Skip to main content

Οι κρυμμένες ομορφιές της δυτικής Σερβίας Πάσχα & Αγίου Πνεύματος 2020 από 480,00

Αναχωρήσεις : 17/4, 5/6
6 ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: Αθήνα– Βελιγράδι (πτήση, περιπατητική ξενάγηση)

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επιβίβαση στην απευθείας πτήση μας για το Βελιγράδι (Beograd/Београд). Άφιξη στη σερβική μεγαλούπολη, μια από τις πιο ιστορικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, απλωμένη στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, με Ιστορία 7.000 χρόνων, που δεν αφήνει κανένα επισκέπτη ασυγκίνητο από την ομορφιά του και τις γοητευτικές του αντιθέσεις. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η ιστορία της πόλης είναι στενά συνδεδεμένη με το Βελιγραδιώτικο κάστρο όπου θα γνωριστούμε με το Βελιγράδι περπατητά. Το πάρκο Καλεμεγκντάν μας καλωσορίζει συστήνοντάς μας πολλά ιστορικά γεγονότα που έλαβαν μέρος εδώ, αλλά και τους δυο βελιγραδιώτικούς ποταμούς, το Σάββο και το Δούναβη. Κάπου εκεί, κοντά στην εκβολή των δυο ποταμών, μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βελιγράδι (πανοραμική ξενάγηση)

 

Στη συνέχεια, με το πούλμαν, θα περάσουμε από τους πιο παλιούς συνοικισμούς της πόλης, το Ντόρτσολ και το Σαβαμάλα, από την πλατεία της Δημοκρατίας, την πλατεία Τεράζιγιε με το φημισμένο ξενοδοχείο «Μόσκβα», θα δούμε τα πάλαι ποτέ βασιλικά ανάκτορα, σήμερα Δημαρχείο και Προεδρικό Μέγαρο, όπως και το Κοινοβούλιο των Σέρβων. Η πορεία μας συνεχίζεται μέσω της οδού Κνέζα Μίλοσα με τα πλέον φημισμένα βομβαρδισμένα του 1999 κτίρια. Περνώντας τις περιοχές Ντέντινιε, Σένιακ και Τόπτσιντερ θα πάρουμε τη γεύση των Δασών της πρωτεύουσας από όπου θα κατευθυνθούμε στην εκκλησία του Αγίου Σάββα του Σέρβου όπου θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε έναν από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους ναούς. Στον ελεύθερο χρόνο σας, προτείνουμε κάποια αξιόλογα μουσεία: του Νίκολα Τέσλα, το Εθνικό μουσείο, ή της Σύγχρονης τέχνης. Διανυκτέρευση στο Βελιγράδι.

3η ημέρα: Βελιγράδι – Νόβι Σαντ – Σρέμσκι Κάρλοβτσι – Βελιγράδι

 

Ξεκινάμε σήμερα για τη γνωριμία μας με τις βόρειες περιοχές της Σερβίας, την περιφέρεια της Βοϊβοντίνα. Το κάποτε πολιτιστικό κέντρο της Σερβίας, το Νόβι Σαντ, σήμερα είναι η πρωτεύουσα της περιοχής. Η επίσκεψη του οχυρού Πετροβαράντιν θα σας προσφέρει την καταπληκτική θέα προς αυτήν την παραδουνάβια πόλη η οποία καμαρώνει και πολλά αξιοθέατα στο ιστορικό της κέντρο το οποίο θα γνωρίσουμε με μια σύντομη βόλτα. Στη γειτονιά της πόλης οι Σέρβοι είχανε επί πολλά χρόνια την έδρα του πατριάρχη, παλάτι του οποίου σήμερα είναι η έδρα του επισκόπου Σιρμίου ή Σρεμ, όπως αποκαλείται στη Σερβία. Όλα αυτά μόλις 8 χλμ. από το Νόβι Σαντ, στην γοητευτική κωμόπολη ονόματι Σρέμσκι Κάρλοβτσι. Μέλι, καλό κρασί, παλιά πολιτιστικά ιδρύματα των Σέρβων είναι μόνο μερικά συνώνυμα για την κωμόπολη στους πρόποδες του Εθνικού Δρυμού Φρούσκα Γκόρα. Ηπιο κλίμα, απέραντο πράσινο, αλλά και τα 16 ορθόδοξα μοναστήρια, σ’ ένα από τα οποία θα βρεθούμε, έκαναν την περιοχή αυτή το πρώτο Εθνικό πάρκο της χώρας και προστατευόμενη περιοχή.

