Skip to main content

Βελιγράδι - Κράλιεβο Καλοκαίρι 2019 από 625.00

Αναχωρήσεις: 07, 11, 14, 18, 21, 25, 28 Ιουλίου & 01, 04, 08, 11, 15, 18, 22, 24 Αυγούστου
7 μέρες

1η Μέρα: Αθήνα - Βελιγράδι - Περιδιάβαση Βελιγραδίου - Μίνι κρουαζιέρα - Ζέμουν - Βραδινή έξοδος
Αναχώρηση από Αθήνα για το Βελιγράδι. ΄Αφιξη, υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο, άμεση παραλαβή δωματίων και πρόγευμα. Ξεκούραση και ακολουθεί πανοραμική περιήγηση της πόλης. Θα δούμε τη νέα γέφυρα Άτα Τσιγκάνλια, θα περάσουμε από το πάρκο Τόπσιντερ, την αριστοκρατική περιοχή Ντέτινιε, το μουσείο Τίτο, και το μαυσωλείο του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας. Συνεχίζουμε για την εκκλησία του Αγίου Σάββα, μια εκκλησία που ξεκίνησε πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και ακόμη είναι ημιτελής. Ακολούθως θα περάσουμε από τα κατεστραμμένα κτήρια που καταστραφήκαν κατά τον βομβαρδισμό του 1999, τα κτήρια της Βουλής, της κυβέρνησης και το Δημαρχείο. Συνεχίζουμε με μια μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Σάβα και Δούναβη όπου θα απολαύσουμε τη θέα του Νέου και παλιού Βελιγραδίου. Ακολουθεί περιπατητική ξενάγηση στο κέντρο της πόλης. Διασχίζοντας την εμπορική οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, θα δούμε την πλατεία δημοκρατίας και το σιντριβάνι, αρκετά παλαιά κτήρια, πανεπιστημιακές σχολές και θα καταλήξουμε στην Μητρόπολη του Βελιγραδίου. Θα σας κεράσουμε καφέ και συνεχίζουμε προς το φρούριο Καλεμεγκτάν, γνωστό ως η Ακρόπολη του Βελιγραδίου, όπου θα επιβιβαστούμε σε μικρό τρενάκι για να δούμε το φρούριο που υπήρξε οχυρό. Θα θαυμάσουμε την θέα των ποταμών Σάβα και Δούναβη, το πολεμικό νησί, το νέο Βελιγράδι, τον πύργο Νεπόισα όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος και το άγαλμα του νικητή. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Το βράδυ θα έχουμε Δείπνο σε ταβέρνα στη περιοχή Ζέμουν. Ακολουθεί επίσκεψη στο μεγαλύτερο καζίνο της πόλης για να δοκιμάσετε την τύχη σας, ή για ποτό (προαιρετικό) σε μπαράκι στον ποταμό Δούναβη. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Άντα Τσιγκάνλια - Βουνό Άβαλα (προαιρετικό)
Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη. Εμείς σας προτείνουμε να πάρετε μέρος σε προαιρετική εκδρομή στην περιοχή Άτα Τσιγκανλια και το βουνό Άβαλα. Με τρενάκι θα δούμε το απέραντο πάρκο Άτα Τσιγκάνλια, περιοχή όπου οι Σέρβοι απολαμβάνουν τους καλοκαιρινούς μήνες, τον ήλιο αλλά και το μπάνιο τους στο ποταμό Σάβα. Συνεχίζουμε για την περιοχή Ρακόβιτσα όπου θα δούμε το ομώνυμο μοναστήρι που βρίσκεται ο τάφος του πατριάρχη των Σέρβων Παύλου. Θα περάσουμε από το βουνό Άβαλα, όπου θα δούμε το μνημείο του Αγνώστου Ήρωα και θα θαυμάσουμε το Βελιγράδι από τον ομώνυμο Πύργο. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια επίσκεψη στη λαϊκή αγορά που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο σας, κάντε τα ψώνια σας από τα τοπικά καταστήματα της πόλης και απολαύστε το καφέ σας. Κανείς δεν φεύγει από την πόλη αν δεν δοκιμάσει μπουρέκ γεμισμένα με τυρί, κρέας, σπανάκι ή κρέμα. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

