Skip to main content

Η πλήρης Ιρλανδία Αύγουστος-Οκτώβριος 2020 από 999,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 5/8, 12/8, 15/8, 22/8, 1/9, 18/9, 2/10, 16/10, 23/10

 8 ΗΜΕΡΕΣ

 

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Highlights

  • Επισκεφθείτε την πολυτάραχη πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, το Μπέλφαστ, μια πραγματικά πόλη-έκπληξη
  • Ανακαλύψτε την «Ακτή των Γιγάντων», να σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο με 40.000 κίονες από βασάλτη εξαγωνικού ως επί το πλείστο σχήματος.
  • Περπατήστε στα άθικτα μέχρι σήμερα τείχη της ιστορικής πόλης Ντέρυ, της μόνης περιτειχισμένης πόλης της Ιρλανδίας.
  • Θαυμάστε τους φοβερούς βράχους του Μόχερ που ελίσσονται μέσα στην άγρια θάλασσα.
  • Περιηγηθείτε στο περίφημο "Δαχτυλίδι του Κέρυ", την πιο διάσημη πανοραμική διαδρομή της Ιρλανδίας.
  • Γνωρίστε την πανέμορφη πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο, και πιέστε μια μπύρα Guinness σε κάποια από τις 1.000 παμπ της πόλης.

 1η ημέρα: Αθήνα – Δουβλίνο – Μπέλφαστ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το Δουβλίνο. Άμεση αναχώρηση προς τα βόρεια του νησιού για το Μπέλφαστ, την πολυτάραχη πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, που κατάφερε μετά από 30 χρόνια αναταραχών να μεταμορφωθεί σε πόλη-έκπληξη. Άφιξη και περιήγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κέντρου της, όπως το περίφημο Δημοτικό Μέγαρο με την εκπληκτική διακόσμιση του, τη βιβλιοθήκη Λίνεν Χολ, το κτίριο της Όπερας, το Πανεπιστήμιο Κουίνς, τον Καθεδρικό της Αγίας Άννας, τον κεκλιμένο πύργο του ρολογιού, και το νεότευκτο Belfast Titanic - μουσείο αφιερωμένο στο θρυλικό ναυάγιο του Τιτανικού. Τέλος, θα περάσουμε και από τις κεντρικές οδούς Σάνκιλ και Φωλς στο δυτικό Μπέλφαστ, γειτονιές των ταραχών μεταξύ καθολικών και προτεσταντών κατά τις δεκαετίες 1970-1990, με τις πολυφωτογραφημένες τοιχογραφίες και murals.

2η ημέρα: Μπέλφαστ – Η Ακτή των Γιγάντων – Ντέρι

 

Αναχωρούμε σήμερα το πρωί για την «Ακτή των Γιγάντων», ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Βόρειας Ιρλανδίας. Είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο, και αποτελείται από σχηματισμούς κιόνων βασάλτη, πάνω στην ακτή που η λαϊκή φαντασία θεώρησε ότι μόνο γίγαντες μπορούν να φτιάξουν έτσι. Θα δούμε από κοντά αυτούς τους ηφαιστιακούς σχηματισμούς, περπατώντας στην παραλία και βγάζοντας εντυπωσιακές φωτογραφίες!  Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι την ιστορική πόλη Ντέρυ, τη δεύτερη μεγαλύτερη, και τη μόνη περιτειχισμένη πόλη της Βόρειας Ιρλανδίας, τα τείχη της οποίας διατηρούνται άθικτα μέχρι σήμερα. Με τη βόλτα μας πάνω στα τείχη, θα δούμε τα αξιοθέατα της, και θα μάθουμε πολλά στοιχεία για την ταραχώδη  ιστορία της πόλης από τον 17ο αιώνα μέχρι τώρα.

3η ημέρα: Ντέρι – Ντόνεγκαλ – Σλάιγκο – Μπαλίνα

 

Σήμερα θα αφήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο, και θα περάσουμε στο έδαφος της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Πρώτη μας στάση η μικρή πόλη Ντονεγκάλ με το γραφικό λιμάνι της, όπου ο ποταμός Έσκε εκβάλει στον ομώνυμο κόλπο. Θα δούμε την κεντρική πλατεία και την εκκλησία της, καθώς και το περίφημο κάστρο της οικογένειας γαιοκτημόνων Ο’ Ντόνελ. Θα συνεχίσουμε στο Σλάιγκο, την γενέτειρα του εθνικού ποιητή της Ιρλανδίας Γέιτς βλέποντας το χώρο ταφής του, και θα περάσουμε από τα μεγαλιθικά μνημεία του Carrowmore, της νεολιθικής περιόδου. Τέλος, θα βρεθούμε στην πόλη  Μπαλλίνα, στις όχθες του ποταμού Ρίτσμοντ, που αποτελεί τουριστικό θέρετρο για τους Ιρλανδούς τους καλοκαιρινούς μήνες, και εκεί βρίσκεται το ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Μπαλίνα – Γκώλγουεϊ – Ροκ Μόερ – Λίμερικ

