Skip to main content

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Καλοκαίρι 2019 από 485,00

Αναχωρήσεις: 08, 15, 22, 29 Ιουλίου & 05, 12, 19 Αυγούστου
5 μέρες

1η Μέρα: Αθήνα - Βελιγράδι - Περιπατητική Ξενάγηση
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Βελιγράδι. ΄Αφιξη, υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο και άμεση παραλαβή δωματίων και πρόγευμα. Ξεκούραση και ακολουθεί περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα διασχίσουμε την κεντρικότερη πλακόστρωτη εμπορική οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, θα δούμε την πλατεία δημοκρατίας και το σιντριβάνι στην αρχή της οδού και προχωρώντας θα θαυμάσουμε αρκετά παλαιά κτήρια, πανεπιστημιακές σχολές και θα καταλήξουμε στην Μητρόπολη του Βελιγραδίου. Θα σας κεράσουμε καφέ σε κοντινή καφετέρια και ακολούθως θα συνεχίσουμε προς το φρούριο/πάρκο Καλεμεγκτάν, γνωστό ως η Ακρόπολη του Βελιγραδίου, όπου θα επιβιβαστούμε σε μικρό τρενάκι για να δούμε το απέραντο αξιοθέατο. Το φρούριο υπήρξε οχυρό, σύνορο μεταξύ Ανατολής με Δύση, έχοντας μεγάλη σημασία ή ύπαρξη του στους αιώνες. Θα περάσουμε τη κύρια πύλη για να δούμε από ψηλά την φανταστική θέα των ποταμών Σάβα και Δούναβη, το πολεμικό νησί, το νέο Βελιγράδι, τον πύργο Νεπόισα όπου μαρτύρησε από τους Τούρκους ο Ρήγας Φεραίος και το άγαλμα του νικητή. Βγαίνοντας από το Καλεμεγκτάν και τελειώνοντας το περίπατο προαιρετικά μπορείτε να επισκεφθείτε τον ζωολογικό κήπο. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Μίνι κρουαζιέρα - Πανοραμική Περιδιάβαση Βελιγραδίου
Σήμερα μετά το πρόγευμα θα έχουμε πανοραμική ξενάγηση της πόλης, ξεκινώντας πρώτα με μια μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Σάβα και Δούναβη όπου θα απολαύσουμε τη θέα του Νέου και παλιού Βελιγραδίου από μια διαφορετική ματιά. Ακολούθως με το λεωφορείο θα δούμε πανοραμικά τη νέα γέφυρα Άτα Τσιγκάνλια, υποβασταζόμενη από ένα πυλώνα στο κέντρο, μεγαλύτερος σε μέγεθος στο κόσμο. Θα περάσουμε από το πάρκο Τόπσιντερ από την αριστοκρατική περιοχή Ντέτινιε, θα σταματήσουμε στο μουσείο Τίτο όπου και θα επισκεφθούμε το μουσείο (προαιρετικά) καθώς και το μαυσωλείο του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας. Συνεχίζουμε προς την εκκλησία του Αγίου Σάββα, στο κέντρο της πόλης, μια εκκλησία που ξεκίνησε πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και ακόμη είναι ημιτελής. Ακολούθως θα περάσουμε από τα κατεστραμμένα κτήρια αποτέλεσμα των βομβαρδισμών της πόλης κατά τον πόλεμο του 1999, τα κτήρια της Βουλής, της κυβέρνησης και το Δημαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και Δείπνο. Το βράδυ μπορείτε να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο καζίνο της πόλης για να δοκιμάσετε την τύχη σας ή για ποτό (προαιρετικό) σε μπαράκι στον ποταμό Δούναβη. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα: Βελιγράδι - Φρούσκα Γκόρα - Σρέμσκι Κάρλοβτσι - Οινοποιείο και Μουσείο Μελισσοκομίας - ΝόβιΣαντ
Πρόγευμα και ακολουθεί ολοήμερη εκδρομή προς τα βόρεια της Σερβίας διαμέσου της πεδιάδας της Πανονίας την περιοχή Βοιβοντίνα. Πρώτος μας σταθμός στη περιοχή Φρούσκα Γκόρα όπου θα επισκεφθούμε ένα από τα πολλά μοναστήρια. Συνεχίζουμε για την όμορφη κωμόπολη Σρέμσκι Κάρλοβτσι, όπου το κέντρο του περιστοιχίζεται από κτήρια με πλούσια αρχιτεκτονική. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Παλιό Πατριαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο Σέρβικο Γυμνάσιο και την Θεολογική σχολή. Ακολουθεί επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε 7 διαφορετικά είδη κρασιών και 3 διαφορετικά είδη μελιών. Επόμενος σταθμός μας είναι στο φρούριο Πετραβαραντίν που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη. Ακολουθεί επίσκεψη στην όμορφη πόλη ΝόβιΣαντ όπου θα έχουμε περιήγηση στο κέντρο της πόλης με τα όμορφα κτήρια, την καθολική εκκλησία της Παναγίας και το Δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό ή καφέ (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και Δείπνο. Το βράδυ θα περπατήσουμε προς την περιοχή Σκαντάρλια, την Μποέμικη περιοχή του Βελιγραδίου που θα σας ενθουσιάσει με τα γραφικά δρομάκια και τις μουσικές ευωδίες.

