Skip to main content

Οι κρυμμένες ομορφιές της Σκωτίας Νησί Μαλ (Εσωτερικές Εβρίδες), Χάιλαντς Καλοκαίρι 2020 από 1199,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 19/7, 28/7, 4/8, 5/8, 11/8, 12/8, 20/8

8 ΗΜΕΡΕΣ

 

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Highlights

  • Επισκεφθείτε "την Αθήνα του Βορρά", το πανέμορφο Εδιμβούργο
  • Κάντε μια μίνι "κρουαζιέρα" στη μυστηριώδη λίμνη Λοχ Νες και αναζητήστε τη Νέσι, το θρυλικό τέρας που ζει στα νερά της
  • Γνωρίστε την πανέμορφη, αναγεννημένη Γλασκώβη.
  • Ανακαλύψτε το νησί Μαλ στο σύμπλεγμα των Εβρίδων, στην δυτική ακτογραμμή, με τα σκωτσέζικα φιόρδ, τις λίμνες και τα εκπληκτικά τοπία

1η ημέρα: Αθήνα – Εδιμβούργο (πτήση) – Γλασκώβη

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Εδιμβούργο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση οδικώς για τη Γλασκώβη

Γλασκώβη. Μια παλαιότερα άσχημη και βιομηχανική πόλη, έχει μεταμορφωθεί σήμερα σε ένα ακόμη κόσμημα της Σκωτίας, που φέρει μάλιστα τον τίτλο της «Πόλης της αρχιτεκτονικής και του design». Άφιξη και πανοραμική περιήγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την Πλατεία του Γεωργίου με τα επιβλητικά Bικτωριανά κτίρια, το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, τον ναό του St Mungo, καθώς και την παλιά Γεωργιανή συνοικία. Βόλτα στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου της πόλης. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Γλασκώβη – Λοχ Λόμοντ – Εθνικό Πάρκο Τρόσσακς – Όμπαν

 

Πρωινή αναχώρηση από το ξενοδοχείο με τελικό μας προορισμό το Όμπαν.

Διασχίζουμε το Εθνικό Πάρκο Τρόσσακς, το σημείο όπου τα Λόουλαντς συναντούν τα Χάιλαντς: σπάνιας ομορφιάς τοπία με καταπράσινους λόφους και διάσπαρτες λίμνες που ενέπνευσαν τον εθνικό συγγραφέα της Σκωτίας, σερ Ουώλτερ Σκοτ σε πολλά μυθιστορήματά του! Κάνουμε στάση στο Λας (Luss), ένα από τα ωραιότερα ψαροχώρια της κεντρικής Σκωτίας, πάνω στη δυτική όχθη της λίμνης Λόμοντ, που είναι η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στη Βρετανία.

Ακολουθούμε τη διαδρομή μας δίπλα στις όχθες της λίμνης Όα (Awe), όπου βλέπουμε τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου Κίλχερν, ενώ περνάμε και από τις όχθες της λίμνης Ετίβε, όπου στις εκβολές της (στον Ατλαντικό ωκεανό) βρίσκεται το τρίτο κάστρο που θα δούμε σήμερα, το κάστρο Ντάνσταφνέιγκ (Dunstaffnage, 13ος αι.).

Άφιξη στο πολύβουο λιμάνι του Όμπαν, γνωστό ως «πύλη των νησιών», χτισμένο στον ομώνυμο όρμο του Ατλαντικού, από όπου πήρε και το όνομά του. Αποκαλείται επίσης και «πρωτεύουσα της ψαροφαγίας στη Σκωτία», λόγω των πλούσιων αλιευμάτων που σερβίρονται στις ταβέρνες του! Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Όμπαν – Νησί Μαλ – Όμπαν

 

Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Μαλ (Isle of Mull), το μεγαλύτερο νησί των Εσωτερικών Εβρίδων, εδώ όπου έφτασαν τον 6ο αι. οι γαελόφωνοι Κέλτες από την Ιρλανδία και έφεραν τον Χριστιανισμό! Το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου ακολουθεί την ακτογραμμή, με πολύ όμορφη θέα στη θάλασσα. Η γραφική πρωτεύουσα του νησιού είναι το Τόμπερμορυ, που φημίζεται για τα πολύχρωμα σπιτάκια της προκυμαίας του καθώς και για το ομώνυμο αποστακτήριο, το οποίο και θα επισκεφθούμε, για να μάθουμε τη διαδικασία παραγωγής του αυθεντικού σκωτσέζικου ουίσκι! Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Όμπαν και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Όμπαν – Φορτ Ουίλλιαμ – Φορτ Ογκάστας – Λοχ Νες – Ινβερνές – Άβιεμορ

 

Η σημερινή θαυμάσια διαδρομή μας περνά από την καρδιά των περίφημων Χάιλαντς!

Διασχίζουμε το Γκρέιτ Γκλεν (Μεγάλη Κοιλάδα) μαζί με την Καληδονιακή διώρυγα με επόμενη στάση μας στο Φορτ Γουίλιαμ, στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Βρετανίας, του Μπεν Νίβις (1.343 μ.). Επόμενη στάση μας στο Φορτ Ογκάστας για να δούμε τους υδατοφράκτες της Σκάλας του Ποσειδώνα και στο Κάστρο Έρκαρτ (Urquhart), στις όχθες της διασημότερης λίμνης της Σκωτίας, την Λοχ Νες, την οποία και θα διασχίσουμε με πλοίο (προαιρετικά), «αναζητώντας» τη μυθική Νέσι!

Φτάνουμε στη συνέχεια στην πρωτεύουσα των Χάιλαντς, το Ινβερνές, με τον ομώνυμο ποταμό Νες να διασχίζει το κέντρο της πόλης. Κτισμένο πάνω σε λόφο, ξεχωρίζει το βικτωριανό κάστρο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη και συνεχίζουμε για το Άβιεμορ στην καρδιά των βουνών Κέρνγκορμς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Άβιεμορ – Κάστρο Μπλαιρ – Πιτλόχρι – Σαιντ Άντριους – Εδιμβούργο

 

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε με τελικό μας προορισμό το Εδιμβούργο. Πρώτη στάση και επίσκεψη γίνεται στο κάστρο Μπλερ, κατοικία των δουκών του Άθολλ, το οποίο είναι το μοναδικό της Βρετανίας που διατηρεί μέχρι και σήμερα ιδιωτικό στρατό!

Δεύτερη στάση στο Πίτλοχρι, ένα γραφικό χωριό των κεντρικών Χάιλαντς, κτισμένο με τις παραδοσιακές πέτρινες κατοικίες της περιοχής.

κάνουμε στάση στον «ναό» του γκολφ και παλαιότερη πανεπιστημιούπολη της Σκωτίας, το Σαιντ Άντριους, με κυριότερα αξιοθέατα τον ομώνυμο ερειπωμένο καθεδρικό ναό του 17ου αι. και το κάστρο της πόλης και στη συνέχεια, αφού διασχίσουμε την παλαιότερη κρεμαστή γέφυρα της Σκωτίας, την περίφημη γέφυρα του ποταμού Φορθ (Forth Road Bridge), φτάνουμε στο Εδιμβούργο. την «Αθήνα του Βορρά», μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Εδιμβούργο

 

