε προς το φρούριο/πάρκο Καλεμεγκτάν, γνωστό ως η Ακρόπολη του Βελιγραδίου, όπου θα επιβιβαστούμε σε μικρό τρενάκι για να δούμε το απέραντο αξιοθέατο. Το φρούριο υπήρξε οχυρό, σύνορο μεταξύ Ανατολής με Δύση, έχοντας μεγάλη σημασία ή ύπαρξη του στους αιώνες. Θα περάσουμε τη κύρια πύλη για να δούμε από ψηλά την φανταστική θέα των ποταμών Σάβα και Δούναβη, το πολεμικό νησί, το νέο Βελιγράδι, τον πύργο Νεπόισα όπου μαρτύρησε από τους Τούρκους ο Ρήγας Φεραίος και το άγαλμα του νικητή. Βγαίνοντας από το Καλεμεγκτάν και τελειώνοντας το περίπατο μπορείτε ( προαιρετικά ) να επισκεφθείτε τον ζωολογικό κήπο. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
 2η μέρα: Βελιγράδι (πανοραμική ξενάγηση) & Μίνι κρουαζιέρα σε Σάβα & Δούναβη
Σήμερα μετά το πρόγευμα θα έχουμε πανοραμική ξενάγηση της πόλης, ξεκινώντας πρώτα με μια μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Σάβα και Δούναβη όπου θα απολαύσουμε τη θέα του Νέου και παλιού Βελιγραδίου από μια διαφορετική ματιά. Ακολούθως με το λεωφορείο θα δούμε πανοραμικά τη νέα γέφυρα Άτα Τσιγκάνλια, υποβασταζόμενη από ένα πυλώνα στο κέντρο, μεγαλύτερος σε μέγεθος στο κόσμο. Θα περάσουμε από το πάρκο Τόπσιντερ από την αριστοκρατική περιοχή Ντέτινιε, θα σταματήσουμε στο μουσείο Τίτο όπου και θα επισκεφθούμε το μουσείο (προαιρετικά) καθώς και το μαυσωλείο του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας. Συνεχίζοντας προς την εκκλησία του Αγίου Σάββα, στο κέντρο της πόλης, μια εκκλησία που ξεκίνησε πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και ακόμη είναι ημιτελής. Ακολούθως θα περάσουμε από τα κατεστραμμένα κτήρια αποτέλεσμα των βομβαρδισμών της πόλης κατά τον πόλεμο του 1999, τα κτήρια της Βουλής, της κυβέρνησης και το Δημαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 3η μέρα: Βελιγράδι
Πρόγευμα με μέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε να κάνετε μια επίσκεψη στη λαϊκή αγορά που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο σας, κάντε τα ψώνια σας από τα τοπικά καταστήματα της πόλης και απολαύστε το καφέ σας. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την τύχη σας στο καζίνο ή να απολαύσετε το ποτό σας με μουσική στην περιοχή Σκαντάρλια, μια περιοχή που μοιάζει με την Πλάκα της Αθήνας.
 4η μέρα: Βελιγράδι-Φρούσκα Γκόρα-Σρέμσκι Κάρλοβτσι-Οινοποιείο & Μουσείο Μελισσοκομίας-ΝόβιΣαντ  
Πρόγευμα και ακολουθεί ολοήμερη εκδρομή προς τα βόρεια της Σερβίας διαμέσου της πεδιάδας της Πανονίας την περιοχή Βοιβοντίνα. Πρώτος μας σταθμός στη περιοχή Φρούσκα Γκόρα όπου θα επισκεφθούμε ένα από τα πολλά μοναστήρια. Συνεχίζουμε για την όμορφη κωμόπολη Σρέμσκι Κάρλοβτσι, όπου το κέντρο του περιστοιχίζεται από κτήρια με πλούσια αρχιτεκτονική. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Παλιό Πατριαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο Σέρβικο Γυμνάσιο και την Θεολογική σχολή. Ακολουθεί επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε 7 διαφορετικά είδη κρασιών και 3 διαφορετικά είδη μελιών. Επόμενος σταθμός μας είναι στο φρούριο Πετραβαραντίν που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη. Ακολουθεί επίσκεψη στην όμορφη πόλη ΝόβιΣαντ όπου θα έχουμε περιήγηση στο κέντρο της πόλης με τα όμορφα κτήρια, την καθολική εκκλησία της Παναγίας και το Δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό ή καφέ (προαιρετικό). Στο δρόμο της επιστροφής μας θα σταματήσουμε σε Outlet για ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 5η μέρα: Βελιγράδι - Αθήνα
Τελευταία μέρα ελεύθερη για ψώνια και βόλτες. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα με Air Serbia Airlines
4 διαν/σεις με πρωινό & ένα δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) σε ξενοδοχείο 4*
Early checkin με πρόγευμα στο ξενοδοχείο
Μεταφορές, εκδρομές & περιηγήσεις ως αναλυτικό πρόγραμμα
κρουαζιέρα στο ποταμό Σάβα & Δούναβη
Είσοδος στο οινοποιείο και μουσείο μελισσοκομίας Ζιβάνοβιτς με δοκιμή κρασιών & μελιών
εισιτήριο για το τρενάκι στο φρούριο Καλεμεκτάν
κόστος αποσκευής
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Φόροι αεροδρομίων € 190
φιλοδωρήματα, αχθοφορικά)
είσοδοι μουσείων & επισκεπτόμενων χώρων
ποτά/αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
δημοτικός φόρος πόλης ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο
Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα ή είναι προαιρετικό

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Αναχωρήσεις

5, 12, 19, 26 Ιουλίου & 2, 9, 16 & 23 Αυγούστου 2018, 5 μέρες

Ξενοδοχεία

Hotel Prag 4* ή 88 Rooms Hotel 4* ήπαρόμοιο

Κατ’ άτομο σε δίκλινο

465 €

Μονόκλινο

585 €

Παιδικό έως 11 ετών

435 €