Skip to main content

Οι κρυμμένες ομορφιές της Σκωτίας Νησί Μαλ (Εσωτερικές Εβρίδες), Χάιλαντς Καλοκαίρι 2019 από 1199.00

Αναχωρήσεις: 2, 31/7 & 7, 14/8
8 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ημέρα: Αθήνα - Γλασκώβη (Πτήση, Πανοραμική ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Γλασκώβη. Μια παλαιότερα άσχημη και βιομηχανική πόλη, έχει μεταμορφωθεί σήμερα σε ένα ακόμη κόσμημα της Σκωτίας, που φέρει μάλιστα τον τίτλο της «Πόλης της αρχιτεκτονικής και του design». Άφιξη και ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την Πλατεία του Γεωργίου με τα επιβλητικά Bικτωριανά κτίρια, το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, τον ναό του St Mungo, καθώς και την παλιά Γεωργιανή συνοικία. Βόλτα στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο της οδού Μπιουκάναν. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Γλασκώβη – Τρόσσακς – Λίμνη Λόμοντ – Όμπαν

Πρωινή αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας και πρώτη στάση στο Λας (Luss), ένα από τα ωραιότερα ψαροχώρια της κεντρικής Σκωτίας, πάνω στη δυτική όχθη της λίμνης Λόμοντ, που είναι η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στη Βρετανία. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το Εθνικό Πάρκο Τρόσσακς, το σημείο όπου τα Λόουλαντς συναντούν τα Χάιλαντς: σπάνιας ομορφιάς τοπία με καταπράσινους λόφους και διάσπαρτες λίμνες που ενέπνευσαν τον εθνικό συγγραφέα της Σκωτίας, σερ Ουώλτερ Σκοτ σε πολλά μυθιστορήματά του!

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας δίπλα στις όχθες της λίμνης Όα (Awe), όπου βλέπουμε τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου Κίλχερν, ενώ περνάμε και από τις όχθες της λίμνης Ετίβε, όπου στις εκβολές της (στον Ατλαντικό ωκεανό) βρίσκεται το τρίτο κάστρο που θα δούμε σήμερα, το κάστρο Ντάνσταφνέιγκ (Dunstaffnage, 13ος αι.).

Άφιξη στο πολύβουο λιμάνι του Όμπαν, γνωστό ως «πύλη των νησιών», χτισμένο στον ομώνυμο όρμο του Ατλαντικού, από όπου πήρε και το όνομά του. Αποκαλείται επίσης και «πρωτεύουσα της ψαροφαγίας στη Σκωτία», λόγω των πλούσιων αλιευμάτων που σερβίρονται στις ταβέρνες του! Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Όμπαν – Νησί Μαλ – Όμπαν

Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Μαλ (Isle of Mull), το μεγαλύτερο νησί των Εσωτερικών Εβρίδων, εδώ όπου έφτασαν τον 6ο αι. οι γαελόφωνοι Κέλτες από την Ιρλανδία και έφεραν τον Χριστιανισμό! Το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου ακολουθεί την ακτογραμμή, με πολύ όμορφη θέα στη θάλασσα. Η γραφική πρωτεύουσα του νησιού είναι το Τόμπερμορυ, που φημίζεται για τα πολύχρωμα σπιτάκια της προκυμαίας του καθώς και για το ομώνυμο αποστακτήριο, το οποίο και θα επισκεφθούμε, για να μάθουμε τη διαδικασία παραγωγής του αυθεντικού σκωτσέζικου ουίσκι! Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Όμπαν και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Όμπαν – Γουίλιαμ – Ινβερνές – Άβιεμορ

Η σημερινή θαυμάσια διαδρομή θα μας οδηγήσει στην καρδιά των περίφημων Χάιλαντς! Η πρώτη μας στάση θα γίνει στο Φορτ Γουίλιαμ, στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Βρετανίας, του Μπεν Νίβις (1.343 μ.). Από εδώ θα διασχίσουμε το Γκρέιτ Γκλεν (Μεγάλη Κοιλάδα) μαζί με την Καληδονιακή διώρυγα, μέχρι το Ινβερνές. Θα σταματήσουμε στο Φορτ Ογκάστας για να δούμε τους υδατοφράκτες της Σκάλας του Ποσειδώνα και στο Κάστρο Έρκαρτ (Urquhart), στις όχθες της διασημότερης λίμνης της Σκωτίας, την Λοχ Νες, την οποία και θα διασχίσουμε με πλοίο (προαιρετικά, £30), «αναζητώντας» τη μυθική Νέσι! Η επόμενη στάση μας είναι στην πρωτεύουσα των Χάιλαντς, το Ινβερνές, με τον ομώνυμο ποταμό Νες να διασχίζει το κέντρο της πόλης. Κτισμένο πάνω σε λόφο, ξεχωρίζει το βικτωριανό κάστρο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη, για ψώνια ή/και για φαγητό. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Άβιεμορ, στην καρδιά των βουνών Κέρνγκορμς, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

