Skip to main content

Λονδίνο, ένα ταξίδι στον χρόνο και στα παραμύθια | Χριστούγεννα 2023 - Θεοφάνεια 2024 Διάρκεια: 5, 6 ΗΜΕΡΕΣ από 745

Αναχωρήσεις: 22/12, 24/12, 31/12, 02/01

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ (ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΝΟΤΙΝΓΚ ΧΙΛ)

Η ταξιδιωτική μας ομάδα, μαζί με τον αρχηγό μας, θα συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο για την πτήση μας με προορισμό το πανέμορφο και σαγηνευτικό Λονδίνο. Κατά την άφιξή μας θα απολαύσουμε πανοραμική περιήγηση στην πόλη για μια πρώτη γνωριμία μαζί της. Το Λονδίνο, η πρωτεύουσα της Αγγλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι μια πόλη του 21ου αιώνα με ιστορία που χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή. Στο κέντρο του βρίσκονται τα επιβλητικά κτήρια του Κοινοβουλίου, ο εμβληματικός πύργος του ρολογιού, γνωστός ως «Big Ben» και το Αβαείο του Γουέστμινστερ, ο τόπος στέψης των Βρετανών μοναρχών. Πέρα από τον ποταμό Τάμεση, ο τροχός παρατήρησης London Eye προσφέρει πανοραμική θέα στο πολιτιστικό συγκρότημα South Bank και σε ολόκληρη την πόλη.

Η μέρα μας θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο εμβληματικό Βρετανικό Μουσείο (επίσκεψη - είσοδος δωρεάν), ένα μουσείο αφιερωμένο στην ανθρώπινη ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό, που βρίσκεται στην περιοχή Bloomsbury του Λονδίνου. Η μόνιμη συλλογή του με οκτώ εκατομμύρια έργα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, καθώς καταγράφει την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού από τις απαρχές του μέχρι σήμερα, με πολλά σπουδαία ευρήματα. Εδώ βρίσκονται και τα μάρμαρα του Παρθενώνα, εκεί όπου μας υποδέχονται οι Καρυάτιδές μας.

Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε το Νότινγκ Χιλ και να αισθανθούμε όπως η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Χιου Γκραντ στην ομώνυμη ταινία. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΝΔΙΝΟ – ΓΚΡΙΝΟΥΙΤΣ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΜΕΣΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, θα αναχωρήσουμε για το υπέροχο χωριό του Γκρίνουιτς, στις όχθες του ποταμού Τάμεση. Θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Πάρκο του Γκρίνουιτς και το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο (επίσκεψη - είσοδος δωρεάν) που βρίσκονται σε μέρος Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, μέρος των Βασιλικών Μουσείων του Γκρίνουιτς, το οποίο περιλαμβάνει επίσης το Βασιλικό Αστεροσκοπείο, το Cutty Sark, το διάσημο ιστορικό ιστιοφόρο και το ταχύτερο της εποχής του, αλλά και το Σπίτι της Βασίλισσας, μουσείο πλέον σημαντικών έργων τέχνης. Το Γκρίνουιτς είναι επίσης διάσημο για την πολύ χαρακτηριστική αγορά του, που άνοιξε το 1737, με περισσότερους από πενήντα πάγκους τροφίμων και εκθεμάτων χειροτεχνίας.

Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια μοναδική κρουαζιέρα στον Τάμεση (έξοδα ατομικά), με θέα σε όλα τα σπουδαία αξιοθέατα της πόλης, θα περάσουμε κάτω από τη διάσημη Γέφυρα του Λονδίνου για να καταλήξουμε στο London Eye. Για όσους επιθυμούν μπορούν (έξοδα ατομικά) να επισκεφτούν τη διάσημη ρόδα του Λονδίνου και να απολαύσουν τη μοναδική θέα που προσφέρει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΝΔΙΝΟ – ΟΥΙΝΔΣΟΡ – ΟΞΦΟΡΔΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Ουίνδσορ στην αγγλική κομητεία του Μπερκσάιρ. Στενά συνδεδεμένο με την αγγλική και τη διάδοχη βρετανική βασιλική οικογένεια, ενσωματώνει σχεδόν μια χιλιετία αρχιτεκτονικής ιστορίας. Το διάσημο κάστρο του (είσοδος έξοδα ατομικά) θεωρείται το μεγαλύτερο της Ευρώπης και αποτελεί ένα κόσμημα. Ταυτόχρονα, είναι ένα από τα πολυπληθέστερα του κόσμου, αφού πάνω από πεντακόσιοι άνθρωποι ζουν εκεί.

Επόμενος σταθμός μας η Οξφόρδη, στην κεντρική νότια Αγγλία. Το διάσημο πανεπιστήμιό της ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα. Η αρχιτεκτονική των τριάντα οχτώ κολεγίων στο μεσαιωνικό κέντρο της πόλης οδήγησε τον ποιητή Μάθιου Άρνολντ να της δώσει το παρατσούκλι «City of Dreaming Spires» (πόλη των ονειροπόλων). Το University College και το Magdalen College βρίσκονται έξω από τη High Street, η οποία εκτείνεται από τον Πύργο Carfax (με θέα στην πόλη) μέχρι τον Βοτανικό Κήπο στον ποταμό Cherwell.

Στην Οξφόρδη θα επισκεφτούμε το Μουσείο Τέχνης και Αρχαιολογίας Ashmolean (επίσκεψη - είσοδος δωρεάν) στην οδό Beaumont, το πρώτο δημόσιο μουσείο της Βρετανίας και το δεύτερο πιο σημαντικό μουσείο στην Αγγλία μετά το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου. Το πρώτο του κτίριο ανεγέρθηκε το 1678-1683.

Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΝΔΙΝΟ (ελεύθερη ημέρα)

Όσες μέρες κι αν μείνει κανείς στο Λονδίνο δεν θα είναι ποτέ αρκετές. Η πόλη έχει τόσα πολλά πράγματα να δει κανείς, που πραγματικά δεν φτάνει μία φορά. Είτε επιλέξετε να βρεθείτε στο West End, την περιοχή που είναι συνώνυμη του θεάτρου, της διασκέδασης και της κουλτούρας, είτε κάποιο από τα ατελείωτα μουσεία - εδώ βρίσκεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, αλλά και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό για μια φωτογραφία με τη βασίλισσα – είτε κάνετε μια βόλτα στο Hyde Park ή στο Soho, το βέβαιο είναι ότι θα μείνετε γοητευμένοι από την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΝΔΙΝΟ – πτήση για ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Κάπου εδώ το ταξίδι μας στην πολύχρωμη αυτή μητρόπολη του κόσμου φτάνει στο τέλος του. Έχοντας δει τα πιο αντιπροσωπευτικά μέρη της, αναχωρούμε με τις αποσκευές μας γεμάτες αναμνήσεις. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

6ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Για όσους επιλέξουν να παρατείνουν το ταξίδι τους με μία επιπλέον διανυκτέρευση, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

 

1η – 4η ΗΜΕΡΑ: όπως στο 5ήμερο πρόγραμμα

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΝΔΙΝΟ – ΚΕΝΤ (ΚΑΝΤΕΡΜΠΕΡΙ, ΚΑΣΤΡΟ ΛΙΝΤΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΣΑΪ)

Μία επιπλέον ημέρα στο Λονδίνο και η επίσκεψη στην περιοχή του Κεντ θεωρείται επιβεβλημένη. Θα επισκεφτούμε τη διάσημη πόλη του Κάντερμπερι, μια πόλη με καθεδρικούς ναούς στη νοτιοανατολική Αγγλία, έναν τόπο προσκυνήματος κατά τον Μεσαίωνα. Αρχαία τείχη, που χτίστηκαν αρχικά από τους Ρωμαίους, περικυκλώνουν το μεσαιωνικό κέντρο του με λιθόστρωτα δρομάκια και ξύλινα σπίτια. Ο καθεδρικός ναός του Κάντερμπερι (είσοδος έξοδα ατομικά), που ιδρύθηκε το 597 μ.Χ., είναι η έδρα της Εκκλησίας της Αγγλίας και της Αγγλικανικής Κοινωνίας, ενσωματώνοντας γοτθικά και ρομανικά στοιχεία στα λιθόγλυπτα και τα βιτρό του.
Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Κάστρο του Λιντς (είσοδος έξοδα ατομικά), εφτά μίλια νοτιοανατολικά του Maidstone. Είναι χτισμένο σε νησιά, σε μια λίμνη που σχηματίζεται από τον ποταμό Λεν, στα ανατολικά του χωριού Λιντς. Όσο βρισκόμαστε εκεί, θα απολαύσουμε ένα «cream tea» (έξοδα ατομικά), μια από τις καλύτερες βρετανικές εμπειρίες, δηλαδή ένα φλιτζάνι πολυτελές τσάι που σερβίρεται με νόστιμα γλυκά «scones», χειροποίητη κρέμα και μαρμελάδα φράουλα. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΝΔΙΝΟ – πτήση για ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 5 ημέρες - Ξενοδοχείο: Holiday Inn Kensington 4* - Τιμή από 745€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 745 € 250 €
  Twin Room 745 € 250 €
  Triple Room 745 € 250 €
  Single Room 1115 € 250 €