3η Μέρα: Βελιγράδι - Φρούσκα Γκόρα - Σρέμσκι Κάρλοβτσι - Οινοποιείο και Μουσείο Μελισσοκομίας – Νόβι Σαντ – Δείπνο στη Σκαντάρλια
Ολοήμερη εκδρομή προς τα βόρεια της Σερβίας με πρώτο σταθμό στη περιοχή Φρούσκα Γκόρα για να επισκεφθούμε ένα από τα πολλά μοναστήρια. Συνεχίζουμε για την κωμόπολη Σρέμσκι Κάρλοβτσι, όπου το κέντρο της περιστοιχίζεται από κτήρια με πλούσια αρχιτεκτονική. Θα δούμε το Παλιό Πατριαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο Σέρβικο Γυμνάσιο και την Θεολογική σχολή. Ακολουθεί επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διάφορα είδη κρασιών και μελιών. Συνεχίζουμε για το φρούριο Πετραβαραντίν στις όχθες του Δούναβη. Ακολουθεί επίσκεψη στην πόλη Νόβι Σαντ για περιήγηση στο κέντρο με τα όμορφα κτήρια, την καθολική εκκλησία της Παναγίας και το Δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα περπατήσουμε προς την περιοχή Σκαντάρλια όπου θα απολαύσουμε το Δείπνο μας με μουσική.

4η Μέρα: Τόπολα - Κρακούγιεβατς - Κράλιεβο
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Κράλιεβο. Θα οδεύσουμε προς τον Νότο με σταθμό στην πόλη Τόπολα. Από εδώ έχει ξεκινήσει η επανάσταση εναντίων των Τούρκων από τον ηγέτη των Σέρβων, Καραγιώργη. Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με τα πανέμορφα ψηφιδωτά, το εξοχικό του Βασιλιά Πέτρου, το κονάκι του Καραγιώργη Σερβίας και το Βασιλικό μουσείο Οινοποιίας. Συνεχίζουμε για το Κράλιεβο περνώντας από τη βιομηχανούπολη του Κρακουγιεβατς την πόλη κατασκευής των όπλων Ζάσταβα αλλά και των αυτοκινήτων Yugo. Χρόνος για ελαφρύ γεύμα (προαιρετικό). Αργά το απόγευμα, άφιξη στο Κράλιεβο, παραλαβή δωματίων. Περπατήστε στο κέντρο της πόλης με τα μικρά τοπικά καταστήματα και απολαύστε τον καφέ σας. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα: Κράλιεβο - Μοναστήρι Ζίτσας - Λουτρόπολη Βρίνιατσκα Μπάνια
Σήμερα θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό Μοναστήρι της Ζίτσας, αφιερωμένο στην Ανάληψη του Κυρίου και έδρα της Σερβικής Αρχιεπισκοπής. Εδώ έχουν στεφθεί επτά Σέρβοι βασιλιάδες του Μεσαίωνα. Εδώ λειτουργεί και ένα εργαστήριο εικονογραφίας, που εφοδιάζει τους ορθόδοξους Ιερούς Ναούς της Σερβίας και όλου του κόσμου με διάφορα εικονίσματα. Συνεχίζουμε για την Λουτρόπολη Βρίνιατσκα Μπάνια, όπου θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια που υπάρχουν στα πάρκα. Χρόνος για να απολαύσουμε τον καφέ μας. Θα πάρουμε το μικρό τρενάκι για μια βόλτα. Εδώ τα ζευγάρια μπορούν να ενώσουν την αγάπη τους με τις κλειδωνιές στο γεφύρι της αγάπης και να διαβάσουν την ιστορία του εθίμου που έχει σχέση με την Ελλάδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα και Δείπνο.