 

Αναχώρηση για την φοιτητούπολη του Γκώλγουεϊ που είναι το κέντρο της αρχαίας ιρλανδικής γλώσσας και κουλτούρας. Θα κάνουμε βόλτα στα στενά δρομάκια της, γεμάτα κόσμο, μπαρ, εστιατόρια και μαγαζιά. Θα περπατήσουμε κατά μήκος του ποταμού Κόριμπ, και θα δούμε τον παλιό ναό του Αγίου Νικολάου, που λέγεται ότι εδώ προσευχήθηκε ο Χριστόφορος κολόμβος πριν τι ταξίδι του στα πέρατα του Ατλαντικού. Θα περιδιαβούμε και τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, που είναι γεμάτος κοσμηματοπωλεία με αντικείμενο τα περίφημα δακτυλίδια Γκλάνταχ... Συνεχίζοντας, θα διασχίσουμε την άγονη περιοχή Μπέρρεν, και θα φτάσουμε στους φοβερούς βράχους του Μόχερ, ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Ιρλανδίας, που ελίσσονται μέσα στην άγρια θάλασσα, σε μήκος μεγαλύτερο από 8 χιλιόμετρα και ύψος άνω των 200 μέτρων. Προσφέροντας θέα που κόβει την ανάσα, η περιοχή του Μόχερ δίνει κάθε δικαίωμα στον ταξιδιώτη να αισθάνεται τυχερός που έφθασε σ' αυτή την άκρη του Ατλαντικού. Τα χιλιάδες θαλασσοπούλια πολλών και διαφορετικών ειδών που ζουν και αναπαράγονται σε αυτά τα βράχια, συνεισφέρουν ηχητικά στην επιβλητικότητα του τοπίου και υπενθυμίζουν τη σημασία των γκρεμών ως βιοτόπων. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέχρι το Λίμερικ, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

5η ημέρα: Λίμερικ – Δαχτυλίδι του Κέρρυ - Κιλλάρνεϋ

 

Κοντά στο Λίμερικ βρίσκεται το περίφημο κάστρο Μπουνράτι του 1425, και το γραφικό χωριό που το περιβάλλει. Στην πρωινή μας επίσκεψη θα γυρίσουμε πίσω στον χρόνο, στις συνθήκες ζωής του μεσαίωνα, καθώς θα δούμε πως ζούσαν άρχοντες, στρατιώτες και αγρότες εκείνα τα σκληρά χρόνια. Συνεχίζουμε για το "Δαχτυλίδι του Κέρυ", την διασημότερη παραλιακή διαδρομή της Ιρλανδίας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την εκπληκτική ομορφιά της χερσονήσου Άϊβιρα, με τη μεγάλη ποικιλία και τις συνεχείς αντιθέσεις του τοπίου της: βουνά, χωράφια, λίμνες και θέα στον Ατλαντικό ωκεανό. Θα περάσουμε από το γραφικό χωριό Κιλόργκλιν, διάσημο για το φεστιβάλ Πουκ που γίνεται κάθε χρόνο, από το χωριό Καχιρσάιβιν, γενέτειρα του εθνικού ήρωα Ντάνιελ Ο΄Κόνελ, και από το χωριό Σνημ με τα γραφικά του σπιτάκια βαμμένα με έντονα χρώματα. Συνεχίζουμε μέσα από τα βουνά μέχρι το φαράγγι στην τοποθεσία Μολ, όπου θα σταματήσουμε στο σημείο Λέιντις Βιού, για να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα προς τις λίμνες του εθνικού Δρυμού του Κιλλάρνεϋ. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στην ομώνυμη πόλη, όπου θα διανυκτερεύσουμε.  

6η ημέρα: Κιλλάρνεϋ – Κορκ – Δουβλίνο

 

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, σημαντικό λιμάνι, και εμπορικό κέντρο, βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας. Φθάνοντας λοιπόν στο Κορκ, θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Φίνμπαρ, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο Σαιντ Πάτρικ, την παλιά Αγγλική Αγορά, το κτίριο της όπερας, και βεβαίως τον ποταμό Λι που διασχίζει την πόλη και το ιστορικό της κέντρο. Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο, όπου θα κάνουμε το πρώτο κομμάτι της ξενάγησης μας, γνωρίζοντας κάποιες από τις γειτονιές της. Θα δούμε το Φίνιξ παρκ και τις επώνυμες επαύλεις του, την περιοχή της ζυθοποιίας Γκίνες που λειτουργεί από το 1769, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου - σύμβολο της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας, και το κάστρο του Δουβλίνου από τον 13ο αιώνα. Αφού τακτοποιηθούμε στο κεντρικότατο ξενοδοχείο μας, σας προτείνουμε για το βράδυ να επισκεφθείτε με τον αρχηγό σας μία από τις ‘1.000 παμπ του Δουβλίνου’στην περιοχή Τεμπλ Μπαρ, εκεί δηλαδή όπου κυλάει το ακριβό τους "ύδωρ", οι περίφημες ιρλανδικές μπύρες, που εμπνέουν στους κατοίκους ένα είδους σεβασμού... 

