Skip to main content

Βελιγράδι - Νόβισαντ, Σρέμσκι Καρλόβτσι Χριστουγεννα Πρωτοχρονια 2021 απο 445,00

Τόπολα, Λόφος Όπλενακ, Μοναστήρι Μανασίτζα 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:  24, 31 Δεκεμβρίου  ~   5 μέρες

 

1η μέρα: Αθήνα - Βελιγράδι

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία METROPOL PALACE 5* (www.metropolpalace.com) ή QUEENS ASTORIA 4* (www.astoria.rs). Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Βελιγράδι, Περιήγηση

Κατά τη διάρκεια της σημερινής περιήγησής μας στην όμορφη πόλη θα δούμε το φρούριο Καλεμέγκνταν, κτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβου, τον Πύργο Νεμπόισα (Kula Nebojša), που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου, τις εκκλησίες Ruzica και Αγίας Παρασκευής, την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τον ναό του Αγίου Σάββα, τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, το Μνημειακό Κέντρο του Τίτο, αφιερωμένο στον μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Στον ελεύθερό σας χρόνο μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για φθηνές, αλλά και ποιοτικές αγορές, νεοκλασικά κτίρια, γκαλερί, παραδοσιακές ταβέρνες και πλανόδιους μουσικούς. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακό Σέρβικο εστιατόριο με φολκλορικό πρόγραμμα και τοπική κουζίνα. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Βελιγράδι, Νόβισαντ, Σρέμσκι Καρλόβτσι

Πρωινή αναχώρηση για το Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα και 2η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Αποτελεί σημαντικό οικονομικό κέντρο της χώρας και είναι ιδιαίτερα γνωστό για το πανεπιστήμιό του. Άφιξη και περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοντινή επαρχιακή πόλη Σρέμσκι Καρλόβτσι και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής μας στο Βελιγράδι θα απολαύσουμε μια εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Βελιγράδι, Ελεύθερη μέρα

Προαιρετική εκδρομή: Τόπολα - Λόφος Όπλενακ - Μοναστήρι Μανασίτζα

Ημέρα ελεύθερη για να περιπλανηθείτε μόνοι σας στην πόλη. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν σε μια προαιρετική εκδρομή στην πόλη Τόπολα της κεντρικής Σερβίας με τον λόφο Όπλενακ και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, καθώς και στο οχυρωμένο μεσαιωνικό μοναστήρι Μανασίτζα (Manasija).

Περιγραφή προαιρετικής εκδρομής: Πρωινή αναχώρηση για την Τόπολα, που βρίσκεται στην καρδιά των αμπελώνων, πόλη γνωστή για την παραγωγή κρασιού και κέντρο ιστορικών γεγονότων κατά τον 18ο, 19ο και 20ό αιώνα. Μετά την περιήγησή μας θα επισκεφθούμε τον λόφο Όπλενακ, όπου θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με περίφημα ψηφιδωτά και νωπογραφίες, το σπίτι της βασιλικής οικογένειας και το μαυσωλείο της δυναστείας Καρατζόρτζεβιτς, που κτίστηκε από τον βασιλιά Πέτρο. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το Σέρβικο ορθόδοξο μοναστήρι Μανασίτζα (1406-1418). Επιστροφή στο Βελιγράδι. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Βελιγράδι - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:  24, 31 Δεκεμβρίου             ~         5 μέρες

 

                                              QUEENS ASTORIA 4*                                          METROPOL PALACE 5*

 

Τιμή κατ΄ άτομο                          24/12      31/12                                                   24/12           31/12      

 

Δίκλινο                                       445        495                                                         545              645

3ο άτομο έως 12 ετών               395        445                                                         495              545

Μονόκλινο                                 545        595                                                         695               795

               

Έως 12 άτοκες δόσεις

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων: + € 200

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

 

Οι πτήσεις μας με

 

1η μέρα

 

A3 976

 

ΑΘΗΝΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

 

13:10 - 13:50

 

5η μέρα

 

A3 977

 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΑΘΗΝΑ

 

14:35 - 17:20

 

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας   
  • Μπουφέ πρόγευμα και ένα δείπνο καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα (πέραν όσων αναγράφονται στα Περιλαμβάνονται)
  • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.