Skip to main content

Σερβία - Βελιγράδι Καλοκαίρι 2018 από 375,00

EARLY BOOKING!
Φρούσκα Γκόρα - «Άγιο Όρος» Σερβίας - Νόβι Σαντ - Sremski Karlovci
5  ημέρες
Αναχωρήσεις: 18, 25/07, 01, 08, 15/08, 06/09
Γεύμα με πλούσια πιάτα, κρασί & μουσική στο εκπληκτικό Sremski Karlovci, στις όχθες του Δούναβη

1η μέρα: Αθήνα - Βελιγράδι

Πτήση για το Βελιγράδι. Άφιξη, συνάντηση με τον τοπικό αντιπρόσωπό μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Βελιγράδι

Μετά το πρωινό μας ξενάγηση στο πανέμορφο Βελιγράδι, με το φρούριο Kalemegdan να δεσπόζει πάνω από τη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα - μία από τις πιο φωτογραφημένες πόλεις στον κόσμο. Τα περισσότερα αξιοθέατα βρίσκονται στην παλιά πόλη. Ο πεζόδρομος Κνεζ Μιχαήλοβα, η Λυρική Σκηνή, η Βουλή, τα παλιά Ανάκτορα, ο ναός του Αγίου Σάββα, ο τρομερός πύργος Νέμποσα όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα μας εντυπωσιάσουν.

3η μέρα: Βελιγράδι - Πάρκο Φρούσκα Γκόρα - «Άγιο Όρος» Σερβίας - Νόβι Σαντ - Sremski Karlovci

Αφού πάρουμε το πρωινό μας επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα των Βαλκανίων, την Φρούσκα Γκόρα, όπου βρίσκονται τα Ορθόδοξα μοναστήρια του Σερβικού «Αγίου Όρους» και αποτελούν μοναδικό πολιτιστικό και ιστορικό μνημείο (UNESCO). Θα επισκεφθούμε δύο ή τρεις μονές. Εκεί κοντά βρίσκεται και το κουκλίστικο Sremski Karlovci, μια μικρή αλλά ιστορική και πάνω απ’ όλα εντυπωσιακή πόλη της επαρχίας Βοϊβοντίνα, πάνω σχεδόν στις όχθες του Δούναβη. Γραφικά σοκάκια, εντυπωσιακά κτίρια και μνημεία, ατμόσφαιρα χαλάρωσης και αρκετός τουρισμός είναι τα σημαντικά στοιχεία που συνθέτουν την ευρύτερη εικόνα. Το μεσημέρι πλούσιο γεύμα με κρασί και μουσική σε επιλεγμένο εστιατόριο. Επιστροφή στο Βελιγράδι.

4η μέρα: Βελιγράδι - (προαιρετικά Τόπολα - Όπλενακ)

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη για βόλτα στην πόλη. Εναλλακτικά σας προτείνουμε την προαιρετική εκδρομή στην Τόπολα, στον Λόφο Όπλενακ και στο Μοναστήρι Μανασίτζα. Πρώτος μας σταθμός η πόλη Τόπολα, στην «καρδιά» των αμπελόκηπων, γνωστή για την παραγωγή κρασιού και κέντρο ιστορικών γεγονότων κατά τη διάρκεια του 18ου, 19ου και 20ού αιώνα. Επόμενη στάση μας ο λόφος του Όπλενακ, όπου θα δούμε την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με περίφημα ψηφιδωτά και νωπογραφίες, το σπίτι της βασιλικής οικογένειας και το μαυσωλείο της δυναστείας Καρατζόρτζεβιτς, που χτίστηκε από τον Βασιλιά Πέτρο. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη στο Σέρβικο Ορθόδοξο Μοναστήρι Μανασίτζα. Επιστροφή στο Βελιγράδι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Βελιγράδι - Αθήνα

Λίγος χρόνος ελεύθερος πριν τη μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Early booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

18, 25/07, 01, 08, 15/08, 06/09

375€

395€

+120€

335€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βελιγράδι - Αθήνα με Air Serbia
  • Μεταφορές, εκδρομές , ξεναγήσεις στο Βελιγράδι όπως στο πρόγραμμα
  • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος
  • 4 νύχτες διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο 88 Rooms 4* ή παρόμοιο με ημιδιατροφή
  • Γεύμα με πλούσια πιάτα, κρασί (1 ποτήρι ανά άτομο) & μουσική σε επιλεγμένο εστιατόριο στο κουκλίστικο Sremski Karlovci στην όχθη του Δούναβη (ως μέρος της διατροφής)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξ. ασφάλιση έως  75ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων για την αεροπορική €140
  • Είσοδοι σε μουσεία και ο,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

Πτήσεις με την Air Serbia

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Βελιγράδι

16.35

17.15

JU 513

Βελιγράδι

Αθήνα

13.20

15.50

JU 512