Skip to main content

Το χριστουγεννιάτικο Βελιγράδι και οι κρυμμένες ομορφιές της Σερβίας | Χριστούγεννα Πρωτοχρονια 2021 απο 445,00

24/12, 31/12   Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

με Ζλάτιμπορ, Κουστουριτσα κλπ

  

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα
  • Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή. Στο Βελιγράδι διαμονή στο εξαιρετικό Mercure Excelsior 4* sup. και στο Ζλάτιμπορ το Mona 4*.
  • Σπάνια διαμονή για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στο ορεινό Ζλάτιμπορ, το αγαπημένο χειμερινό θέρετρο της Σερβίας!
  • Ξενάγηση στο Βελιγράδι για να γνωρίσουμε τα πιο καίρια αξιοθέατά του
  • Περπατάμε στα ολοζώντανα κινηματογραφικά σκηνικά-πόλη του Εμίρ Κουστουρίτσα στο Ντρβένγκραντ, το έθνικ ξύλινο χωριό που ο Σέρβος σκηνοθέτης έφτιαξε για τις ανάγκες της ταινίας του «Η ζωή είναι ένα θαύμα (2004)».
  • Εξερευνούμε τη δυτική Σερβία, μια περιοχή που πρώτη φορά είδατε στα προγράμματα. Ανεβαίνουμε στο καταπράσινο όρος Ζλάτιμπορ και ζούμε μια άλλη εποχή περιπλανώμενοι στα ιστορικά χωριά του
  • Διαδρομή με το παραδοσιακό τρενάκι Shargar 8, στα βουνά του Ζλάτιμπορ.
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Νόβι Σαντ και στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι (η είσοδος στο μουσείο της πόλης περιλαμβάνεται)
  • Περιλαμβάνονται οι φόροι πόλεων 
  • Εξαιρετικός τοπικός  Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βελιγράδι

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το αεροδρόμιο Νίκολα Τέσλα του Βελιγραδίου. Φτάνουμε στο Βελιγράδι, την πιο ζωντανή πόλη της Σερβίας και είμαστε έτοιμοι να γνωρίσουμε αυτή την πόλη για την οποία οι Σέρβοι λένε «δεν είναι η πιο όμορφη, αλλά πάντα κάτι συμβαίνει!». Το Βελιγράδι είναι πόλη ιστορική με μακρά παράδοση, που αντανακλάται στη σημερινή της ταυτότητα: παλιά μπλοκ κατοικιών του σοσιαλιστικού παρελθόντος συνυπάρχουν με αριστουργηματικά αρτ-νουβώ κτίρια, απομεινάρια της κληρονομιάς των Αψβούργων και οθωμανικά κατάλοιπα. Εδώ που συναντώνται ο Δούναβης και ο ποταμός Σάβας, η καρδιά της παλιάς Γιουγκοσλαβίας κοιτάζει επίμονα προς το μέλλον και την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Ξεκινάμε λοιπόν για μία ξενάγηση πεζή στη γοητευτική αυτή πρωτεύουσα με την ταραχώδη ιστορία. Θα επισκεφτούμε το οχυρό του Βελιγραδίου που χρονολογείται τον 3ο αιώνα π.Χ. και το οποίο περικλείει την παλιά πόλη. Μέσα στο φρούριο βρίσκεται και το Πάρκο Καλεμεγκντάν σε υψόμετρο 125 μέτρα. Το πάρκο τοποθετείται στη συμβολή των ποταμών Σάββα και Δούναβη. Η ονομασία του προέρχεται από τις τουρκικές λέξεις καλέ (=οχυρό) και μεγκντάν (=πεδίο μάχης). Μέσα στο κάστρο θα δούμε το Άγαλμα της Νίκης, που φιλοτεχνήθηκε για να δοξάσει τις νίκες της Σερβίας στον Βαλκανικό και στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης θα περπατήσουμε ως τον μεσαιωνικό πύργο Νεμπόσα, που ανεγέρθηκε τον 15ο αιώνα, είναι ο μόνος που σώζεται ακέραιος και για αιώνες λειτουργούσε ως κέντρο άμυνας στο φρούριο.