5η ημέρα: Άβιεμορ – Κάστρο Μπλερ – Πίτλοχρι – Σαιντ Άντριους – Εδιμβούργο

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το Εδιμβούργο. Πρώτη στάση και επίσκεψη στο κάστρο Μπλερ, κατοικία των δουκών του Άθολλ, το οποίο είναι το μοναδικό της Βρετανίας που διατηρεί μέχρι και σήμερα ιδιωτικό στρατό! Δεύτερη στάση στο Πίτλοχρι για να δούμε το κλιμακωτό φράγμα στον υδροηλεκτρικό σταθμό της πόλης, από όπου ανεβαίνουν οι σολομοί ανάποδα στη ροή του ποταμού κατά την περίοδο ωοτοκίας τους. Επόμενη στάση στον «ναό» του γκολφ και παλαιότερη πανεπιστημιούπολη της Σκωτίας, το Σαιντ Άντριους, με κυριότερα αξιοθέατα τον ομώνυμο ερειπωμένο καθεδρικό ναό του 17ου αι. και το κάστρο της πόλης. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την παλαιότερη κρεμαστή γέφυρα της Σκωτίας, την περίφημη γέφυρα του ποταμού Φορθ (Forth Road Bridge) και θα καταλήξουμε στην «Αθήνα του Βορρά», το πανέμορφο Εδιμβούργο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Εδιμβούργο (Ξενάγηση)

Η πρωινή μας ξενάγηση θα ξεκινήσει από το Γεωργιανό τμήμα της πόλης, που άρχισε να κτίζεται στα μέσα του 18ου αιώνα. Θα δούμε υπέροχες πλατείες, μεγάλους δρόμους και ιστορικά κτίρια, που διατηρούν μέχρι σήμερα τη μεγαλοπρέπειά τους. Συνεχίζοντας, θα ανεβούμε στον λόφο Calton, όπου βρίσκεται το μνημείο του Νέλσωνα και ο ημιτελής Παρθενώνας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το ιστορικό παλάτι του Χόλιρουντ - την επίσημη κατοικία της Βασιλικής οικογένειας, που το χρησιμοποιεί ως κατοικία όταν επισκέπτεται την Σκωτία. Δια μέσου του Royal Mile - του Βασιλικού Μιλίου - θα διασχίσουμε την παλιά πόλη του Εδιμβούργου, βλέποντας το Τόλμπουθ (Tolbooth), το σπίτι του Τζον Νοξ και την παλιά αγορά Grass Μarket στους πρόποδες του πύργου. Στο τέλος της ξενάγησής μας θα σταματήσουμε για επίσκεψη στο ιστορικό κάστρο του Εδιμβούργου (προαιρετική είσοδος). Εδώ εκτίθενται "τα κοσμήματα του στέμματος" δηλαδή, το Στέμμα, το Σπαθί, το Βασιλικό Σκήπτρο, όπως και η θρυλική Λίθος του Scone ή Λίθος του πεπρωμένου. Θα δούμε επίσης το μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας (900 ετών) και το Μαυσωλείο των Σκωτσέζων πεσόντων στρατιωτών. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στην υπέροχη πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μπορείτε να συμμετάσχετε (προαιρετικά) σε μία Σκωτσέζικη βραδιά με παραδοσιακούς χορούς. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Εδιμβούργο – Μπάνοκμπερν – Στέρλινγκ – Εδιμβούργο (Ολοήμερη εκδρομή)

Πρωινή αναχώρηση για μια εκδρομή στην κεντρική Σκωτία, μια περιοχή ιστορικής σημασίας για την ανεξαρτησία της χώρας και το παλαιό μεγαλείο της. Πρώτη μας στάση θα είναι στο Μπάνοκμπερν, όπου δόθηκε το 1314 η περίφημη μάχη, στην προσπάθεια ανεξαρτησίας των Σκωτσέζων με τους Χαιλάντερς του Ροβέρτου Μπρους, απέναντι στον Αγγλικό στρατό του Εδουάρδου Β΄. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Κάστρο του Στέρλινγκ, ένα από τα πιο διάσημα της Σκωτίας. Εδώ έζησαν πολλοί Σκωτσέζοι βασιλείς, όπως οι Στιούαρτ, ο Ιάκωβος Δ' και Ε', ο πατέρας της Μαρίας Στιούαρτ. Εδώ στέφθηκε βασίλισσα της Σκωτίας η Μαρία  Στιούαρτ σε ηλικία 6 ημερών.

Στη συνέχεια μπαίνουμε ξανά στο Εθνικό Πάρκο Τρόσσακς για να επισκεφθούμε το Άμπερφοϊλ και τη λίμνη Κατρίν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Εδιμβούργο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Εδιμβούργο – Γλασκώβη – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/7/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1199€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  31/7/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1249€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  7/8/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1249€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/8/2019 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1269€

Φόροι: 330€

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά  εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, εκτός από το Εδιμβούργο όπου το ξενοδοχείο είναι κεντρικό 3* sup., το Premier Inn City Centre (York Place) ή παρόμοιο.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Μαλ (Isle of Mull. (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται)
  • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός, ξεναγός του Γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φόροι πόλεων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  330 €
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, η βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Λοχ Νες, είσοδοι σε κάστρα και αποστακτήρια ουίσκυ.

*Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
Στη Σκωτία δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια!

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

31.07.2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 1279

31.07.2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL 1290

07.08.2019

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:30

20:00

KL 1581

07.08.2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10 (+1)

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

07.08.2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 1279

07.08.2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL 1290

14.08.2019

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:30

20:00

KL 1581

14.08.2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10 (+1)

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

14.08.2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 1279

14.08.2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL 1290

21.08.2019

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:30

20:00

KL 1581

21.08.2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10 (+1)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

02.07.2019

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 1473

02.07.2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΓΛΑΣΚΩΒΗ

09:30

10:00

KL 1290

09.07.2019

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:30

20:00

KL 1581

09.07.2019

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10 (+1)