Μετά την ολοήμερη εκδρομή μας, επιστρέφουμε στο Βελγράδι. Για το βράδυ σάς προτείνουμε βόλτα στα μοντέρνα μαγαζιά της περιοχής Μπέτον χάλα, τα πλωτά μαγαζιά στους ποταμούς ή την παραδοσιακή λουλουδάτη μποέμικη Σκαντάρλιγια. Διανυκτέρευση στο Βελιγράδι.

4η ημέρα: Βελιγράδι – Ζλάτιμπορ

 

Αφήνουμε σήμερα τη σερβική πρωτεύουσα και κατευθυνόμαστε προς τα δυτικά της χώρας, το ορεινό κομμάτι της Σερβίας και τα βουνά του Ζλάτιμπορ. Η πόλη του Ζλάτιμπορ είναι ένα  δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, αλλά και μία πόλη με ιστορία. Το αρχικό της όνομα ήταν Κουλάσεβατς, και άρχισε να αποκτά μεγαλύτερο κύρος όταν ο βασιλιάς Πέτρος Καραγεώργεβιτς έφτιαξε εδώ την εξοχική κατοικία του, στις αρχές του περασμένου αιώνα. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πήρε το όνομα Παρτιζάνσκε Βόντε (Τα νερά των ανταρτών) για να αποκτήσει το σημερινό Ζλάτιμπορ μόλις το 1995, εν μέσω του πολέμου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ζλάτιμπορ – χωριό Κουστουρίτσα (τρενάκι) – Ζλάτιμπορ

 

Η νοτιοδυτική Σερβία καμαρώνει τα καταπράσινα βουνά της, τα σμέουρα, τα παστά κρεατικά αλλά και την πλούσια όσο και ταραχώδη Ιστορία. Ο κομβικός της χαρακτήρας στα Βαλκάνια τής έφερε πριν εκατό χρόνια τη σιδηροδρομική γραμμή με πολύ πρωτότυπο, και τότε και τώρα, τρένο. Τότε προοριζόταν για την μεταφορά επιβατών από το Βελιγράδι μέχρι το Σαράγεβο και την Αδριατική, σήμερα χρησιμεύει για τουρίστες οι οποίοι νοσταλγούν τα παλιά και την γοητεία του παλιού... Ανάμεσα στις σιδηρογραμμές, πριν δέκα περίπου χρόνια ο γνωστός σκηνοθέτης έκανε τη φαντασία του πραγματικότητα. Έτσι κι έγινε το Κουστεντορφ, Ντβένγκραντ ή Μετσάβνικ, το χωριό του Εμίρ Κοστουρίτσα με πολλές ονομασίες και κύριο χαρακτηριστικό την παρουσία του ξύλου, γι’ αυτό και αποκαλείται και «Το ξύλινο χωριό». Θα απολαύσουμε επίσης μία διαδρομή με το παραδοσιακό τρενάκι Sargan 8, πριν επιστρέψουμε στο Ζλάτιμπορ. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ζλάτιμπορ – Βελιγράδι – Πτήση επιστροφής

 

Πρωινή αναχώρηση για το Βελιγράδι. Με την άφιξή μας στην πόλη μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  17/4/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 480€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι
- Twin Room 480 € 230 €
  Double Room 480 € 230 €
  Triple Room 480 € 230 €
  Single Room 650 € 230 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  5/6/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 480€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι
- Twin Room 480 € 230 €
  Double Room 480 € 230 €
  Triple Room 480 € 230 €
  Single Room 650 € 230 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα.
  • Ξενοδοχεία  4*, στο Βελιγράδι και στο Ζλάτιμπορ.
  • Διαδρομή με το τρενάκι Shargan 8, στο χωριό του Κουστουρίτσα.  
  • Φόροι πόλεως.
  • Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Εξαιρετικός τοπικός  Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Πρωινό και δείπνο (χωρίς ποτά).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 230 €
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 976

17/04/2020

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

08:45

09:20

Α3 977

22/04/2020

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΑΘΗΝΑ

15:45

18:15

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 976

05/06/2020

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

08:45

09:20

Α3 977

10/06/2020

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΑΘΗΝΑ

15:45

18:15