Μετά την ξενάγηση θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και προαιρετικά θα κάνουμε μια χαλαρωτική βόλτα στους δημοφιλείς πεζόδρομους Σκανταρλία και Νεζ Μιχαΐλοβα. Μπορούμε επίσης να επισκεφτούμε μερικά ακόμη αξιοθέατα όπως την αριστοκρατική περιοχή Ντεντίνιε με τις εντυπωσιακές επαύλεις, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Σάββα (ήταν ο ιδρυτής της ορθόδοξης εκκλησίας της Σερβίας), το Δημαρχείο του 19ου αιώνα που σήμερα στεγάζει τη Γιουγκοσλαβική Κινηματογραφική Αρχειοθήκη, το εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, την Πλατεία της Δημοκρατίας με το Εθνικό Θέατρο, το Εθνικό Μουσείο και το άγαλμα του Πρίγκιπα Μιχαήλ αλλά και την ιστορική συνοικία Ντορκόλ πάνω στον Δούναβη, η οποία σύμφωνα με τον Guardian και το βρετανικό περιοδικό Time Out είναι μία από τις «50 πιο κουλ περιοχές του πλανήτη».

Διανυκτέρευση στο Βελιγράδι.

 

2η ημέρα: Βελιγράδι – Σρέμσκι Κάρλοβτσι – Νόβι Σαντ – Βελιγράδι

Ξεκινάμε σήμερα με ολοήμερη εκδρομή στις βόρειες περιοχές της Σερβίας, την περιφέρεια της Βοϊβοντίνα. Πρώτος μας σταθμός είναι η κωμόπολη Σρέμσκι Κάρλοβτσι: μέλι, καλό κρασί, παμπάλαια πολιτιστικά ιδρύματα της Σερβίας είναι μερικά μόνο από τα συνώνυμα που έρχονται στο νου των Σέρβων όταν μιλούν γι’ αυτήν. Χτισμένη στους πρόποδες του Εθνικού Δρυμού Φρούσκα Γκόρα, απολαμβάνει απέραντο πράσινο, ήπιο κλίμα αλλά και μια ιδιαίτερη θέση στην παράδοση και την πολιτιστική ιστορία της χώρας. Στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι υπάρχει η έδρα της Σερβικής Μητρόπολης και η δεύτερη (ιστορικά) Θεολογική Σχολή του Ορθόδοξου Κόσμου, μετά την Πόλη. Τελικός μας προορισμός για σήμερα είναι το κάποτε πολιτιστικό κέντρο της Σερβίας, το Νόβι Σαντ, σήμερα η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Βοϊβοντίνα. Η επίσκεψη του οχυρού Πετροβαράντιν θα σας προσφέρει την καταπληκτική θέα προς αυτήν την παραδουνάβια πόλη η οποία καμαρώνει και πολλά αξιοθέατα στο ιστορικό της κέντρο το οποίο θα γνωρίσουμε με μια σύντομη βόλτα.

Μετά την ολοήμερη εκδρομή μας, επιστρέφουμε στο Βελιγράδι. Για το βράδυ σάς προτείνουμε βόλτα στα μοντέρνα μαγαζιά της περιοχής Μπέτον χάλα, τα πλωτά μαγαζιά στους ποταμούς ή την παραδοσιακή λουλουδάτη μποέμικη Σκαντάρλιγια. Διανυκτέρευση στο Βελιγράδι.

 

3η ημέρα: Βελιγράδι – Τόπολα (Όπλενατς) – Ζλάτιμπορ

Αναχώρηση για την Τόπολα, το κέντρο της επαναστατημένης χώρας του 19ου αιώνα. Από εδώ κατάγεται η βασιλική οικογένεια των Καραγεώργηδων (Karadjordjevic στα σερβικά), οι περισσότεροι εκ των οποίων αναπαύονται στο μαυσωλείο του Όπλενατς, χτισμένο πριν από εκατό και παραπάνω χρόνια. Η απαράμιλλης ομορφιάς εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, από λευκό μάρμαρο, στο μοναστήρι Όπλενατς που θα επισκεφθούμε, μιλάει για την μοίρα των βασιλικών μελών και του σερβικού λαού υπό αυτών επί πολλά χρόνια. Από εδώ ξεκίνησε ο ξεσηκωμός εναντίον των Οθωμανών το 1804, εδώ ήταν και η κατοικία του Βασιλιά Πέτρου.   Το απόγευμα φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό για σήμερα, το ορεινό Ζλάτιμπορ. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Ζλάτιμπορ – Ντρβένγκραντ (χωριό Κουστουρίτσα) – διαδρομή με το τρένο Σάργκαν 8 (περιλαμβάνεται) – Ζλάτιμπορ

Η πλούσια φύση, τα γλυκά βουνά, οι παραδόσεις και η αμέριστη φιλοξενία των κατοίκων φέρνουν το Ζλάτιμπορ πολύ ψηλά στην εκτίμηση των Σέρβων αλλά και των ταξιδιωτών που έχουν την τύχη να το επισκέπτονται. Το όνομά του σημαίνει «χρυσό πεύκο» κι αυτό μάλλον λέει πολλά για τη φύση που το περιβάλλει, με το Εθνικό Πάρκο Τάρα στο βορρά και το βουνό Ζλάταρ προς το νότο.

Εδώ λοιπόν θα απολαύσουμε μία ρομαντική διαδρομή με το ιστορικό τρένο Σαργκάν: πρόκειται για ένα πανέμορφο, στενό τρενάκι, που συνδέει το χωριό Μόκρα με τον σταθμό Σαργκάν Βιτάσι. Η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής έγινε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου από τους Αυστριακούς, με σκοπό να ενωθεί η Σερβία με την Αυστρο-Ουγγαρία η οποία τότε κατείχε εδάφη της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Το έργο έμεινε στη μέση λόγω της διάλυσης της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας. Εμείς θα κάνουμε τη διαδρομή απολαμβάνοντας καθοδόν την τοπική μουσική και τα πανέμορφα ορεινά τοπία και θα συνεχίσουμε για την «ξύλινη πόλη», το Ντρβένγκραντ: πρόκειται για έναν οικισμό που κατασκεύασε εξ ολοκλήρου ο Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα ως σκηνικό για τις ανάγκες της ταινίας του «Η ζωή είναι ένα θαύμα» (2004). Εκεί θα κάνουμε μια χαλαρή βόλτα ανάμεσα στα κινηματογραφικά σκηνικά ενώ θα δούμε και τα αυτοκίνητα εποχής που βρίσκονται εδώ, το κάθε ένα με όνομα από διασημότητες όπως ο Μπρους Λι και ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στο Ζλάτιμπορ. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Ζλάτιμπορ – Βελιγράδι – πτήση επιστροφής

Πρωινό και αναχώρηση για το Βελιγράδι και το αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση της επιστροφής μας.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 445€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 445 € 200 €
  Twin Room 445 € 200 €
  Triple Room 445 € 200 €
  Single Room 585 € 200 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  31/12/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 495€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 495 € 200 €
  Twin Room 495 € 200 €
  Triple Room 495 € 200 €
  Single Room 690 € 200 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα.
  • Στο Βελιγράδι διαμονή στο εξαιρετικό Mercure Excelsior 4* sup. και στο Ζλάτιμπορ στο Mona 4*.
  • Διαδρομή με το τρενάκι Shargan 8, είσοδος στο χωριό του Κουστουρίτσα.  
  • Φόροι πόλεως.
  • Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Εξαιρετικός τοπικός  Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ημιδιατροφή.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης..

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 200 €
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 976

24/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

13:10

13:50

A3 977

28/12/2021

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΑΘΗΝΑ

14:35

17:20

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 976

31/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

13:10

13:50

A3 977

04/01/2022

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΑΘΗΝΑ

14:35

17:20