Η πρωινή μας βόλτα θα ξεκινήσει από το Γεωργιανό τμήμα της πόλης, που άρχισε να κτίζεται στα μέσα του 18ου αιώνα. Θα δούμε υπέροχες πλατείες, μεγάλους δρόμους και ιστορικά κτίρια, που διατηρούν μέχρι σήμερα τη μεγαλοπρέπειά τους. Συνεχίζοντας, θα ανεβούμε στον λόφο Calton, όπου βρίσκεται το μνημείο του Νέλσωνα και ο ημιτελής Παρθενώνας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το ιστορικό παλάτι του Χόλιρουντ - την επίσημη κατοικία της Βασιλικής οικογένειας, που το χρησιμοποιεί ως κατοικία όταν επισκέπτεται την Σκωτία. Δια μέσου του Royal Mile - του Βασιλικού Μιλίου - θα διασχίσουμε την παλιά πόλη του Εδιμβούργου, βλέποντας το Τόλμπουθ (Tolbooth), το σπίτι του Τζον Νοξ και την παλιά αγορά Grass Μarket στους πρόποδες του πύργου. Στο τέλος της ξενάγησής μας θα σταματήσουμε για επίσκεψη στο ιστορικό κάστρο του Εδιμβούργου (προαιρετική είσοδος). Εδώ εκτίθενται "τα κοσμήματα του στέμματος" δηλαδή, το Στέμμα, το Σπαθί, το Βασιλικό Σκήπτρο, όπως και η θρυλική Λίθος του Scone ή Λίθος του πεπρωμένου. Θα δούμε επίσης το μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας (900 ετών) και το Μαυσωλείο των Σκωτσέζων πεσόντων στρατιωτών. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στην υπέροχη πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μπορείτε να συμμετάσχετε (προαιρετικά) σε μία Σκωτσέζικη βραδιά με παραδοσιακούς χορούς. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Εδιμβούργο – Μπάνοκμπερν – Στέρλινγκ – Εδιμβούργο (Ολοήμερη εκδρομή)

 

Πρωινή αναχώρηση για μια εκδρομή στην κεντρική Σκωτία, μια περιοχή ιστορικής σημασίας για την ανεξαρτησία της χώρας και το παλαιό μεγαλείο της. Πρώτη μας στάση θα είναι στο Μπάνοκμπερν, όπου δόθηκε το 1314 η περίφημη μάχη, στην προσπάθεια ανεξαρτησίας των Σκωτσέζων με τους Χαιλάντερς του Ροβέρτου Μπρους, απέναντι στον Αγγλικό στρατό του Εδουάρδου Β΄. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Κάστρο του Στέρλινγκ, ένα από τα πιο διάσημα της Σκωτίας. Εδώ έζησαν πολλοί Σκωτσέζοι βασιλείς, όπως οι Στιούαρτ, ο Ιάκωβος Δ' και Ε', ο πατέρας της Μαρίας Στιούαρτ. Εδώ στέφθηκε βασίλισσα της Σκωτίας η Μαρία  Στιούαρτ σε ηλικία 6 ημερών.

Επόμενη στάση στο χωριό Άμπερφοϊλ (Aberfoyle) και τη λίμνη Κατρίν (Loch Katrine) πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Εδιμβούργο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Εδιμβούργο – Αθήνα

 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Στις αναχωρήσεις 04/08 και 11/08 το πρόγραμμα εκτελείται με αντίστροφη φορά, από το Εδιμβούργο προς τη Γλασκώβη, χωρίς να παραλείπεται τίποτα από τις περιηγήσεις και τα αξιοθέατα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  19/7/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1199€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1199 € 330 €
  Twin Room 1199 € 330 €
  Triple Room 1199 € 330 €
  Single Room 1799 € 330 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/7/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1299€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1299 € 330 €
  Twin Room 1299 € 330 €
  Triple Room 1299 € 330 €
  Single Room 1899 € 330 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  4/8/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1299€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1299 € 330 €
  Twin Room 1299 € 330 €
  Triple Room 1299 € 330 €
  Single Room 1899 € 330 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  5/8/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1299€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1299 € 330 €
  Twin Room 1299 € 330 €
  Triple Room 1299 € 330 €
  Single Room 1899 € 330 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/8/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1359€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1359 € 330 €
  Twin Room 1359 € 330 €
  Triple Room 1359 € 330 €
  Single Room 1959 € 330 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/8/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1359€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1359 € 330 €
  Twin Room 1359 € 330 €
  Triple Room 1359 € 330 €
  Single Room 1959 € 330 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/8/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1359€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1359 € 330 €
  Twin Room 1359 € 330 €
  Triple Room 1359 € 330 €
  Single Room 1959 € 330 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά  εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 3*sup.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Τρία δείπνα (δύο στο Όμπαν και ένα στο ?βιεμορ)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Μαλ (Isle of Mull) (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται)
  • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός, ξεναγός του Γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φόροι πόλεων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  330 €

Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, η βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Λοχ Νες, είσοδοι σε κάστρα και αποστακτήρια ουίσκυ.

*Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Στη Σκωτία δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια!