Skip to main content

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΚΑΣΤΡΟ WINSDOR 23 & 30/12/2023 - 5 Ημέρες από 775€

Αναχωρήσεις : 23 & 30/12/2023 - 5 Ημέρες

Δώρο η εκδρομή στην πόλη και στο κάστρο του Γουίντσορ

1η μέρα: Αθήνα – Λονδίνο, ξενάγηση πόλης – Βρετανικό μουσείο

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Λονδίνο. Άφιξη και αμέσως θα πραγματοποιήσουμε την ξενάγηση πόλεως. Ο ελληνόφωνος ξεναγός θα μας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το μνημείο του Αλβέρτου και το Ρόγιαλ Άλμπερτ Χολ, από το φημισμένο Χάιντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινγκτον, στη συνέχεια από την Marble Arch (μαρμάρινη αψίδα) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, όπως και από την πλατεία Τραφάλγκαρ, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Συνεχίζουμε την πανοραμική ξενάγηση περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων και φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης το Μπιγκ Μπεν. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στον Πύργο του Λονδίνου θα συνεχίσουμε με το Σίτυ για να δούμε το Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν. Η ξενάγησή μας τελειώνει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγο της επίσκεψης μας. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ γίνεται προαιρετικά (έξοδα ατομικά) νυκτερινός γύρος της πόλης όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την πόλη, τα αξιοθέατα της και τις περίφημες γέφυρες του Τάμεση φωταγωγημένα. Με αφετηρία την περίφημη πλατεία Piccadilly με το άγαλμα του Έρωτα (γιος της Αφροδίτης) στο κέντρο της, ξεκινάμε τη βόλτα μας για να γνωρίσουμε την πλατεία Λέστερ, το κέντρο της νυκτερινής διασκέδασης του Λονδίνου. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το Σόχο και την κινέζικη συνοικία. Τέλος θα επισκεφθούμε την πλατεία Κόβεν Γκάρντεν με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Λονδίνο – Εκδρομή στην πόλη και στο Κάστρο Γουίνσδορ

Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ και επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την πόλη του Γουίντσορ με τα θερινά Ανάκτορα της Βασιλικής Οικογένειας (προαιρετική είσοδος στο κάστρο) όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κατοικία των Βασιλέων της Αγγλίας. Θα επισκεφθείτε τα επίσημα διαμερίσματα και το κουκλόσπιτο της Βασίλισσας όπως και το παρεκκλήσι του Σαιντ Τζωρτζ αφιερωμένο στον προστάτη άγιο του Τάγματος της Περικνημίδας. Μετά το τέλος της περιήγησής θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε μια βόλτα στα παραδοσιακά δρομάκια της όμορφης ομώνυμης πόλης Γουίντσορ. Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Λονδίνο με γεύσεις και αξιοθέατα ή ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ Εκδρομή στην Οξφόρδη – Στράτφορντ Απόν Έιβον – Bicester Outlet Village

Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ και είστε ελεύθεροι να συνεχίσετε τις βόλτες σας για ψώνια και τις επισκέψεις σας σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε (έξοδα ατομικά) στην ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ημερήσια εκδρομή μας στην Αγγλική ενδοχώρα. Θα επισκεφθούμε δυο σημαντικές πνευματικές πόλεις. Πρώτος σταθμός στην εκδρομή μας η περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα μείγμα από μεσαιωνικά κτίρια, εκκλησιαστικούς οβελίσκους. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια γραφική διαδρομή περνώντας από τα παραδοσιακά χωριά της περιοχής Κότσγουολτς που θα μας οδηγήσει στην κωμόπολη του Στράτφορντ Απόν Έιβον, τη γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Προαιρετική επίσκεψη στο σπίτι που γεννήθηκε και έζησε ο Βάρδος του Στράτφορντ και ελεύθερος χρόνος για γεύμα στις παραδοσιακές παμπ και στα multi-culti εστιατόρια της γραφικής κωμόπολης. Στη συνέχεια θα αφιερώσουμε αρκετό χρόνο για αγορές στο Bicester Outlet Village. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Λονδίνο με αγορές και «αγορές» - ή ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ Εκδρομή Μπάθ & Στόουνχεντς

Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ και όλη η μέρα στη διάθεσή σας για να χαρείτε την υπέροχη πόλη και τις όμορφες γωνιές της. Η περίφημη Όξφορντ Στρητ με τα αμέτρητα πολυκαταστήματα της όπως το Σέλφριντζις, η Μποντ Στρητ με τους γνωστούς οίκους μόδας υψηλής ραπτικής. Επίσης δεν πρέπει να λησμονήσουμε το πολυκατάστημα – αξιοθέατο Χάροντς στο Νάιτσμπριτζ. Εναλλακτικά προτείνουμε μία βόλτα στις διάσημες αγορές του Λονδίνου όπως του Πορτομπέλο Ρόουντ στην περιοχή του Νότινγκ Χίλ στο δυτικό Λονδίνο, την αγορά Spitalfields και Camden στο ανατολικό Λονδίνο. Όσοι όμως από εσάς επιθυμείτε να περάσετε την ημέρα σας κάνοντας κάτι διαφορετικό μπορείτε να ακολουθήσετε την ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ημερήσια εκδρομή μας στο Μπαθ και Στόουνχεντς (έξοδα ατομικά). Πρώτα θα επισκεφτούμε μια από τις πιο διάσημες αρχαιολογικές τοποθεσίες στην Ευρώπη, το Στόουνχεντζ. Εκεί θα θαυμάσουμε τους γιγάντιους «τρίλιθους» που σχηματίζουν έναν μυστικιστικό, αινιγματικό και σαφώς συμβολικό κύκλο. Θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη στην κοσμική λουτρόπολη του Μπαθ, ένα πραγματικό κόσμημα Βρετανικής Γεωργιανής Αρχιτεκτονικής. Θα έχουμε τη ευκαιρία να ξεναγηθούμε στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης όπως τα Ρωμαϊκά Λουτρά του 1ου αιώνα , τα πάρκα , τις κομψές πλατείες και το Ρόγιαλ Κρέσεντ, το απόγειο της γεωργιανής κομψότητας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Για τη βραδινή σας ψυχαγωγία προτείνουμε να κλείσετε θέση σε μία από τις πολυάριθμες και φαντασμαγορικές θεατρικές παραστάσεις - musical στη γνωστή θεατρική περιοχή του Λονδίνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Λονδίνο – Πτήση επιστροφής

Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ και ελεύθερο πρωινό για μια τελευταία βόλτα και ότι επισκέψεις δεν προλάβατε τις προηγούμενες μέρες. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση επιστροφής.

 

 

Σημειώσεις προγράμματος:

  • Η σειρά των επισκέψεων διαφοροποιείται ανάλογα με τα ωράρια λειτουργίας των μουσείων, μνημείων, λοιπών αξιοθέατων καθώς και των πτήσεων, χωρίς να παραλειφθεί καμία παροχή υπηρεσίας
  • Στην αναχώρηση των Χριστουγέννων το Βρετανικό Μουσείο παραμένει κλειστό ,οπότε και δεν πραγματοποιείται η επίσκεψη .
  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη μιας κλίνης και μόνο κατόπιν ζήτησης

ΛΟΝΔΙΝΟ   -  5 ΜΕΡΕΣ

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

 

Διατροφή

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

 

Παιδί

 2-12 ετών

Μονόκλινο επιβάρυνση

Πτήσεις – Αεροπορική  Εταιρία

23-27/12/23

&

30/12-03/01/24

 

5 μέρες

Holiday Inn Bloomsbury 4*

Πρωινό

 

Early booking

  775€

 

 

Early booking

695 €

 

 

Early booking

 400 €

Sky Express

 

Αθήνα – Λονδίνο

GQ 700: 10:25-12:15

Λονδίνο - Αθήνα

GQ 701: 13:15-18:45

Crown Plaza Kings Cross 4*

 

Early booking

 820 €

 

 

Early booking

695 €

 

 

Early booking

430  €

 

Φόροι αεροδρομίων &  επίναυλοι καυσίμων 300 €                        

Οι τιμές Early booking ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων κι έως 50 ημέρες πριν τις αναχωρήσεις.

Έπειτα θα υπάρχει προσαύξηση 50 € κατ’ άτομο , και αφορά στη κανονική τιμή του πακέτου.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Λονδίνο - Αθήνα με SKY EXPRESS για το αεροδρόμιο Gatwick .
  • Αποσκευή 20 kg & Χειραποσκευή 8 kg
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Αγγλικό πρωινό σε μπουφέ
  • Μεταφορές από το αεροδρόμιο του Λονδίνου στο ξενοδοχείο και αντίστροφα
  • Πανοραμική ξενάγηση της πόλης του Λονδίνου & επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο
  • Δώρο η εκδρομή στην πόλη και στο κάστρο του Γουίντσορ
  • Έμπειροι συνοδοί/αρχηγοί και τοπικοί αντιπρόσωποι του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 300€ κατά άτομο (πληρωτέα στο γραφείο )
  • Είσοδοι σε μουσεία – θεάματα
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

 

 

 

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΟΔΩΝ ΣΕ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ, ΚΑΣΤΡΑ, ΜΟΥΣΕΙΑ & ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΧΩΡΟΙ

 

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

16-60 ΕΤΩΝ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

61+ ΕΤΩΝ

ΠΑΙΔΙ

5-15 ΕΤΩΝ

ΚΑΣΤΡΟ ΓΟΥΙΝΤΣΟΡ

( ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΡΙΤΗ , ΤΕΤΑΡΤΗ ) 25 & 26/12

£ 28.50

£ 26.50

£ 15.50

ROYAL OBSERVATORY - ΓΚΡΙΝΟΥΙΤΣ

κλειστό λόγω αργίας  25/12 & 26/12

£ 10.00

£ 10.00

£ 5.00

LONDON EYE (STANDARD TICKET)

 κλειστό λόγω αργίας  25/12

£ 35.00

£ 35.00

£ 30.00

LONDON DUNGEONS (ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΡΟΜΟΥ)

κλειστό λόγω αργίας  25/12

£ 30.00

£ 30.00

£ 25.00

SEA LIFE LONDON AQUARIUM

κλειστό λόγω αργίας  25/12

£ 35.00

£ 35.00

£ 30.00

THE VIEW FROM THE SHARD

κλειστό λόγω αργίας  25/12

£ 31.00

£ 31.00

£ 25.00

ΠΥΡΓΟΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

κλειστό λόγω αργίας 24/12,  25/12 , 26/12 &  01/01

£ 28.00

£ 22.00

£ 13.00

ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΙΞΠΗΡ

κλειστό λόγω αργίας  25 & 26/12

£ 25.00

£ 23.00

£ 16.00

MADAME TUSSAUD’S EXPERIENCE (ADVANCED TICKET - Marvel Super Heroes 4D is included) …

κλειστό λόγω αργίας 25/12

£ 37.00

£ 37.00

£ 32.00

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ

κλειστό λόγω αργίας  24/12  & 25/12

£ 17.60

£ 17.60

£ 10.50

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ & ΑΛΒΕΡΤΟΥ, ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΕΪΤ, ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΤΕΪΤ & ΑΛΛΑ

ΔΩΡΕΑΝ