Skip to main content

ΣΚΩΤΙΑ - ΧΑΙΛΑΝΤΣ - ISLE OF SKY Ιούλιος, Αύγουστος 2019 από 1060.00

Εδιμβούργο (2 διαν.) – Πέρθ – Πιτλόχρυ – Kάστρο Μπλερ – Νταλουίνι (Αποστακτήριο Whiskey) – Αβιεμόρ ή Ινβερνές (2 διαν.) – Λίμνη Λοχ Νες – Φορτ Αγκούστους – Isle of Skye – ευρύτερη περιοχή Λοχ Νες (1 διαν.) – Φορτ Γουίλιαμ – Τρόσσακς – Λοχ Λόμοντ – Γλασκώβη (1 διαν.)

Αναχ/σεις: 21/06 & 18, 24/7 & 04, 15, 20, 23/8
7 μέρες

Οι τιμές ισχύουν μόνο για έγκαιρες κρατήσεις το αργότερο μέχρι 35 μέρες πριν την αναχώρηση!

1. ΑΘΗΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΚΑΣΤΡΟ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟΥ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Εδιμβούργο (ή τη Γλασκώβη, δείτε πλάνο πτήσεων). Άφιξη και μεταφορά στο ιστορικό κάστρο του Εδιμβούργου για επίσκεψη (προαιρετική είσοδος). Εδώ εκτίθενται ’τα κοσμήματα του στέμματος’ δηλαδή, το Στέμμα, το Σπαθί, το Βασιλικό Σκήπτρο, όπως και η θρυλική Λίθος του Scone ή Λίθος του πεπρωμένου. Η περιήγηση θα συνεχίσει στο Γεωργιανό τμήμα της πόλης, που άρχισε να κτίζεται στα μέσα του 18ου αιώνα όπου θα δούμε υπέροχες πλατείες, μεγάλους δρόμους και ιστορικά κτίρια, που διατηρούν μέχρι σήμερα τη μεγαλοπρέπειά τους. Συνεχίζοντας, θα ανεβούμε στον λόφο Κάρλτον, όπου βρίσκεται το μνημείο του Νέλσωνα και ο ημιτελής Παρθενώνας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Στην συνέχεια, θα περάσουμε από το ιστορικό παλάτι του Χόλιρουντ - την επίσημη κατοικία της Βασιλικής οικογένειας, που το χρησιμοποιεί ως κατοικία όταν επισκέπτεται την Σκωτία. Δια μέσου του Royal Mile - του Βασιλικού Μιλίου - θα διασχίσουμε την παλιά πόλη του Εδιμβούργου, βλέποντας το Τόλμπουθ (Tolbooth), το σπίτι του Τζον Νοξ και την παλιά αγορά Grass Μarket στους πρόποδες του πύργου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη στη μεσαιωνική πόλη. Στη φημισμένη παμπ Γκρεϊφίαρς, που φιλοξενείται σε παλαιό μοναστήρι, θα πιείτε την καλύτερη μπύρα αλλά και η επίσκεψη σε μια-δυο άλλες θα σας δώσει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

2. ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΤΕΡΛΙΝΓΚ)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και μέρα ελεύθερη στην ‘Αθήνα του Βορρά’. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια προαιρετική εκδρομή μισής μέρας (έξοδα ατομικά) μέχρι το κοντινό Στέρλινγκ, για να δείτε το Κάστρο του, γνωστό από την περίφημη μάχη, με πρωταγωνιστές τον Γουίλιαμ Γουάλας (ο Braveheart της γνωστής ταινίας) και τους Χαϊλάντερς του, απέναντι στους Άγγλους στρατιώτες του Εδουάρδου Α΄ της Αγγλίας. Εναλλακτικά σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την Εθνική Πινακοθήκη και τον πλούσιο Βοτανικό Κήπο, καθώς και το γνωστό ζωολογικό κήπο. Για το βράδυ επιλέξτε μια σκοτσέζικη βραδιά με γκάιντες και παραδοσιακούς χορούς με τοπικές γεύσεις.

3. ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΠΕΡΘ – ΠΙΤΛΟΧΡΥ – ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΛΕΡ – ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ WHISKEY DALWHINNIE – ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΝΒΕΡΝΕΣ/ ΑΒΙΕΜΟΡ
Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για τα βορειοανατολικά Χάιλαντς (τα υψίπεδα της Σκωτίας). Θα διασχίσουμε την παλαιότερη κρεμαστή γέφυρα της Σκωτίας, την Forth Bridge και πρώτος μας σταθμός το Περθ, η όμορφη πόλη στις όχθες του ποταμού Τέν. Συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Πιτλόχρυ, στο κέντρο της Σκωτίας, μέσα στην κοιλάδα Τάμελ με εναν εξαιρετικό περίγυρο απο λίμνες,δάση και βουνά. Στο Πίτλοχρι θα δούμε το κλιμακωτό φράγμα στον υδροηλεκτρικό σταθμό της πόλης, από όπου ανεβαίνουν οι σολομοί ανάποδα στη ροή του ποταμού κατά την περίοδο ωοτοκίας τους. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το κάστρο Μπλερ, το κάστρο των δουκών του Άθολ. Είσοδος προαιρετική. Πρόκειται για το μοναδικό κάστρο της Βρετανίας που έχει μέχρι και σήμερα ιδιωτικό στρατό! Από την εντυπωσιακή είσοδό του που φιλοτέχνησε ο αρχιτέκτονας David Βryce, έως την γεωργιανή σκάλα με τα πορτραίτα, τις αίθουσες των δείπνων και τα ballrooms, θα φανταστούμε την καθημερινότητα μιας από τις σημαντικότερες οικογένειες ευγενών της Σκωτίας. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τον Εθνικό δρυμό των Cairngorms, το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της δυτικής Ευρώπης με έκταση που ξεπερνά τα 4500 τετρ., και η ματιά μας θα χορτάσει τη φύση σε όλο το μεγαλείο της, παράλληλα διασχίζοντας τους κυριότερους ορεινούς όγκους της Σκωτίας, την οροσειρά Grampian. Θα σταματήσουμε στο Ντάλουϊνυ (ή σε άλλη κωμόπολη), για επίσκεψη σε σκωτσέζικο αποστακτήριο ουίσκι, για να δοκιμάσετε το εθνικό ποτό της Σκωτίας που έγινε παγκόσμιο ποτό. Το απόγευμα καταλήγουμε στο Αβιεμόρ ή στο Ινβερνές, πρωτεύουσα των ‘Χάιλαντς’. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στην ευρύτερη περιοχή.

4. ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΝΒΕΡΝΕΣ/ ΑΒΙΕΜΟΡ – ΧΑΙΛΑΝΤΣ – ΛΟΧ ΝΕΣ – ΚΑΣΤΡΟ URQUHART– ΦΟΡΤ ΑΓΚΟΥΣΤΟΥΣ - ΚΑΣΤΡΟ EILEAN DONAN
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Η σημερινή θαυμάσια διαδρομή θα μας οδηγήσει στην καρδιά των περίφημων Χάιλαντς.
Διασχίζουμε τα σκωτσέτζικα υψίπεδα προς τα νότια. Ανάμεσα από σκουροπράσινα δάση, βλέπουμε τα Λοχς, τις περίφημες λίμνες, να λάμπουν σαν λιωμένο ασήμι, με πιο γνωστή, χάρη στο ομώνυμο θρυλικό τέρας, τη Λοχ Νες και τη Νέσι της, που ο θρύλος (ή για άλλους η πραγματικότητα) τη θέλει να ζει μέσα στα νερά της. Διασχίζοντας τις όχθες της μυστηριακής αυτής, δεύτερης μεγαλύτερης λίμνης της Σκωτίας μετά τη Λοχ Λομόντ, θα κάνουμε μια μικρή στάση για φωτογραφίες στο Κάστρο Urquhart (εξωτερικά) και θα απολαύσουμε την εντυπωσιακή θέα από ψηλά! Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στην Λίμνη Νες (περιλαμβάνεται το εισιτήριο) μέχρι το Φόρτ Αγκούστους όπου θα δούμε πώς ενώνονται οι λίμνες Λόχ Όικχ και Λοχ Νες με τις τεχνητές δεξαμενές και το κανάλι της Καληδονίας. Θα δούμε επίσης το πανέμορφο κάστρο Eilean Donan που θεωρείται το πιο εμβληματικό κάστρο της Σκωτίας (είσοδος προαιρετική). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση στην ευρύτερη περιοχή.

5. ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΝΒΕΡΝΕΣ/ ΑΒΙΕΜΟΡ – ΝΗΣΟΣ SKYE
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και πολύ πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στην μαγευτική νήσο Skye. Μέσω της γέφυρας Skye θα βρεθούμε στη Νήσο που είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας του τοπίου και της άγριας ακτογραμμής. Εδώ δεν θα σταματήσετε να γεμίζετε την φωτογραφική σας μηχανή με απίστευτες εικόνες καθώς πρόκειται για τοπίο εκπληκτικής άγριας και απόκοσμης ομορφιάς. Το Portree, η μεγαλύτερη πόλη του νησιού, βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής και είναι ιδανικό σημείο εκκίνησης για να πάρουμε μια γεύση απο αυτό το πανέμορφο νησί. Θα θαυμάσουμε τον γρανιτένιο μονόλιθο του Old Man of Storr, την οροσειρά των Black Cuillin, την ηφαιστειακή παραλία του Talisker Bay (όπου χρειάζεται περπάτημα) και τον διάσημο λόφο του Quiraing. Οι γρανιτένιοι βράχοι και τα εντυπωσιακά βουνά παντρεύονται με το υδάτινο στοιχείο του ωκεανού, την ομίχλη και τα σύννεφα, δημιουργώντας ένα μυστηριακό σκηνικό. Φεύγοντας θα δούμε τις εντυπωσιακές παραδεισένιες πισίνες ‘Fairy Pools’ με τους ονειρικούς καταρράκτες μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, ένα θαύμα της φύσης που αξίζει να το απολαύσουμε! Λόγω της εξαιρετικής ομορφιάς του τοπίου, την υψηλή καλοκαιρινή περίοδο το νησί έχει αυξημένους επισκέπτες οπότε ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις στις διαδρομές μας. Αργά το απόγευμα θα περάσουμε από τη γέφυρα Skye για να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή Αβιεμόρ / Ινβερνές. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση στην ευρύτερη περιοχή.

6. ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΝΒΕΡΝΕΣ / ΑΒΙΕΜΟΡ – ΦΟΡΤ ΟΥΙΛΛΙΑΜ - ΓΚΛΕΝΚΟΟΥ– ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΟΧ ΛΟΜΟΝΤ – ΤΡΟΣΣΑΚΣ – ΓΛΑΣΚΩΒΗ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Ακόμη μια μέρα που είναι αφιερωμένη στην εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Θα θαυμάσουμε το Φορτ Ουίλλιαμ, γραφικό ψαροχώρι που απολαμβάνει εντυπωσιακή θέα του ψηλότερου βουνού της Σκωτίας, του Μπεν Νέβις (1343 μ.). Θα περάσουμε μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου, μοναδική εμπειρία μαγικού τοπίου, βγαλμένου από παραμύθια. Εδώ η φύση έχει δικούς της κανόνες, με τα σύννεφα να ‘χορεύουν’ πάνω από τα βουνά και το ατέλειωτο πράσινο σκηνικό να ευχαριστεί ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη! Διασκορπισμένες κορυφές βουνών, ρομαντικές λίμνες, στενές κοιλάδες και γραφικά χωριά μας περιμένουν όσο κατευθυνόμαστε στο Εθνικό Πάρκο Λοχ Λόμοντ και Τρόσακς της Σκωτίας, το οποίο συχνά αποκαλείται ως η ‘μινιατούρα των Χάιλαντς’. Τελευταία στάση στο Λας (Luss), ένα από τα ωραιότερα ψαροχώρια της κεντρικής Σκωτίας, πάνω στη δυτική όχθη της λίμνης Λόμοντ, που είναι η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στη Βρετανία. Συνεχίζουμε δυτικά με τελικό προρισμό την πανέμορφη και αναγεννημένη Γλασκώβη με τον ποταμό Κλάιντ να την διασχίζει. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Για τους ακούραστους ταξιδιώτες προτείνουμε βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο της οδού Μπιουκάναν.

7. ΓΛΑΣΚΩΒΗ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και περιήγηση της πόλης που αρχιτεκτονικά αποκαλείται ‘Σικάγο της Ευρώπης’ λόγω των κτιρίων της που έχουν χαρακτήρα αμερικάνικης αρχιτεκτονικής με επιβλητικές όψεις σκοτεινού χρώματος. Μια παλαιότερα, βιομηχανική πόλη, έχει μεταμορφωθεί σήμερα σε ένα ακόμη κόσμημα της Σκωτίας. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την Πλατεία του Γεωργίου με τα επιβλητικά Bικτωριανά κτίρια, το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, τον ναό του St Mungo, καθώς και την παλιά Γεωργιανή συνοικία. Θα απολαύσουμε μια βόλτα στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου της πόλης και θα έχετε λίγο χρόνο ελεύθερο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό στην Αθήνα. Τέλος του όμορφου σε εντυπώσεις ταξιδιού μας.

Προορισμός

Μέρες

Αναχ/σεις

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι, ασφάλεια, κα.

Κατηγ. Ξενοδ.

Διατροφή

ΣΚΩΤΙΑ –

ΧΑΙΛΑΝΤΣ

– ISLE OF SKYΕ

7

21/6/19

18/7, 04/8/19

€ 1.060

€ 1.590

€ 295 KLM

4* & 3*

Πρόγευμα καθημερινά

& 3 γεύματα στο σύνολο

24/7, 15, 20, 23/8/19

€ 1.198

€ 1.698

Οι παραπάνω τιμές αφορούν έγκαιρες κρατήσεις ‘ Early bookings’ το αργότερο 35 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
Έπειτα υπάρχει επιβάρυνση € 60  το άτομο.

Περιλαμβάνονται

  • -Aεροπορικά εισιτήρια ειδικού ομαδικού ναύλου με τη KLM Αθήνα - Εδιμβούργο ή Γλασκώβη – Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • -Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 3*
  • -Πρόγευμα καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • -3 γεύματα στο σύνολο
  • -Μεταφορά από τα αεροδρόμια εξωτερικού στα ξενοδοχεία και αντίστροφα
  • -Μεταφορές με κλιματιζόμενα πούλμαν μεταξύ των πόλεων του ταξιδιού
  • -Περιηγήσεις στις πόλεις και εκδρομές όπως στο πρόγραμμα
  • -Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Σκάι (Isle of Skye)
  • -Κρουαζιέρα στην Λίμνη Λοχ (περιλαμβάνεται το εισιτήριο)
  • -Ομαδική ασφάλιση αστικής ευθύνης, καλής εκτέλεσης ταξιδιού
  • -Έμπειρος συνοδός σε όλο το ταξίδι
  • -Πολυσέλιδο πληροφοριακό φυλλάδιο για τις περιοχές του ταξιδιού
  • -ΦΠΑ

Δεν Περιλαμβάνονται

  • -Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, ασφάλιση προσωπικών ατυχημάτων, απώλειας αποσκευών και αποζημίωσης μέρους προκαταβολής λόγω σοβαρής ασθένειας, σύνολο 295 €.
  • -Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, είσοδοι σε κάστρα και αποστακτήρια ουίσκυ. Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
  • -Ενδεικτικές τιμές εισόδων (προαιρετικά) : Κάστρο Eilean Donan 10 λίρες, Κάστρο Urquhant 12 λίρες, Μπλαιρ Άθολ 13 λίρες, Κάστρο Εδιμβούργου 20 λίρες, Κάστρο Στέρλινγκ 16 λίρες.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:

21- 27/6/19
Grand Central Glasgow 4* (1 ν.) Γλασκώβη
Cruachan Hotel 3*sup (1 ν.) Φορτ Ουίλλιαμ
Dornoch Hotel 3* (2 ν.) περιοχή Ινβερνές
Marriott Courtyard Edinburgh 4* (2 ν.) Εδιμβούργο ή παρόμοιο

18 – 24/7/19
Ηοliday Inn Clostorphine 4* (2 ν.) Εδιμβούργο
Macdonald Resort Hotel 4* (2 ν.) Αβιεμόρ
Lochness Lodge Hotel 3* (1 ν.) περιοχή Λοχνες
Premier Inn Charing Cross Hotel 3* (1 ν.) Γλασκώβη

24 - 29/7/19
Marriott Courtyard Edinburgh 4* (2 ν.) Εδιμβούργο
Dornoch Hotel 3* (2 ν.) περιοχή Ινβερνές
Royal Oban 3*sup (1 ν.) Όμπαν
Grand Central Glasgow 4* (1 ν.) Γλασκώβη

4 - 10/8
Premier Inn Edinburgh Park 3* (2 ν.) Εδιμβούργο
Macdonald Aviemore Hotel 4* (2 ν.) Αβιεμόρ
Lochness Lodge Hotel 3* (1 ν.) περιοχή Λοχνες
Premier Inn Pacific Quay Hotel 3* (1 ν.) Γλασκώβη

15 – 21/8/19
Premier Inn Edinburgh Leith 3* (2 ν.) Εδιμβούργο
Macdonald Resort Hotel 4* (2 ν.) Αβιεμόρ
Lochness Lodge Hotel 3* (1 ν.) περιοχή Λοχνες
Premier Inn Charring Cross Hotel 3* (1 ν.) Γλασκώβη

20 – 26/8/19
Marriott Courtyard Edinburgh 4* (2 ν.) Εδιμβούργο ή παρόμοιο
Dornoch Hotel 3* (2 ν.) περιοχή Ινβερνές
Cruachan Hotel 3*sup (1 ν.) Φορτ Ουίλλιαμ
Grand Central Glasgow 4* (1 ν.) Γλασκώβη ή παρόμοιο

23 – 29/8/19
Premier Inn Edinburgh Leith 3* (2 ν.) Εδιμβούργο
Premier Inn Inverness River ness 3* (1 ν.) Iνβερνες
Lochness Lodge Hotel 3* (2 ν.) περιοχή Λοχνες
Premier Inn Charring Cross Hotel 3* (1 ν.) Γλασκώβη

ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Πτήσεις με KLM για την αναχώρηση 21 Ιουνίου:
Αθήνα 06:00 - Άμστερνταμ 08:30
Άμστερνταμ 09:30 - Γλασκώβη 10:00
Γλασκώβη 16:55 - Άμστερνταμ 19:30
Άμστερνταμ 20:55 - Αθήνα 01:10 (άφιξη την επόμενη μέρα)

Πτήσεις με KLM για την αναχ. 18 Ιουλίου :
Αθήνα 06:00 - Άμστερνταμ 08:30
Άμστερνταμ 09:45 – Eδιμβούργο 10:15
Γλασκώβη 16:55 - Άμστερνταμ 19:30
Άμστερνταμ 20:55 - Αθήνα 01:10 (άφιξη την επόμενη μέρα)

Πτήσεις με KLM για τις αναχ. 24 Ιουλίου & 04,15,20 & 23 Αυγούστου:
Αθήνα 06:00 - Άμστερνταμ 08:30
Άμστερνταμ 09:45 - Εδιμβούργο 10:15
Εδιμβούργο 17:30 - Άμστερνταμ 20:00
Άμστερνταμ 20:55 - Αθήνα 01:10 άφιξη την επόμενη μέρα