6η Μέρα: Τρενάκι Σιαρκάν - Ξύλινη Πόλη - Ζλάτιμπορ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τη δυτική Σερβία όπου θα επισκεφτούμε τη σημαντικότερη ατραξιόν της περιοχής, το τραινάκι Σιαρκαν 8. Θα διασχίσουμε τα όρη Μόκρα Γκόρα στα σύνορα Σερβίας με τη Βοσνία για να σταματήσουμε στον σταθμό που ξεκινά το τραινάκι Σιάρκαν 8 που θα μας θυμίσει άλλες εποχές. Βλέποντας το τοπίο θα νοιώσουμε πώς πριν περίπου ένα αιώνα οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το γρήγορο για την εποχή μέσω να φτάσουν στις παραλίες της Αδριατικής από την Ευρώπη. Συνεχίζουμε για την ξύλινη πόλη που κτίστηκε από τον γνωστό Σέρβο σκηνοθέτη Εμιρ Κουστουρίτσα για σκοπούς κινηματογραφικής ταινίας. Θα δούμε τα παραδοσιακά ξύλινα Σέρβικα σπιτάκια, το ζαχαροπλαστείο και το σινεμά. Γεύμα (προαιρετικό) σε τοπικό εστιατόριο με θέα τη γύρω περιοχή. Προχωρούμε για το Ζλάτιμπορ ένα από τα πιο τουριστικά θέρετρα στη Σερβία. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κράλιεβο. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

7η Μέρα: Κράλιεβο - Μοράβσκι Κόνατσι - Βελιγράδι - Πολυκατάστημα - Αθήνα
Πρωινό ελεύθερο. Το μεσημέρι αναχωρούμε για την Αθήνα με σταθμό στο έθνο στύλ χωριουδάκι Μοράβσκι Κόνατσι στη περιοχή Βέλικα Πλάνα για γεύμα(προαιρετικό). Άφιξη στο Βελιγράδι με επίσκεψη σε πολυκατάστημα όπου θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε τα ψώνια σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο γύρω στις 21.00 για τη πτήση της επιστροφής. Άφιξη τα ξημερώματα της επομένης.

Προαιρετικό:
Οι πιο κάτω τιμές ισχύουν για κρατήσεις που θα γίνουν και θα πληρωθούν στο γραφείο μας. Οι εκδρομές θα πραγματοποιηθούν σε ελάχιστο αριθμό 16 ατόμων.

1) Άντα Τσιγκάνλια - Βουνό Άβαλα
Ενήλικας: € 30 το άτομο
Παιδί: € 15 το άτομο

ΠΤΗΣΕΙΣ: ATH - BEG         JU517 0500 0540
                BEG - ATH         JU516 0030 0300

 

 

Ξενοδοχεία Best Western Amedia Plus 4*
Κατ’ άτομο σε δίκλινο 625 €
Μονόκλινο 865 €
Παιδικό έως 11 ετών 595 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα με Air SERBIA
  • Διαμονή με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχεία 4* Prag 88 RoomsMarkή παρόμοια στο Βελιγράδι & Turist 4* ή παρόμοιο στο Κράλιεβο
  • Earlycheck-in & πρόγευμα την ημέρα της άφιξης
  • Τέσσερα (4) δείπνα σε τοπικά εστιατόρια όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ένα δείπνο στην περιοχή Σκαντάρλια με μουσική.
  • Ένα δείπνο σε ταβέρνα στο Ζέμουν με μουσική.
  • Κέρασμα καφέ στο κέντρο της πόλης
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως αναλυτικό πρόγραμμα
  • Μίνι κρουαζιέρα στο ποταμό Σάβα και Δούναβη
  • Εισιτήρια εσόδων εκκλησία Αγ. Γεωργίου , κονάκι Καραγιώργη, εξοχικό του Βασιλιά Πέτρου, Μουσείο Βασιλικό Οινοποιείο.
  • Είσοδος στο οινοποιείο και μουσείο μελισσοκομίας Ζιβάνοβιτς και δοκιμή 7 κρασιών και 3 μελιών.
  • Εισιτήριο εισόδου για την ξύλινη πόλη.
  • Εισιτήριο για το τρενάκι στο Καλεμεκτάν, στη Μόκρα Γκόρα και στη Λουτρόπολη Βρίνιατσκα Μπάνια
  • Έμπειρος ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός
  • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός/ συνοδός του τοποικού μας γραφείου
  • κόστος αποσκευής έως 20 κιλά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων €180
  • φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων στις προαιρετικές εκδρομές
  • ποτά/αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Δημοτικός φόρος πόλεων ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στα ξενοδοχεία
  • Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με αντίστροφη φορά.