7η ημέρα: Δουβλίνο

 

Συνεχίζοντας τη γνωριμία μας με το Δουβλίνο, θα δούμε σήμερα την πλατεία Παρνέλ, την περίφημη λεωφόρο Ο’Κόνελ, το κεντρικό Ταχυδρομείο, και το εκπληκτικό κτίριο του Τελωνείου. Θα δούμε το Κοινοβούλιο, τον καθεδρικό ναό της Εκκλησίας του Χριστού, και την πλατεία του Αγίου Στεφάνου, που είναι αντιπροσωπευτική γειτονιά Γεωργιανής περιόδου του 18ου αιώνα, με τους όμορφους δρόμους και τις χαρακτηριστικές πολύχρωμες πόρτες των σπιτιών. Τέλος, θα επισκεφθούμε το φημισμένο Κολλέγιο Τρίνιτυ, με την ξακουστή βιβλιοθήκη του και τα διάσημα εκθέματα της, όπως το βιβλίο των Κελς. Μπορείτε αν θέλετε να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο, εμείς όμως σας προτείνουμε να περπατήσετε με τον αρχηγό σας στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της οδού Γκάφτον, καταλήγοντας στο μικρό αλλά περιεκτικό Εθνικό Μουσείο του Δουβλίνου. Για το βράδυ προτείνουμε να συνεχίσετε τις εξερευνήσεις σας στο νυκτερινό Δουβλίνο.

8η ημέρα: Δουβλίνο – Αθήνα

 

Αναχωρώντας από το Δουβλίνο, σας έχουμε μία στάση-έκπληξη, πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας. 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  5/8/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 290 €
  Twin Room 999 € 290 €
  Triple Room 999 € 290 €
  Single Room 1519 € 290 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/8/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 290 €
  Twin Room 999 € 290 €
  Triple Room 999 € 290 €
  Single Room 1519 € 290 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  15/8/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 290 €
  Twin Room 999 € 290 €
  Triple Room 999 € 290 €
  Single Room 1519 € 290 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/8/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 290 €
  Twin Room 999 € 290 €
  Triple Room 999 € 290 €
  Single Room 1519 € 290 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  1/9/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 290 €
  Twin Room 999 € 290 €
  Triple Room 999 € 290 €
  Single Room 1519 € 290 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  18/9/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 290 €
  Twin Room 999 € 290 €
  Triple Room 999 € 290 €
  Single Room 1519 € 290 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 290 €
  Twin Room 999 € 290 €
  Triple Room 999 € 290 €
  Single Room 1519 € 290 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  16/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 290 €
  Twin Room 999 € 290 €
  Triple Room 999 € 290 €
  Single Room 1519 € 290 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  23/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 999 € 290 €
  Twin Room 999 € 290 €
  Triple Room 999 € 290 €
  Single Room 1519 € 290 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 4* και 3* sup.                                    
  • Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός του Δουβλίνου που έχουμε μόνο πρωινό
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία στην επαρχία της Ιρλανδίας είναι απλά, με τοπικό χρώμα και δεν πρέπει να αναζητούμε την πολυτέλεια.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 290 €
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Λόγω της αυξημένης ζήτησης δωματίων τη συγκεκριμένη περίοδο στην Ιρλανδία και τον περιορισμένο αριθμό καταλυμάτων σε μικρές πόλεις, όπως το Λίμερικ, ανάλογα με την ημερομηνία αναχώρησης, η συγκεκριμένη διανυκτέρευση μπορεί να γίνει σε γειτονικές πόλεις, όπως το Τράλι ή άλλη
  • Τα τρίκλινα δωμάτια θα είναι κατόπιν ζήτησης ανάλογα τη διαθεσιμότητα των εκάστοτε ξενοδοχείων. Ο αριθμός τους είναι περιορισμένος και σε πολλές περιπτώσεις ίσως μπορεί να μην είναι διαθέσιμα.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

12/08/2020

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 945

12/08/2020

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΔΟΥΒΛΙΝΟ

09:45

10:25

KL 938

19/08/2020

ΔΟΥΒΛΙΝΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

20:00

KL 1581

19/08/2020

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10