Skip to main content

Βιέννη- Πράγα ακριβώς πριν τις Γιορτές 2020 απο 445,00

 15/12-19/12    ΚΑΙ   19/12-23/12  5 ΗΜΕΡΕΣ με ομορφια και στολισμους!

 

Βιέννη- Πράγα  5 ημέρες | Αναλυτικό Πρόγραμμα  15/12-19/12

1η  ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ –ΒΙΕΝΝΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μπρατισλάβα .Άφιξη και μεταφορά  στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη, για την ξενάγηση της πόλης με τον τοπικό μας ξεναγό.  Θα περιηγηθούμε στην περίφημη δακτύλια λεωφόρο (RING) , όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Tάματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσετε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά, παλιά και διάσημα καφέ της πόλης όπως το  Central ή το Landtmann. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και παραλαβή δωματίων.Αργά απόγευμα θα  έχετε χρόνο να θαυμάσετε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές, με  τα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τη φάτνη, τα ζαχαρόσπιτα, το Καρουσέλ, το τρενάκι, τα δεκάδες μαγαζάκια με εορταστικά δώρα και το λούνα πάρκ. Στους φαντασμαγορικά στολισμένους δρόμους συναντάμε χαρούμενες μπάντες, άμαξες με άλογα,  άρωμα από ψημένα κάστανα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και ζαχαρωμένα φρούτα, ξύλινους πάγκους με ντόπια προϊόντα και ζεστά ροφήματα . Επίσης στολισμένους δρόμους, παραμυθένιες παραστάσεις και σκηνικά που συνθέτουν την πιο φημισμένη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης και μας φέρνουν στο νου τη μαγεία της πρέσβειρας του χριστουγεννιάτικου πνεύματος. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το γνωστό ζεστό κρασί Punch. Διανυκτέρευση.

 

2η  ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ- ΔΑΣΗ ΒΙΕΝΝΗΣ- ΜΠΑΝΤΕΝ

Πρωινό και επίσκεψη  στα περίχωρα της Bιέννης, τα περίφημα Bιεννέζικα Δάση. Πρώτα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, το Xαϊλιγκενκρόιτς. Κατόπιν στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Aψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Pοδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα. Τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας στα προάστια της Βιέννης, με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Mπάντεν , σημαντικό θέρετρο των Αψβούργων. Επιστροφή στη Βιέννη και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

3η  ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ – ΠΡΑΓΑ

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης , την κρατική Όπερα της Βιέννης , τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης , το Κοινοβούλιο , το νεογοτθικό Δημαρχείο , το Κρατικό Θέατρο κ.α. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα, το «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Mολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα, είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια, τις εκκλησίες και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η ‘‘κρυφή γέφυρα’’. Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Μεταφορά στην Πράγα και παραλαβή δωματίων. Χρόνος ελεύθερος.

 

4η  ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας αρχίζει με το μοναστήρι του Στράχοβ  και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη  συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στην ‘‘βασιλική’’ του Αγ. Γεωργίου. Θα συνεχίσουμε με το  ‘‘Μικρό μέρος’’ (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το  Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘‘παρέλαση των Aποστόλων’’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.

 

5η  ΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ– ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη πρωτεύουσα της Τσεχίας, αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας .Περιήγηση στην πόλη και το Κάστρο της. Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

}  Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μπρατισλάβα – Αθήνα με πτήσεις Aegean Airlines

}  1 αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο.

}  Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια

}  2 διανυκτερεύσεις στη Βιέννη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό

}  2 διανυκτερεύσεις στην Πράγα σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό

}  Μεταφορές , ξεναγήσεις , περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα

}  Ελληνόφωνος συνοδός – Ξεναγός.

}  Ταξιδιωτική ασφάλεια με επιπλέον παροχές.

}  Ενημερωτικά έντυπα.

}  Φ.Π.Α


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων (155 €).
  • Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και στα διάφορα αξιοθέατα.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημείωση: 
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ & ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΆ ΑΤΟΜΟ

ΕΝΗΛΙΚΑΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒ/ΥΝΣΗ ΜΟΝ/ΝΟΥ

ΠΑΙΔΙ 2-12 ΣΕ EXTRA ΚΡΕΒΑΤΙ

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡ.