Extras

+ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΜΕΣΗ :  15 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 6 ημέρες με επιπλέον επίσκεψη στο Κεντ (Κάντερμπερι, κάστρο Λιντς και εμπειρία τεϊοποσίας) - Ξενοδοχείο: Holiday Inn Kensington 4* - Τιμή από 925€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 925 € 250 €
  Twin Room 925 € 250 €
  Triple Room 925 € 250 €
  Single Room 1400 € 250 €

Extras

+ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ & ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ :  65 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 5 ημέρες - Ξενοδοχείο: Park International Kensington 4* - Τιμή από 769€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 769 € 250 €
  Twin Room 769 € 250 €
  Single Room 1154 € 250 €

Extras

+ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΜΕΣΗ :  15 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  31/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - 6 ημέρες με επιπλέον επίσκεψη στο Κεντ (Κάντερμπερι, κάστρο Λιντς και εμπειρία τεϊοποσίας) - Ξενοδοχείο: Holiday Inn Kensington 4* - Τιμή από 839€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 839 € 250 €
  Twin Room 839 € 250 €
  Triple Room 839 € 250 €
  Single Room 1314 € 250 €

Extras

+ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ & ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ :  65 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/1/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - 5 ημέρες - Ξενοδοχείο: Park International Kensington 4* - Τιμή από 839€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 839 € 250 €
  Twin Room 839 € 250 €
  Triple Room 839 € 250 €
  Single Room 1234 € 250 €

Extras

+ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΜΕΣΗ :  15 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Sky Express.
  • 1 χειραποσκευή 8 κιλών και 1 βαλίτσα 20 κιλών το άτομο.
  • 4 ή 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό ή εφάμιλλο.
  • Επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο.
  • Ημερήσια εκδρομή στο Ουίνδσορ και την Οξφόρδη.
  • Επίσκεψη στο Γκρίνουιτς.
  • Επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο στο Γκρίνουιτς.
  • Επίσκεψη στο Μουσείο Ashmolean στην Οξφόρδη.
  • Έλληνας πολύ έμπειρος στο Λονδίνο αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €250

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
’φιξης

GQ 700

22/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ

10:25

12:20

GQ 701

26/12/2023

ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ

13:15

18:45

5 ημέρες – 4 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παρακάτω.

Ξενοδοχείο: Holiday Inn Kensington 4*

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
’φιξης

GQ 700

22/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ

10:25

12:20

GQ 701

27/12/2023

ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ

13:15

18:45

6 ημέρες – 5 διανυκτερεύσεις

Με επιπλέον επίσκεψη στο Κεντ (Κάντερμπερι, κάστρο Λιντς και εμπειρία τεϊοποσίας).

Ξενοδοχείο: Holiday Inn Kensington 4*

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
’φιξης

GQ 700

24/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ

10:25

12:20

GQ 701

28/12/2023

ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ

13:15

18:45

5 ημέρες – 4 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παρακάτω.

Ξενοδοχείο: Park International Kensington 4*

  

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

GQ 700

31/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ

10:25

12:20

GQ 701

05/01/2024

ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ

13:15

18:45

6 ημέρες – 5 διανυκτερεύσεις

Με επιπλέον επίσκεψη στο Κεντ (Κάντερμπερι, κάστρο Λιντς και εμπειρία τεϊοποσίας).

Ξενοδοχείο: Holiday Inn Kensington 4*

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
’φιξης

GQ 700

02/01/2024

ΑΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ

10:25

12:20

GQ 701

06/01/2024

ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ

13:15

18:45

5 ημέρες – 4 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παρακάτω.

Ξενοδοχείο: Park International Kensington 4*