4η Μέρα: Άντα Τσικάνλια - Βουνό Άβαλα (προαιρετικό)
Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη. Εμείς σας προτείνουμε να πάρετε μέρος σε προαιρετική εκδρομή στην περιοχή Άντα Τσικλανλια και το βουνό Άβαλα. Με τρενάκι θα δούμε το απέραντο πάρκο Άτα Τσιγκάνλια, περιοχή όπου οι Σέρβοι απολαμβάνουν τους καλοκαιρινούς μήνες, τον ήλιο αλλά και το μπάνιο τους στο ποταμό Σάβα. Συνεχίζουμε για την περιοχή Ρακόβιτσα όπου θα δούμε το ομώνυμο μοναστήρι που βρίσκεται ο τάφος του πατριάρχη των Σέρβων Παύλου. Θα περάσουμε από το βουνό Άβαλα, όπου θα δούμε το μνημείο του Αγνώστου Ήρωα και θα θαυμάσουμε το Βελιγράδι από τον ομώνυμο Πύργο. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Μπορείτε να κάνετε μια επίσκεψη στη λαϊκή αγορά που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο σας, κάντε τα ψώνια σας από τα τοπικά καταστήματα της πόλης και απολαύστε το καφέ σας. Κανείς δεν φεύγει από την πόλη αν δεν δοκιμάσει μπουρέκ γεμισμένα με τυρί, κρέας, σπανάκι ή κρέμα. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

5η Μέρα: Βελιγράδι - Αθήνα
Τελευταία μέρα ελεύθερη για ψώνια και βόλτες. Μεταφορά στο αεροδρόμιο γύρω στις 21.00 για τη πτήση της επιστροφής. Άφιξη τα ξημερώματα της επομένης.

ΠΤΗΣΕΙΣ : ATH - BEG         JU517 0500 0540
                BEG - ATH         JU516 0030 0300

 

Ξενοδοχεία Prag or 88 Rooms or Mark ή παρόμοια
Κατ’ άτομο σε δίκλινο 485 €
Μονόκλινο 600 €
Παιδικό έως 11 ετών 455 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα με AirSERBIA
  • Διαμονή με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχεία 4* Prag 88 RoomsMarkή παρόμοια
  • Earlycheck-in & πρόγευμα την ημέρα της άφιξης
  • Τέσσερα (4) δείπνα συνολικά σε τοπικά εστιατόρια όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως αναλυτικό πρόγραμμα
  • Μίνι κρουαζιέρα στο ποταμό Σάβα και Δούναβη
  • Καφέ στο κέντρο της πόλης
  • Είσοδος στο οινοποιείο και μουσείο μελισσοκομίας Ζιβάνοβιτς και δοκιμή 7 κρασιών και 3 μελιών.
  • Εισιτήριο για το τρενάκι στο φρούριο Καλεμεκτάν.
  • Έμπειρος ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός / αρχηγός
  • κόστος αποσκευής έως 23 κιλά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

  • Φόροι αεροδρομίων €160
  • φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών
  • ποτά/αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Δημοτικός φόρος πόλεων ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στα ξενοδοχεία
  • Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με αντίστροφη φορά.