PRE CHRISTMAS

5 Ημέρες

15/12-19/12

Α3 4071  ATH 08:30 - BTS  09:30 A3 4070  BTS 16:00 - ATH  19:15

ARCOTEL KAISERWASSER 4*  or similar &

HOTEL DIPLOMAT 4*

445 €

140 €

 345

155 €

 


 

Βιέννη- Πράγα  5 ημέρες | Αναλυτικό Πρόγραμμα  19/12-23/12

1η  ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ –ΒΙΕΝΝΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μπρατισλάβα . Άφιξη και μεταφορά  στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη, για την ξενάγηση της πόλης με τον τοπικό μας ξεναγό. Θα περιηγηθούμε στην περίφημη δακτύλια λεωφόρο (RING) , όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Tάματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσετε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά, παλιά και διάσημα καφέ της πόλης όπως το  Central ή το Landtmann. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και παραλαβή δωματίων.Αργά απόγευμα θα  έχετε χρόνο να θαυμάσετε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές, με  τα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τη φάτνη, τα ζαχαρόσπιτα, το Καρουσέλ, το τρενάκι, τα δεκάδες μαγαζάκια με εορταστικά δώρα και το λούνα πάρκ. Στους φαντασμαγορικά στολισμένους δρόμους συναντάμε χαρούμενες μπάντες, άμαξες με άλογα,  άρωμα από ψημένα κάστανα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και ζαχαρωμένα φρούτα, ξύλινους πάγκους με ντόπια προϊόντα και ζεστά ροφήματα . Επίσης στολισμένους δρόμους, παραμυθένιες παραστάσεις και σκηνικά που συνθέτουν την πιο φημισμένη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης και μας φέρνουν στο νου τη μαγεία της πρέσβειρας του χριστουγεννιάτικου πνεύματος. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το γνωστό ζεστό κρασί Punch. Διανυκτέρευση.

 

2η  ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ- ΔΑΣΗ ΒΙΕΝΝΗΣ- ΜΠΑΝΤΕΝ

Πρωινό και επίσκεψη  στα περίχωρα της Bιέννης, τα περίφημα Bιεννέζικα Δάση. Πρώτα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, το Xαϊλιγκενκρόιτς. Κατόπιν στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Aψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Pοδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα. Τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας στα προάστια της Βιέννης, με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Mπάντεν , σημαντικό θέρετρο των Αψβούργων. Επιστροφή στη Βιέννη και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

3η  ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ – ΠΡΑΓΑ

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης , την κρατική Όπερα της Βιέννης , τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης , το Κοινοβούλιο , το νεογοτθικό Δημαρχείο , το Κρατικό Θέατρο κ.α. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα, το «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Mολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα, είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια, τις εκκλησίες και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η ‘‘κρυφή γέφυρα’’. Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Μεταφορά στην Πράγα και παραλαβή δωματίων

 

4η  ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας αρχίζει με το μοναστήρι του Στράχοβ  και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη  συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στην ‘‘βασιλική’’ του Αγ. Γεωργίου. Θα συνεχίσουμε με το  ‘‘Μικρό μέρος’’ (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το  Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘‘παρέλαση των Aποστόλων’’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.

 

5η  ΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη πρωτεύουσα της Τσεχίας, αναχωρούμε το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

}  Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μπρατισλάβα & Πράγα - Αθήνα με πτήσεις Aegean Airlines

}  1 αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο.

}  Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια

}  2 διανυκτερεύσεις στη Βιέννη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό

}  2 διανυκτερεύσεις στην Πράγα σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό

}  Μεταφορές , ξεναγήσεις , περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα

}  Ελληνόφωνος συνοδός – Ξεναγός.

}  Ταξιδιωτική ασφάλεια με επιπλέον παροχές.

}  Ενημερωτικά έντυπα.

}  Φ.Π.Α


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων (155 €).
  • Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και στα διάφορα αξιοθέατα.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημείωση: 
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ & ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΆ ΑΤΟΜΟ

ΕΝΗΛΙΚΑΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒ/ΥΝΣΗ ΜΟΝ/ΝΟΥ

ΠΑΙΔΙ 2-12 ΣΕ EXTRA ΚΡΕΒΑΤΙ

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡ.

PRE CHRISTMAS

5 Ημέρες

19/12-23/12

Α3 4071  ATH 14:00 - BTS   15:00 A3 4029  PRG 11:00 – ATH 15:30

ARCOTEL KAISERWASSER 4*  or similar &

HOTEL DIPLOMAT 4*

445 €

140 €

 345

155 €